Vidic legt met eerste treffer in Italiaanse dienst basis voor zege op Roma

Nemanja Vidic is door Internazionale naar Italië gehaald om doelpunten te voorkomen, maar is in aanvallend opzicht een wapen bij standaardsituaties. Dat bleek ook zaterdag in de oefenwedstrijd tegen AS Roma weer: Vidic kopte binnen uit een vrije trap vanaf de zijkant en legde zo de basis voor de uiteindelijke 2-0 overwinning van de Milanezen in de strijd om de International Champions Cup.

/

Vidic was kort voor het rustsignaal trefzeker. De verdediger klom bij een vrije trap van Dodo voor zijn directe tegenstander en kopte knap binnen, voor zijn eerste doelpunt in dienst van Inter. Het was een spaarzaam hoogtepunt uit de eerste helft, die niet veel vertier bood. In de tweede helft viel er iets meer te beleven en Mattia Destro had kort na rust de gelijkmaker binnen móeten werken, maar zijn kopbal van dichtbij ging op onbegrijpelijke wijze mis.

Aan de overkant kopte Vidic uit een hoekschop net over, voordat Inter alsnog uitliep naar 2-0, dankzij een rake knal van Yuto Nagatomo. Een voorzet vanaf links werd door Mehdi Benatia verlengd tot bij Nagatomo, die de bal controleerde en via de onderkant van de lat in het doel ramde. Via Antonio Sanabria kreeg Roma nog een kans om iets terug te doen, maar hij stuitte op Samir Handanovic, die zijn doel dus schoon hield. Bij Roma begon Urby Emanuelson in de basis, maar hij speelde de wedstrijd niet van begin tot eind uit.