Kuipers ontneemt Benzema topscorerstitel: 'Had het fluitje niet gehoord'

Een opmerkelijk moment bij de wedstrijd tussen Zwitserland en Frankrijk van vrijdagavond. De Fransen wonnen met 2-5 en Karim Benzema dacht er kort voor tijd nog 2-6 van te maken, toen hij een voorzet vanaf rechts in een keer over de verbouwereerde Diego Benaglio in het doel schoot. Vlak voor het doelpunt had Björn Kuipers echter al gefloten voor het eindsignaal.

/

De tweede goal van Benzema werd niet meegenomen in de uitslag en dus is de Fransman nu niet in zijn eentje topscorer van het WK: hij blijft op drie goals uit twee duels steken en deelt de eerste plek nu met Thomas Müller, Robin van Persie, Arjen Robben en Enner Valencia. Benzema maakte zich er niet druk over: "Ik had het fluitje niet gehoord, dus ik schoot en zag de bal in het doel gaan. Maar het belangrijkste blijft de overwinning en de manier waarop", stelde hij.

Overigens had Benzema nog voor het laatste fluitsignaal van Kuipers al op vier goals kunnen staan, maar in de eerste helft miste de aanvaller een strafschop. Frankrijk heeft na twee wedstrijden zes punten en is nog niet honderd procent zeker van een plek in de volgende ronde, maar is wel goed op weg.

Vond je dat Björn Kuipers goed floot?

1
2

Bij hockey en Basket bal loop t de tijd gewoon mee en gaat er een zoemer als de wedstrijd voorbij is. Misschien iets voor het voetbal?
Het blijft vreemd dat een scheidsrechter telkens op zijn horloge moet kijken.
Wel lullig voor Benzema want hij zat er lekker in.

21 juni 2014 om 11:19

Zou inderdaad eerlijker zijn. Dan is ook gelijk het probleem met de blessuretijd voorbij, want soms is de blessuretijd verrassend lang en soms best kort. Als de tijd afloopt en stopgezet wordt bij een onderbreking, dan gaat ook dat veel eerlijker. Wel vind ik dat een aanval, corner, vrije trap of pingel gewoon nog genomen moet worden. Het spep moet niet direct afgelopen zijn.

21 juni 2014 om 11:39

Er zijn geen voetballers die 90 minuten kunnen spelen. En wedstrijd heeft vaak maar rond de 60 minuten zuivere speeltijd. Als je tijd stil wil leggen zou je de wedstrijden moeten inkorten. En zo kleven er nog wel meer nadelen aan.

21 juni 2014 om 12:27

Hoezo is dat een nadeel? Het komt toch op hetzelfde neer? De wedstrijd duurt nog steeds ongeveer 90 minuten maar er wordt precies even veel gespeeld.

Ik vind het altijd vervelend om te zien dat er de hele wedstrijd door harde duels zijn en er wordt doorgespeeld maar als er 1 team voor staat en het is de 80e minuut dan heeft ineens iedereen een brancard nodig. Eenmaal buiten het veld staan ze zo weer op en komen ze het veld weer op... echt zielig

21 juni 2014 om 12:58

Volgens mij lag de zuivere speeltijd vaak rond de 55 minuten. Ik pleit al jaren voor een wedstrijd van 60 minuten met een klok die stilstaat tijdens dode bal momenten. Ik ben tijdens wedstrijden vaak neutrale kijker en ik stoor me aan het eeuwige tijdrekken. Die stomme wissels aan het einde van een wedstrijd en die neppe blessures. Gewoon tijd stilzetten en dit soort nare trekjes verdwijnen uiteindelijk uit het voetbal. En als ik toch bezig ben: Als je iemand na een wedstrijd op basis van camerabeelden kunt schorsen voor een elleboog, waarom die handelswijze niet ook toepassen op schwalbes, dan zijn we daar ook uiteindelijk vanaf. Dit soort zaken zouden het voetbal voor mij veel leuker maken. Het zal dan meer om het voetbal gaan en minder om randzaken.

21 juni 2014 om 13:53

Nja Kuipers had ook gewoon even kunnen wachten. Want je zag dat Frankrijk in de aanval was. Normaal gesproken wacht je dan even met fluiten.

21 juni 2014 om 14:45

Dit is echt onzin wat je zegt. Ik weet niet of je zelf ooit gefloten hebt maar zeker in blessuretijd is het "tijd is tijd".
Daarnaast was ongeveer het hele stadion al op de hoogte van het eindsignaal.

21 juni 2014 om 11:23

Kuipers floot al ruim voordat de voorzet gegeven werd

21 juni 2014 om 13:52

Yep, de grensrechter stond al bijna naast Benzema. Iedereen had het door, behalve de commentator natuurlijk

21 juni 2014 om 11:43

Nee, nee, laten we voetbal wel als voetbal houden. Niet teveel gaan wijzigen, anders krijg je ook nog van die disco lichten als bij ijshockey, vervolgens het commercialbreaks als bij Footbal. Nee, nee en nog eens nee.

21 juni 2014 om 13:24

Ik heb ergens gelezen dat ze een wedstrijd in 4 helften wouden opdelen om het aantrekkelijker te maken voor de Vs...

Daar draait alles om de commercie. Hier gaat het om het voetbal, daar om het entertainment. Ik heb liever het eerste.

Kuipers ontneemt hem helemaal niets, de scheidsrechter had al gefloten, dus dan telt het doelpunt nu eenmaal niet. Vond het moment van fluiten niet helemaal logisch, als je ziet dat Frankrijk nog in aanval is dan laat je ze toch even de aanval afmaken?

21 juni 2014 om 10:44

Moet je wel even stilstaan bij het moment waarop hij floot! Halfweg een aanval, en niet aan de middellijn , wat ik zou begrijpen, maar aan de 16!!!! Een wedstrijd voel je toch aan?

21 juni 2014 om 10:54

Het stond 2-5 dus Kuipers voelde de wedstrijd zeker aan. Een extra doelpunt had geen wezenlijk verschil gemaakt en er was derhalve geen reden om door te laten spelen.

21 juni 2014 om 10:55

Precies heb dit nog nooit eerder meegemaakt, tijdens een voorzet voor het doel affluiten. Iedere andere scheidsrechter had dan nog 10 seconden gewacht tot de aanval voorbij was.

Hiermee gooit hij dan ook zijn glazen in voor een finaleplek.

21 juni 2014 om 10:58

Tijd is tijd. Bovendien nam Kuipers de fluit in de mond op het moment dat Frankrijk aan de rechterkant van het veld geen aanstalten meer leek te maken. Dat er toen precies op het moment dat hij floot een goede pass kwam, kan hij ook niet veel aan doen.

21 juni 2014 om 10:59

Vond het ook vreemd maar denk dat het wel eerder gebeurd is. Wat ik ook wel vreemd vond is dat die acheids in de wedstrijd van Italie iets van 20 seconden eerder affloot, al leek her er niet op dat Italy zou skoren, maar toch....

21 juni 2014 om 11:02

Nee hij floot af toen de speler een pass gaf richting een speler die tussen 3 man stond. Best logisch om dan af te fluiten want 99 van de 100x zou dat geen doelpunt geweest zijn en toevallig deze keer wel.

21 juni 2014 om 11:04

Dat was het ding. Hij floot vóór de voorzet gegeven werd. Het is zonde dat zo'n mooie goal nu niet telt, maar Kuipers floot terecht af.

21 juni 2014 om 11:38

Een extra doelpunt kan wel verschil gaan maken in de groep, met name voor Ecuador, die Zwitserland op doelpuntenverschil voorbij moet gaan.

21 juni 2014 om 12:07

De aanval was een lange bal vanaf de middenlijn naar benzema die hem er meteen in schiet. Het eerste fluitje kwam terwijl de speler op het middenveld de bel nog had of net gespeeld heeft. Volgens mij was zelfs het 3e signaal al geweest toen benzema hem erin schoot. dus wel op de middenlijn en niet midden in een aanval aangezien de aanval 1 lange bal naar voren was.

21 juni 2014 om 12:11

Het gebrek aan spelregelkennis neemt hand over hand toe op voetbalzone. Volgens de spelregels is de wedstrijd afgelopen op het moment dat de tijd op het horloge van de scheidsrechter is verstreken, niet op het moment van fluiten. Het moment van fluiten is dus niet eens meer relevant, want toen was de wedstrijd formeel gezien al afgelopen. Dat Benzema hem er inschiet maakt niets uit. Er is ook geen enkele regel waarin staat dat een lopende aanval afgemaakt zou moeten of mogen worden.

Kuipers heeft het prima gedaan.

Was een mooie goal van Benzema, maar hij zal er nog wel een paar maken.

Frankrijk heeft niet de zwaarste poule, maar beginnen ook uitstekend.

Zullen steeds beter in hun ritme komen, moeten alleen proberen Pogba in bedwang te houden.

Die zal nog wel eens met een domme actie rood kunnen krijgen, wordt veel gezocht en laat zich gemakkelijk provoceren.

Ik vind dat echt zo een onzin, frankrijk niet zeker van de volgende ronde? In wat voor horror scenario zou frankrijk niet doorgaan :S

Aangezien Frankrijk op +6 staat en tegen Ecuador moet, dat op 0 staat moet Ecuador iig winnen van Frankrijk, daarnaast moet Zwitserland dat op -2 staat winnen van Honduras.

Als Ecuador met 4-0 van Franrkijk wint en Zwitserland met 5-0 van Honduras staan Ecuador, Zwitserland en Frankrijk gelijk qua punten, alle 3 6 met doelsaldo's + 4 voor Ecuador, + 3 voor Zwitserland en +2 voor Frankrijk. Dit is maar een voorbeeld maar dan zou Frankrijk dus uitgeschakeld zijn.

kuipers heeft erg goed gefloten. Behalve in de slotfase, aanval was midden in gang. Mag je niet zo maar affluiten... of het nou 1-1 staat of 1-5, dat zou niets mogen veranderen

Tijd is tijd. Of het nu een aanval is of niet. Basketbal, Hockey, ijs hockey, handbal etc daar gaat gewoon een toeter. Frankrijk heeft toch niet het recht om de laatste aanval af te maken? Had de speler maar op de goal moeten schieten ipv een voorzet te geven.

21 juni 2014 om 12:04

Dat is onzin in 99 van de 100 situaties was deze aanval gewoon afgemaakt en daarna afgefloten. Bijvoorbeeld een corner wordt ook vaak nog gegeven als het al tijd is.

21 juni 2014 om 12:34

Wat jij zegt is onzin. Nergens in de regels staat dat een aanval afgemaakt moet worden, wel staat er als het tijd is er afgefloten moet worden. Daarbij was Frankrijk niet bezig met een veelbelovende aanval. Het leek het wel prima te vinden met de bal aan de zijkant van het veld iets over de middellijn heen. Op het moment dat Kuipers de fluit in de mond neemt en begint te fluiten, komt er ineens nog een splijtende pass, daar kan Kuipers dan niet veel meer aan doen.

21 juni 2014 om 16:51

Heb je ook nagedacht over het feit dat binnen 7 minuten een verdediger met een bloedende oog wond naar de kant kon? Binnen 5 minuten na de hervatting stond Frankrijk met 2-0 voor? En Frankrijk kon gewoon 3 maal wisselen en Zwitserland maar 2. En dat zie in de de rust aan 1 aanvallender Zwitserse wissel in deze omstandigheden.
Kuipers heeft deze ongelukkige Franse actie pas in de rust aan gehoord. En van daar uit besloten om niks extra's aan tijd te geven aan de Fransen. 3 minuten zijn 3 minuten geworden. Klasse.

Corner,voorzetten worden ook vaak uit de lucht gepakt door verdedigers omdat er is afgefloten voor het einde.

21 juni 2014 om 11:05

Waar staat dat in de regels dat je niet mag affluiten? Gewoon correct gehandeld.

21 juni 2014 om 12:35

Hij heeft toch ook gewoon afgefloten? Keurig gedaan van Kuipers deze wedstrijd.

Redelijk onder de indruk van Frankrijk. Benzema ook echt goed. Wil alleen wel es zien hoe ze met tegenslag om gaan. T gaat nu allemaal te gemakkelijk en weinig weerstand. Die pass gisteren ook van Pogba....pfffff

je zag ook dat de keeper niet vrijuit ging..hij rekende er niet meer op..nu wil ik niet zeggen dat hij hem anders gepakt had want zo goed keepte hij gisteren inderdaad niet..met uitzondering van die pingel..

Woww, heel volwassen en professioneel gereageerd door benzema. Zo zie je maar weer dat hij de ideale spits is voor real, hij scoort genoeg en geeft zoveel assists en of aan de basis van een goal. Ronaldo en Bale zijn hem eeuwog dankbaar.

Dit is wel boolsh*t. Als ik Frankrijk en Benzema was zou ik dit aanvechten want 1 goal is 1 goal vriend. De tijd liep nog gewoon door en Kuipers denkt dat hij het af kan sluiten. Ik zou Platini zijn werk laten doen en die 6e goal als nog goed laten keuren, daar heeft benzema en Franrkijk recht op omdat het gewoon binnen de tijd was. Een niet oplettende scheidsrechter... dat is nou niet bepaald goed, als scheids moet je opletten vriend.

21 juni 2014 om 11:06

Zo slecht geslapen zeker? En dan vecht fransman "platini" het aan dan is het wel lekker geloofwaardig? De verdedigers kunnen gewoon zeggen dat ze het fluitsignaal hoorde en daardoor hem lieten schieten. Heb je alsnog geen poot om op te staan.

21 juni 2014 om 11:09

Maakt niet uit. Als de scheids heeft gefloten is het einde wedstrijd. Dit kan je niet aanvechten.
En vriend? Denk niet dat Kuipers een vriend van je is.

21 juni 2014 om 11:10

Het is niet alsof Kuipers floot nadat Benzema op doel schoot. Dan zou ik het terecht vinden wat je zegt. Kuipers floot echter al vóór de assist vanaf de rechterkant. Benzema had dus helemaal niet meer mogen schieten. De kans is groot dat de keeper het fluitsignaal al gehoord had en dus niet meer 100% keepte op de doelpoging.

Aanvechten? Totale onzin! Tijd is tijd.
Nu doet het er bij deze stand niet veel toe, maar bij de laatste wedstrijden zou het zomaar wel van invloed kunnen zijn. Dan is het prettig als er strak wordt (af)gefloten, en niet wordt gemarchandeerd omdater toevallig nog iemand in de aanval is.

21 juni 2014 om 11:14

Wat heeft het doorlopen van de tijd op jou tv scherm hiermee te maken? De 3 minuten aangegeven blessure tijd zaten er op. Affluiten kan gewoon.

21 juni 2014 om 11:17

Wat valt er aan te laten vechten dan? Er is gewoon afgefloten, de assistent scheidsrechters waren al op weg naar de middenstip en een deel van de spelers was ook al gestopt.

21 juni 2014 om 13:26

Zo kun je bull shit ook schrijven ja...

Nou, het is lullig voor Benzema maar heel veel deed Kuipers niet verkeerd. Frankrijk mag sowieso niet klagen als je de poule ziet en hoe ze in die poule zijn gekomen. Waarschijnlijk heeft Platini een paar keer moeten bukken voor een Blatter en dergelijke, want hoe Frankrijk ineens werd opgeschoven uit de pot verdient niet de schoonheidsprijs.

bij een andere stand (0-0, 1-0 oid) had kuipers zekers te weten die aanval nog laten doorgaan.

en volgens mij ging de fluit al net voordat die pass gegeven werdt op benzema

21 juni 2014 om 11:07

Ja toen de pass verstuurd werd floot hij. De camera's waren al gericht op de trainer van Frankrijk die elkaar al aan het feliciteren waren. Toen zei de verslaggever dat er gescoord werd.

Benzema staat op 4 toch? In de tekst staat 3

21 juni 2014 om 11:13

Of word die 2-0 als een eigen goal gerekend?

De 2-0 was van Matuidi. Die heeft een duidelijk ander kleurtje dan Benzema.

21 juni 2014 om 11:36

Ja de 2-0 wordt gezien als een eigen goal.

21 juni 2014 om 12:48

Ik heb het over de eerste wedstrijd tegen honduras.

Maar je mag tog niet midden in een aanval affluiten kuipers

21 juni 2014 om 11:18

Dat mag hij zekers wel, alleen bij penalties is er een uitzondering.

21 juni 2014 om 11:20

@ barca_messi123

Sinds wanneer is dat dan zo?

Ze moeten is duidelijker zijn met die regel vanuit de bond. Ik vind tijd is tijd. Dat er blessure tijd bij op wordt geteld vind ik al slecht. Doe net zoals in het hockey/basketbal gewoon met een klok die stil kan staan, en je zult nooit gezeur hebben. Bovendien is het onzin dat wanneer je 47 minuten speelt, en je scoort in de 47.05 hij moet tellen omdat er nog een aanval bezig was. Aanvallen kunnen wel tientallen seconden duren voordat er poging onderdaan wordt. Ik vind het terecht dat hij affluit.

21 juni 2014 om 11:30

Volgens mij loop jij je ten onrechte op te winden. De wedstrijd is afgelopen wanneer de scheidsrechter vind dat het is afgelopen. Uiteindelijk duurt de wedstrijd voor beide ploegen exact even lang, dus elke ploeg heeft even veel tijd om te scoren.
Je hoeft echt niet de illusie te hebben dat wanneer men het net zou doen als bij bijvoorbeeld basketbal of hockey dat dan het gezeur over is. Er is altijd wel een reden te bedenken voor bepaalde mensen om te gaan zeuren.

21 juni 2014 om 14:20

Ik ben zelf ook scheidsrechter en er is inderdaad altijd wel iets om te zeuren. Ik denk alleen dat je er beter een grens in kan toepassen ten opzichte van ''laatste aanval''.

Wat een onzinnige titel. Hij ontneemt niemand iets, tijd is tijd. Straks dient de ploeg die de goal tegen krijgt een protest in omdat de scheids de aanval heeft laten afmaken. Prima wedstrijd gefloten zo.

De voorzet moest nog worden gegeven toen Kuipers de wedstrijd affloot, bovendien deed de keeper ook niets meer om de bal tegen te houden.
De schuld ligt meer bij een paar Franse spelers die na het fluitsignaal door zijn blijven voetballen.

Tja. Maar wat is de topscorerstitel waard als je de 4-0 en 6-2 maakt?

En er is hem niks ontnomen.

waarom heeft niemand het o\/er zyn goal. alleen dat kuipers het weer goed deed. lees ik hier, zeker een Nederlander ofwa??

heerlijke goal als voetballiefhebber moet je die goal gwn tellen punt uit, \/oor my is Benzema gwn te enige topscoorder 4 goal in 2 de wedstrijden, lekker bezig Karim