Voetbalzone

‘Zo veel prijzen pak je niet in je carrière, of je moet Seedorf heten’

Zondag, 15 juli 2012 om 18:58

TILBURG – Uitstraling en traditie. Dat heeft Willem II absoluut, voor Nederlandse begrippen. Maar het gaat nog altijd om kwaliteit. Hoeveel ambitie de club ook heeft, het blijft de vraag of de kersverse Eredivisionist uit Tilburg nu al de sportieve capaciteiten heeft om te overleven. En uiteindelijk weer zoals vanouds een blijvertje wordt op het hoogste voetbalpodium van ons land.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.

Poll

Weet Willem II degradatie te ontlopen?

15 juli 2012 om 08:52

Willem II heeft ooit nog eens in de CL gespeeld. Dat kun je je haast niet meer voorstellen. Bij Willem II hebben goede spelers zoals onder andere Marc Overmars, Ullrich Van Gobbel, Tomas Galasek, Sammi Hyppia, Joris Mathijssen en Jaap Stam gevoetbald. Dat was in de hoogtijdagen van Willem II. Ze werden zelfs het ''ajax van het Zuiden'' genoemd. Daarna kocht AZ een paar goede spelers bij Willem II weg. Dit heeft Willem II niet meer op kunnen vangen. Helaas is het daarna elk jaar een stukje slechter gegaan.

Na het vertrek van Hans Verbunt en Andries Jonker was er geen redden meer aan en is Willem II na twee seizoenen uiteindelijk gedegradeerd. Ze hebben nog op het randje van de afgrond gestaan, maar door de sponsors en financiele steun van de fans hebben ze de ondergang weten te overleven.
De terugkeer naar de Eredivisie zal niet makkelijk zijn, maar ze spelen zich nu tenminste weer in de picture. De jeugdopleiding levert eindelijk weer eens goede talenten af. Er wordt dus hard aan de toekomst gewerkt. Deze week hebben ze voor 3 jaar een nieuwe hoofdsponsor vastgelegd. De club begint eindelijk werer uit het dal te klimmen.
Willem II hoort zonder twijfel gewoon in de Eredivisie, net als clubs als bijvoorbeeld Sparta, Nac, NEC en Vitesse.

Afgelopen seizoen zaten er genoeg dramatische wedstrijden bij.
De intentie om aanvallend te voetballen is voor mij al voldoende. Soms lukt het gewoon niet omdat je zelf niet goed genoeg bent of omdat de tegenstander te sterk is. Dat zal komend seizoen dikwijls genoeg voorkomen.

Als Willem II zich via de nacompetitie weet te handhaven is het seizoen al meer dan geslaagd.
Dit jaar staat in het teken van overleven. Ik denk dat Willem II een erg zwaar jaar tegemoet gaat. Ze zullen met Nac, RKC en FC Zwolle uit moeten maken wie er rechtstreeks degradeert.

15 juli 2012 om 19:42

Geef die man een groen randje.

Wat vind je trouwens van de ontwikkeling van Lumu?

16 juli 2012 om 08:29

@ scrumpti0uz

Ik ben vooral benieuwd hoe spelers als Lumu en Misjidan zich nu door gaan ontwikkelen.
Ik denk dat deze spelers in de toekomst een flinke transfersom op kunnen gaan leveren.

De jeugdopleiding van Willem Ii/rkc is weer op de weg terug. Er worden eindelijk weer eens talenten afgeleverd.
De A1 en de Beloften spelen weer op het hoogste niveau en zij hebben het vorig jaar uitstekend gedaan.

15 juli 2012 om 21:18

Je geeft een leuke samenvatting, maar je haalt veel dingen door elkaar. Willem 2 heeft inderdaad CL gespeeld, maar niet met de namen die jij opnoemt. Misschien wel een Hypia en Galasek, maar de grote man was toen Bert Konterman. Een andere reden achter CL, was het beleid. Martin van Geel was toen de TD en Co Adriaanse was een geweldige coach.

Beide gingen naar AZ en namen veel spelers mee. Willem 2 heeft het nooit meer kunnen opvangen omdat er geen goede TD en trainer ervoor terug kwamen.

Dit is ook het enige waar ik bang voor ben met een TD als Van Geel. Deze man is een ware held in het halen van goedkope, maar effectieve krachten. Echter als hij ergens anders heen gaat, neemt hij ze weer mee, meestal gratis.

15 juli 2012 om 23:05

Hij weet dan inderdaad alle transferclausules en dergelijke en kan dus alle spelers voor het minimale bedrag wegkapen! Alhoewel Willem II dat toch weer redelijk goed heeft gemaakt door El Hamdaoui (7.800.000) en Dembele (4.200.000) voor flinke bedragen te verkopen

16 juli 2012 om 08:27

@ kx22

Ik geef inderdaad niet helemaal een volledige weergave van de spelers. Maar het zijn slechts voorbeelden van enkele goede spelers. Ik had bijvoorbeeld ook spelers al El Hamdaoui en Dembele kunnen noemen. De genoemde spelers hebben niet allemaal tegelijk bij elkaar gevoetbald, maar het waren slechts voorbeelden.

Willem II heeft inderdaad zijn succes te danken aan onder andere Co Adriaanse en Van Geel.

15 juli 2012 om 08:53

Nou ik ben benieuwd...de ambitie om aanvallend te gaan spelen spat er vanaf, maar daar heb ik afgelopen jaar in de Juup zomaar weinig van gezien. Ik vond Streppel vaak veel te behoudend en niet uitgaande van de kracht van zijn eigen ploeg. Laten we maar hopen op een RKC scenario....

15 juli 2012 om 09:00

Dit jaar staat in het teken van overleven. De jeugdopleiding begint zijn vruchten af te werpen. Hopelijk breken er een paar talentjes door zoals bijvoorbeeld Theo Martens

De tegenstanders zal 9 van de 10 keer sterker zijn, dus ik verwacht weinig aanvallende wedstrijden.

15 juli 2012 om 20:06

@totti_nr10

Iedereen dacht precies hetzelfde van Rkc, als ze het overleven is het seizoen geslaagd, en uiteindelijk streden ze tegen Vitesse om een plek in de EL, zo zie je maar dat kleine ploegen niet onderschat mogen worden,

16 juli 2012 om 08:31

Het seizoen dat RKC Waalwijk gehad heeft is slechts een positief incident van een promovendus. Ik denk dat het realistischer is om te denken dat het een zwaar seizoen gaat worden voor PEC Zwolle en Willem II.

15 juli 2012 om 09:15

Ik denk dat Willem II toch een heel moeilijk seizoen weer krijgt.
Ze zijn één jaar weg geweest maar hebben zoveel spelers kwijtgeraakt die gewend waren om Eredivisie te spelen.
NAC telt op dit moment ook niet ze grootste jaren dus dat beladen duel kan nog best spannend worden ook.
DE competitie begint met veel krakers in ieder geval. Wel jammer want dan is een groot deel van noord Nederland nog op vakantie zoals ik.
Want Ajax - AZ staat ook gelijk op het programma.

15 juli 2012 om 09:43

Het hart van brabant, weet niet waar deze auteur vandaan komt?!

15 juli 2012 om 09:52

Het hart van Brabant is nog altijd Helmond.....daar waar Streppel de mooiste jaren heeft gehad als voetballer en trainer.....

15 juli 2012 om 10:01

Nou ik ben benieuwd wat de ploeg uit Tilburg ons gaat brengen komend seizoen.
De ambitie is er om aantrekkelijk te gaan spelen, of het de spelers er voor heeft is een tweede.
Ik vrees voor de Tilburgers dat ondanks alle ambitie's ze één van de degradatie kandidaten zullen zijn samen met Nac, Vvv, PEC Zwolle, en ik vrees ook Utrecht want ook daar zit het niet goed momenteel.

15 juli 2012 om 11:28

Wt een onzin; Bij de uitwedstrijden tegen FC Dordrecht en Fortuna Sittard zaten er zelfs meer dan duizend mensen in het uitvak. Dat waren er meer dan de aanhangers van de thuisspelende ploeg. Fantastisch.” bij Fortuna zaten er duidelijk meer Fortuna Supporters en dankzij die Fortuna supporters hebben jullie het record omtrent meeste toeschouwers in de JL. Er waren veel uit supporters van Willem II maar overdrijven is een kunst

15 juli 2012 om 23:08

Dat is inderdaad heel erg overdreven, aangezien er maar 800 man in het uitvak kunnen, maar er zaten toen ook heel veel Willem II supporters in de thuisvakken van Fortuna...

15 juli 2012 om 12:04

Ik zag gister een opstelling voorbij komen van Willem2 maar daar moet toch nog wel wat kwaliteit bij. Ik denk dat het dus met deze 11 nog niet mogelijk is om met een 433 resultaat te halen.

15 juli 2012 om 19:17

Als NAC zou degraderen naar de Jupiler League zou ik ook naar veel meer uitwedstrijden gaan omdat dan de vervoersconstructies veel aangenamer zijn. Nu ga ik gemiddeld naar 9 uitwedstrijden per seizoen. Maar mij krijg je echt niet bij Ajax of Feyenoord naar binnen want je wordt daar gewoon als vee behandeld.

Desondanks wel mijn respect voor mijn buren-supporters die dan toch na degradatie hun club blijven steunen. Je kunt een club of aanhang nog zoveel haten, maar ik heb wél het respect voor de échte supporters die hun club onvoorwaardelijk steunen, en dan maakt het me geen bal uit of ze nou voor Ajax, BV Veendam, Willem II of het mooie NAC zijn.

15 juli 2012 om 19:39

Den hoge,

In de jupiler league valt het ook vies tegen, als je merkt dat we zelfs een combi krijgen opgelegd naar respectievelijk Almere city & FC Volendam valt je niks meer in.
FC Eindhoven uit, moesten we 2x (op 100 km) ons kaartje inwisselen op een parkeerplaats langs de autoweg.
Zelfs naar BV Veendam werden we verplicht om in een idiote bus te zitten.

Jupiler League lijkt zo mooi, maar dat begint ook steeds minder mooi te worden met betrekking tot de regels.

15 juli 2012 om 20:25

geen gedoe met de buscombi, gewoon lekker in het vakkie van de thuisclub gaan zitten met bier op de tribune is ook niet verkeerd, je moet je alleen wel inhouden wanneer je cluppie scoort haha

16 juli 2012 om 04:03

@fortunarul3d

Toch jammer dat er overal zulke scherpe regels zijn aangezien wij, als vaste supporters, zo steeds verder in een hoekje worden geduwd. Ik baal er echt enorm van dat er allerlei risicofactoren een rol zijn gaan spelen terwijl er gewoonweg niets aan de hand is. Belastingscenten worden misbruikt en de supporters zijn de dupe.

Waarom hebben de supporters tegenwoordig geen inspraak meer hierin? Onze wijze bond weet altijd alles beter, maar ik heb het idee dat er daar alleen maar commerciële mensen zitten die geen bal verstand hebben van het woord clubliefde.

15 juli 2012 om 19:38

Willem 2 is vorig seizoen door veel clubs zoals Fortuna, Helmond en Den Bosch van de mat gespeeld. Ze hebben enkel veel geluk gehad in de Play-offs, met een ietwat 'lucky'-winst op Sparta en tegen Den Bosch hadden ze in de return de scheids wel erg mee, een geluksschot van afstand en de 2e vlak na de staking.. Al met al geen terechte promotie. Ik wens ze alle succes in de Eredivisie maar ik zie het somber in voor ze.

16 juli 2012 om 22:32

Grappig dat je een promotie onverdiend kunt noemen als je over twee wedstrijden beter bent dan den bosch en sparta en in de jupiler league de laatste 9 wedstrijden ongeslagen bent gebleven. In het begin verliep het vaak stroef en vooral de verdediging oogde soms erg onzeker. Maar wat jij nu doet is zeer onterecht om willem II zo af te schilderen, want deze promotie is zeker wel verdiend,

15 juli 2012 om 20:30

Lucky afstandsschot? Als marc hocher schiet zijn dit geen geluksschoten. Dit zijn geplaatste ballen. Zo legt hij er een aantal in het seizoen in. Die man heeft een trap in de benen waar je u tegen zegt

15 juli 2012 om 21:15

Hocher is die man die bij Ado nog geen 30 min gemaakt heeft. De man die tijdens trainingen achterop liep.

15 juli 2012 om 23:11

Maar wel de man de gouden traptechniek, die er dit seizoen wel 5 op deze manier in heeft gepeerd!

16 juli 2012 om 04:05

Ja en dat deed Lasnik vorig jaar ook, maar kijk maar wat hij nu bij NAC presteert....

16 juli 2012 om 14:26

Lasnik heeft toch nog wel een wat beter traptechniek dan Höcher! En hij heeft dit seizoen helaas weinig kansen gehad bij nac.. Afin, hoop dat hij op 10 augustus z'n traptechniek even verleerd is ;

15 juli 2012 om 20:50

''bij de uitwedstrijden tegen FC Dordrecht en Fortuna Sittard zaten er zelfs meer dan duizend mensen in het uitvak. Dat waren er meer dan de aanhangers van de thuisspelende ploeg. Fantastisch.”

Klinklare onzin. Er zaten namelijk 6500 toeschouwers die wedstrijd.

Weet je wat wel zo was, mijnheer Streppel? Fortuna zong Willem-ii weg in hun eigen Tilburg. En Willem-ii heeft hun huidige record aan de 900 Fortunezen in Tilburg te danken. Volgens mij haalt die kale knikker een aantal dingen door elkaar.

Groot respect voor Willem-ii, overigens. Ik hoop dat jullie erin blijven dit seizoen want een club als Willem-2 hoort niet in de JL thuis. Willem-2 uit was mijlenver de beste wedstrijd van het seizoen. Een eredivisie-waardige ambiance van beide supporterskampen.

15 juli 2012 om 21:13

Ik ben het met je eens. Ik vind dat als Streppel een keer wordt geinterviewd , dat hij niet zo een onzin moet uitkramen.hij werd het halve seizoen weggespeeld door ploegen als Almere city , Fortuna Sparta , Zwolle , Helmond en ga maar door. Hij heeft net als mijn ploeg Ado aantal jaar geleden de promotie gestolen van Rkc en W2 nu van Sparta.

Willem 2 mag blij zijn als ze een kwart van de thuis wedstrijden weten te winnen en 3 uitwedstrijden. De gouden code is nog altijd jaren 30 punten is handhaving en 9 van de 10 keer was het ook zo. Hoe ze het doen maakt geen zak uit, enkel wat De Graafschap liet zien vorig jaar leek helemaal nergens op , terwijl die zeker de voetballers hadden om wat aanvallender te spelen.

15 juli 2012 om 23:15

Dat van dat Fortuna Willem II heeft weggezongen in eigen stadion is klinklaren onzin. Vanuit het uitvak lijkt dit natuurlijk omdat je door elkaar wordt overgalmt. Maar vanuit de rest van het stadion was duidelijk te horen dat de Kingside er ver bovenuit kwam.

neemt niet weg dat het wel een geweldige ambiance vanuit beide supporterskampen was! Maar naar m.i. was dat tegen Zwolle toch veel mooier, waar de Zwolle fans toch mooi met ons mee gingen zingen: 'breda, Breda, Tilburg Komt Eraan!' en het uiteindelijk veranderde naar Zwolle, Zwolle, Tilburg Komt Eraan! En uiteindelijk hebben ze nog gelijk gekregen ook

16 juli 2012 om 03:25

Dit bericht kwam vanuit Fortuna-supporters verspreid aan de overkant en Fortuna-sponsors op de hoofdtribune.

