Voetbalzone

'Gomes gaf me tips, zei dat ik nog jong ben en rustig moet blijven'

Donderdag, 16 februari 2012 om 17:00
/

PAPENDAL - Voor het eerst sinds jaren gloort voor Vitesse weer een klassering in het 'linkerrijtje' aan de horizon. De selectie is breed en sterk, de trainer ambitieus en inspirerend en in financieel opzicht zijn er geen zorgen. Iedereen blij? Bijna iedereen. Eloy Room (23), vorig seizoen nog eerste keus tussen de palen, zit dit seizoen op de bank achter Piet Velthuizen. Hij zou dolgraag het succes van Vitesse écht meemaken. Over de grote woorden van Maasbert Schouten, de band tussen Room en Velthuizen en collega-keepers in het buitenland. “Er moet iets geweest zijn waardoor Manchester United besloot Maarten Stekelenburg niet te halen.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.

Poll

Eloy Rooms toekomst ligt bij Vitesse

16 februari 2012 om 13:31

Mooi interview met Room. Een lekker lang stuk en niet te oppervlakkig.

Room moet zijn kansen gewoon afwachten bij Vitesse. Als Velthuizen zo blijft keepen, dan staat Room er snel genoeg in. Vorig jaar was het allemaal niet geweldig. Mede door de nieuwe spelers en posititie op de ranglijst zal hij ook beter presteren dan vorig jaar.

16 februari 2012 om 15:49

"als Velthuizen zo blijft keepen, dan staat Room er snel genoeg in."

Wat bedoel je hier precies mee? Ik kan dit namelijk op twee manieren opvatten:
1. Velthuizen keept slecht, wat in mijn ogen absoluut niet waar is. Hij heeft goede reddingen en coacht de verdediging ook prima.
2. Velthuizen keept de sterren van de hemel en gaat snel naar een goede club, wat ik ook niet echt zie gebeuren. Velthuizen heeft vorig jaar al een mislukt avontuur in het buitenland gehad, dus ik denk dat hij wel twee keer nadenkt voordat hij weer zo'n avontuur aangaat. Daarnaast heeft hij zijn contract verlengd en heeft hij ook aangegeven dat hij met Vitesse de weg omhoog in wil zetten. Volgend seizoen zal Velthuizen nog wel in Arnhem spelen dus. Zo heel snel zal het dus niet worden voor Room.

In mijn ogen is het voor Room het beste wanneer hij verhuurd wordt aan een club uit de eredivisie, waar hij wel wekelijks kan spelen. Velthuizen zal nog wel een aantal jaren bij Vitesse blijven, maar wanneer Velthuizen zal vertrekken, zal Room met extra ervaring in de eredivisie wel een waardig opvolger worden denk ik. Ik hoop dan ook dat hij niet definitief zal vertrekken.

16 februari 2012 om 17:43

De eerste is juist.
Mensen zien vaak alleen de reddingen van hem. Hoe kan het toch dat van de laatste 89 uittrappen van Velthuizen er 81 bij een tegenstander terecht komen. Niet zo gek dat hij dan veel reddingen moet plegen. Hij pakt mooie ballen, maar hij laat er ook verschrikkelijk veel door (matavs schot, Feijenoord/nec thuis waar een corner en goal uitkwam, Heerenveen in de competitie en beker, zelfs bij NAC thuis zat hij er ver naast, wordt gered door v Ginkel) zo kan ik echt nog lang doorgaan, alleen dit seizoen al.
Hij schreeuwt onredelijk tegen zijn medespelers, zelfs bij zijn fouten (az, Feijenoord, Heerenveen ed). Ik zie dit niet als coachen.

16 februari 2012 om 19:55

Over de uittrappen heb je inderdaad wel gelijk. Hoewel je wel moet toegeven dat ze al veel beter zijn dan 2 jaar geleden, toen gingen zijn 'lange ballen' vaak op eigen helft al over de zijlijn.

Die voorbeelden die jij noemt waren inderdaad niet de sterkste momenten van Piet de laatste tijd. Dat we 11 keer de nul hebben gehouden is in mijn ogen ook meer de verdienste van Kalas en Kashia, maar ik denk niet dat Room een betere eerste keeper zou zijn dan Velthuizen. Ik ben wel benieuwd hoe hij het zou doen als eerste keeper.

Wat me overigens wel opvalt de laatste tijd, is dat er nooit een mannetje bij de tweede paal wordt gezet bij corners. Bijvoorbeeld de 1-1 van Dost in de beker en de 1-0 van Guidetti van afgelopen zondag hadden voorkomen kunnen worden wanneer er iemand bij de tweede paal zou hebben gestaan.

16 februari 2012 om 19:51

Inderdaad, nu zie je hoe die jongen zich voelt, ik snap dat hij verhuurd wil worden.

Maar Velthuis keept goed hoor.

19 februari 2012 om 20:07

Is room niks voor Nec. Babos wordt nu toch wel erg oud. Voor volgend jaar zou hij een optie zijn. Ik weet alleen niet of hij van Arnhem naar de de concurrent in Nijmegen wil gaan.

16 februari 2012 om 14:07

eloy moet gewoon een jaartje verhuurd worden en dan zien we of hij veel is gegroeid in zijn ontwikkeling

16 februari 2012 om 15:20

Lekker interview Eloy! , goede keeper met veel talent, zeg al jaren dat je er toch wel komt uiteindelijk dus inderdaad heb geduld!

16 februari 2012 om 15:44

Mooi interview met Room, vind hem een hele goede keeper en eigenlijk is hij te goed om bij Vitesse op de bank te zitten.

16 februari 2012 om 17:10

mee eens, maar Velthuizen is gewoon beter op het moment. Room moet daar weg, hij moet op deze leeftijd gewoon veel spelen, anders komt hij stil te staan in zijn ontwikkeling.

Misschien is Room iets voor Heerenveen? Die keeper daar ben ik ook niet zo kapot van, en toch een goede club. Zou mooi zijn voor Room.

16 februari 2012 om 20:42

Jah ik ben het dan ook weer met jouw eens, Velthuizen is ook beter en die heb zijn contract pas nog 4 jaar verlengd dus die zal daar nog wel ff blijven.
Heereveen lijkt me ook een uitstekende club voor hem, maar volgensmij keept Van den Busse dit jaar wel aardig.
Zou Roda niet kunnen? vind die keeper daar niet echt heel goed en Room is denk ik wel beter.

16 februari 2012 om 17:03

Room moet gewoon naar Heerenveen of Utrecht gaan, daar hebben ze behoefte aan een goede keeper. Op de bank zitten kan nog wel als je een jaar of 38 bent;

16 februari 2012 om 17:12

Utrecht heeft helemaal geen behoefte aan een nieuwe keeper. De buitenwacht kraakt Fernandez leuk af op een paar foutieve momenten en iedereen gaat er vrolijk in mee. Die jongen is relatief jong voor een keeper, 23, en is deze zomer pas verhuist vanuit Paraguay nota bene. Hij komt direct in een team te staan dat niet draait en vervolgens wordt hij afgeschoten..maak het nou.

16 februari 2012 om 18:26

Maak het nou? Heb je die gast onzeker zien staan, zien misgraaien?
Al wordt je naar zimbawe gestuurd, dat is nog geen reden om zo te staan prutsen..
Met je maak het nou...
En ik heb niets met de buitenwacht te maken, die jongen ziet er gewoon onzeker uit en Room is gewoon een betere keeper en dus zou die Utrecht beter maken.
Dat is mijn mening en ik hou er niet van als dat wordt afgeslagen met Maak het nou, net of ik één of ander jochie ben die zn moeder voor de 3e keer om een snoepje vraag.

16 februari 2012 om 20:23

Aah jankbek. Jsv030 heeft gewoon gelijk. Fernandez kan heus wel keepen anders zou FC Utrecht hem niet hebben gehaalt. FC Utrecht heeft gewoon een dramatische selectie en dan is het niet altijd even makkelijk je als keeper te onderscheiden.

17 februari 2012 om 07:19

Als onzekerheid de doorslaggevende factor is , kan je hem net zo goed voordragen bij een Psv of een Ajax. Terwijl die keepers wél al jaren aanwezig zijn. Afgezien daarvan heeft Fernandez laten zien dat hij in ieder geval wel degelijk kan keepen; hij heeft Utrecht tegen bijvoorbeeld Ado gewoon in de wedstrijd gehouden.

Maak het nou was niet netjes, toegegeven, maar ook bij mij reflecteerd enige emotie in mijn reactie..net als bij jou. Want zeg eens eerlijk, het argument 'betere keeper' telt niet echt he?

18 februari 2012 om 22:29

Nou die Fernandez komt nou niet echt betrouwbaar over. Een drama keer op het eerste gezicht maarja dat zeiden we ook van Gomes ....

16 februari 2012 om 17:04

Vitesse kan hem beter verhuren, zodat hij zich kan doorontwikkelen. Zonde van zo een talent om de bank te blijven, want ik zie hem Veldhuizen er niet zomaar uitspelen.

16 februari 2012 om 17:08

Mooi interview inderdaad. Mooi te horen dat Gomes zijn voorbeeld was. Hij is samen met Zoet de meest getalenteerde keeper van de eredivisie, ook al is hij alweer 23.

16 februari 2012 om 17:20

Nee ik ben het hier niet met je eens ik vond hem namelijk vorig jaar toch een behoorlijke grabbelaar/ ik vind jeroen zoet veel meer uitstralen en hij heeft wel een meer dan aardige indruk op mij achter gelaten sinds hij bij rkc zit.

16 februari 2012 om 23:51

En Laten we cillissen ook niet vergeten, ook vele malen sterker als room

18 februari 2012 om 14:10

Cilissen haha laat me niet lachen wat een grabbelaar

16 februari 2012 om 17:12

Leuk interview...

Ik denk dat room wel iets te kort komt voor Vitesse. Al weet je het nooit, keepers zijn in het algemeen het best na de dertig. Hij moet gewoon ervaring op doen, ga lkkr bij een Rkc, Excelsior of VVV keepen. Krijg je lekker veel ballen....

16 februari 2012 om 17:17

Zwakke keeper, het is maar goed voor vitesse dat ze Pietje in de goal hebben !

16 februari 2012 om 17:30

Room woont bij mij in de straat!!!
Hij is gewoon een coole keeper en moet meer de kans krijgen.
Hij is pas jong dus kan nog veel leren.

18 februari 2012 om 10:54

haha Job woont ook in Lent

18 februari 2012 om 16:01

Hahahaha jij ook?
Hoe heet je misschien ken ik je?

18 februari 2012 om 16:17

nee ben een vriend van eloy :P dus weet ook waar hij woont haha :P

16 februari 2012 om 17:30

je bent in Venlo van harte welkom als die Gentenaar volgend jaar weer een jaartje ouder is!

16 februari 2012 om 20:24

Dit klinkt eigenlijk nog niet eens zo gek ook nog. Zou een goede stap zijn.

16 februari 2012 om 17:33

Room kan een leuke eredivisiekeeper worden maar veel verder dan dat zie ik hem niet komen. Hij moet volgend seizoen gwn ergens gaan keepen bij een club die hem vertrouwen geeft en niet na een foutje afstraft.
In mijn ogen is Zoet de meest getalenteerde keeper in Nederland, 20 jaar, eerste seizoen Eredivisie en dan maar een offday kennen in Enschede, is echt heel knap.

16 februari 2012 om 17:42

Hij is de perfecte keeper voor Heerenveen!
Hij kan zeer zeker dit niveau aan en Heerenveen kan zeker een jonge sterke keeper gebruiken

16 februari 2012 om 17:54

Ten eerste bij Heerenveen hebben ze vdb die een zeer sterk seizoen doormaakt. en naar mijn mening is hij op dit moment een van de beste keepers van de eredivisie !
Verder vind ik piet een niet zo sterke indruk maken meer een show keeper.

16 februari 2012 om 20:36

Ik vind zelf piet toch echt beter Piet maakt in heb begin van het seizoen geen goede indruk. Maar hij tikt er wel veel uit vitesse is daarom ook tweede minst gepaseerde club dag ik zo?

17 februari 2012 om 18:08

ligt misschien ook aan het spel van vitesse, dat zeer verdedigend is.
volgens mij heb je niet veel wedstrijden van Heerenveen gezien, dan zie je wel hoe belangrijk VDB is.

18 februari 2012 om 16:20

een super aardige en rustige jongen dit , ik gun het hem om te spelen , aangezien hij genoeg talent heeft en ik denk dat hij ook wel in dit team past , vorig jaar was het drama dus daar beginnen we maar niet ovver

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Voetbalzone video

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6941
2.Feyenoord6332
3.FC Twente5932
4.Vitesse5417
5.PSV5312
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Davy PröpperMiddenvelder315
Guram KashiaVerdediger301
Mike HavenaarAanvaller3010
Renato IbarraAanvaller301
Marko VejinovicMiddenvelder282
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Zaterdag 19 april
Het duel tussen Benfica en FC Porto trok scouts uit de hele wereld en er zaten ook talentspeurders van PSV op de tribune. Lees verder

Clubexperts

Actueel
Populair
Klassiekers
Titel
Beoordeling
Titel
Beoordeling
Titel
Beoordeling

Online Soccer Manager

Online Soccer Manager OSM

(Advertorial) Word nu ook manager van je favoriete voetbalclub. Laat de wereld zien dat jij de beste manager bent! Meer...


Voetbalzone is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Wij maken gebruik van functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken, advertenties en social media. De cookies bewaren geen persoonsgegevens en zijn dus niet aan een individu te koppelen. Klik op accepteren als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies. Meer weten over cookies en hoe je deze uit kunt schakelen?
Pagina gegenereerd in 0.15625 seconden.