Bizarre herhaling van twee weken geleden laat Swansea in mineur achter

Swansea City leek donderdagavond op de vierde speeldag van de Europa League op een belangrijke overwinning op Kuban Krasnodar af te stevenen, maar moest in de extra tijd alsnog de drie punten uit handen geven. Ibrahima Baldé bepaalde de eindstand in Rusland op 1-1. Saillant: twee weken geleden, in de eerste ontmoeting tussen beide teams, stond Djibril Cissé in de extra tijd ook een 1-0 zege van Swansea in de weg. De Engelsen zijn dus nog niet zeker van overwintering in Europa.

Het extra trainingsprogramma van Wilfried Bony, om zijn gebrek aan vorm én conditie op te lossen, werpt zijn vruchten af. Na een vrije trap van Jonathan de Guzman leek een kopbal van de Ivoriaan al de 0-1 in de tweede minuut te betekenen, maar doelman Aleksandr Belenov stond goed op te letten. Enkele minuten later was het alsnog raak. Na voorbereidend werk van Roland Laham tekende Bony voor de 0-1. Kuban, dat opteerde voor reactie-voetbal, kreeg in de eerste helft zeker kansen op de gelijkmaker, maar de precisie in de afronding was zorgwekkend.

Na de onderbreking bleef de thuisploeg naar een gelijkmaker zoeken, zelfs toen Xandao een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. De gelijkmaker van invaller Baldé in de extra tijd was dan ook verdiend, maar zeker sneu voor de bezoekers. Bij the Swans speelden Michel Vorm, Dwight Tiendalli en De Guzman negentig minuten. Swansea, koploper van Groep A, heeft nu acht punten uit vier duels en is bovendien nog steeds ongeslagen.