Of het daadwerkelijk zo was. Ach, wat maakt het uit. Het was een mooie wedstrijd en qua ambiance 10x zo mooi dan eredivisie-wedstrijden van Rkc, Excelsior, VVV etc.

We zijn daar overigens wel goed wegkomen met een punt. Jezus wat misten jullie kansen.

Met hoeveel was Zwolle daar?

16 juli 2012 om 14:25

Ja wat hebben wij daar een kansen gemist, pff

Zwolle was daar volgens mij maar met een man of 300, dat was niet echt veel of zo, maar het was mooi dat de Zwolle-fans gewoon met ons mee gingen zingen ;.

Was ook mooi tegen Veendam, die 11 supporters in het uitvak deden de wave met ons mee

16 juli 2012 om 00:04

Ik hoop voor Willem 2 in ieder geval dat ze niet meer hoeven terug te keren in de Jupiler League. Diverse clubs hebben paar mannetjes van 13-14 jaar de ouwere gardes uitgedaagd.

16 juli 2012 om 14:29

Dat is volgens mij alleen in Almere (volgens mij) gebeurd?

17 juli 2012 om 00:12

‘Zo veel prijzen pak je niet in je carrière, of je moet Seedorf heten’
Jurgen Streppel is niet van plan om met Willem II, net als De Graafschap afgelopen seizoen overkwam, direct weer te degraderen naar de Jupiler League. “De enige methode om te overleven is zo veel mogelijk de aanval te zoeken”, verzekert de oefenmeester

Het kan aan mij liggen hoor, maar de Graafschap heeft 2 seizoenen in de Eredivisie gespeeld, in 2010/2011 zijn we 14e geworden.

Dan wordt er in dit stuk gekeken naar de verdedigende tactiek van de Graafschap, dit was tegen de wil van spelers/supporters, maar de Graafschap heeft Roelofsen zijn gang laten gaan door ons naar de Jupiler League te laten afglijden. Ulderink speelde totaal anders, aantrekkelijker en aanvallender dan Roelofsen.

Al met al wordt het dit seizoen een spannende ontwikkeling boven en onderin de ranglijst. Veel ploegen die gelijkwaardig lijken, dus het zou nog weleens kunnen zijn dat de verschillen aan het einde heel klein zullen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Voetbalzone video

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Willem II7335
3.Excelsior6028
Voor de complete stand: Jupiler League
SpelersPositieW
Ruud BoymansAanvaller3526
PetersVerdediger343
Ali MessaoudMiddenvelder349
Ruud SwinkelsKeeper330
Dries WuytensVerdediger333
Ricardo IppelMiddenvelder330
Terell OndaanAanvaller336
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Willem II.

10 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2011- Willem II
2009-2011 Helmond Sport

In de wandelgangen

Zondag 20 april
Besiktas gaat komend seizoen voor de eerste landstitel sinds 2009 en dat mag wat kosten. Lees verder

Clubexperts

Actueel
Populair
Klassiekers
Titel
Beoordeling
Titel
Beoordeling
Titel
Beoordeling

Online Soccer Manager

Online Soccer Manager OSM

(Advertorial) Word nu ook manager van je favoriete voetbalclub. Laat de wereld zien dat jij de beste manager bent! Meer...


Voetbalzone is wettelijk verplicht toestemming te vragen voor het gebruik van cookies. Deze hoef je eenmalig te accepteren. Wij maken gebruik van functionele cookies en cookies voor het beheer van webstatistieken, advertenties en social media. De cookies bewaren geen persoonsgegevens en zijn dus niet aan een individu te koppelen. Klik op accepteren als je al geïnformeerd bent over het gebruik van cookies. Meer weten over cookies en hoe je deze uit kunt schakelen?
Pagina gegenereerd in 0.578125 seconden.