Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax vecht met Bayern München en Juventus om handtekening Italiaans toptalent

Laatste update:

Ajax ondervindt forse concurrentie in de strijd om de handtekening van Guido Della Rovere. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldt woensdag namelijk dat Bayern München er alles aan doet om de pas zestienjarige middenvelder van Cremonese binnen te halen, terwijl ook Juventus en nog enkele niet nader genoemde clubs de situatie rondom het talent nauwlettend in de gaten houden.

Bayern wil Della Rovere, die in juni van dit jaar zijn zeventiende verjaardag viert, in eerste instantie laten aansluiten bij de academie. Over de plannen van respectievelijk Ajax en Juventus is momenteel minder bekend, al wordt hij door scouts van beide clubs wel op de voet gevolgd.

De op 4 juni 2007 geboren Della Rovere speelde in het verleden driemaal voor het Onder 15-elftal van Italië. Vorig jaar februari volgde zijn eerste optreden in Italië Onder 16. Het alom geprezen en begeerde talent staat op 45 wedstrijden in diverse jeugdteams van Cremonese, dat uitkomt in de Serie B.

Groot talent


Della Rovere wordt in Italiaanse voetbalkringen gezien als een aanstormend talent. De linksbenige Italiaan speelt zijn wedstrijden in de jeugdafdeling van Cremonese voornamelijk als aanvallende middenvelder. Het is wachten op zijn debuut in de hoofdmacht van de club.

Zijn vuurdoop in de hoofdmacht van de Italiaanse tweedeklasser lijkt een kwestie van tijd. Della Rovere zat al acht keer op de bank tijdens een competitiewedstrijd van Cremonese, maar speeltijd zat er dus nog niet in. De middenvelder werd op 16 maart voor het laatst opgenomen in de wedstrijdselectie.

Ajax zoekt talent


Dat Ajax buiten Nederland op zoek is naar talent, werd vorige maand nog maar eens duidelijk. De Amsterdammers werden namelijk in verband gebracht met Martin Henrion, een zestienjarige doelman van Standard Luik. Diverse Bundesliga-clubs hebben de Belgisch jeugdinternational eveneens op de korrel.

Sacha Tavolieri, journalist van RMC Sport, schreef dat Ajax 'zeer gecharmeerd' van hem zou zijn. Henrion debuteerde nog niet in de hoofdmacht van Standard Luik en wordt door Ajax aangemerkt als een aanwinst voor de jeugdopleiding.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar mag Ajax ook wel in groeien: het kopen van jonge buitenlandse talenten die ook echt kunnen doorgroeien naar een Ajax 1 speler. Er zijn zoveel spelers gesneuveld die vanuit het buitenland naar Ajax komen, maar niet weten door te stoten tot Ajax 1: Antonucci, Kuhn, Pasquali, Giovanni, Johnsen, Rasmussen, Jensen, Kjaer, Mendez, Danilo, etc. Als je kijkt naar een tijdspan van 5 jaar, dan kun je misschien alleen zeggen dat Traore (wat nog van een zusterclub kwam) en misschien Godts succesverhalen zijn (danilo kun je meerekenen, maar die is uiteindelijk transfervrij weggegaan nadat je hem voor 2 miljoen hebt gehaald van Santos). Voor de rest is het allemaal vrij weinig soeps. Even weer bij het begin beginnen: watvoor voetbal sta je voor en watvoor talentprofielen wil je daarvoor binnenhalen voor de 11 spelers die je in het veld gaat brengen vanuit Jong Ajax naar Ajax 1?

11 april 2024 om 06:43

Het ligt niet alleen aan de talenten, maar ook zeker aan Ajax.
Mika godts is inderdaad een recent voorbeeld dat het wel kan. Denk ook aan Eriksen, Antony, Hllynson, Vertonghen, Alderweireld en Vermaelen.
Ik moet toegeven er zijn minder succesverhalen als dompers, maar dit is voor Ajax wel de enige mogelijkheid om buitencategorie aan je te binden. Dit gebeurd op dit moment onvoldoende.

Overigens moet je inderdaad eerst de basis op orde brengen en Jong en 1 weer op de zelfde manier laten spelen met dezelfde principes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren