Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Clubs uit Eredivisie maken meeste winst na hectische transferperiode

Laatste update:
/

De Nederlandse Eredivisie moet het dit seizoen doen zonder spelers als Daley Blind, Dusan Tadic, Graziano Pellè en Alfred Finnbogason, maar op financieel vlak deden de clubs uitstekende zaken. Per saldo werd er zelfs meer verdiend dan in welk ander land dan ook, zo heeft NUsport becijferd.

Nederlandse clubs verkochten gezamenlijk voor 131 miljoen euro aan spelers en gaven 32 miljoen euro uit. Dat betekent een positief saldo van 99 miljoen euro. Portugal volgt met 96 miljoen euro op de tweede plek en Frankrijk staat derde met 87 miljoen euro. Engeland is koploper wat betreft uitgaven: de Premier League-clubs spendeerden gezamenlijk 1,03 miljard euro, terwijl er 'slechts' 540 miljoen euro binnenkwam.

Opmerkelijk is dat ook clubs uit de Championship, de Engelse equivalent van de Jupiler League, de grens van honderd miljoen euro aan uitgeven wisten te slechten. Dat is voornamelijk te danken aan de hoge inkomsten uit tv-rechten. Zo ontving Cardiff City, dat vorig jaar degradeerde uit de Premiership, over het voorbije seizoen tachtig miljoen euro aan tv- en prijsgelden. Manchester United is met ruim 193 miljoen euro de grootste koper van Europa. Ter vergelijking: in Nederland is dat Feyenoord, met 8,5 miljoen euro.

Nederlandse clubs zijn goed bezig

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijkt wel weer dat Nederland het beste opleidingsland is en dat hier alles voor een appel en een ei word weggehaald .

2 september 2014 om 12:11

Als dat tweede waar zou zijn, zou nederland niet boven aan staan. Clubs hebben dit jaar vooral naar buitenland verkocht en in binnenland gekocht

2 september 2014 om 12:26

toch klopt het wel wat bobby366 zegt, in Nederland wordt alles voor een appel en een ei weggehaald.
maar we kopen gewoon voor heel weinig terug. dus blijft er netto meer over.

2 september 2014 om 14:09

En blijkt ook dat ze zich in de grote competities in de schulden steken aangezien ze daar een half miljard verlies draaien deze transferperiode. Triest.

2 september 2014 om 15:58

Dat is wel heel kort door de bocht, myvision. De resultatenrekening wordt niet alleen opgemaakt door transferinkomsten en -uitgaven. Dat men meer geld uitgeeft dan dat er binnenkomt via transfers zegt dus niks over al dan niet zichzelf in de schulden werken. Zoals aangegeven in het artikel worden er in England bijzonder veel tv-gelden uitgekeerd. Deze zouden dat negatieve saldo op de transferbalans kunnen opvullen.

2 september 2014 om 16:22

Dat is inderdaad kort door de bocht maar het is wel een feit dat veel van die clubs zich in de schulden werken. Evenals dat het kort door de bocht is dat Ajax niks gaat presteren na een "belachelijk" transferwindow. Want ik denk als één van de weinigen hier dat het juist positief is dat Ajax geen (B-garnituur) spelers voor de hoofdprijs haalt.

Tja over de poll, die wordt alleen maar groter en we worden al jaren lekker gehouden met de fair play regels maar die werken ook voor geen meter, we moeten gewoon erkennen dat we nooit meer de aansluiting gaan vinden bij de Europese top, een united krijgt 90 miljoen van adidas per jaar, en ga zo maar door daar zijn we gewoon een te klein land voor om daar tegen op te boksen, en als we leuke spelers of talenten hebben zijn ze binnen 1 of 2 seizoenen weer weg, een opleidingscompetitie zijn we geworden helaas.

2 september 2014 om 11:43

De fairplay regels werken wel, zelfs precies zoals ze bedoeld zijn. Echter werken ze alles behalve in ons voordeel. Je mag niet meer uitgeven dan dat er binnenkomt want anders wordt je gestraft. Nou bij Cardiff City komt dit jaar dus gewoon alleen al aan TV inkomsten 80 miljoen euro binnen. Ga er maar tegen opboksen. FFP werkt vooral voor de bestaande elite clubs en kleinere clubs uit grote competities kunnen daar nog van mee profiteren doordat de TV en sponsor inkomsten daar veel hoger zijn. Voor ons zit er niks anders op dan de vicieuze cirkel te volgen tot de bodem, en die is bijna in zicht.

2 september 2014 om 11:43

Financieel goed ervoor staan is het basis anders kan je ook niet bouwen en investeringen verrichten. Hopelijk zit hierin een stijgende lijn en kunnen de kleinere clubs ook sterke spelers aantrekken.

De eredivisie is meer een zakelijke speeltuin geworden dan een competitie!

Waar zal dit gaan stoppen. Je zou denken dat het plafond wel een keer bereikt gaat worden. Niemand kijkt er meer van op wanneer Real of Barca een speler van 60 miljoen aantrekt (dit is ongeveer de begroting van Psv).
We kijken tegenwoordig pas op bij bedragen boven de 90 miljoen.

Waar houdt dit op? Gaan we naar bedragen van 150 miljoen?

Ik heb me nog niet dusdanig in het Fairplay systeem verdiept dus ik weet niet of deze regel de belachelijke prijzen kunnen drukken.

Maar zo lang de inkomsten van clubs dusdanig verschillen in de verschillende competities worden de grote alleen maar groter en zullen wij het in de toekomst moeten doen met 1 team in de VCL en 2 in de EL ben ik bang.

2 september 2014 om 11:43

En toch Portugal doet dit al jaren en ondertussen staan zij 4e op de Uefa ranglijst met 3 ploegen in de Cl.
het kan dus wel, kopen, opleiden en doorverkopen met winst zonder dat de prestaties eronder lijden.
Engeland en Spanje, dat is echt belachelijk wat zij uitgeven

2 september 2014 om 11:49

Maar Nederlandse clubs kunnen al niet meer concurreren met de clubs in Portugal CL spelen. Zo ver zijn we al afgegleden. Deze clubs kunnen spelers al dusdanige salarissen aanbieden waar de Nlse clubs gewoonweg niet tegenop kunnen boksen.

2 september 2014 om 13:12

Portugese clubs zoals Benfica en Porto hebben begroting over 100 miljoen plus investeerders die salarissen kunnen bieden waar Nederlandse clubs natuurlijk niet kunnen bieden.

Ben wel benieuwd naar de overige landen.. Duitsland? Italië?

Aan de ene kant geniet ik wekelijks van de Eredivisie, veel doelpunten & aanvallend voetbal. Maar aan de andere kant wil je soms ook een pass van Pirlo zien, of een Di Maria die even 5 man voorbij dribbelt of een Ibrahimovic die een onmogelijke doelpunt maakt

De enige manier om de kloof te verminderen is via een Beneliga (meer sponsorinkomsten, meer tv gelden)

maar of dat nou de oplossing is..

2 september 2014 om 11:42

Gaat toch geen competitie beginnen met Belgen... Dan heb ik nog liever dat Almere City in de Eredivisie beland...

2 september 2014 om 11:47

Waarom niet??? Ik zie mijn club liever 2 keer spelen tegen Club Brugge dan 2 keer tegen (met alle respect) FC Dordrecht.

Niet alleen wordt je team tegen betere tegenstanders ook beter maar als het ook meer geld genereert zou ik een Bene liga toejuichen!!

2 september 2014 om 11:56

Waarom zou je samen willen werken met de Belgen voor een gezamenlijke competitie. Niet alleen dat Anderlecht uit twee keer zo ver is dan Dord uit, is en blijft de Nederlandse competitie toch prachtig? Bovenin en onderin is het ieder jaar toch spannend? Ieder jaar weer nieuwe talenten die opduiken bij clubs, en aankopen die overal floppen behalve in Nederland! Ik kijk in ieder geval met veel enthousiasme naar onze competitie.

Liever wat minder geld en normale afstanden voor een uitwedstrijd, dan een competitie met de Belgen.

2 september 2014 om 14:19

Dan kunnen we ons nog beter bij een regional liga aanlsuiten in duitsland.

2 september 2014 om 14:27

Dat is niet eerlijk. Twente'04 kan zich dan veel te makkelijk aan passen.

2 september 2014 om 11:45

Clubs krijgen dan ook meer uitgaven denk ik. Wanneer een club als Groningen naar Belgie moet, zullen ze toch weer een extra hotelovernachting moeten boeken. Meer benzine kosten etc etc. Meeste clubs zullen dat ter voorbereiding wel willen doen.

2 september 2014 om 11:49

dat deed Groningen toch ook niet als ze naar Roda JC gingen? Clubs als Brugge, Gent, Anderlecht, Genk zijn niet verder rijden dan Roda. Enkel Luik ligt wat verder

De afstanden binnen de benelux zijn verwaarloosbaar klein ten opzichte van het buitenland

2 september 2014 om 12:48

Hou toch eens met die Beneliga. Ik heb al eens geschreven waarom het heel moeilijk is om zoiets te bewerkstelligen. En toch blijven mensen deze onzin roepen. Het is niet haalbaar en je haalt niet genoeg geld om om aan te sluiten bij de rest van Europa.

2 september 2014 om 13:11

Een beneliga maakt de kloof ook niet minder. Dat is een utopie. We moeten gewoon accepteren dat de tijden van weleer voorbij zijn en koesteren dat we een rijke historie hebben qua voetbal. Daarnaast uiterst inspannen voor de jeugd zodat ons nationale team wel aanhaakt. We gaan dan wel zien wat ons wordt gebracht.

En bij die tweede plek van Portugal moet je wel de kanttekening plaatsen dat een hoop geld daarvan naar investeringsfondsen is gegaan, niet perse naar de clubs!

2 september 2014 om 11:46

Dus? Dan hebben die spelers ook minder gekost.
Beter dan geld lenen van de banken.

Goed beleid voor de toekomst, spelers lopen in Nederland niet gratis de deur uit, vele landen waar spelers een miljoen kosten, Scandinavië, oost europa (enkele landen), Grootste talent van de wereld is voor weinig vertrokken naar Barcelona. "Halilovic" 7 miljoen dacht ik.. voor zijn vorige club veeeeel geld, voor Barcelona een zakcentje.

Nederland doet goede zaken, tussen de 8 en 18 miljoen spelers verkocht, al deze spelers was er Geen 1 die zo getalenteerd was dat het zeer spijtig was dat hij vertrok, Blind is vervangbaar, Pele is vervangbaar, Promes, BMI, de Vrij zijn makkelijk vervangbaar.

Tadic is niet gelijk vervangbaar, goed scoutingswerk en de volgende staat op.

Nederland moet zich concentreren op scoutings werk, met Portugal zijn wij het doorverkoop land van europa.

2 september 2014 om 12:02

Het verschil tussen Portugal en Nederland is dat de Portugese topclubs hun topspelers wel langer weten te behouden. Dat zorgt ervoor dat er astronomische bedragen worden neergeteld door de Europese topclubs.

Dat Feyenoord de grootste koper is deze zomer joh. Uiteraard moest er ook wel wat uitgegeven worden met het vertrek van zoveel spelers maar dan nog. Qua bedragen zou je verwachten dat PSV en Ajax de kroon zouden spannen. Die clubs hebben echter de hand op de knip gehouden. Vooral van Ajax vindt ik dat best vreemd eigenlijk.

2 september 2014 om 15:46

Mwa bij Ajax en PSV is er ook niet veel vertrokken, de enige echte belangrijke speler doe bij Ajax is vertrokken is Blind. En die vertrok pas op de laatste dag, dus dan is het moeilijk om nog een goede vervanger aan te trekken.

2 september 2014 om 16:13

De Jong alweer vergeten? En Poulsen? Lijken me toch wel spelers waarvoor je een goede vervanger wilt aantrekken. Tenzij er heel veel vertrouwen is in de doorstromende jeugd, maar voor de balans in je team lijkt me een paar ervaren jongens ook erg prettig. Zeker als je als doelstelling hebt om te overwinteren in de CL had Ajax wel wat meer mogen investeren in mijn ogen. Het lijkt me niet dat ze die doelstelling echt heel serieus menen nu. Even afgezien van de hele zware loting natuurlijk.

2 september 2014 om 16:19

Oh ja de Jong inderdaad ook, Poulsen was toch vaker niet basisspeler dan wel..

Ik denk dat het belangrijk is dat Nederlandse voetbalorganisaties (en supporters) de handen ineen slaan en een plan bedenken tegen de kooplust van buitenlandse clubs hier in Nederland. Hiermee bedoel ik de lage prijzen die clubs aan onze spelers willen spenderen ivm spelers uit eigen competitie. Als voorbeelden:
1) Shaw. Voor 40 miljoen van southampton naar Man.u. 1 jaar top gepresteerd. Vergelijk dit met Daley Blind die voor 17.5 miljoen naar man.u gaat en meerdere jaren heeft gepresteerd + op het WK en in de Cl.
2) Caroll. Voor 40 miljoen naar Liverpool. Vergelijk deze transfer met Suarez die bij Ajax al meerdere jaren presteerde en op het WK 2010 enorm belangrijk was. Liverpool betaalde 27.5 miljoen.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat Nederland is moet durven om de Echte hoofdprijs te vragen. Nederland is net de Aldi van de voetbalwereld. Veel mensen vinden 17.5 miljoen veel voor Blind, ik ben het hier niet mee eens. We moeten eens stoppen met denken in "veel voor Nederlandse begrippen", als je nationaal denkt haak je nooit meer internationaal aan. Het moet juist veel zijn voor "voetbalwereld begrippen".

2 september 2014 om 12:30

Ik denk dat nederlandse clubs niet zoveel kunnen vragen omdat het niveau in NL vele malen lager ligt dan in Engeland. Spelers die goed spelen in de P L hebben zich daar dus al bewezen en spelers uit NL moeten nog maar bewijzen dat ze van waarde kunnen zijn.

2 september 2014 om 12:57

Je noemt dan ook wel even 2 uitzonderlijke transfers. Over Carrol hoeven we toch niet moeilijk te doen. Een absolute paniekaankoop op de valreep van het sluiten van de transfermarkt, puur omdat ze zelf op de valreep Torres voor een recordbedrag verkochten. Iedereen is het er over eens dat dit een bizarre transfer is geweest. Pure geldverspilling.

Shaw was 18 jaar, had al 2 seizoenen in de PL gespeeld en tevens verkozen tot beste LB in zijn 2de seizoen. Daarnaast Engels en international en dus qua aanzien, home-grown regels en herkenbaarheid voor een Engelse club ook belangrijk. Die jongen heeft in principe voor de komende tien a vijftien jaar waarde voor United. Blind heeft zich ook pas de laatste 2 seizoenen echt laten zien in de laag aangeschreven Eredivisie. Zijn WK was verder ook niet heel bijzonder op zijn assists na. Daarnaast een Nederlander en dus nagenoeg geen commerciële waarde.

Zo heel gek is het allemaal niet.

De opgelopen reputatieschade van de eredivisie is groter dan de gezamenlijke banksaldi.

Dec erosie is onomkeerbaar. De neerwaartse spiraal is definitief ingezet.

Eigenlijk staat hier de eredivisie is weer het meest leeggevist.

Deze statistieken zeggen erg veel. Wil je als Nederlandse clubs meedoen in de top van Europa, dan zal er net als de top in Europa ingekocht moeten worden. Aangezien Nederlandse clubs niet de aankopen kunnen doen die in de top worden gedaan en er alleen maar wordt opgeleid en de clubs hun beste spelers niet kunnen behouden dan wordt er eigenlijk opgeleid om opgeleid te worden. Wij kunnen zo nooit aansluiten bij de top van Europa als dit zo doorgaat. Of we moeten onze beste spelers die doorbreken een megacontract geven zodat ze niet vertrekken maar we hebben in Nederland salarisplafonds dus daarmee gaan we het niet redden. Ik vind de Nederlandse competitie leuk om naar te kijken maar we kunnen en onze beste spelers niet behouden en we willen geen goede spelers inkopen ja dan houdt het op voor Nederland in Europa.

Wij staan hier weer synoniem voor, bijna niets teruggehaald en onze sterspelers verkocht.

Dit is enigszins nog positief, alleen had raffi wel graag naar Ajax zien komen!

Dit is echt hoe het werkt in de eredivisie, jammer is dat want eigenlijk moet je veel meer uitgeven om Europees ook maar iets bij te kunnen benen.

Off:
Voor geïnteresseerde mensen ik heb een aantal stukjes over Twente op mijn profiel staan. Ik zou het leuk vinden als u de tijd neemt het door te lezen en je mening er over te geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren