Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

'Er zijn maar weinig clubs op de wereld groter dan Galatasaray'

Laatste update:

ISTANBOEL - Galatasaray leidt de dans in de Turkse Süper Lig, versloeg daarin directe concurrent Fenerbahce onlangs met 2-1 en heeft ook de knock-out fase van de Champions League weten te bereiken na een geweldige comeback tijdens de returnwedstrijden in de groepsfase. Nordin Amrabat speelde daarin een belangrijke rol als aangever en mag nu met zijn Turkse werkgever tegen het Schalke 04 van Klaas-Jan Huntelaar en zijn boezemvriend Ibrahim Afellay gaan spelen.

Door QASIM HAKIM

/

Met het tweeluik tegen de Duitsers in februari, en eerst in januari het toernooi om de Afrika Cup namens Marokko, kan het jaar 2013 sportief gezien niet mooier beginnen voor de in Naarden geboren Marokkaan. Sinds dit seizoen is Amrabat speler van Galatasaray. Eindelijk. De populairste club van Turkije had al geruime tijd belangstelling voor de fysiek sterke vleugelaanvaller. Zijn vorige werkgever Kayserispor lag echter lange tijd dwars. En toen de huidige nummer vijftien van de Turkije eindelijk overstag ging wilde PSV nog een voet dwars zetten. De lichtstedelingen, waar Amrabat van 2008 tot en met 2011 speelde, eisten een deel van de transfersom, maar ook dat obstakel werd uiteindelijk uit de weg geruimd.

“Ik was ontzettend opgelucht, omdat de transfer naar Galatasaray niet van een leien dakje ging. Kayserispor werkte niet mee en dat was het begin van een moeilijke periode voor mij. Uiteindelijk is de overgang naar Galatasaray er gelukkig toch van gekomen. Dat betekende heel veel voor mij, want ik heb bewust een stap terug gezet (van PSV naar Kayseripor, red.) om daarna twee stappen vooruit te kunnen maken. Met Galatasaray heb ik dat doel bereikt. Een topclub. Ik ben vorig jaar bij PSV met een dubbel gevoel vertrokken naar Kayserispor, omdat ik in Eindhoven niet het maximale eruit heb kunnen halen. Daarom is het voor mij een persoonlijke overwinning dat ik nu bij deze prachtige en grote club ben terecht gekomen", stelt Amrabat die tijdens zijn periode in Kayseri al tegen Galatasaray speelde. “Dat was voor mij iedere keer opnieuw een schitterende ervaring. Ik bleef beseffen wat voor indrukwekkende club Galatasaray is. Dat hoef je aan de echte voetbalkenners overigens niet uit te leggen. Galatasaray is een begrip en dat merk je niet alleen aan de geweldige supportersschare, maar ook aan de organisatie binnen de club. Van het commerciële tot het technische vlak. Alles is ontzettend professioneel opgezet. Dit heeft tot nu toe zelfs mijn verwachtingen overtroffen.”

/

Amrabat is vol lof over de fans. Dat heeft alles te maken met zijn aankomst in Istanboel en het daaropvolgende ontvangst van de mensen die de recordkampioen van Turkije, in de metropool zelf, een warm hart toedragen. “Bij mijn aankomst was het ontvangst overweldigend, een fragment uit een jongensboek. Ik wist even niet wat mij overkwam. Toen ik op het vliegveld door de douanepost liep werd ik overmand door cameraploegen, journalisten met microfoons, flitsende fototoestellen en schreeuwende supporters die mij toezongen en aanraakten. Dat laatste ging overigens gepaard met veel respect. Dit was allemaal live op televisie te zien in Turkije. Ik was echt onder de indruk en keek er meteen naar uit om wat te betekenen voor deze mensen. Ze zijn ontzettend fanatiek als het om hun favoriete club gaat. Bij de club ben ik vervolgens ook weer erg hartelijk ontvangen. Galatasaray is weliswaar een grote club, maar ook erg warm. Fatih Terim, onze coach, sprak meteen het vertrouwen in mij uit en iedere medewerker van de club stond meteen voor mij klaar. Evenals de spelers van de selectie. Ik werd meteen onderdeel van de groep. Het kenmerkt ook de kracht van dit Galatasaray. Het is een hecht team.’’ Dat heeft ervoor gezorgd dat de huidige landskampioen de winterstop ingaat als koploper en in de Champions League ook nog altijd erbij is. Het verschil met nummer twee Besiktas bedraagt slechts drie punten. Fenerbahce heeft zes punten minder, maar Amrabat ziet de club van Dirk Kuyt wel nog altijd als een belangrijke gegadigde voor de landstitel.

/

“Voorafgaand aan het seizoen, en nog steeds, waren zowel Galatasaray als Fenerbahce titelfavoriet. Fenerbahce heeft veel spelers gekocht en is daardoor een belangrijke kandidaat, terwijl Galatasaray de kampioen is van 2012. En ook wij hebben laten blijken dat we een zeer goede selectie hebben. De stempel van kampioenskandidaat is voor beide ploegen dus niet meer dan een logische zaak. De Turkse liga is een sterke competitie en er zijn zeker meer clubs, zoals Besiktas, die een rol van betekenis gaan spelen. Dit maakt de competitie leuk en attractief. Het niveau van de Turkse competitie is erg hoog en dit betekent dat er binnen een wedstrijd geen moment van verzaking mag plaatsvinden. Er wordt een hoog baltempo gehanteerd en iedere Turkse club heeft een collectief dat vol overgave speelt. We moeten continu geconcentreerd blijven en de kansen benutten die we krijgen. Anders wordt het een moeilijk verhaal. De Süper Lig is totaal niet te vergelijken met de Eredivisie, want daarin krijg je de tijd en de mogelijkheid om te voetballen. Hier niet, dus je speelt meer op je gevoel en je moet snel beslissingen nemen. Veel grote voetballers die het vervolgens in de rest van Europa hebben gered hadden het in Turkije moeilijk. Een voorbeeld daarvan is Franck Ribéry, die nu bij Bayern een speler van wereldformaat is. Ribéry heeft bij Galatsaray geen potten weten te breken en dan heb je het over een voetballer met een aparte status. Dit kenmerkt de manier van spelen en het niveau van het Turkse voetbal.’’

Op het Europese vlak heeft Galatasaray de tegenstanders van absolute wereldklasse, zoals het Bayern van Ribéry, weten te ontlopen en met Schalke een gelijkwaardige opponent getroffen in de achtste finales van het miljoenenbal. “Het is een mooie loting en zeker hoopvol. Schalke is een grote club en heeft veel grote spelers in de selectie rondlopen. Wij als groep zien wel kansen om de volgende ronde te bereiken. Het wordt zeker een zware klus. De fans van Galatasaray reageren trouwens geweldig. Het zijn opportunisten en natuurlijk zijn zij ervan overtuigd dat wij de volgende ronde gaan halen ten koste van Schalke. Aan hen zal het zeker niet liggen, want de sfeer die zij in een stadion teweeg brengen, zowel thuis als uit, heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Ik vind het persoonlijk ook erg leuk om tegen mijn goede vriend Afellay te spelen. Met Ibi heb ik een leuke tijd heb gehad bij PSV.’’

/

Amrabat is nog altijd pas 25 jaar en blijft ambitieus ondanks de toptransfer die hij afgelopen zomer maakte. “Ik ben ervan overtuigd dat er op de wereld geen enkele voetballer is die niet het doel heeft om stappen te blijven maken. Ik ben dan ook geen uitzondering en natuurlijk wil ik altijd hogerop. Het is vrij simpel: ik investeer erg veel in mezelf om een nog completere en betere voetballer te worden. Het willen maken van stappen is iets anders dan het verwachten van stappen die je gaat maken. In verwachtingen schuilen teleurstellingen, dus moet ik mezelf wel willen verbeteren. Je moet dan ook zeker van het spel blijven houden, want plezier is een belangrijke drijfveer. Ik hoop als voetballer en liefhebber te blijven groeien. Als dit mij bij Galatasaray houdt dan heb ik daar zeer zeker vrede mee. Ik heb met mijn eigen ogen gezien dat er maar weinig clubs op de wereld groter zijn dan Galatasaray.”

Afrika Cup
Amrabat neemt met Marokko deel aan de Afrika Cup die van 19 januari tot en met 10 februari wordt gehouden in Zuid-Afrika. Op de openingsdag speelt de aanvaller meteen met zijn land tegen Angola. Verder is Marokko bij gastland Zuid-Afrika en Kaapverdië in Groep A ingedeeld. Amrabat was ook afgelopen zomer actief tijdens de Olympische Spelen met Marokko Onder-23 als dispensatiespeler. Dat liep uit op een teleurstelling. Marokko speelde twee keer gelijk tegen Honduras en Spanje, en verloor van Japan. “We willen absoluut de groepsfase overleven. Dat is minimaal de doelstelling. Vervolgens moeten we een gunstige loting krijgen en groeien in het toernooi. Ik kan moeilijk inschatten of we in staat zijn om goud te pakken. Wat ik wel weet is dat Ivoorkust de absolute topfavoriet is.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Amrabat heeft zeker nog een lange weg te gaan en moet maar is eerst maar een basis plek afdwingen voor meer dan 2 wedstrijden laat staan onbetwist te worden. Ik hoop dat hij het red om niet na 1 seizoen te verdrinken in de hoge verwachtingen.

31 december 2012 om 10:28

Ik denk dat het in Istanbul zelf ongeveer gelijk verdeeld is qua echte voetbalsuppporters van de 3 topclubs. In de rest van Turkije en in europa zullen er meer Gala en Fener 'supporters' zijn die zelfs nog nooit naar een wedstrijd van hun club zijn geweest, laat staan die het voetbal echt volgen. Ik als echte Bjk supporter ging al vanaf mn 6e naar wedstrijden van Besiktas in Inonu met mijn oom, het merendeel van mijn familie komt uit Istanbul, en ik ben vaak naar Besiktas gaan kijken. Maar niet zo vaak als ik zou willen omdat ik natuurlijk niet in Turkije woon.

31 december 2012 om 15:32

Waarom zou je perse naar een wedstrijd moeten gaan om een "echte" supporter te zijn?

Dat heeft echt niks te maken met of je een echte supporter bent of niet.

31 december 2012 om 16:28

Jawel, vanaf de bank kan je niet supporten, dit doe je vanaf de tribune. Iemand die geen wedstrijden bezoek maar wel een uitgesproken voorkeur heeft voor een voetbalclub is een fan.

31 december 2012 om 17:17

Galatasaray heeft de meeste supporters van Turkije. Een op de 3 Turken staat voor Galatasaray. Besiktas staat bekent om zijn ultra fanatieke supporters die elke thuiswedstrijd een mooie glans geven

1 januari 2013 om 03:21

Mooi gezegd artiest! Carsi 4 life

1 januari 2013 om 03:41

Als jij wilt zien wat Besiktas betekent moet je op youtube kijken naar Besiktas-Liverpool 2-1 Carsi. Dan zie je hoe groot mijn club wel niet is. Niet te beschrijven, je moet het meegemaakt hebben!

1 januari 2013 om 09:58

Als je wilt zien wat 8ekistas betekent, dan typ je in: liverpool 8 - 0 besiktas... Legend wait-for-it Dairy!

31 december 2012 om 18:39

Haha misschien vergelijkt hij gala met de clubs in marokko, dan is gala idd de grootste ter wereld.

Kortom deze uitspraak niet serieus nemen

31 december 2012 om 22:38

Vriend Galatasaray heeft meer aanhang dan 2x Nederlandse inwoners bij elkaar opgeteld!!!

1 januari 2013 om 00:40

Leuk, vriend.

En wat hebben ze Europees bij elkaar gesprokkeld qua prijzen? Want alleen aanhang maakt je echt niet de grootste club, vriend.

1 januari 2013 om 01:19

Frikandel waar staat er dat het gaat om de aantal successen dat ze hebben bereikt.

8 januari 2013 om 10:17

Onzin om prijzen als criteria te stellen. Dat zou betekenen dat Nottingham Forest en bijvoorbeeld ook Ajax grote clubs zijn in Europa. En zeg nou zelf, dat zijn ze allang niet meer he

Kijkend naar achterban, omzet, marktaandeel en merchandise behoort Galatasaray tot de absolute wereldtop. Kijkend naar de sportieve prestaties kun je toch stellen dat het subtop van de wereld is. Ik denk trouwens niet dat het ooit tot de wereldtop gaat behoren aangezien de Turkse competitie niet aantrekkelijk genoeg is voor topspelers.

8 januari 2013 om 15:29

@uababa

Vind je het heel gek dat Galatasaray meer supporters heeft als je ziet hoe belachelijk groot Turkije is. Alleen het verschil tussen Gala en bijvoorbeeld Ajax, is dat een club als Ajax ook nog buiten de landsgrenzen fans heef. Gala heeft alleen fans in Turkije en Turken die in Turkije hebben gewoond maar inmiddels zijn verhuisd

8 januari 2013 om 16:49

Achterban?

Dan is Feyenoord ook een grote club

Komop Afca haha

Omdat gala een grote club in Turkije is wil niet zeggen dat dat wereldwijd ook zo is. En in Europa maak je naam door prijzen te pakken niet alleen nationaal.

Zo hebben Ajax en Feyenoord naam gekregen maar gala heeft nog nooit een finale CL gehaald dus zo groot zijn ze ook weer niet.

Kan me vergissen dat ze de finale nooit hebben gehaald, maar weet zeker dat ze die nooit gewonnen hebben

Als je ze hebt zien spelen in de turkse competitie en in de groepsfase van de champions league, danzijn zij favoriet.

31 december 2012 om 11:18

de eerste paar wedstrijden in de CL was het huilen met de pet op. Niet om aan te zien. Ik weet al de reacties nog van de GS fans....ze schaamden zich kapot.
Daarna begonnen ze idd wat beter te spelen en hadden ze het geluk wat aan hun kant.
De loting is niet ongunstig dus miss dat ze nog 1 ronde verder komen..maar dan houdt het in de cl sowieso op.
GS is geen grote club in europa

31 december 2012 om 11:54

De eerste wedstrijd was hun beste, dus leuk dat je met een highlights-kijker perspectief een punt acht te bewijzen. Ze zijn daarna helemaal niet beter gaan spelen, integendeel zelfs slechter.

Dat Gs geen grote club is in Europa bepaal jij niet, dat bepalen de prijzen en de overwinningen, maar jij hebt natuurlijk geen inzicht op beide genoemde aspecten.

31 december 2012 om 15:08

als de prijzen en overwinningen dat bepalen dan is de conclusie dus dat ze geen grote club zijn in europa ;-)
Maar... het is wel een mooie club

31 december 2012 om 16:52

Barca, Real, United, Juve, Milan diverse malen verslagen en naast de Uefa Cup(arsenal) de Supercup(real) gepakt. Ze hebben alleen de CL niet gewonnen. Wel een keer halve finale Ec 1.

31 december 2012 om 20:07

Maar in dat geval is zelfs Ajax groter.

31 december 2012 om 21:05

gangstarr
Celtic heeft dit jaar Barca verslaan.
Basel heeft verleden jaar Man United verslaan enz...
Jou redenering wil dus niet veel zeggen.

Als je de europese prijzenkast bekijkt van Galatasaray en het bereiken van de europese finales kan je nooit zeggen dat ze een europese topclub zijn.
Bestaat gewoon niet.

Dan heb je zeker 24 europese topclubs als je het zo bekijkt

1 januari 2013 om 03:23

Shume gangstarrrr verloofd miii galatasaray dit daaaatttt we like cimbom but we love kartal

Lay lay lay lay lay laaaay

Ahhh Be sik taaaaasss

1 januari 2013 om 04:52

Teveel Moët op dussss hehe.

1 januari 2013 om 14:42

Heheheh seekers

31 december 2012 om 10:51

Wat ik niet snap is dat Amrabat hier over galatasaray een stuk schrijft en meteen zie je alle fb fans springen en aanvallen! Jeetje haal even adem en accepteer gewoon. Amrabat geeft zelf aan wat hij ervan vindt. We moeten accepteren dat galatasaray beste club is in Turkije met alle respect voor alle andere clubs. Galatasaray heeft meeste prijzen gewonnen (inclusief uefa en super cup) en dat is wat er telt. Tuurlijk heeft fenerbahce ook zijn eigen succes, maar niet zoals die van gs. En bjk kent weer zijn eigen grootheid, dat is wat betreft de supporters. Besiktas heeft grote en trouwe supporterschare. Respect gewoon toch?

Fijne jaarwisseling arkadaslar

31 december 2012 om 10:49

Besiktas was misschien wel de eerste club, maar het was toendertijd Geen voetbalclub!
BJK is opgericht als gymnastiek club; en pas vele jaren later (eind 1910) is het overgegaan naar het voetbal. Qua voetbal is Galatasaray de eerste en Fenerbahce de tweede club in Turkije (respectievelijk 1905 en 1907) aangezien deze wel als voetbalclub zijn opgericht.

31 december 2012 om 11:44

Je kan er moeilijk om heen dat Besiktas de zwake broeder is tussen de 2 absolute giganten van Turkije namelijk Fenerbahce en Galatasaray allebei boven de 20/25 miljoen fans.

31 december 2012 om 13:49

Je kan je club de grootste noemen als je de meeste bekers hebt gewonnen of zie ik dat verkeerd? Dat je de Turkse logo hebt en de eerste club bent (wat overigens niet waar is trouwens) zijn geen argumenten waarmee je je eigen club de grootste van Turkije kan noemen (het heeft er niks mee te maken???).

31 december 2012 om 15:14

kleine toevoeging: Besiktas is niet de enige met de Turkse vlag op het logo. Kasimpasa, Bursaspor en Elazigspor hebben ook eem Turkse vlag !! ff google erbij pakken

voor de rest ben ik het met je eens ! voor elke supporter is zijn/haar club de grootste.

31 december 2012 om 15:31

Enige club met de Turkse vlag op het logo? Ik kan er zo een paar noemen. (bursaspor bijvoorbeeld)

En hoezo bepaalt dat wie de grootste club is? Wat een onzin verkondig je nu.

Ik ben het eens met Amrabat(titel). Je hebt de absolute top, de clubs die regelmatig de CL winnen. Daarnaast heb je een subtop van clubs die in de CL zo nu en dan een kwartfinale halen. Galatasaray zit in dat rijtje. We hebben Europese prijzen in onze kast, grote fangare, moderne stadion en we hebben elke topclub in Europa wel een keer verslagen in de CL.

Je moet ook niet vergeten dat Gs de enige Turkse club is met Europese prijzen. De rest heeft als beste prestatie de kwartfinale. Het was dus baanbrekend.

Ik verwacht meer van Amrabat. Hij straalt geen 8.5m uit op dit moment.

31 december 2012 om 14:54

Welke club is het grootst in Turkije? Fenerbahçe, Galatasaray of Besiktas. Volgens mij heeft fenerbahçe de meeste titels in Turkije maar dat weet ik niet zeker.

31 december 2012 om 14:58

Galatasaray en Fenerbahce beiden 18x. Galatasaray heeft echter de beker 10+ keer vaker gewonnen. Ze hebben daarnaast ook twee Europese titels. In totaal hebben ze 25 prijzen of iets dergelijks meer.

31 december 2012 om 20:30

Gangstaarr, GS heeft 64 bekers in de voetballerij fener 53

1 januari 2013 om 03:25

Besiktas 13 x en 9x de beker whaaattt!!

En dat met een veel kleinere begroting! Kartaaaallll

1 januari 2013 om 13:21

kleinere begroting telt twee jaren mee, omdat GS sinds 2011 in arena speelt. fener heeft sinds begin 2000 grootste begroting maar wat hebben ze bereikt. Begroting betekent niet alles. Bjk heeft 49 bekers!

31 december 2012 om 15:01

Hij is er nog niet zo lang; het is iemand die keihard werkt en zeker nog beter wilt worden.
Aan z'n mentaliteit zal het in ieder geval niet liggen; hij mist soms nog eens het overzicht en kiest niet altijd voor de simpele oplossing.

Maar ik ben ervan overtuigd dat hij zich nog beter zal gaan ontwikkelen, hij is helemaal verliefd op de club en zal alles uit de kast halen om het maximale te geven..

31 december 2012 om 15:42

Galatasaray is echt nog geen Europese subtop hoor, misschien het team wat er nu staat maar de laatste jaren hebben ze gewoon hopeloos gefaald en zijn ze enorm teruggevallen. Wat dat betreft heeft Fenerbahce de laatste 10 jaar de Turkse eer hooggehouden. GS is zeker een grote club, maar goed er zijn ook ontzettend veel Turken dus dan heb je al gauw meer fans dan bijvoorbeeld Ajax.

31 december 2012 om 16:15

Ze zijn geen eens subtop.. De top is Barca, Real, Man Utd, Chelsea, Bayern etc. Subtop is Arsenal, AC Milan, Inter, Schalke, Dortmund, Valencia etc. Daar hoort Galatasaray echt nog niet tussen.

31 december 2012 om 16:57

Azalkmaar ik heb jouw reactie gemeld wegens 'wtfheid'. Ac Milan subtop ? Wahahaha. Ac Milan is één van de grootste clubs op deze aarde, waar heb je het over ? Ik heb het over subtop genomen over een tijdsbestek van pakweg 30 jaar. Anders kan je elke jaar wel een top/subtop maken.

31 december 2012 om 17:00

Ik heb het gewoon over de huidige status, de laatste 3-5 jaar. Dat lijkt me iets relevanter. Ik doel puur op prestaties en niet op naamsbekendheid.

31 december 2012 om 17:59

Wtfheid weheheh

Ac Milan subtop weheheheh

hoop dat die goed gaat spelen tijdens de Afrika cup heb er zin in.
alleen denk ik dat die wissel gaat staan een Assaidi links Belhanda op 10 en Berrada op rechts

Qua prijzen is Galatasaray de grootste

Qua begroting is Fenerbahce de grootste

Qua trouwe aanhang is Besiktas de grootste

Galatasaray heeft het meeste succes gehad in Europa

Besiktas het mooiste tenue en logo

Galatasaray en Fenerbahce hebben grotere moderne stadion als Besiktas maar Besiktas heeft de mooiste locatie in hun eigen stadsdeel vlak aan de bosporus tegenover Dolmabahce

Besiktas gaat het huidige stadion afbreken en op de zelfde locatie een nieuw modern stadion bouwen.

Fenerbahce is de corruptse club van Turkije

31 december 2012 om 15:37

Haha, wedden dat elke club in Turkije net zo corrupt is?

31 december 2012 om 16:59

'net zo corrupt'

Daarmee geef je aan dat Fenerbahce(onder Aziz) corrupt is. Goed dat je het inziet.

31 december 2012 om 17:11

Hij zal vast wel wat dingen gedaan hebben in zijn leven, net als Aysal. Dat probeer ik te zeggen. Jullie doen zo alsof het een unicum is terwijl voor dit hele 'omkoopschandaal' Gs bekend stond als de meest corrupte club.

Galatasaray is qua organisatie een van de grootste,amrabat zegt niet op sportief gebied!dan gaat het om prijzen idd,lees wat ie zegt voordat je zoiets doms zegt!

Amrabat , ik ken er wel 1 ; Fenerbahce

Galatasaray is sowieso nu de grootste(succesvolste) voetbalclub in Turkije , dat zeg niet ik maar hun prijzenkast , hoe moeilijk dat voor mij als diehard Fenerbahce supporter ook is , dit zijn de feiten. We hebben wel de zelfde aantal kampioenschappen (18). Gala heeft als enige Turkse club Europeze cups in de prijzenkast , de rest heeft 0 (lees null) Fener heeft wel de Harrington cup maar dat is meer emotioneel en een opstand waar overigens elke Turk dus ook Gala supporters trots op zijn. Thuis vliegen we elkaar in de haren maar naar buiten zijn we 1.

Maar Fener en Gala zijn geen voetbalclubs maar Sportclubs , en op die oppervlak is Fenerbahce weer ver voor op de rest. Echt heel erg ver voor.

Besiktas daaraantegen is de zwakke broeder en de sportieve rivaal van de 2 absolute giganten , die ook elkaars aartsrivalen zijn.

Overigens moet Amrabat zijn prijskaartje nog maar es zien waar te maken , maar dit is pas zijn 1e jaar dus alles kan nog.

Doe aardig tegen elkaar jongens en last but not least ; Fijne jaarwisseling allemaal !!

31 december 2012 om 14:55

Helder en eerlijk.

We hebben ook de beker het meeste gewonnen.

Fenerbahce moet echt wat winnen in Europa willen ze harde argumenten hebben.

31 december 2012 om 15:19

Klopt , 14 x ofzo ?

Fenerbahce daaraantegen was wel 14 x finalist (!!!) en maar 5 x gewonnen. Op voetballend gebied zijn jullie -mede door de 2 Europese prijzen- voor ons . als Sportclub zijn wij waarschijnlijk de 1 van de beste van Europa, dus komt nog wel goed hopelijk.

31 december 2012 om 17:01

Ja jullie schijnen het met volleybal wel goed te doen. Maar eerlijk gezegd volg ik ook bij Gs niet basketbal of volleybal. Ik ben voetbal liefhebber. Als Gs wint met andere sporten....leuk.....maar ik ga nt de straten op.

31 december 2012 om 18:15

Volleybal who cares man. Besiktas is ook goed in andere sporten. 13 keer landskampioen en 10x beker of zo terwijl het bijna altijd mindere begroting heeft dan Galatasaray en Fenerbahce. Wie is nu de grootste?

31 december 2012 om 18:04

Zwakke broeder? De meest fanatieke en trouwe aanhang van Turkije makker. Een club is niet alleen groot door zijn prijzen maar ook door zijn publiek. Ajax en Psv hebben meer prijzen gewonnen dan Feyenoord maar Feyenoord heeft de beste en meest trouwe aanhang van Nederland. Een perfecte vergelijking met Besiktas dat over de meest pure en trouwe supporters beschikt.

Carsi 4 life

31 december 2012 om 20:35

meest fanatieke en trouwe aanhang vind ik jiust van GS. ultraslan!

31 december 2012 om 20:54

Als je kijkt naar 'meest trouwe aanhang' hebben de Fener-fans zichzelf afgelopen jaar bewezen. Toen Gs 8ste werd was elke Galatali die ik kende spoorloos, maar toen ze kampioen werden waren ze opeens weer blij.

Fener-fans en Besiktas-fans hebben bewezen in goede en slechte tijden achter hun team te staan.

31 december 2012 om 21:12

meest trouwe supporters zijn wij ook. dus toen GS 8ste werd waren de GS fans in jouw omgeving spoorloos? en jij stelt hiermee dat alle 25/30 mln fans van GS niet trouw zijn. ga toch fietsen joh! weet je hoe je kan zien of GS supporters trouw waren? dat kan je nakijken door de aantal bezoeken van de supporters naar de voetbalwedstrijden in dat seizoen. Zal ik je een geheimpje verklappen. In dat jaar dat GS 8ste werd en rampzalig speelde kwamen er gemiddeld 30000 supporters per wedstrijd naar de wedstrijden van Galatasaray. De gasten die toen ons uitlachten zijn op het moment aan het huilen. Ik herinner me heel goed: kumede kal GS. waar zijn jullie nu? jullie hadden moeten degraderen wegens omkoop, ja fener fans. zo zit het in elkaar. Gun gelir hesap doner! Wij waren er ook in slechte tijden, jouw omgeving boeit me niet.

31 december 2012 om 22:47

@mezara_kadar_f, Je kraamt gewoon onzin uit. Elke Galatali die jij kende was spoorloos..... Ik was net 16 in het slechtste seizoen van Galatasaray paar jaar terug, ben naar de paar laatste wedstrijden in de ASY stadion geweest en elke keer was het voor 90% vol. We waren dramatisch aan het spelen, maar de supporters stonden 100% achter hun team.

@messi, Volleybal who cares? Als je een clubliefde hebt dan volg je ze overal, dan maakt het niet uit of het gaat om amateur branches of om voetbal!!! En Besiktas staat mijlenver achter GS en FB met volleybal,basketbal en de rest!

31 december 2012 om 23:13

Hmm, knap, gemiddeld 30.000 supporters in een stadion waar niet eens 25,000 man in paste. Zelfs met dat mini stadion zat het stadion 9 van de 10 wedstrijden niet vol. Toen ik destijds nog geen account had waren er hier amper Gs-fans te vinden, behalve een paar als Cengiiz en Gangstarr. Die zijn helaas na dat omkoopverhaal aan het provoceren geslagen, en de rest zijn gewoon een stel sensatiezoekende gloryhunters die alleen durven te praten wanneer Galatasaray wint. Ik herinner me de derby's nog. Elke wedstrijd weer hoorde je de fans 'yonetim Istifa' roepen. Zelfs de eerste derby in de TT Arena was zo, toen we 1-2 wonnen. Na de wedstrijd heb ik de hele reportage gezien, en alles wat men deed was op Hagi zeuren. Niks achter je team staan. Wanneer het minder goed gaat zijn jullie spoorloos.

31 december 2012 om 23:57

jongen wat kraam je onzin uit,ten eerste moet je respect uiten tegen Ali Sami Yen Hell. ten tweede reageren op VZ zorgt niet ervoor dat je je team steunt of niet! wat een domme gedachtegeod zeg.

we hebben toch in dat seizoen in de tweede helft in de arena gevoetbald of niet?
gemiddeld 30000 zei ik: Links de aanwezige aantal supporters - rechts tussen haakjes de gemiddelde
1. AFX Ajax: 40,000 (40,000 yazdi)
2. Sivas SK: 43,910 (akşam gazetesi) [41,955]
3. Eskişehir SK: 31,890 [38,600]
4. Buca SK: 26,100 (lig TV) [35,475]
5. Gaziantep SK: 31,930 [34,766]
6. KDÇ Karabük SK: 23,400 (5,400 bilet + 18,000 kombine) [32,872]
7. fb SK: 51,393 [35,518]
8. Kayseri SK: 25,000 (lig TV) [34,203]
9. Kasımpaşa SK: 7,517 ()[31,238]

Gemiddeld in dat rampzalige seizeon 31238!!

In Ali Sami Yen altijd vol!

Praat voortaan geen onzin, o ja over yonetim istifa: gfb heeft laatst nog in de wedstrijd tegen karabuk geroepen waar heb je het allemaal over

Ik ga nu het nieuwe jaar lekker in zeg

1 januari 2013 om 00:02

Denk je dat je door hier te reageren na de wedstrijden een diehard supporter bent ofzo? jongen ik ben al jaren lid maar reageer soms, maar ik kan je zeker stellen dat ik in dat rampzalige seizeon zowel elke wedstrijd van GS heb bekeken en hier jouw sukkelige/onzinnige commentaren heb gelezen!

1 januari 2013 om 12:39

"je bent geen trouwe fan want je reageert niet altijd hier"

Het zal wel liggen aan het verschil in IQ maar ik denk niet dat je iemand als (on)trouwe fan kan bestempelen aan de hand van het aantal reacties hier.
Sommige mensen hebben wel wat beters te doen dan 24/7 hier op alles te reageren. Dat maakt ze geen slechtere fans dan dat jij dat bent!

1 januari 2013 om 13:26

Messinr1 ik kom met bewijs voordat ik spreek. Als dit jou niet aanstaat moet je maar een eindje gaan lopen. ik denk dat velen hierzo echte pubers zijn, mensen van de oudere garde weten dondersgoed dat de supporters van GS altijd sterk en beste zijn. Deze gasten volgen de Turkse voetbal pas 5 jaren, en ze denken meteen bjk supporters zijn de beste. De GS stadion is niet voor niets Ali Sami Yen Hell genoemd.

Hoe moeilijk het is om als journalist onpartijdig te blijven blijkt uit dit artikel als de auteur het heeft over PSV dat "nog een voet dwars wilde zetten". Iedereen weet dat niet PSV maar Kayserispor de partij was die bereid was de hele deal te laten springen om het uiterste uit de transfer te halen. PSV had een clausule in het verkoopcontract op grond waarvan ze recht hadden op een deel van de transfersom bij doorverkoop. Daar een beroep op doen is niet hetzelfde als "een voet dwars zetten". Uiteindelijk zijn de Eindhovenaren akkoord gegaan met een overeenkomst waarbij ze er zelf bekaaid van af kwamen en Kayserispor er met de grote poet vandoor ging. En dan kan je achteraf als dank ook nog eens een veeg uit de pan ontvangen.

Ik weet niet of ie het precies zo heeft gezegd of dat voetbalzone het weer verdraaid heeft.

''dat betekende heel veel voor mij, want ik heb bewust een stap terug gezet (van PSV naar Kayseripor, red.) om daarna twee stappen vooruit te kunnen maken.''

Ben benieuwd of hij dat echt vindt of dat ie PSV een schop na wilt geven. Ik vind het namelijk niet zo, eerder gelijk maar Galatasaray sowieso niet beter.

''het niveau van de Turkse competitie is erg hoog en dit betekent dat er binnen een wedstrijd geen moment van verzaking mag plaatsvinden.''

''er wordt een hoog baltempo gehanteerd ''

Ik heb wel eens een een wedstrijd gezien maar dat niveau vond ik helemaal niet hoog. Ik vond het eerder soort van vecht voetbal.

''een voorbeeld daarvan is Franck Ribéry, die nu bij Bayern een speler van wereldformaat is. Ribéry heeft bij Galatsaray geen potten weten te breken en dan heb je het over een voetballer met een aparte status. Dit kenmerkt de manier van spelen en het niveau van het Turkse voetbal.’’'

Ribery speelde gewoon goed bij Galatasaray maar ging weg omdat Galatasaray salaris problemen had. Wat Amrabat dus hier zegt is niet waar.

''ik heb met mijn eigen ogen gezien dat er maar weinig clubs op de wereld groter zijn dan Galatasaray.''

Dan issie schijnbaar nog niet bij alle clubs geweest want er zijn veel clubs groter dan Galatasaray.

31 december 2012 om 20:21

Galatasaray is, voor als je het nog niets wist, een van de laatste 16 clubs van de CL. Wat heeft Psv gedaan in de EL? Juist ja, niet 2 maar 8 stappen vooruit zal ik maar zeggen. Ik zie PSV de aankomende 5 jaar niet overwinteren in de CL, waarschijnlijk langer niet.

31 december 2012 om 20:38

Nederlandse topclubs zijn dus minder dan turkse topclubs en dat baseer jij op de Champions league? Misschien moet je de loting van Ajax even vergelijken met de van Galatasaray. Ajax alleen al heeft meer internationale prijzen gewonnen dan alle turkse clubs bij elkaar

31 december 2012 om 21:16

Met alle respect maar Galatasaray had een redelijk eenvoudige poule en dit is een moment opname. Als Galatasaray jaarlijks overwinterde in de CL en PSV niet dan was ik het met je eens. PSV heeft in de afgelopen 5 jaar beter gepresteerd dan Galatasaray dus ik vind ze gelijkwaardig of PSV zelfs beter.

31 december 2012 om 22:50

Dnipro? Aik? Napoli met B elftal? Dat was een moeilijke groep zeg sjezus...de Turkse clubs zijn in opmars. Galatasaray en Fenerbahce gaan het dit jaar ver schoppen in Europa. Volgend jaar zal BJK ook na een 1 jarige schorsing weer deelnemen en dan zullen we er sterker voor staan. Binnen nu en 4 jaar zullen de Turkse teams de Nederlandse teams inhalen op de Coefficiente lijst.

1 januari 2013 om 13:11

@ uababa

Dit jaar heeft PSV een coach die vol voor de titel gaat en daardoor Europa League links liet liggen. We kunnen dit jaar dus ook een moment opname noemen want de vorige jaren presteerde PSV erg goed in Europa.

Hij zegt niks verkeerd allemaal Fenerbache supporters die boos zijn dat hij niet voor hun heeft gekozen. Amrabat doet het opvallend goed in turkije en Galatasaray is gewoon een mooie club. Over Ribery wil hij alleen aangeven dat niet iedereen slaagt in de turkse competitie en dat het niveau daar hoog ligt dus. Over marokko heeft hij gelijk eerste de groepsfase overleven en dan zien we wel verder.

De achterban van Gala is immens groot. Als ze tegen Schalke uit zullen spelen ga je het amper merken. Slechts weinig landen tonen zo veel passie voor voetbal. Hoe ze door het dak gaan als er gescoord wordt is gewoon kippevel.

Hij kan zomaar gelijk hebben. Er wonen een hoop Turken door heel Europa, dus elk land heeft een grote schare fans. Maar of het dan echt een hele grote club is a la Real of United denk ik niet.

31 december 2012 om 14:58

Als de Turkse ploegen spelen in Europa is het stadion meer gevuld met Turkse fans dan het thuispubliek.

Er zijn ook weinig clubs met een groter ego als Gala.
Al moeten ik zeggen dat ze een erg sterk team hebben dit jaar

Je kan het ook zo bekijken; Amrabat heeft kan gelijk hebben, want Galatasaray doet als club mee in 14 branches !!!

Voetbal, basketbal (heren), basketbal (vrouwen), basketbal (rolstoel), volleybal (heren), volleybal (vrouwen), roeien, waterpolo, zeilen, zwemmen, atletiek, judo, paardrijden, bridge !!

Allen te vinden op de officiele site van Galatasaray. Dus als je het als een Sportclub bekijkt zie ik er weinig die concureren qua aantal branches en totaal aantal sporters in dienst. Hooguit 1 of 2 clubs wereldwijd. Geen barca, real, manu of m.city.

31 december 2012 om 15:48

Als sportclub zijnde kan Gala niet eens de veters strikken van Fenerbahce , de meest succesvolste sportclub in Turkije en misschien wel Europa.

31 december 2012 om 20:10

fenerbahce is pas de laatste 3 jaartjes opgekomen in de sportbranche, ik weeet niet of je de andere takken historisch hebt bekeken maar GS was altijd al een belangrijke maar ook succesvole sportclub geweeest. Kom je hier denigrerend spreken over GS. degene die nu roepen fb is een sportclub, waar waren jullie tien jaar geleden? successuporters! na de succesen van fb roepen jullie opeens ja bij voetbal is GS groot maar bij sport zijn wij de beste. triest en schijnheilig dit. nogmaals GS is altijd al een sportclub geweest en succesvol ook.

Men realiseert zich volgens mij de omvang van de Turkse clubs niet.

Fener, Galata, Besiktas en meerdere Turkse clubs zijn geen 'voetbalclubs' maar 'sportclubs', met takken in o.a. Basketbal, volleybal, boksen, zeilen, roeien, atletiek, zwemmen en zelfs tafeltennis. In de Euro League (basketbalversie van de Champions League) strijden ze altijd om een finaleplaats. Dit jaar zijn er volgens mij 4 Turkse ploegen door naar de laatste 16, waaronder Besiktas, Fener, en Galata. Met volleybal het zelfde. Met vrouwenvolleybal is Fenerbahce vorig jaar zelfs Europees- en Wereldkampioen geworden.

Er zijn denk ik maar weinig clubs in de wereld die net als Fenerbahce kunnen zeggen dat ze atleten namens Turkije naar de Olympische Spelen hebben gestuurd, waar het magere optreden van Turkije toch nog goed werd gemaakt door een aantal medailles.

Er zullen ook maar weinig clubs zijn die zowel hun eigen Basketbal stadion (ulker Arena) als voetbal stadion (sukru Saracoglu Stadi) hebben. En ontelbare faciliteiten verspreid door een heel land. Ik neem nu even Fener als voorbeeld omdat die het beste voorbeeld zijn, maar hetzelfde geld in principe voor de andere clubs.

Nee, qua voetbal lopen we inderdaad niet helemaal op schema, maar qua club en supporters omvang zijn er niet heel veel groter dan ons.

31 december 2012 om 16:49

Dat zijn Benfica, Barca, River en nog veel andere clubs ook. Dat maakt die clubs zo speciaal ook, ze zijn meer dan een club. Ze zijn een vereniging die veel sporttakken bijeen brengt. Vind Gala en Fener ook twee prachtige clubs, en veel mensen uit Nederland doen nog steeds neerbuigend als ze een artikel over het Turkse voetbal lezen, maar die mensen zijn naïef. Alsof Vvv en Roda wauw zijn. Ajax is een mooie club, maar heeft jarenlang niks gewonnen. Feyenoord komt uit een dal eindelijk, en PSV is ook al jaren op den dool.

Minpunt in Turkije is de omkoopaffaire, de kloof tussen de middenmoot en de topclubs en dat ze soms té veel verwachten van de buitenlandse spelers. Maar als ze mij vroegen om daar te spelen, ben ik hier vandaag nog weg

31 december 2012 om 20:17

Amen. Die omkoopaffaire heeft idd het imago wel geschaad, maarja, dat gebeurd volgens mij in elk land. In Nederland en Belgie spelen die belchinezen ook een grotere rol dan men denkt. En in Italie blijven elk jaar omkoopschandalen opduiken. De kloof tussen de middenmoot en topclubs valt naar mijn mening wel mee. Aantal jaar terug werd Bursaspor kampioen, jaar daarvoor streed Sivasspor mee om de titel. Dit jaar is Antalyaspor verassend subtopper. De clubs uit de middenmoot winnen ook regelmatig van de topclubs.
Dat te veel verwachten van de buitenlandse spelers is er wel nog steeds, al word dat wel steeds minder. Vroeger werd van 1 speler verwacht dat ze een heel team droegen, nu proberen ze zich meer op Turkse talenten te focussen.

Ik zie de Turkse clubs wel een mooie toekomst tegemoet gaan, mits ze verstandig blijven investeren. Ben ook wel blij dat steeds meer clubs aandacht geven aan nieuwe stadions etc. Zo word de competitie toch wel steeds aantrekkelijker.

31 december 2012 om 20:42

Grappig dat een liefhebber van de turkse competitie Nederlandse en Belgische beschuldigd van omkoping zonder daarbij keiharde feiten te noemen. Dat noemen ze met losse flodders schieten.

31 december 2012 om 20:56

Nee hoor, als je het nieuws enigszins volgt had je wel geweten dat dat hier ook gewoon gebeurt. In Nederland en Belgie zitten ook genoeg organisaties die daar een slaatje uit kunnen slaan. In Belgie geeft zelfs 1 op de 6 voetballers aan wel eens benaderd te zijn door dit soort 'duistere' mensen.

1 januari 2013 om 01:04

Wil niet samenspannen ofzo, maar hij beschuldigd toch niet? Het is toch een publiek geheim dat de gokchinezen het Belgisch voetbal serieus kapot hebben gemaakt. Lierse, La Louviere, Moeskroen hebben kennis gemaakt met die corruptie. Voor veel spelers werd het een ware hel.

Op een dag zal het in Engeland gebeuren, let op mijn woorden. Als het al niet bezig is.

1 januari 2013 om 03:34

Wat ben jij een relaxede Fenerli zeg.. Daar mogen veel van jouw mede 'supporters' een voorbeeld aan nemen. Bijna elke post realistisch van jou

Kom op in turkije wel grote club, samen met fener en besiktas,

maar op wereld nivo, heel klein spelertje, en wat denkt die amrabat dan wel, niet goed genoeg voor Psv maar denkt nu een topper te zijn, kan nu nog niet mee in de top 5 eredivisie, dus hij mag wel eens leren relativeren ,

grote club in omvang, maar niet in prestaties, daar moet je toch bij de europacup winnaars zijn,
en de suptop en middenmoot europa, en daar horen ze ongeveer thuis

31 december 2012 om 18:27

Je kraakt ze nu keihard af, maar zelf denk je dat Twente een grote club is in Nederland met hun landstiteltje en 2 bekertjes

31 december 2012 om 18:46

Waarom haal je Twente erbij? Volgens mij gaat het over Galatasaray.
Overigens ben ik het helamaal eens met Fctexper

31 december 2012 om 18:50

Nee, ik geef je gelijk, dit gaat over GS, maar desondanks nog steeds heel hypocriet!

31 december 2012 om 20:13

Hij heeft het over de clubs in geheel volgens mij, niet over enkel de voetbaltak. En dan zijn het idd een van de grootsten ter wereld.

31 december 2012 om 20:07

je moet natuurlijk niet oordelen na 1 wedstrijd, misschien hadden ze hun dag niet, als Galatasaray zo diep triest speelt hoe spelen de anderen dan? want ze staan eerste en dat sta je niet zomaar niemand werkelijk niemand presteert wekelijks hun niveau, Ajax is ook de grootste club uit Nederland hun heb ik ook vaak genoeg bar en bar slecht zien spelen, maar dat ligt gewoon aan de vorm, ene week spelen ze slecht en de andere week grandioos.

31 december 2012 om 20:14

dit seizeon vind ik GS nou niet zo geweldig spelen. Dat heeft zijn redenen, in Turkije spelen bijna alle clubs heel verdedigend, met 11 man eigenlijk wachten op eigen helft om daarna te counteren. tegen karabuk was zo een wedstrijd. als je de echte supporters, de echte performance wilt zien van de supporters de ultraslan dan zou je eigenlijk naar een derby wedstrijd moeten gaan.daar gaan ze helemaal los

Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas: clubs met een enorm grote aanhang, maar net als Fenerbahce behoort ook Galatasaray niet tot de subtop van Europa. Typisch die Turkse kijk weer: nieuwe coach aan het roer, die zal dat jaar kampioen zijn of hij is al opgedonderd, een speler die niet rendeert in 1 wedstrijd mag de dugout bewonderen en een Bursa wat kampioen is wordt direct tot de grote vier meegerekend (toegegeven, inmiddels zijn ze een goede subtopper in Stsl, maar de grote vier behouden hun speciale plaats). En als een club een keer de groepsfase overleeft zijn ze gelijk tot subtop gebombardeerd terwijl ze al jaren niks hebben laten zien in Europa.

Is Fenerbahce een subtopper? Nee, dan laat je ieder jaar je gezicht zien, en doe je niet aan wisselvallig voetbal waar je het ene jaar de kwartfinale bereikt en een paar jaar later op je bek gaat tegen een Young Boys. Is Galatasaray een subtopper? Nee, dan hadden ze al meerdere malen hun gezicht in Europa laten zien. De potentie voor beide ploegen om subtopper te worden is er, maar laten we niet doen alsof ze nu al tot de subtop behoren, of is Sivas van een paar jaar geleden nu ook titelfavoriet? Uiteindelijk zijn zij een keer ook best ver gekomen met de race, toch?

Wij hebben een Kuyt die loze kreten doet, en Galatasaray heeft Amrabat daarvoor.

Wat hij zegt over Ribery is gewoon onzin. Ribery heeft daar de pannen van het dak gespeeld. Hij speelde vooral in zijn jongere jaren veel op gevoel en durf. Hij zette dat goede spel door op bij Marseille en was samen met Zidane en Cannavaro de beste speler van het WK 2006.

31 december 2012 om 20:01

maar nu speelt hij op kracht? want ik snap het niet helemaal?

1 januari 2013 om 02:45

nee, nog steeds vooral op gevoel en durf, alleen dat was vroeger nog meer zo dan nu. vooral in de jaren 2005-2008 was het opportunisme dat hij in zijn spel legde mooi om te zien. nu speelt hij iets voorzichtiger.

Dit is wel allemaal mooi wat hij zegt over Galatasaray, maar overdrijven is ook een vak. Hij slijmt nu zo erg dat het wel een beetje irritant over kan komen op de Gs supporters. Het is geen slechte speler, brengt veel dreiging met zich mee, alleen jammer dat hij wisselvallig is.

31 december 2012 om 20:04

ik zelf denk dat het niks te maken heeft met overdrijven, ik denk dat hij gewoon enorm trots is omdat Galatasaray voor hun doen goed presteren in de Cl en boven aan staan in de eigen competitie, dus ik vind het eigenlijk helemaal niet raar, en de supporters zullen zich vereerd voelen dat een speler dat over hun club zegt, ik toon er in ieder geval wel begrip voor.

GS was eens Europese subtop(96-03), maar nu is het gedegradeerd tot Europese lagere middenmoot, een voorwaarde om Europees subtopper te zijn is je kop jaarlijks laten zien in de Europese competities(behalve dit jaar heeft PSV dat goed gedaan en verder clubs als Atletico en Schalke). Maar GS gaat nu goed in Europa, moeten ze paar jaartjes volhouden, dan gaan er ook grotere spelers naar Turkije

Altijd leuk om je club op te hemelen, het is begrijpelijk dat hij dit zegt omdat hij ontzettend trots is dat het zo goed gaat en om dat Galatasaray goed presteert tot nu toe in de CL, dan is het ook niet raar om je club op te hemelen, mensen moeten er begrip voor hebben.

Hij probeert hier eigenlijk duidelijk te maken dat hij zijn top gehaald heeft. Indirect toch wel.

59 clubs zijn beter volgens de uefa. Waaronder Ajax , Az , PSV en Twente.

31 december 2012 om 20:58

Als je de clubs tegenover elkaar zet zou heel wat anders blijken. De Nederlandse clubs zijn ook niet meer wat het geweest is, en aangezien de Uefa kijkt naar resultaten van de afgelopen 5 jaar, leunt de Nederlandse competitie vooral op resultaten die behaald zijn in het verleden.

31 december 2012 om 21:28

Controleer jij nooit iets voordat je afkomt met gezever? De laatste 3 jaren waren de Nederlandse clubs beter dan de Turkse clubs. Vier en vijf jaar geleden waren de Turkse clubs beter.

31 december 2012 om 22:19

Netherlands (L, C) 6.333 9.416 11.166 13.600 3.928

Turkey (L, C) 7.000 7.600 4.600 5.100 6.400

Nederland leunt dus vooral op de punten van de afgelopen 3 jaar. Ze hebben in vrijwel elk jaar hoger gescoord. Alleen 5 jaar geleden scoorde Turkije hoger door de kwartfinale plaats in de CL van Fener, en dit jaar doordat de Nederlandse clubs gewoon bar slecht presteren, en de Turkse verassend goed. Als die punten van 2010/2011 en 2011/2012 wegvallen zal Nederland behoorlijk wegzakken.

1 januari 2013 om 04:57

Wat een gelul, dit jaar is een incident. De clubs die ons moesten vertegenwoordigen werden allemaal leeggekocht. Volgend jaar haalt Nederland weer veel punten, dit jaar is gewoon kut.

1 januari 2013 om 01:34

Ik quoteer: 'er zijn maar weinig clubs op de wereld groter dan Galatasaray.' Jij zegt: '59 clubs zijn beter volgens de Uefa.' Leg mij is uit, sinds wanneer heeft 'groter' dezelfde betekenis als 'beter'?

1 januari 2013 om 10:36

Die 59 clubs hebben grotere/betere prestaties geleverd als galatasaray. Dus ze zijn groter dan galatasaray sportief gebied. En daar gaat het toch om in het voetbal?

Tsja Galatasaray (en Fenerbahce) hebben natuurlijk gigantisch veel fans.. in Turkije zelf natuurlijk maar ook in Duitsland, Nederland, Belgie en andere delen van de wereld!
In Nederland maak ik vaak mee dat turkse jongens veel meer met Galatasaray hebben dan met Ajax of Feyenoord!

Zo ben je natuurlijk wel een hele grote club, maar ik denk dat Galatasaray nog veel en veel groter was geweest als ze een goed beleid voeren!
Je ziet toch vaak dat 'oude' vedette's naar turkije gaan om daar nog te spelen en dik te verdienen terwijl de Turkse clubs juist een ander beleid moeten aanhouden zoals Ajax (jeugdopleiding..) Benfica (talenten kopen en voor belachelijke bedragen verkopen aan topclubs) of iets anders want met oude spelers en opkopingspraktijken gaat je niveau ook niet omhoog natuurlijk...

31 december 2012 om 21:19

Het zijn voornamelijk turken die supporters/fans zijn van de clubs uit turkije. In het buitenland worden die shirts bijna tot niet gedragen door de "buitenlanders".

31 december 2012 om 21:34

Je zegt het zelf, Turkse jongens, lekker boeiend dus. Ik ken werkelijk niemand die niet Turks is en voor 1 van die clubs echt sympathie heeft. Het geeft mij alleen maar aan dat echte integratie een wassen neus is, tenminste, bij specifieke groepen.

31 december 2012 om 22:23

Wat heeft integratie daar nou weer mee te maken? Integratie betekend niet dat je je eigen achtergrond/identiteit vergeet, maar je gewoon aanpast aan de Nederlandse cultuur. Dat betekend niet dat je ook Ajax, PSV of Feyenoord moet supporten.

Overigens ken ik serieus 2 Nederlanders die fanatieke Fenerbahce fans zijn. Kwam ze regelmatig tegen in de Fenerbahce Fanclub in Amsterdam. Bezochten Istanbul ook regelmatig. Waarom weet ik tot de dag van vandaag niet.

1 januari 2013 om 03:36

Nou, na enkele generaties is het toch echt normaal van wel. Het is zelfs bekend dat generaties later mensen uit Europa naar Amerika Basketbalwedstrijden of Honkbal gaan volgen. En nee, ze zijn niet vergeten waar hun overgroot papa vandaan kwam hoor, alleen is de navelstreng wel een keer doorgeknipt.

1 januari 2013 om 11:08

De Turkse kinderen die na het jaar 2000 (neem maar 5 jaar als standaardafwijking) zijn geboren/ geboren zullen worden, zullen honkbal/basketbal leuk vinden, Amerikaans muziek systematisch beluisteren, hun kledinggedrag volledig aanpassen aan het mode van nu etc.

Daar ben ik het met je eens, veel van die jongens zullen alleen maar de belangrijke dingen meekrijgen in hun opvoeding wat gerelateerd is op het geloof (95 procent islam). Dus alleen de grote lijnen, maar dan ook echt groot. De verwestering van deze jongeren is gewoon een feit.

Natuurlijk zullen er (groot)ouders zijn die hun (klein)kinderen op een traditionele wijze zullen opvoeden, maar dat percentage zal even hoog zijn als de dikte van een lucifer.

Wat dat betreft, ben ik trots dat ik niet tot die categorie hoor en goed weet wat mijn rituelen zijn en wat de huidige maatschappij van mij verwacht. Daarom ben ik ook prima in staat om een duidelijke afweging te maken.

Als puntje bij paaltje komt, dan wegen mijn rituelen zwaarder als de verwachtingen van deze maatschappij.

Is er zo weinig nieuws dat dit verhaal 3 keer vandaag bovenaan komt te staan?

Wat een uitspraak zeg. Ik ken een hele hoop clubs die een grotere naam hebben dan Galatasaray. Wat overigens niet wil zeggen dat het geen mooie club is. Want ze hebben een goede ploeg met leuke spelers.

Mwoah, het is maar net wat je onder weinig verstaat. Als je alle clubs op de wereld in een lijstje zet, ja, dan klopt het wel, maar ga je een lijstje maken van de (sub)top in Europa dan komt Galatasary toch wel op gepaste afstand na vele andere clubs.

Die uitspraak moet haast wel van iemand komen die Fenerbahçe nog niet goed genoeg kent.

Grote club met een rijke historie maar de laatste jaren toch weer afgehaakt hoor. Hun laatste spectatie was in 2000? als ik mij niet vergis. Komen wel terug maar ik zie ze niet meer naar de top gaan. Goede subtop als Athletico kan het worden maar ze moeten het allemaal nog maar laten zien.

kijk galatasaray is niet alleen een voetbalclub maar ook een sportclub : voetbal,basketbal,volleybal,rolstoelbasketbal(3of4... wereldkampioen geworden)
tennis judo enz.
vorige week nog zijn de vrouwen volleybalteam 3e geworden van de wereld cup
met basketbal gaat het ook goed
de rest gaat zn gangetje qua europees
daarnaast doet fenerbahce het ook goed met basketbal en de rest
besiktas heeft heel wat spelers gekocht oa williams *2010)basketbal) die heel duur was nu pas spelen ze weer op europees niveau qua sportclub zijnde lopen we zwaar maar ook zwaar voor gwn acc

Het Ribery-verhaal van Amrabat is complete nonsense. Ribery heeft in zijn Galatasaray-periode elke wedstrijd uitgeblonken en was de absolute smaakmaker van dat team. Misschien kan zijn punt correct zijn, maar het gebruikte voorbeeld is belachelijk slecht.

De Turkse competitie is niet lastiger, moeilijker of van een hoger niveau. De bal wordt in de meeste wedstrijden ook niet in een hoge tempo rondgetikt. Zeker niet. Echter moet ik wel zeggen dat het voetbal in Turkije iets anders in mekaar steekt. Omdat de meeste ploegen geen duidelijk systeem hanteren, is het ook niet mogelijk om daarop in te spelen/ te reageren. Het is veelal hopen op bevliegingen van bepaalde spelers en de abnormale foutenfestijn van de tegenpartij. Er zijn twee a drie clubs die steeds bijspijkeren op een bepaald systeem, maar de wensen van de fans en bestuurders gooit roet in het eten. Want zij willen resultaten zien en als je als trainer zijnde een systeem wilt introduceren, krijg je de tijd en ruimte er niet voor. Dat mag, kan en moet in Nederland wel!

Ik wil niet teveel afdwalen van het daadwerkelijke onderwerp. Amrabat is duidelijk onder de indruk van Galatasaray. Hij maakt zo een sfeer voor het eerst mee. Voetbalgekke supporters, professionaliteit in de club, (zaken)mannen met status die telkens hun steun uitbrengen voor de club, prachtige leefomstandigheden. Kortom: alle deuren gaan voor je open.

Wat betreft de titel/bewering van Amrabat. Het is heel simpel. Er is een absolute top in Europa ( de sterkhouders in de Cl, die jaarlijks als titelfavoriet worden aangewezen). Daarna komen de clubs die een moment voor een titelverrassing kunnen zorgen in de CL (deze spelen ieder jaar CL, halen de volgende ronde CL meestal wel en om de 5 jaar bereiken ze de halve finale). Galatasaray hoort in de categorie die daarna komt. In deze categorie zijn er clubs die in een decennia 1 a 2 keer van zich laten horen door de volgende ronde van de CL te bereiken, soms zelfs kwartfinale, of ver te komen in de Uefa. Echter is Cl-voetbal niet altijd mogelijk door instabiliteit.

Galatasaray heeft het materiaal (fanbase, geld, afzetmarkt, faciliteiten etc.) om uit te groeien tot een Dortmund, Shakhtar, Valencia en Ajax (als organisatie, jeugd, stabiliteit in de CL, profilering in de Europese markt, status als jeugdproducent), maar het recept ontbreekt (nog). Met nadruk op het woordje nog.

Altijd mooi om het jaar mee te beginnen, een 'wie is de grootste/beste/etc.' discussie. Daar kom jen nooit uit. Maar 1 ding is zeker: Gala is een van de grootste voetbalclubs van Istanbul. ;-)

Zeker 1 van de grootse clubs in de wereld. Je denkt bij Galatasaray alleen aan voetbal en zijn successen maar Galatasaray heeft bijna bij elke sporttak wel een team die ook nationeel top en Europes, Internationaal ook goed presteren. Amrabat zegt dit ook over het club Galatasaray en niet zozeer het team van Galatasaray.

Je mag zeggen wat je wilt, maar Galatasaray is samen met Fenerbahce en in mindere mate Besiktas, een van de weinige sportclubs in de hele wereld die een stuk of 7 sportdivisies op het hoogste niveau hebben. Zoals er hierboven al is aangegeven strijden de Turkse clubs op aantal van deze afdelingen ieder jaar mee voor de wereldbeker en/of Europees kampioenschap.
De voetbalafdeling doet het misschien niet zo goed, maar als geheel zijn wij veel verder.

-'er zijn maar weinig clubs op de wereld groter dan Galatasaray'-

In Turkije misschien.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren