Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax sluit oefencampagne af met winst van Eusébio Cup

Ajax heeft zaterdagavond de voorbereiding afgesloten met een overwinning op Benfica in het Estádio da Luz. De regerend Nederlands kampioen, die niet het beste uit zichzelf naar boven wist te halen, versloeg de Portugezen op eigen grond met 0-1 door een eigen doelpunt van de Braziliaan César. Daarmee werd Ajax winnaar van de zevende editie van de Eusébio Cup, een vriendschappelijke ontmoeting ter nagedachtenis aan de overleden icoon van Benfica.

/

In aanloop naar de wedstrijd zei Ajax-trainer Frank de Boer dat hij een sterke opstelling zou neerzetten, die voor negentig procent herhaald zou worden in de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen PEC Zwolle van volgende week. De Boer zette Kenneth Vermeer op doel en vormde voor hem een linie met Ruben Ligeon, Mike van der Hoorn, Niklas Moisander en Nicolai Boilesen.

Op het middenveld ruimde de trainer plaats in voor Davy Klaassen, nieuweling Nick Viergever en Lucas Andersen, terwijl de voorhoede bestond uit Lasse Schöne, nieuweling Arkadiusz Milik en Ricardo Kishna. Laatstgenoemde stond aan de basis van de 0-1, een paar minuten voor rust. Zijn voorzet werd door César in eigen doel gewerkt en bleek beslissend voor de trofee.

/

In de tweede helft drongen as Águias namelijk wel aan en werd doelman Vermeer op de proef gesteld, maar hem verschalken lukte Benfica niet. Trainer Jorge Jesus bracht Ola John en aankoop Bebé nog wel binnen de lijnen, maar de Nederlander en de Manchester United-flop wist het verschil eveneens niet te maken en lieten hun kansen op een doelpunt liggen. Toen Franco Jara werd gevloerd door Nick Viergever leek de zon alsnog door te breken, want Benfica kreeg vijf minuten voor het einde een strafschop.

Doelman Vermeer, eerste keus in afwezigheid van Jasper Cillessen, zette zijn prima optreden echter extra luister bij door de inzet van de Argentijn klemvast te pakken en zo de 1-1 niet toe te staan. Ajax speelde de laatste minuten zonder veel problemen uit en greep daarmee de Eusébio Cup. Er kwamen in totaal 25.240 fans af op de ontmoeting tussen de kampioen van Portugal en de Eredivisie: een laagterecord in alle edities tot nu toe sinds 2008.

Denk jij dat Ajax de Johan Cruijff Schaal wint ten koste van PEC Zwolle?

1
2

Saaie wedstrijd dat niet erg veel voorstelde. De verdediging van Ajax stond meer dan een paar keer te slapen en moet gefocust blijven. Motm is wat mij betreft Vermeer. Keepte erg goed, oogt fris, met zijn katachtige reflexen en stopte dan nog eens een penalty. Die penalty werd weer zo makkelijk gegeven. Je wist gewoon dat Benfica nog een penalty zou krijgen omdat het ze op een normale manier niet lukte om te scoren.

Als je Vermeer zo ziet keepen wil je hem eigenlijk bijhouden als 2de keeper maar hopelijk heeft hij zich met deze wedstrijd laten zien hoe goed hij is en kan zijn, voor de paar ploegen die hem volgen. Milik heeft me nog niet overtuigd. Misschien moet Ajax toch maar een extra aanvaller/aanvallende mid halen die multifunctioneel is?

26 juli 2014 om 22:42

Klaassen kan eventueel ook nog in de spits spelen. Kishna ook. En Sigthorsson loopt er ook nog altijd.

Lijkt me dat er wel wat keus is en dus niemand meer komt voor de spitspositie.

Vermeer idd Man of the math.

26 juli 2014 om 23:22

Ajax heeft m.i. Eerder een creatieve middenvelder nodig met een goed schot dan nog een spits. Als nog een vervanger voor Eriksen zou zeer welkom zijn

27 juli 2014 om 00:01

We hebben nog Andersen hoor. Die jongen speelt echt veel beter dan eerst en eindelijk op het middenveld.
Goede passing, individuele actie, versnelling en hij is o zo technisch. Schitterend om te zien hoe hij een mannetje kan passeren vanuit stand. Helaas is hij fysiek zo licht, anders was hij echt een grote

27 juli 2014 om 00:03

Ik ben het met Hansje eens, maar hans misschien is dat meer iets in het spel dat moet veranderen. Er wordt veel te weinig op doel geschoten, dat eeuwige breien word ik af en toe schijtziek van. Andersen is een goede speler, maar haal gewoon eens uit ipv maar te kappen en kappen en kappen en draaien.

27 juli 2014 om 01:38

Inderdaad hij speelde echt heel goed, wat uren in het krachthonk kunnen zijn fysiek wel goed doen denk ik, belooft veel voor de toekomst!

27 juli 2014 om 06:00

Ik zie Fischer wel op het middenveld spelen. Komt naar mijn mening beter op 10/Spits tot zijn recht dan rechts buiten. Ik hoop dat Ajax als volgt gaat spelen. Aanval: Kishna, Milik, Schone (back up El Ghazi). Midden: Blind, Klaassen, Fischer

27 juli 2014 om 10:34

@vesta
Ja deze optie had ik zo ook al bedacht. Helaas is Fischer er nog even niet.
@jk-Ajax
Helemaal met je eens. We hebben iemand daar nodig met een goed schot. Daarom zie ik graag Ziyech komen. Dat gepingel en gebrei ben ik ook echt helemaal zat. Als Serero weer terug is, denk ik dat we dus daarvan niet verlost zijn. Lees nu ook dat de boer zegt dat die plek een strijd wordt tussen Serero Duarte en Andersen. Eerste twee vind ik om aangegeven reden geen optie. Dan liever nog Duarte dan Serero want die kan nog enigszins schieten.

27 juli 2014 om 14:04

@ Vesta

Precies, ik snap echt niet waarom mensen hem op de vleugels willen hebben van origine is het een middenvelder, en heeft hij aangetoond zich niet prettig te voelen op de vleugels. Daarnaast moet er echt nog een type Poulsen bij want het ontbreekt echt aan "power" op het middenveld, iets waarvan ik zeker weet dat dit in Europa ons de kop gaat kosten als dit niet opgelost word.

27 juli 2014 om 15:33

Dus we zijn het hier wel met z'n allen eens dat we Serero en Duarte maar moeten afschrijven?

28 juli 2014 om 09:51

Oneens, Duarte mag pleite overigens, maar Serero is gewoon een goede voetballer. Je moet niet vergeten dat het ook te maken heeft met Frank zijn speelstijl. Die wilt dat de middenvelders zich focussen op 2 aspecten namelijk aanvallen, maar zeker ook verdedigen. Ziyech kan alleen dat eerste. Die zal denk ik echt niet de Ziyech zijn van heerenveen bij ons. Daarnaast is die jongen gewoon veels te duur (wetend dat hij aan het einde vh jaar gewoon transfervrij opgehaald kan worden). Waarom dan 5 miljoen uitgeven aan hem?

28 juli 2014 om 20:12

Nou Ziyech krijg je wel voor minder.
Zeer groot nadeel aan Serero is dat hij totaal niet beschikt over een paas en al helemaal niet over een schot. Dat maakt een middenvelder zoveel meer waard.
Daarnaast staat hij altijd hinderlijk opgesteld bij die kansloze korte corners. Als die dan de bal een keer krijgt, haalt de bal het strafschopgebied niet of speelt hij terug. Serero scoort ook nauwelijks of niet. Ik weet werkelijk niet wat je er aan hebt.
Zie daarnaast hoe het voetbal eruit zag nadat Eriksen weg was. 100% voorspelbaar! Vandaar dat ik denk dat we een creatieve middenvelder nodig hebben

26 juli 2014 om 23:30

De eerste helft was alles behalve saai. Verder wel een aardige samenvatting.

Ik heb Ajax een sterke, frisse 1e helft zien spelen met als uitblinkers Milik en Kishna. Tweede helft was vooral tegenhouden. Al met al een prima resultaat !

26 juli 2014 om 22:46

Gezien de situatie was vd hoorn ook verrassend sterk

26 juli 2014 om 23:44

Josephius, hoe speelde VdH gezien de hele 90 minuten. Ik ben een van de weinige Ajacieden die nog wel in hem geloofd.

27 juli 2014 om 00:06

V.D Hoorn is positioneel zo ontstellend zwak. En hij wil ook weleens de buitenspelval opheffen. In de passing is hij ook al niet goed. Als hij zijn zwakke punten zou kunnen verbloemen met bovengemiddelde verdedigende capaciteiten m.b.v. zijn enorme fysiek zou dat geen probleem zijn, maar dat doet hij dus niet.

Hij zou in theorie nog het e.e.a. kunnen leren, maar ik heb er een hard hoofd in dat die jongen ooit het Ajaxniveau van nu gaat benaderen, laat staan dat hij het Ajaxniveau van de toekomst gaat aantikken.

27 juli 2014 om 06:42

Ze hebben nu MvH te pakken om op te pikken, net zoals ze bij blind hebben gedaan. Ze schrijven een mens als af als ze maar 1 helft bij de eerste wedstrijd speelde. Aan al die negatievelingen, geef die jongen eens de tijd. Wat mij opviel, bij de tweede helft, dat benfica veel meer de scheids met zich mee trok, met dat vallen, net zoals bij die onterechte penalty, viergever deed niks, in mijn ogen as het gewoon een swalbe van die benfica speler, blij toe dat vermeer hem had.

27 juli 2014 om 11:40

Klets niet zo dom. Ik schrijf die jongen helemaal niet af op één wedstrijd. Ik heb potverdorie elke wedstrijd die hij speelt gezien die er op TV uitgezonden werd vanaf het EK onder 21 in Israel vorige zomer. Dat is inclusief de wedstrijden van Jong Ajax die FOX uitgezonden heeft.

En omdat Blind zich verbetert heeft, zou Mike dat ook kunnen? Met die logica speel ook jij volgend jaar in Ajax 1. Blind is vanaf zijn 4e jaar elk jaar door de niet malse selectie van Ajax heengekomen, he? Daley kon al geweldig voetballen, Mike niet.

27 juli 2014 om 13:54

ik heb het op al die wat over MvH pikkek en niet alleen op jou, het is gewoon zo dat men gauw op iemand kritiek leverd en wel zo gauw, het is een speler die misschien dan wat langer nodig heeft, maar de kans moet die wel krijgen.

26 juli 2014 om 22:59

Als Milik in de 22ste minuut de bal gewoon intikt met rechts, in plaats van met links had het gewoon een doelpunt geweest.

Vond eigenlijk Legion en Boilesen wat zwak spelen, Viergever en Andersen speelden goed.

Wel een verdiende overwinning, waarbij de scheids wel erg gemakkelijk een paar keer voordeel aan Benfica gaf.

Zijn slechtste beslissing was een onterechte penalty geven voor een swalbe.

Mooi resultaat voor Ajax in Lissabon, goed voor het zelfvertrouwen.

26 juli 2014 om 23:19

Als telt niet in het voetbal. En jij hebt duidelijk een andere wedstrijd gezien dan de meesten hier, dat jij zegt dat et een verdiende overwinning was. Misschien op basis van de eerste helft, maar tweede helft was zeker voor Benfica en in de eerste helft zag het er ook niet even florisant uit van ajax zijde.

26 juli 2014 om 23:23

Op een gegeven moment stonder er nog maar 2 spelers van de basis van Benfica op het veld natuurlijk zal Benfinca dan in de 2de helft wat frisser en beter ogen.

27 juli 2014 om 00:42

Twee basisspelers klopt niet. Regel vh toernooi is dat er 6 basisspelers moeten blijven staan.

27 juli 2014 om 01:00

Dan hebben zij zich er niet aan gehouden.... Ze hebben 9 keer gewisseld. Was dus wel logisch dat Benfica de tweede helft beter was. Ajax wisselde pas op het eind voor het eerst.

27 juli 2014 om 09:48

Precies,

Er werd van te voren gezegd dat er maar maximaal vijf keer gewisseld mocht worden.

Maar maakt niet uit want de Boer wilde zolang als mogelijk met deze opstelling spelen, i.v.m. de Johan Cruijffschaal.

27 juli 2014 om 09:51

Tweede helft was de pijp op gegeven moment een beetje leeg, Benfica deed wel wat pogingen maar was voornamelijk sterk met het maken van fysieke overtredingen.

Deed me genoegen dat Viergever dat ook kan, beetje fysiek kunnen we wel gebruiken.

Commentator vond ik slechter dan de scheidsrechter.

Eerste helft zag er wel redelijk goed uit, ondanks wat gemiste kansen.

2e helft een stuk minder gespeeld en weinig kansen gekregen.

Overwinning te pakken, eerste prijs van het seizoen en daar is dan alles mee gezegd. De aansluiting naar voren toe was er niet en Benfica bleef maar kansen krijgen.

Andersen viel mij voornamelijk in de eerste helft op door zijn simpele spel en zijn goede passes naar voren, zoals die naar Ligeon. Ook Kishna deed het meer dan uitstekend, daar komt tenminste nog wat dreiging vanaf.

Goede voorbereiding achter de rug, op naar volgende week en dan revanche nemen op PEC .

Dat was helemaal geen eigen goal... Kishna schoot hem uit de kluts in de korte hoek en daarbij schampte de bal net het been van de verdediger.

niet terecht over de hele wedstrijd. dat deze zege maar geen zand in ogen strooit. benfica was veel beter.

26 juli 2014 om 22:44

Eerste helft ging het aardig gelijkop maar kreeg Ajax de betere kansen.
2e helft was Benfica inderdaad stukken beter maar vergeten ze het ook om af te ronden.

Gewoon een terechte uitslag. Benfica had gewoon het balletje erin moeten tikken.

26 juli 2014 om 22:47

Ajax speelde dan ook bewust de hele wedstrijd met dezelfde spelers terwijl Benfica bijna een heel nieuw elftal erin heeft gegooid. Je zag de vermoeidheid.

Heb je überhaupt de wedstrijd gezien? Of zit je te provoceren. Dit is gewoon een verdiende zege voor Ajax. Ajax was de eerste helft gewoon de betere ploeg, na rust kwam Benfica met de wissels aan terwijl Ajax nauwelijks deed wisselen.. Ajax kwam amper in de problemen. Paar kansjes maar weggegeven. Zelf de nodige kansen creëert dus al met al verdiende zege

27 juli 2014 om 09:58

@limboroy
De eerste helft kun je op twee manieren uitleggen; kijk je naar het voetbal en positiespel dan was Ajax beter (zie ook percentage balbezit) maar Benfica was veel dreigender als ze de bal hadden. Het is dat Vermeer erg goed stond te keepen anders ga je wellicht gewoon met een achterstand de rust in.

Knap van Ajax, al ken ik het wedstrijdverloop en de instelling en opstelling van Benfica natuurlijk niet.

26 juli 2014 om 23:04

Opstelling Benfica: Artur (78. Paulo Lopes), Maxi Pereira (63. Cancelo), Sidnei, César, Benito (63. Eliseu), Ruben Amorim (46. Teixeira), Talisca (75. André Almeida), Salvio (69. Bebe), Gaitán (46. John), Lima (46. Jara), Cardozo (46. Derley).

Opstelling Ajax: Vermeer, Ligeon, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen, Klaassen, Viergever, Andersen, Schöne, Milik, Kishna (87. Becker).

Benfica speelde met een redelijk sterke opstelling:
Artur; Maxi Pereira, Sidnei, Cesar, Benito; Ruben Amorim, Talisca, Salvio, Gaitan; Lima, Cardozo

Winst maar we zijn er nog lang niet. Ligeon en vd hoorn slap, moisander oogde ook niet sterk. Viergever mist handelingssnelhed en is duidelijk niet op zijn plek. Andersen speelde lekker en Kishna ook ondanks dat hij tegenover een beest staat.

26 juli 2014 om 23:02

Andersen lekker?? Snap die hele hype niet over deze overschatte-speler.. lekker bij Jong Ajax laten rijpen, vond hem samen met vd Hoorn de matigste aan Ajax kant.

Vermeer man of the match.. geen twijfel mogelijk.

27 juli 2014 om 00:50

Als je Andersen serieus 1 van de matigste vond dan heb je met je ogen dicht zitten kijken

27 juli 2014 om 02:37

Dan wil ik je aanraden de wedstrijd nog een keer te kijken. Had geen tijd om de wedstrijd te kijken dus ik zit nu de herhaling te kijken. Ik ben nu bij minuut 50 en Andersen (een speler waar ik normaliter niet van onder de indruk ben) is veruit de beste man op het veld. Hij draait constant goed open en heeft 3/4 echt fantastische steekpasses gegeven.

De eerste helft speelde Ajax hartstikke aardig maar daarna gaven we 45 minuten lang een groot cadeau weg jezus wat een drama! Spelers als kishna, Milik, Andersen speelden hartstikke goed in de eerste helft maar de tweede helft allemaal onzichtbaar helaas. gelukkig wilde benfica niet winnen (gemiste penalties en handen vol kansen) en hebben wij de Eusebio cup in onze handen!

26 juli 2014 om 22:56

Denk je niet dat het misschien ook iets te maken heeft met het continu inbrengen van frisse spelers bij Benfica? Net zoals je de wisselspelers van Ajax in de overige oefenwedstrijden ook allemaal ziet drukzetten en zelfs scoren? Het is de eerste wedstrijd waarin jongens 90 minuten in de benen krijgen en dan spelen ze tegen een sterk Europees team die vanaf de rust een heel nieuw elftal in bracht.

Ben zeer tevreden over de eerste helft. Aardige acties, veel balbezit en kansen. Wel behoorlijk veel kleine persoonlijke foutjes waar Benfica net zo hard aan mee deed de eerste helft. Ook opvallend veel overtredingen voor een oefenwedstrijd. Paar rare tackles aan beide kanten.

gefeliciteerd ajax met de eerste prijs van het seizoen,we gaan voor de tripple.
dankzij een fantastische actie van kishna.

Ik vond Ajax wel goed spelen in de eerste helft, in de tweede helft wat minder. Milik en Viergever hebben nog niet echt indruk op mij kunnen maken, maar hopelijk veranderd dat nog. Al met al een knappe overwinning maar daar moet wel bij gezegd worden dat oefenwedstrijden niet vergelijkbaar zijn met officiële wedstrijden.

27 juli 2014 om 06:53

Benfica is een ander soort voetbal, dan de eredivisie en geef milik en viergever wat meer tijd om te overtuigen, kishna43. Heb jammer genoeg de eerste helft niet kunnen zien en de tweede helft vond ik ze vermoeider zien worden, dus logisch als Benfica wel veel gewisseld heeft dat zij beter in het spel werden en ajax niet, ze hebbende prijs binnen wat FdB wou en zo kunnen ze toch verder bouwen.

27 juli 2014 om 23:22

Ja ze krijgen ook zeker de tijd, ze hebben nog geen enkel officieel duel gespeeld voor Ajax.

Eerste helft goed, na de rust was het vooral verdedigen. In mijn mening verdiende Benfica minimaal een gelijkspel, maar niet mede door een schwalbe. Viergever gaat er niet slim in, maar die Portugees laat zich honderd procent vallen. Vermeer (was erg goed vandaag) doet dan z'n werk en na de schlemielige misser van Ola John (veel poeha met de bal, maar weinig rendement) nemen wij de beker in ontvangst.

Kishna was de eerste helft onze beste speler. Ook Andersen op het middenveld was best goed. Heeft een beter schot dan Serero. Meer is er niet te zeggen, met Zivkovic en El Ghazy erbij hadden we misschien in de tweede helft meer kunnen voetballen. Hoe dan staat de 0-1 vast.

benfica verdiende te winnen. volgens de krachsverhouding zou het 4-1 moeten zijnofso.

26 juli 2014 om 23:03

Andersen was niet goed.. oogt niet fris, komt geen man voorbij en elke keer achter de feiten aan lopen.

27 juli 2014 om 06:09

vd Vaart.
Je doet er beter aan om helemaal niet te reageren. Je komt niet bepaald over als iemand met voetbalintellect met zulk dom commentaar. Andersen was wel, ik herhaal wel, goed vandaag.
Ik heb hem vorig jaar zeker mindere wedstrijden zien spelen, al was dat ook vaak omdat Frank hem op de linkervleugel opstelde. Daar komt hij minder tot zijn recht als op het middenveld. Vandaag strooide hij met een paar mooie steekpasjes waaruit meer rendement gehaald had kunnen worden. Ook een mooi schot op doel met een even mooie redding door de keeper van Benfica.
Ik heb echt het idee dat je maar een paar wilde kreten loopt uit te kramen met een bepaald motief daarvoor die niets met de wedstrijd te maken heeft. Niet zeker wat voor zwaar mentaal letsel Andersen jou heeft aangedaan om argumenten te leveren die zo ver van de waarheid zijn.
Ik heb ook nog het idee dat hij het beter gaat doen dit jaar dan de persoon die jou avatar representeert. Maar goed, dat is puur speculatief.

Goede overwinning!

Ze speelden niet goed, al viel Van der Hoorn me zeer mee en Vermeer was weer zeer belangrijk. Als Ajax op dit niveau voetbalt en met deze concentratie verdedigt tegen PEC, denk ik dat ze de JC-schaal wel winnen.

Ajax gewonnen van benfica, knap, niet echt verwacht. 1e prijsje van seizoen binnen! Op naar de JC schaal en laten we er een top seizoen van make!!

Aardige pot, aantal mooie aanvallen gezien voornamelijk in de eerste helft. Kishna met een knappe goal uit een lastige hoek, werd nog licht getoucheerd. Schone is mij erg, erg tegengevallen net als Ligeon, die ik ook niet geweldig vind. Denk als ik Schone zoals vandaag zag spelen, dat El Ghazi en Becker nog wel eens aardig wat minuten kunnen maken in Ajax 1.

Uiteindelijk toch een knappe overwinning tegen een sterke tegenstander en een mooie manier om de voorbereiding af te sluiten.

De glimlach van Van der Hoorn richting Jara naar het missen van de strafschop: Priceless. Dat zal die smerige duikelaar leren!

1e helft voldoende tot goed, 2e helft ronduit matig.

Vermeer,andersen en Kishna waren goed, laatstgenoemden vooral de eerste helft. Schöne en Milik zaten totaal niet in de wedstrijd, de rest was verder solide.

Al met al heeft Ajax er een prima voorbereiding opzitten, hopelijk wordt dit voortgezet en gaat Ajax een mooi seizoen tegemoet.

Aardige pot de eerste helft! 2e helft was niks.. milik redelijke 1ste helft onzichtbaar in de 2e helft! Viergever was dramatisch veel te traag aan de bal.. schone was ook niet al te best vandaag net als moisander!
Nu de JC winnen en t seizoen kan beginnen!!

Vergeet niet dat Benfica veel spelers heeft gewisseld en dat zijn geen slechte spelers die erin kwamen. Ajax was verre van fris de 2e helft. Geen goede kans gehad in de hele 2e helft. Milik had moeten scoren, hoop dat het geen el hamdaoui is qua linkerbeen. Had hem voor het intikken, maar wilde met zijn beste voet dit doen terwijl hij perfect voor zijn rechtervoet kwam. Kishna was erg goed weer in de 1ste helft. Commentator heeft gelijk. Het spel wat Ajax in de 2e helft speelt is denk ik ook meer geschreven op het lijf van Zivkovic. Al met al een interessante wedstrijd gezien en toch gewonnen van Benfica.

Het lijkt wel een ongeschreven wet in dit soort oefen potjes: de uitspelende ploeg speelt een helft vol gas en laat zich van zijn sterkste kant mogelijk zien, in de tweede helft mag de thuis ploeg het dan proberen om het thuis publiek gerust te stellen en krijgen ze zelfs van de refree een cadeautje in de vorm van een pingel!
Let wel ik zeg het lijkt.... Weet niet of het zo ook is! Opvallend in de eerste helft: Andersen!! Maar zeker ook kishna en milik die hard werkte goed kaatste maar een keer echt vergat af te ronden!
Ook Vermeer was weer ouderwets goed!
Zwak was ligeon en Vd hoorn!
Je mag geen conclusies trekken van zo'n oefen potje maar Benfica-Ajax de presentatie van Benfica aan thuispubliek 0-1 voelt best lekker!

Eigen goal?? Voorzet?? Ik weet niet hoor, maar Kishna schoot gewoon op doel uit een moeilijke hoek en hij werd van richting veranderd, sinds wanneer wordt dat een eigen goal genoemd? Hij schampt z'n knie..

Prima resultaat hoor, maar het had eerlijk is eerlijk gewoon gelijk kunnen eindigen. Benfica drong de gehele tweede helft toch wel aan, maar het blijft heel netjes. Milic was trouwens wel erg onzichtbaar. En die ene kans, man man man, die had hij er echt in moeten tikken hoor.

Klopt wat je zegt. Als die bal van Kishna niet aangeraakt was had die er alsnog ingezeten. Dan is het dus geen eigen doelpunt.

27 juli 2014 om 01:05

Op basis van de tweede helft had Benfica eigenlijk zelfs verdiend om te winnen, maar Ajax stond achterin goed. Vooral Vermeer erg goed, dankzij hem wonnen we. MOTM voor mij.

27 juli 2014 om 03:16

Eens, gelijk spel was wat Benfica sowieso verdiende maar stiekem zelfs wel meer. Maar goed, het geeft wel aan dat we aan het groeien zijn wat dat betreft. Vorige jaren sleepten we zo'n wedstrijd niet binnen. Ik hoop dan ook dat dit een voorbode is voor ons CL seizoen. Gewoon zorgen dat onverdiende punten ook binnen worden gehaald.

27 juli 2014 om 11:52

Klopt, zou geweldig zijn als we dit jaar overwinteren! Met een beetje gunstige loting is dat zeker mogelijk, we waren afgelopen seizoen al zo dichtbij.

27 juli 2014 om 06:15

Benfica moest en wilde zonodig een doelpuntenmaker op hun naam hebben.
Hebben ze toch nog hun zin gekregen.

Goed resultaat! Positieve opvallers Kishna en met name Vermeer wat mij betreft.
Het is te hopen voor die jongen dat hij gauw een andere club vindt waar hij eerste keeper zal kunnen zijn. Verder was de manier waarop de goal tot stand kwam symbolisch voor de hele match; weinig spektakel en oersaai.

Heren, vergeet ook niet dat Ajax 1x heeft gewisseld in de 87e minuut. Benfica heeft 5x gewisseld. Hoop frisse mensen erin. Dat scheelt ook natuurlijk.

Eerste helft ging het gelijk op al had Ajax de grootste kans en 62% balbezit.

Vondt ajax de eerste helft goed spelen niks mis mee.2de helft was niet al te best maar goed door naar volgende week dan maar en week erop de com heb er weer zin in.

Netjes hoor van Ajax. We misten toch 6 basisspelers, al miste Benfica er ook wel een paar. Goede eerste helft, tweede was wel wat minder. Op naar volgende week zondag!

De glimlach van Vermeer nadat hij de Penalty stopt.....geweldig.

2e helft leek Ajax een beetje op.
op naar de JC schaal

Ajax mag Vermeer bedanken. Achterhoede als vanouds makkelijk uit te spelen. Weinig verbetering t.o.v. vorig seizoen. Wordt weer een moeizaam jaar.....

Naar mijn idee was de verdediging niet het probleem afgelopen xeizoen

27 juli 2014 om 07:00

ik vond met name boilissen niet goed uitzien, maar kan het niet over de hele wedstrijd bekijken, want ik kon de eerste helft niet zien, maar hij werd toch een paar keer goed uitgekapt. Zal wel aan de speeltijd die hij heeft gemist.

Een oefenwedstrijd uiteraard maar het resultaat verbloemde toch wel veel. Een zeer goedevermeer en een goede -doch gelukkige- Kishna zorgen ervoor dat Ajax hier met 'de prijs' vandoor gaat. Natuurlijk moeten er nog een aantal spelers bijkomen en is het nog de voorbereiding, maar dat geldt natuurlijk ook voor Benfica. Een aantal spelers van Ajax gaf vandaag niet thuis de manier van verdedigen was ook niet om naar huis te schrijven. Lichtpuntjes waren Vermeer, Andersen en Kishna en wellicht ook Viergever aangezien hij op een positie speelde die niet de zijne is. Maar dit Ajax is bij lange na niet op het niveau van vorig seizoen.

27 juli 2014 om 00:54

Dammie, natuurlijk is Ajax nog niet op het niveau van vorig seizoen. Er werd gespeeld met een gemankeerde verdediging door het ontbreken van Veltman en Van Rhijn. Cillessen en Blind zitten ook nog niet bij de selectie en Ajax speelt met een nieuwe spits die nog moet wennen aan het systeem. Kishna en Andersen vielen positief op en Vermeer liet weer zien dat hij een uitstekende keeper is. Ligeon heeft niets te zoeken op dit niveau en Klaassen moet wat slimmer worden in zijn acties. Op zich een prima resultaat tegen Benfica in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het niveau van vorig seizoen wil ik zo snel mogelijk vergeten want dat was niet om aan te gluren. Ik hoop dat Andersen wat meer vertrouwen krijgt van De Boer, die jongen heeft overzicht en rust in zijn spel. Van der Hoorn heeft wederom laten zien dat hij dit niveau niet aankan, hij blonk uit in onnodige overtredingen door zijn gebrek aan techniek.

27 juli 2014 om 06:25

Cillessen niet echt gemist vandaag. En als hij in het doel stond, dan had die penalty er onherroepelijk ingegaan.
Niet dat ik hiermee meteen een pleidooi doe voor Vermeer. Wel is het een erkenning voor Kenneth en weer een bewijs dat deze jongen het niet verdient om reservekeeper te zijn. Hij moet gewoon bij een sterke ploeg als eerste keeper fungeren.
En weer een penalty gestopt. Jesus, misschien hadden we de finale wel gehaald met Oranje als hij in het doel had gestaan.

27 juli 2014 om 10:07

Pettersson1963
Dat is natuurlijk ook logisch aanezien het nog maar de voorbereiding is en de spelers us nog in vorm moeten komen en het ritme moeten vinden. Ik vond het voetbal nog niet verzorgd en met name veredigend oogde het zeer pover. Van der Hoorn laat inderdaad keer op keer zien dat het geen verdediger voor Ajax is. Ook vandaag had hij weer grote moeite met de ruimte in de rug en was hij volgens mij degene waardoor de buitenspelval een aantal keer niet hopeloos mislukte. Ligeon vind ik inderdaad ook een matige voetballer die het waarschijnlijk nooit tot een dragende speler zal schoppen.

Verder is het resultaat inderdaad prima maar daar koop je niet zo heel veel voor in de voorbereiding. Daarnaast is Benfica ook (nog) niet het Benfica van vorig seizoen en zijn zij veel spelers kwijtgeraakt en korter in voorbereiding (portugese competitie begint een week later) en hebben ze alle serieuze wedstrijden in de voorbereiding geloof ik verloren....voor wat het waard is; tijd dat de competitie weer begint

Salvio, Gardozo, Lima en Gaitan kom je in de Eredivisie niet tegen. In de tweede helft zetten ze allemaal renmannetjes in het veld tegen een Ajax die op voorhand al niet van plan was om te gaan wisselen, doordat de spelers nu voor het eerst 90 minuten konden spelen.

leuk resultaat behaalt tegen een grote club. al hoe wel ik het spel niet sprankelend vond was het mooi om te zien dat vermeer een goede wedstrijd heeft gespeeld. erg benieuwd naar kishna, klaassen en milik dit seizoen. ik hoop dat muric een aanwinst wordt want schone is echt te traag voor de 7 positie.

26 juli 2014 om 23:53

El-Ghazi..

Muric moet nog revalideren vanwege de nasleep van een blessure.

26 juli 2014 om 23:58

Goed dat je het zegt, Thanks! Geweldig talent. Veel goals gemaakt voor een buitenspeler in deze voorbereiding.

Maak deze wedstrijd tegen Benfica niet groter of kleiner dan het is het was een oefenpot voor beide partijen en Frank met zijn technische staf kon eens goed bekijken wie er er fysiek en metaal in orde is en wie moet er nog een aangepaste trainingsschema krijgen. Bij FdB draait alles om ; Meten is Weten.