Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal: ‘Geef die bal aan Robben, zeiden wij op de bank’

Arjen Robben leverde zondagavond tegen Mexico opnieuw een uitstekende prestatie. De aanvaller kwam niet altijd in het stuk voor, maar hield de vijandelijke defensie wel steevast bezig, kreeg iedere pass bij een medespeler en versierde in de blessuretijd een strafschop.

/

Louis van Gaal was onder de indruk va het optreden van de viceaanvoerder, zo gaf hij na afloop aan bij de NOS. “Geef die bal aan Robben, zeiden wij op de bank. Wij konden hem heel makkelijk bereiken. Robben leek in de eerste helft ook al een penalty te moeten hebben.” Daarmee doelde de bondscoach op het moment toen Robben werd neergehaald door Héctor Moreno (video).

Van Gaal was overigens niet volledig tevreden met het spel van zijn elftal: “Ik ben niet tevreden over het ‘balbezit tegenstander-verhaal’. Daar zijn we goed in, maar we waren niet scherp genoeg. De uitvoering is niet perfect, maar we blijven winnen.”

'Arjen Robben is tot dusver de beste speler van het WK'

1
2

Haten op Fred maar wanneer Robben gaat duiken dan is het allemaal oké..

29 juni 2014 om 22:18

Er is een verschil he fred werdt alleen aangeraakt bij robben stond die op de teen! En trouwens die 2 ervoor werdt hij 2 keer door 2 man aan getikt dat zijn 99% penalty's dus wat zeur je?

29 juni 2014 om 22:19

Het wk is een landentournooi zoals je misschien wel weet dus zal het je ook niet zo vreemd in de oren moeten klinken als er links en recht wat chauvinisme bij komt kijken.
Bovendien heeft robben 1 voordeel t.o.v. fred : robben zit op voetbal

29 juni 2014 om 22:32

Gerechtigheid! De eerste helft hadden we al een penalty moeten krijgen. En tegen Spanje en Australië hebben we ook penalty's tegen gehad die niet terecht waren.

Het is fretj..

29 juni 2014 om 22:39

Het is gewoon fred maar je spreekt het uit als fretsj ...

29 juni 2014 om 22:59

Fredge

30 juni 2014 om 00:20

Het is gewoon Fred.
...maar de Brazilianen verneuken het weer

Karma! Eerder in het toernooi onterechte penals tegen gehad en die eerste werd vandaag ook niet gegeven

Fred, wie is dat? Ik neem aan dat je Fretch bedoelt.

29 juni 2014 om 22:43

Jank is niet zo, waarom die haat? Nederland heeft gewoon verdiend gewonnen.

29 juni 2014 om 22:58

Verdiend? Geluk bedoel je! Nederland was kapot slecht 88 minuten en dan de goal en dan lucky een penalty! Nee Brazillie was niet de enige die een penalty moet krijgen om te winnen

29 juni 2014 om 23:11

Was het onverdiend dan? Was toch een gelijk opgaande wedstrijd. Die nederland in de laatste 30 minuten naar zich toe heeft getrokken?. mijn inziens.

29 juni 2014 om 22:57

Inderdaad, mijn excuses aan alle Brazilliaanse fans! Want de Robben deed het inderdaad ook maar daar hoor je nederlanders niet over praten natuurlijk!

30 juni 2014 om 08:36

Gilster loop nou zelf niet te janken want als je de beelden goed kijkt was het gewoon zwaar een strafschop dus alstublieft ga niet dom praten

Robben misschien beste voetballer zover, naar imo Ochoa absoluut beste keeper die ik aan het werk heb gezien.

29 juni 2014 om 22:22

Iedereen rept over die geweldige redding maar hij kreeg hem puur toevallig recht op zijn kanis zonder dat hij het wist en via de paal eruit.

Absoluut geen slechte keeper maar hij heeft ook het geluk aan zijn kont gehad.
ook de voorgaande potjes van mexico.

29 juni 2014 om 22:34

Inderdaad, iedereen hemelt die man veel te veel op. De meeste ballen in de voorgaande potten kwamen recht op hem af, natuurlijk had hij een schitterende redding op die koppbal van Neymar maar beste keeper? Nee.

Maar het klopt wel.. De ballen komen allemaal gewoon in zijn hand bereik. Ik zeg niet dat het allemaal geluk is. Maar tegen Brazilie waren velen ook recht op hem af.

29 juni 2014 om 22:35

Is gewoon zo

29 juni 2014 om 22:41

Klopt, er komt veel geluk bij kijken, maar dat dwingt ie ook wel af.

Wat een bullshit. Op de juiste plaats staan is ook een kunst. Cilessen deed dat bijvoorbeeld niet. Wat is dat trouwens een overschatte keeper zeg.

29 juni 2014 om 23:03

@damsco
in het midden van de goal staan als keeper bij een corner is geen kunst maar plicht.

29 juni 2014 om 22:53

Vandaag vond ik Stefan de Vrij echt een wereldpot spelen. Maar ik denk dat Yepes wel aardig op weg is de beste van het toernooi te worden.

Klopt. Robben kwam er af en toe heel makkelijk uit en was ook makkelijk aanspeelbaar. Zorgde voor het meeste, misschien wel alle, gevaar. Misschien dat de spelers wat last hadden van de temperatuur dat was ook te zien. Denk dat Nigel de Jong de grote factor was als je het hebt over dat balbezitgebeuren. Toen hij wegviel was het hele spel weg. Met dank aan de drinkpauzes kwam het toch goed.

29 juni 2014 om 22:20

Nee niet dankzij de pauze's eerste helft was voor Mexico 2de helft DOMINEERDE nederland totaal ff op het spel letten voor je wat zegt want alleen bij de 2de helft kwam mexico 4 minuten beter uit t spel maar nederland over alles gezien terechte winnaar

Robben voelde zich niet zo lekker dat zag je aan hem.
Blij dat hij zich niet te groot waande en deze gigantische klus over te laten aan dat ijskonijn.
Prima binnengeschoten daar kunnen de brazilianen nog wat van leren.

Wat een geweldenaar, tot nu toe elke wedstrijd beslissend. Dan ben je een hele grote. Hij neemt het hele team op sleeptouw, dit kunnen nog een paar hele mooie weken worden!

Wij Nederlanders zijn goed in kritiek uitten op eigen spelers. Met name de spelers zónder Ajax-verleden. Arjen Robben is veruit de beste voetballer van Oranje. Zonder Robben waren onze jongens al thuis. Nu zonder de Jong in de verdediging wordt het lastig. De Jong hoort altijd te spelen.

29 juni 2014 om 22:52

Met name de spelers zonder Ajax verleden? Cillessen werd vooraf het meest bekritiseerd, velen zagen liever de wisselvallige Krul. Blind speelt iedere wedstrijd gewoon prima, met als hoogtepunt de wedstrijd tegen Spanje. Vergeet niet dat Blind daarna steeds heeft moeten switchen van positie (ook tijdens de wedstrijden). Huntelaar vond iedereen maar niets, die kan alleen maar scoren, en zie nu.. Sneijdertje was inderdaad niet goed, maar hij doet het wel weer even (we hebben ook geen betere optie nu). Veltman wordt hier ook veelvuldig bekritiseerd. Janmaat wordt vaak geroemd om zijn aanvallende kwaliteiten, maar op wereldniveau zie je er nietsvan terug. Daarom stond vandaag en speler van FC Augsburg in de basis. Louis van Gaal ziet alles meestal wel goed, heb vertrouwen in dit fenomeen. Je moet iedereen aanmoedigen, dit is Nederland, geen Feyenoord - Ajax of iets dergelijks. On: Dirk Kuyt speelde fantastisch, ik hoop dat ie nog vaak op rechtsback kan spelen dit WK. Het gemis van Nigel de Jong is echt een aderlating. Hopelijk valt het mee en ging ie uit voorzorg naar de kant, al zag het er niet zo uit. Robin van Persie was onzichtbaar en zette amper druk. Wesley Sneijder leidde vaak balverlies, maar dat doelpunt maakt het goed. Depay viel niet geweldig in, maar zorgde wel voor dreiging. The Hunter liet zich weer eens zien, nu die eindelijk zijn moment kreeg. Verhaegh deed het niet slecht. Wijnaldum en De Guzman hebben mij nog niet overtuigd, ik vind het jammer dat Fer geblesseerd is, ik had hem graag eens willen zien starten tegen Costa Rica of de Grieken.

Van Gaal zijn carrière wordt op dit moment bepaalt door Robben. Was bij München al zo en nu weer....

29 juni 2014 om 23:18

Mensen die durven te beweren dat Robben bepalend is voor de carrière van Van Gaal hebben duidelijk een klap van de molen gekregen. Het is duidelijk de verdienste van Van Gaal dat deze selectie uitstekend presteert, mentaal gezien is deze selectie heel sterk door het selectiebeleid van Van Gaal.

Robben is echt super fit, is niet af te stoppen voor zijn tegenstanders.

Bleef zelfs nog scherp tot in de blessuretijd, welverdiende strafschop.

Is tot nu toe de speler van het toernooi.

Was een zeer lastige wedstrijd tegen Mexico, hebben alles gegeven maar wij hadden ook mede door het maar blijven drukken op het laatst toch iets meer geluk dan Mexico.

Mooie overwinning, moet nog maar zien of een ander land ook in staat is om drie keer een achterstand om te buigen in een overwinning.

Die is inderdaad ook geniaal, maar als je een heel team kan dragen ben je groot.

29 juni 2014 om 22:45

Vond jij die zo goed spelen dan?
Ik heb hem niet gezien vandaag...............

Klasse van Robben dat hij de bal afstond aan Huntelaar. Hij dacht puur aan het belang van het team en was niet uit op eigen succes.

Maar wat was Van Persie slecht zeg. Niet eens grappig meer. Was zo blij dat hij Van Persie dan ook wisselde voor Huntelaar.

29 juni 2014 om 23:07

Van Persie kon het gewoon niet meer bijbenen. Het weer deed hem de das om.

Robben is de man waar het om draait.

Iedere wedstrijd is hij beslissend. Gezien het programma van Nederland en de vorm van Robben kunnen we wereldkampioen worden, maar ik hoop wel dat ze tegen mindere tegenstanders (zoals Griekenland of Costa Rica) direct met 4-3-3 starten. Dat foutje werd ons vandaag bijna fataal. Het verschil met de omwisseling naar 4-3-3 was gigantisch en leverde ons uiteindelijk de verdiende overwinning op.

Kon ik maar zo goed vrouwen versieren als robben penalty's :-)

Gadverdamme gewoon 2 schwalbes ....en iedereen juichen voor hem ...we zijn echt Duitsers geworden vandaag

Nederland op basis van de laatste 30minuten gewoon verdiend gewonnen! Hebben de wedstrijd naar zich toe getrokken in de tweede helft zoals ze dit WK iedere wedstrijd al doen. Nederland oogt ook gewoon fitter dan andere teams in deze hitte. En waarom zegt iedereen dat die Ochoa zo'n wereldkeeper is? Weet 9 van de 10 keer niet waar de bal is en je ziet hem gewoon met zijn ogen dicht maar wat springen. Bij zijn club is het een hele matige keeper. Heeft veel geluk gehad maar dat geluk was nu een keer op! Bamm, gewoon weer bij de beste 8 op een WK, had niemand van tevoren een stuiver voor gegeven..!!

Een keeper die alle ballen recht op zich af krijgt is per definitie een goede keeper. Een keeper die met safes en sprongen de bal uit de goal moet houden is per definitie een matige keeper want hij staat kennelijk steevast op de verkeerde plek.

geluk dwing je af en dat vaak doen is geen toeval. Ochoa heeft ook een grote sprongkracht. Bij de penalty sprong hij vanaf het midden van de goal tot voorbij de paal. Cillesen bijvoorbeeld haalt de paal niet eens , komt dan nog 50-70 cm te kort. Kortom ochoa is echt een veel betere keeper dan Cillesen. het is overigens voor mij geen verassing dat Cillesen zwak keept. Het is een matige lijnkeeper.

Een van de beste speler die NL heeft gehad in het afgelopen decennnium of misschien 20-30 jaar
ik denk dat er sinds Ruud Gullit geen enkele speler is die zo bepalend is geweest voor een elftal, nee ook niet van basten , seedorf, of zelfs misschien bergkamp.

Vergeet niet dat deze jongen Real Madrid droeg. ( niet zo bepalend als ronaldo nu maar toch) in zijn eerste jaar

Vergeet niet dat HIj Bayerhn munchen zowat in zijn eentje naar een CL titel heeftgeschoten

En nu doet hij het weer voor het Nederlands elftal.