Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax maakt werk van komst Chivu als assistent en doet Roemeen enorme belofte

Laatste update:

Christian Chivu is serieus in beeld als assistent-trainer van mogelijk Graham Potter bij Ajax, zo bevestigt Gianluca Di Marzio na eerdere berichtgeving van het Algemeen Dagblad. Volgens de Italiaanse journalist zien de Amsterdammers in Chivu een ‘trainer voor de toekomst’.

Chivu is momenteel jeugdtrainer van Inter. Hij heeft als manager de Onder 19-selectie van de Italiaans kampioen onder zijn hoede.

Daar trad hij in de zomer van 2021 in functie. Hij coachte die lichting 108 wedstrijden en daarvoor was hij ook eindverantwoordelijke bij de Onder 18-ploeg en de Onder 17-selectie van i Nerazzurri.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Roemeen kwam als speler tussen 1999 en 2003 tot 142 officiële duels namens Ajax 1 en kan nu dus als assistent-trainer terugkeren in Amsterdam.

Volgens Di Marzio is Ajax van plan om Chivu een vijfjarig contract aan te bieden en wordt hem als toekomstperspectief voorgeschoteld dat hij ‘over twee of drie jaar’ kan promoveren naar de functie van hoofdtrainer.

Ajax is is al in Italië geweest om de Onder 19-wedstrijd tussen Inter en Cagliari (3-0) op 20 april bij te wonen. Chivu is naar verluidt gevleid door de interesse van de Amsterdammers en denkt serieus na over een terugkeer naar Ajax.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een van mijn favoriete Ajacieden sinds ik Ajax volg. Ben benieuwd wat hij kan, het is te hopen dat het beter afloopt dan met Maduro.

30 april 2024 om 14:17

Maduro is in de kielzog van Pastoor bewierookt terwijl hij geen echte voetbalvisie heeft ontwikkeld. Hij dreunde als analist het knvb CBV handboek op. Hij moet zich echt gaan ontwikkelen en gaat dat nu doen. Pastoor heeft zonder hem excellent gepresteerd. Alex zou eigenlijk een stap hogerop moeten krijgen bij Az of heerenveen.

30 april 2024 om 15:21

Begrijp de lof voor Maduro niet zo. Theoretisch en analytisch best aardig, maar in de praktijk moet hij zich nog bewijzen. Toen hij interim hoofdcoach bij Ajax werd heeft hij in mijn ogen zichzelf te groot gemaakt. Wist ineens alles beter. Had het gedaan en geroepen toen je assistent was denk ik dan.

30 april 2024 om 15:33

heeft toch het beste voetbal laten zien met Ajax in de ene wedstrijd tegen PSV de eerste helft. is die andere 4 trainers niet gelukt. Maduro is gewoon slachtoffer van het wanbeleid van de club, zou 'm ook peren als ik hem was.

30 april 2024 om 16:47

Wow 1 wedstrijd. Onder van het Schip hebben ze ook een wedstrijd goed gespeeld. Zegt dus niks.

30 april 2024 om 18:41

Dadelijk is he transfer budget al op aan een hele uitgebreide technische staf... hopelijk krijgen ook zij prestatie contracten

Lijk me lastig om zo'n belofte te doen, in drie jaar tijd kan er een heleboel veranderd zijn. Met Chivu haal je wel een karakter naar Ajax toe.

30 april 2024 om 14:05

Inderdaad mooi figuur.
Maar sla dit bericht maar alvast op, want zo zijn er vaker van dit soort "beloftes" gemaakt.

30 april 2024 om 14:09

Ja inderdaad , eerst zien en dan geloven

30 april 2024 om 14:12

Met Kuijt en Blind geloof ik toen gezien dat dat niet handig is

30 april 2024 om 14:50

Inderdaad, maar we zullen het eerst nog maar eens eerst zien of dit allemaal waar is.

30 april 2024 om 16:16

Ja hallo, je geeft er eigen woorden aan die niet in de tekst staan en gaat daar vervolgens op schieten!? Er staat niet dat ze hem een belofte doen, maar toekomstperspectief voorschotelen. Dat is vertaalt: 'vooruitzicht(en) voor de toekomst'. Het is dus geen belofte.

30 april 2024 om 16:18

Ik zie nu dat het in de titel staat, dus mijn verbazing richt zich op woordkeuze VZ

1 mei 2024 om 14:57

Geen probleem . En hoe zou Vos zich voelen als echt zou blijken dat Ajax deze belofte heeft gedaan?

dan moeten chivu en potter wel op 1 lijn liggen. als dat zo is, kan het echt een goude combinatie zijn, vooral omdat chivu weet hoe je een verdediging neerzet en dat heeft echt prioriteit bij ajax. dat de verdediging gaat staan als en huis. maar als hij over 3/4 jaar het stokje mag overnemen, zou het fijn als potter en chivu ongebeer dezelfde visie hebben. ieder geval wilt potter aanvallend voetbal spelen, en chivu weet hoe ajax hoort te spelen.

Ik vraag me af op basis waarvan chivu geschikt zou zijn als asistent laat zijn over paar jaar hoofdtrainer. 2 jaar een onder 18 team trainen lijkt me niet perse de juiste ervaring om dit ajax weer op de been te krijgen. Potter vind ik ook bizar want de beste man is na een goed seizoen bij brighton 2 jaar geleden ook ontslagen na paar maanden al bij chelsea. En eisen stellen dat die inzake heeft met transfers voorspeld ook niet veel goeds maar laat me verassen..

Naja zeg, gaan we nu elke assistent bombarderen tot een “trainer voor de toekomst”? Eerst Maduro, toen Dave Vos en nu Chivu.
Als Amsterdammer ben ik zeer verheugd om Chivu in de staf te zien.
Alleen is het niet geloofwaardig als je in een jaar tijd tegen 3 trainers zegt “wij zijn jou op termijn (2/3 jaar) trainer worden van het eerste”

Dat is fijn nieuws. Eén van mijn favo Ajaxspelers ooit. Was een zeer goede captain, balen dat we toen in de kwartfinale uitgeschakeld werden. Doet het ook goed bij Inter O19, staan 1e momenteel. Ik zie hem graag komen in ieder geval.

Waarom gelijk zo'n belofte doen ? Wie weet doet Potter of welke trainer het dan ook het super goed en wil die een paar jaar blijven. Zit je Chivu in je maag omdat je hem een belofte hebt gedaan.

Chivu kan deze selectie wel leren om met het mes tussen je tanden te spelen. Daar was hij nou echt een meester in. Zie hem graag komen.

Poeh poeh, Ajax heeft met Maduro, Tadic en Chivu al zo veel toekomstige trainers op een lijstje staan. De technisch directeur gaat het maar makkelijk krijgen op deze manier.

30 april 2024 om 14:31

Nou Maduro zal nooit hoofdtrainer worden lijkt me... die kan er maar vrij weinig van als assistent, laat staan als hoofdtrainer.

Chivu zie ik het wel doen, was een geweldige captain, en doet het ook gewoon goed met Inter O19.

Tadic, tsja... wel een speler die andere kan motiveren tot het bot. In het veld maar ook daarnaast. Dus wie weet. Maar zie daar wel minder hoofdtrainer in dan een Chivu.

Er gaan nu zoveel artikelen over Graham Potter uit dat ik het overzicht kwijt raak. Gaat Potter naar Feyenoord of naar Ajax ? Lijkt me lastig dat Chivu assistent wordt als Potter naar Feyenoord gaat.

Die belofte lijkt me zeer sterk. Ajax geeft hoog op van Dave Vos. Als hij de wens heeft om hoofdtrainer bij Ajax te worden dan kan zo'n belofte nooit gedaan worden richting Chivu.

Mocht dit waar zijn zijn ze in Amsterdam hardleers. Op basis van wat zou je zo'n toezegging doen? Door zijn Ajaxverleden?

Hoe kan je nou in vredesnaam een assistent aanstellen voordat er een hoofdtrainer is?! Je zou denken dat een trainer minimaal zijn eigen staf mag samenstellen. Rare beslissing

Ik zie Chivu graag komen, maar of hij na het debacle met Heitinga en Maduro (en eigenlijk ook Reiziger) daar nou blij mee moet zijn als Chivu zijnde... Potter zou trouwens ook wel gek zijn als hij daarmee akkoord gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren