Misstap Huntelaar en consorten bij weerzien met Stevens

Het lijkt erop dat de derde plaats in de Bundesliga het hoogst haalbare is voor Schalke 04. De ploeg van trainer Jens Keller ging zondag onderuit bij laagvlieger VfB Stuttgart en heeft, met nog drie speeldagen te gaan, een achterstand van zes punten op nummer twee en aartsrivaal Borussia Dortmund. Voor Huub Stevens, die jarenlang werkzaam was bij Schalke 04, kwam de 3-1 overwinning zeer gelegen. Die Schwaben staan nu vier punten boven de rode streep.

Stuttgart toonde in de eerste helft meer inzet en derhalve was de voorsprong in de rust zeker niet onverdiend. Het aantal kansen in de eerste 45 minuten was echter op een hand te tellen, omdat de bezoekers allesbehalve creatief overkwamen en de defensie van Stuttgart uiterst stabiel oogde. Uit een vrije trap van Daniel Didavi kopte Martin Harnik na ruim twintig minuten spelen de openingstreffer achter doelman Ralf Fährmann: 1-0.

Na tien minuten in de tweede helft maakte Cacau zijn eerste doelpunt na anderhalf jaar tijd. Hij zette goed zijn hoofd tegen een voorzet van Ibrahima Traore en verschalkte Fährmann ook met het hoofd: 2-0. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Na een goede actie van Gotoku Saika zorgde Harnik met een droog schot voor het derde doelpunt: 3-0. Adam Szalai verkleinde de nadelige marge, maar tot meer was Schalke niet in staat. Klaas-Jan Huntelaar stond te geïsoleerd voorin en kon niets uitrichten.