Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax rekent op uitgaande toptransfer en gaat dan voor Marcos Leonardo'

Laatste update:

Mohammed Kudus wil weg bij Ajax en krijgt mogelijk al in januari zijn zin. Het Parool bevestigt de vertrekwens van de 22-jarige Ghanees, eerder gemeld door The Athletic, en voegt toe dat de Amsterdammers vervolgens een nieuwe spits willen aantrekken. Daarvoor wordt in Brazilië gekeken naar de negentienjarige Marcos Leonardo van Santos.

Hoewel Kudus van nature een nummer 10 is, wordt hij bij Ajax vooral beschouwd als concurrent van centrumspits Brian Brobbey. Klaas-Jan Huntelaar, de assistent van technisch manager Gerry Hamstra, was vorige maand in Brazilië voor scoutingswerkzaamheden. Het Parool heeft achterhaald dat Huntelaar dus onder meer keek naar Leonardo, die al op jonge leeftijd de eerste spits werd van Santos.

Leonardo is een 1,74 meter lange centrumspits, die in het onlangs afgelopen Braziliaanse seizoen 13 goals en 4 assists produceerde in 35 duels in de Série A. De aanvaller heeft een vernietigende knal met rechts in de benen en kan ook met links uitstekend uit de voeten. Leonardo verlengde in januari zijn contract tot medio 2026 en zal daarom niet goedkoop zijn, zeker omdat hij eerder ook gelinkt werd aan clubs uit de Premier League.

Ajax zal pas concreet worden voor een nieuwe spits indien Kudus daadwerkelijk vertrekt. De Afrikaan is ontevreden over de manier waarop hij in Amsterdam gebruikt wordt: de aanvallende middenvelder staat onder Schreuder vaker dan hem lief is opgesteld als centrumspits. Op het WK maakte Kudus overigens indruk als hangende vleugelspits vanaf de rechterkant, een positie van waaruit de Ajacied twee keer scoorde in de groepswedstrijd tegen Zuid-Korea (2-3 winst). In de zomer wilde Kudus overigens dolgraag naar Everton, maar hield Ajax de boot af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aantal keer zien spelen, een geweldenaar in wording. Maar ook een spits. En Kudus is geen spits. Dus intern denkt men dat Kudus een spits is, en niet alleen Schreuder denkt dat dus. Ik heb hier geen woorden voor.
Is er echt niemand met gezond verstand binnen de club? Zelfs vanuit het Ghanese kamp heb ik kritiek gehoord richting Ajax dat ze de echte Kudus nog niet hebben gezien. Bizar.

12 december 2022 om 20:41

Maar Kudus wordt wel gebruikt als spits en Lucca is alleen gehuurd. Er moet dus iemand bij en als je hem nu al kan binnenhalen voor een andere grote club het doet.

12 december 2022 om 21:33

Dus Ajax gaat dan twee jonge spelers van rond de 20 miljoen aankoopprijs hebben rondlopen voor 1 positie? Ze nemen wel serieuze risico’s met het opgebouwde kapitaal van de laatste jaren.

12 december 2022 om 21:45

Hier ben ik het dus helemaal mee eens! Het blijft een gevalletje wat kost het en gaat het je opleveren natuurlijk, een Kudus kostte 9 miljoen en gaat niet voor minder dan 20 weg. Als je voor 15 deze jongen kunt halen en die levert je weer 20+ op ben je financieel gewoon goed bezig. Toch hoop ik dat ze Kudus gewoon eens gebruiken waar hij voor is, al dan niet hangend op rechts waar problemen zitten. Die man is gewoon de beste speler van Ajax.

12 december 2022 om 22:11

Maar die jongen zal denk ik eerder 20 plus gaan kosten dan 15. Aan de andere kant wil Ajax kudos geloof ik tussen de 30 en 40 van de hand doen.

12 december 2022 om 22:56

En Brobbey dan maar op de bank ? Denk dat het voor een spits nodig is om heel veel minuten te maken. De bankzitter kost je dan ook nog eens minimaal 20 miljoen. Denk eerder aan een middenvelder, maar daar ook met Klaassen Berghuis Taylor 3 spelers, kan zeker een flegmatieke dribbelaar bij, iemand met diepgang wn zelf iets kan creeren. Maar ook dan zal er een gevestigde speler op de bank moeten. Ga lekker een half jaartje met sde jeugd aan de slag. Zijn we groot mee geworden.

13 december 2022 om 10:46

@ Lierse1997 En wat als Brobbey geblesseerd raakt en er 2 maanden uit ligt, dan schreeuwen dat het belachelijk is dat Ajax maar 1 spits heeft ??

12 december 2022 om 20:44

@Hakim, alleen Schreuder denkt dat Kudus in de spits kan. De reden om geen spits te halen naast huur Lucca. Als Kudus vertrekt veranderd er niets aan de situatie dat er nog een spits bij moet.

12 december 2022 om 20:47

Alsof goals ons grootste probleem zijn... dit zou op zich wel een hele sterke aankoop zijn (acht hem niet haalbaar trouwens, maar ok), maar volgens mij gaat het achterin al fout. Nieuwe keeper moet er sowieso bij. Als Regeer geen rechtsback wil spelen, misschien daar ook. En een snelle rechtsbuiten. Wat Kudus misschien wel kan zijn. Dit is echt pure luxe, alsof we een topseizoen draaien. Slaat nergens op.

12 december 2022 om 21:57

Nah denk dat goals alleen niet een probleem is maar kan nooit afhankelijk zijn van Brobbey en een jonge Italiaan. Daar mag je best een spits bij hebben. Dat staat los van andere versterkingen waarbij we meest ruim in ons keepers jasje zitten volgens mij.

12 december 2022 om 20:50

Lijkt me wel duidelijk dat er niemand met gezond verstand zit anders was Schreuder al ontslagen en iedereen die z'n oren heeft laten hangen naar de zaakwaarnemers afgelopen transferperiode ook. Nu gaan we spelers doorselecteren en kopen terwijl de trainer er na 3 wedstrijden toch uit ligt.

12 december 2022 om 20:55

@hakimziyech

Ik zou zelf hopen op een andere speler ipv Leonardo, aangezien ik verwacht dat Leonardo niet te betalen zal zijn:

Angelo Gabriel

is wel een talentje om de gaten te houden, ook is hij erg interessant vanwege zijn contract duur. Debuteerde in 2020 als begin 16 jarige en heeft in alle competities ondertussen 91 keer mee gedaan. Een echte dribbelaar, samba speler en iemand die 1 op 1 een bijzonder goede techniek heeft met een stevige versnelling er achter aan. In dat opzicht is het echt een vergelijking met Antony waard. ook linksbenig. Contract tot december 2024 waardoor hij komende december nog maar een 1 jarig contract heeft en vandaar interessant is.

91x mee gedaan, waarvan 32x in de basis gestart.
In totaal 44 volledige wedstrijden gespeeld qua minuten.

Het enige dat (tot op heden) achterblijft is rendement in de vorm van Goals/assits, namenlijk slechts 3 om 7.

12 december 2022 om 21:16

Angelo Gabriel zal wel op de lijst staan, sowieso is er een overvloed aan linksbenige rechtsbuitens in Brazilië. Zit op hetzelfde punt als Conceicao heeft de potentie maar niet het rendement.'

Het liefst zie ik Danilo van Palmeiras komen op het middenveld en dat we daar ver voor gaan ipv een spits, zal qua transfer net zo lastig worden maar wel een positie waar we het echt nodig hebben.

12 december 2022 om 21:26

@homelander,

Wat mij betreft gaan Bergwijn en Tadic het uitvechten op links, en gaan Gabriel + Conceicao het samen uitvechten op rechts. Laten we niet vergeten dat de stats van Gabriel beter zijn dan de stats van Vinicius en Rodrygo waren. Dus het is ook niet heel erg slecht qua rendement wat hij laat zien.

Danilo vind ik een goede voetballer, maar niet het type dat we nodig hebben in mijn ogen. Mocht Alvarez vertrekken hoop ik dat we Grillitsch kunnen behouden voor de 6 positie. Hetgeen dat Ajax (heel erg) mist dit jaar is lengte/kopkracht. Wanneer Alvarez daar in ook nog vertrekt moet dat wel terug gehaald worden.

13 december 2022 om 00:09

Angelo is niet net zon groot talent als Vinicius en Rodrygo waren op die leeftijd. Absoluut een talent hoor. Maar dat waren er 2 van de buitencategorie. Los van statistieken, als je ze zag spelen , ook bij de nationale jeugd ploegen dan staken ze er duidelijk bovenuit. Vooral Rodrygo kan nog gaan verrassen denk ik hoor, wanneer hij bij Real een keer de kans gaan krijgen achter de spits ipv op de flanken.

On; Danilo is nu al een goede middenvelder. Zou het wel gaaf vinden als Ajax hem kan halen. Net zoals ik dat een paar jaar geleden hoopte van Bruno Guimaraes van Atletico PR. Een middenvelder die er direct staat.

13 december 2022 om 09:01

@brasileiro,

Als Ajax zijnde moet je ook kunnen accepteren dat je misschien niet de aller aller grootste talenten ter wereld kunt halen. Daar zitten inderdaad de Real Madrids achter aan. En hoe fan ik ook ben van Ajax en ik geloof dat we bij de 10-20 beste clubs van de wereld horen. Tegen clubs als Madrid leggen we het af.

Dat betekent ook dat je als supporter moet accepteren dat spelers als Vinicius bijv niet naar Ajax komen. Dus moet je gokkne op de eerst volgende daar achter in het rijtje qua talent. En dan komt Angelo in mijn ogen naar voren. Want Angelo is zeker een goed dubbel AA talent ipv een triple AAA talent.

12 december 2022 om 21:26

Haha "zelfs vanuit het Ghanese kamp is er kritiek richting Ajax dat ze de echte Kudus nog niet hebben gezien"... Dit zal heus niks te maken hebben met enige vorm van chauvinisme zeker? Wij zeggen hier bijvoorbeeld toch ook dat Frenkie verkeerd wordt gebruikt bij Barcelona? Zo werkt het nu eenmaal. Wat ze in Ghana zeggen, zal mij daarom een zorg zijn. Zij praten in hun eigen straatje. Dat is niet gek, maar jij brengt het alsof het dan de waarheid is en dan het je er veel te veel waarde aan. Kudus is een heerlijke speler met heel erg veel potentie, maar ik gelijk best dat hij tactisch niet goed genoeg is om op het middenveld te spelen bij Ajax. Dat hij er daar bij Ghana mee weg komt, wat toch vaak tactisch minder is, kan prima. Voor Ajax kan dat echter niet werken.

12 december 2022 om 21:42

Als Klaassen je concurrent is, dan hoort Kudus altijd te spelen. Ze hebben gewoon gelijk. Kudus gaat de komende 5 jaar gewoon in de as spelen bij een andere club, daar ben ik zeker van. Creativiteit is blijkbaar iets negatiefs tegenwoordig, je moet zo zo sterk zijn zonder bal, allemachtig.

12 december 2022 om 21:53

Ik zeg niet dat dit juist is of dat het een goede zaak/ontwikkeling is, maar ik kan mij voorstellen dat een trainer bij Ajax tactische discipline hoog in het vaandel heeft staan. Dat is toch een van de redenen dat Ten Hag zo ver kon komen met Ajax. Ik gelijk niet dat Schreuder tactisch zo goed is, totaal niet zelfs, en binnen dit Ajax neig ik er ook naar om het elftal eerder om Kudus heen te bouwen dan hem te misbruiken op een verkeerde positie, want de kwaliteiten bij overige spelers laat ook te wensen over...

12 december 2022 om 22:08

Ja was ook niet richting jou bedoeld, maar inderdaad, denk dat Ajax dat ook zo ziet. En daar ben ik het totaal niet mee eens, je moet altijd denken in balbezit, dan in balverlies. En dat Kudus een groter gevaar is, dan een aanwinst, durf ik niet te geloven. Desnoods zet je hem op rechts, net als bij Ghana. Deed ie ook prima.

12 december 2022 om 22:30

@hakimziyach22, spelers die sterk zijn zonder bal zijn goud waard voor creatieve spelers. Probleem is dat Davy geen van beiden is. Bij zo'n beetje elke statistiek die je kan meten, valt de toon uit naar ver naar het negatieve behalve de gelopen meters maar dan is het wel handig dat je weleens een bal afpakt en zelfs daar is Davy niet goed in

13 december 2022 om 09:03

@primetime,

Goh, het is toch vreemd dat zowel van Gaal, Ten Hag en Ronald Koemen. Respectievelijk samen met Bosz waarschijnlijk de meest ervaren en succesvolle trainers van Nederland. Allemaal Klaassen vrij standaard in hun basis opstelling hebben staan. Hetzelfde geld voor Daley Blind, elke trainer stelt hem altijd op.

Maar de Primetime op dit forum ziet het vast beter...

Als je de waarde van Davy Klaassen in het druk zetten en onder druk houden van een tegenstander niet kan zien. Waar kijk je dan naar in het voetbal?

13 december 2022 om 10:55

Kudus is voor een trainer zwaar onbetrouwbaar omdat hij zich niet aan tactische afspraken/positionering houdt. Niet voor niets dat Erik ten Hag zijn talent loofde maar m nooit opstelde. Zelfde nu met Schreuder. Lekker verkopen!

13 december 2022 om 11:50

@d_bergkamp, hahaha wat? Klaassen standaard basis onder Koeman? Die heeft hem in de hele periode als bondscoach niet eens een keer bij de selectie van 23 man gehaald, laat staan dat hij in de basis stond. Ik vraag me eerder af waar jij naar kijkt als je zoiets beweert.

12 december 2022 om 22:01

Echt een geweldenaar. Hij doet mij denken aan Suarez toen hij nog bij Ajax speelde. Blijven pingelen met succes, gaat het 7 van de 10 x goed, dan is iedereen tevreden.😁

12 december 2022 om 22:16

Ik snap er ook niks van, Gravenberch is niet vervangen en straks Kudus ook niet. Dan hebben we Taylor, Klaassen, Berghuis en Alvarez voor het middenveld.

12 december 2022 om 22:58

Mee eens. Ze weten echt van gekkigheid niet wat ze moeten. Als de nou eens stoppen met standaard lievelingetjes op het formulier zetten en de beste 11 neerzetten? Dus zonder Bergwijn, Taylor, Klaassen, Blind en Tadic en met Kudus, Brobbey, Berghuis en Conceicao/Tadic. Dan ben je zonder een euro uit te geven veel sterker. Gratis tip. Kun je vervolgens je verdedigers uit Jong laten wennen af en toe om bijv non voetballer Sanchez ook te lozen. Wat een drama dit team zoals het neergezet wordt

13 december 2022 om 08:48

Daar ben ik het ook wel mee eens....zoveel money...Hahaha!

Overmars die haalde echt alleen, wat Ajax nodig had. Die zorgde echt voor balans op het veld.

13 december 2022 om 09:00

Zo treurig dat ze jarenlang hebben kunnen leren en dat blijkbaar niet gedaan hebben.

13 december 2022 om 09:08

Denk dat er eerder een rechtsbuiten aangetrokken moet worden dan een spits. Op de rechtsbuiten hebben we alleen maar spelers die daar niet het beste tot hun recht komen

Ah, een jonge Braziliaanse spits ophalen bij Santos. Misschien is de derde maal scheepsrecht.

12 december 2022 om 20:56

@miseva88

Marcos Leonardo,

19 jaar en rechtsbenig. Een kleine snelle behendige spits. Debuteerde op zijn 17e en heeft ondertussen 113 keer mee gedaan met daar in 32 goals en 6 assists. Wat geheel niet slecht is voor een 19 jarige. Omgerekend heeft hij 72 volledige wedstrijden mee gedaan en loopt dus meer dan 1 op 2 G/A in de competitie. Nadeel van hem is een contract tot 2026 en daarmee praktisch onhaalbaar, ook omdat het contract nog begin dit jaar is verlengd.

Alle voorwaarden voor een succes zijn aanwezig, schat alleen dat hij onhaalbaar is...

Onhaalbaar voor Ajax minimaal 25m + doorverkooppercentage en een salaris hoog genoeg om de PL clubs buitenspel te zetten, als het al mogelijk is dan haal je hem als 1e keuze en niet voor achter Brobbey.

12 december 2022 om 20:58

@homelander,

Gok inderdaad ook dat hij onhaalbaar is, tenzij we de 30 miljoen opnieuw gaan passeren voor een transfer..

Ter vergelijking:

Vinicius ging op 18 jarige leeftijd, met veel minder bewezen voor 45 miljoen
Vinicius speelde 49 wedstrijden met 10 goals en 4 assists
Rodrygo ging op 18 jarige leeftijd, met veel minder bewezen voor 45 miljoen
Rodrygo speelde 49 wedstrijden met 10 goals en 5 assists

Leonardo heeft nog een contract voor 4 jaar, is 19 jaar en loopt gemiddeld 1 op 2 met G/A in 113 wedstrijden. Voor Leonardo zullen (heel) veel clubs interesse gaan tonen. Er is geen enkele reden waarom Santos onder de 30 miljoen zou accepteren.

Ze hebben toch luca en brobbery al? Zijn die niet goed genoeg? Deze jongen zal over de 20 moeten kosten dan laat je niet brobbery spelen.

12 december 2022 om 20:42

Lucca is alleen gehuurd hè. Die krijgt geen kansen dus die optie van 10 miljoen gaan ze vast niet lichten

12 december 2022 om 21:02

@cuco10,

Lucca is, zoals je al gelezen hebt, gehuurd. En wanneer Kudus vertrekt heb je dus geen speler meer die met Brobbey kan concurreren. Desondanks als je deze Leonardo voor 25 miljoen kunt halen er geen seconde over twijfelen. Deze valt in de categorie no-brainer. En naar mijn gevoel ook in de categorie: niet haalbaar...

Vinicius speelde in Brazilie 49 westrijden met 10 goals en 4 assists en vertrok op zijn 18e voor 45 miljoen.
Rodrygo speelde in Brazilia 49 wedstrijden met 10 goals en 5 assists en vertrok op zijn 18e voor 45 miljoen.
Endrick

Deze Leonardo is 19 jaar, speelde 119 wedstrijden (77 volledige wedstrijden qua minuten) met daar in 34 goals en 7 assists. Daarmee ligt zijn G/A een fors stukje hoger dan Rodrygo/vinicius...

12 december 2022 om 21:06

Nee die zijn allebei niet goed genoeg cuco.

Ken de speler niet, 1m74 wel klein op zich voor een spits. Maar Kudus wil je toch gewoon behouden. Die MOET spelen. En dan bedoel ik niet in de spits...

Ze kunnen beter die nr. 8 (Ounahi) oppikken van Marokko. Speelt bij Angers, 22 jaar, stukken goedkoper en heeft groot potentieel.

12 december 2022 om 21:14

Die is echt niet meer stukken goedkoper en ook geen spits dus bedankt voor je opmerking maar daar doen we niks mee

12 december 2022 om 21:18

Waarom willen mensen toch altijd spelers op basis van een paar wk wedstrijdjes halen.

12 december 2022 om 21:24

En waarom wil jij een speler halen die je niet kent uit Brazilië? Eerst weer een jaar nodig om te acclimatiseren. Vertrouw dan gewoon op je jeugdopleiding. Hoef je trouwens ook 20 procent af te staan aan zijn oude club mocht je hem voor een leuk bedrag verkopen. Liever eigen en vroeg gescoute pareltjes dan elke keer de jackpot te betalen lijkt mij. Het doet me als supporter in ieder geval meer deugd dan weer zo'n broodvoetballer binnen te halen die binnen no time gevlogen is omdat hij helemaal niks met Ajax heeft.

12 december 2022 om 21:38

@rbsch, alle topvoetballers zijn zo weer weg. Dat is voor eigen jeugd anno 2022 echt niet anders

goede spits, maar is dit wat ze momenteel nodig hebben?
luca is ook groot talent, maar vgm niet type spits voor het "ajax spel".
ze hebben meer diepgang nodig, wat snelle technische brazilianen voor op de flanken

12 december 2022 om 23:34

Volgens mij zou Ajax ook een plan B moeten hebben. Op het moment dat je verzorgde, tactisch nette spelletje niets oplevert. Lucca erin en anders voetballen.

Misschien is wat jeugd de kans geven? Geef die Ijslander maar wat minuten daar weten we nog niks van in het 1e. Of leiden we echt alleen nog maar op voor het buitenland? Ajax is echt bezig met een race hoe kom ik zo snel mogelijk van mijn geld af. Treurig!

13 december 2022 om 10:01

Bij Jong Ajax wordt Rasmussen ook wel vaak als spits gebruikt. Totaal niet geschikt voor het eerste elftal. Pure middelmaat. Lekker wegdoen komende winter/zomer. En verder loopt er niet zo veel rond. Al moet ik niet te snel oordelen, want uit het niets kwamen b.v. een Dest en Timber zich zo maar in het eerste spelen. Dus het kan nog steeds. Maar aanvallers worden al lange tijd niet meer ontwikkeld in de kraamkeuken van Ajax. Vroeger toch echt het handelsmerk van de firma. Dus mag je jezelf afvragen hoe er wordt opgeleid?

Er is 1 persoon op de wereld die in Kudus een spits ziet.. En het is uitgerekend de hoofdtrainer van Ajax.

Schandalig hoe ajax met een wereld talent als Kudus is omgegaan en die Schreuder zit nog gewoon nog lekker op ze plek, wat mis ik de tijden van ten hag en overmars nu al.

12 december 2022 om 22:17

Zo is dat, die heeft echt geen kans gehad nog he?
Man man. Zo goed is ie helemaal niet. Inzicht van blinde holenvis.

Is er nou werkelijk helemaal niemand die Schreuder uit kan leggen dat Kudus geen spits is… dat is toch echt om helemaal gek van te worden hoe het er nu aan toe gaat bij Ajax.
Iedere halve tamme heeft kunnen zien wat een Kudus kan toevoegen aan een team en hoe hij het beste tot zijn recht komt.
Als Ajax zijnde zou ik er alles aan doen om deze man nog een aantal jaar in de arena te houden.

Kudus was de laatste wedstrijd van Ghana spits. Echter Schreuder out prima.

Misschien geen spits erbij… Een nieuwe trainer??

Ongelooflijk. Je bent van plan om je grootste groeibriljant weg te doen omdat de trainer hem niet goed gebruikt. Met de huidige leiding bij Ajax heeft de club geen andere concurrentie nodig om het verval te keren. Hoe lang laat Ajax de hoofdschuldige van de totale afbraak in functie? Helaas, vermoed ik, heeft de absolute teneergang zo veel vaders dat een schuldbekentenis ook voor heel veel anderen telt. Sar vindt het veel te leuk in zijn wegduikfunctie, Hamstra is zo blij dat hij als administrateur ook TD mee mag spelen, KJH is nog niet droog achter de oren, en de RVC geeft straks Blind Sr. de sleutels van de club in handen. Al deze minnen vormen met elkaar een nog grotere min. En iedereen staat er bij en kijkt er naar. Ik kan het maar niet bevatten. Is er niemand binnen de club die de kat de bel aanbindt???

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren