Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Araújo reageert veelzeggend op uitspraken Gündogan na uitschakeling Barcelona

Laatste update:

Daags na de Champions League-uitschakeling van FC Barcelona schuurt het een beetje in de Catalaanse kleedkamer. Ronald Araújo leek namelijk niet heel blij met de uitspraken van diens teamgenoot Ilkay Gündogan.

Er leek woensdagavond geen vuiltje aan de lucht voor FC Barcelona. Na een flitsende actie van supertalent Lamine Yamal en het wat gelukkige afronden van Raphinha hadden de Spanjaarden uitstekende papieren in handen om door te stoten naar de halve finales van het miljardenbal.

Het werd echter een gitzwarte avond voor de ploeg van Xavi, waarin Araújo een negatieve hoofdrol vertolkte. De Uruguayaanse verdediger haalde een doorgebroken Bradley Barcola neer en scheidsrechter István Kovács bestrafte de stopper met de rode kaart.

Waar Xavi na afloop vooral op de scheidsrechter foeterde, wierp Gündogan een kritische blik op zijn eigen ploeg. "We bevonden ons in zo'n goede uitgangspositie na de openingstreffer", zei de Duitse middenvelder na afloop.

"We hadden het in eigen handen. We hebben het gewoon op de simpelst mogelijke manier weggegeven en dat is het meest teleurstellende." Gündogan had desgevraagd ook enkele woorden over voor de rode kaart van zijn ploeggenoot.

"Ik heb de herhaling niet gezien, maar als hij een overtreding maakte dan was het een rode kaart. In dit soort cruciale momenten moet je zeker weten dat je de bal kan spelen en anders moet je wegblijven."

De middenvelder had daarom liever gezien dat Araújo een andere keuze had gemaakt, opdat hij op het veld had mogen blijven staan. "Ik had natuurlijk liever gehad dat we daar een tegentreffer incasseerden of dat we de spits een 1-op-1 (met Marc-André Ter Stegen, red.) hadden gegeven."

"Maar bied hem (Barcola, red.) de kans, of laat de keeper ons redden. Want zó vroeg in de wedstrijd met tien man te komen staan, dat heeft ons vermoord", doelt Gündogan op de uitschakeling van zijn ploeg.

Reactie Araújo


De dag na de bittere uitschakeling wordt Araújo bij een boekpresentatie geconfronteerd met de uitspraken van zijn ploeggenoot. Hij lijkt niet met blijdschap te hebben kennisgenomen van Gündogans woorden.

"Ik hou liever voor mezelf wat ik van zijn opmerkingen vind", reageerde de mandekker. "Ik heb mijn eigen normen en waarden waarvan ik vind dat je ze moet respecteren". Gevraagd of hij vond dat Gündogan die normen en waarden niet respecteerde, beet de verdediger op zijn lip.

"Volgens mij heb ik al geantwoord op die vraag", antwoordde Araújo, die ook nog kort inging op zijn nabije toekomst. "Gepraat wordt er altijd', reageerde hij op de geruchten dat Bayern München voor hem in de markt is. "Ik ben heel gelukkig in Barcelona. Mijn zaakwaarnemers hebben de gesprekken over een contractverlenging opgestart."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Blijf het gek vinden. Gisteren biedt je je excuses aan voor de fout die je gemaakt hebt. En nu laat je merken niet blij te zijn met de woorden van Gundogan. Gundogan sprak gewoon de waarheid. Zonder de rode kaart stond Barcelona gewoon prima. Psg kwam er moeilijk doorheen en was het maar de vraag geweest hoe het zou aflopen.

Maar door de rode kaart zet je alles wagenwijd open voor psg om te scoren.

Lange tenen hebben ze toch allemaal. Ook meteen zo zwaar maken door over normen en waarden te beginnen... Gundogan is gewoon realistisch en oprecht, moet gewoon kunnen.

18 april 2024 om 20:31

Valt wel mee qua lange tenen toch? Volgens mij zijn het gewoon heel veel voeten die op de tenen proberen te staan. Ze krijgen twintig keer dezelfde vraag en ze stoken maar wat graag tussen collega’s. Probeer je in te denken dat je, je bedrijf miljoenen kost en daarna aan de media moet uitleggen welk gevoel je daarbij hebt. Er wordt verwacht dat je een fysieke prestatie levert waar heel weinig mensen maar aan kunnen tippen en dan vol adrenaline je verhaal doet.

18 april 2024 om 21:24

Het is niet de eerste keer dat Gundogan kritiek geeft, terwijl hij zelf genoeg slechte wedstrijden heeft gespeeld, en verdedigend totaal niks bijbrengt.
Als Gundogan realistisch wilt zijn, mag hij kritiek geven op Lewa, die niet de bal afgeeft wanneer het moet, en totaal niet mee verdedigd.
Maar over Lewa hoor je hem niet, omdat het vrienden zijn.
Gundo, Lewa, en een paar andere oudere spelers zouden ze best weg doen.

18 april 2024 om 21:41

Onzin. De wedstrijd was al gespeeld toen Araujo rood kreeg. Die eventuele assist van Lewa zou daar niets aan veranderen.

18 april 2024 om 21:44

Dus je mag niet zeggen dat daar een overtreding maken echt bijzonder dom is? Wat een raar standpunt @goat10. En je weet zelf ook prima dat het moment met Lewa op een moment kwam dat de wedstrijd al gespeeld was.

18 april 2024 om 22:21

@Goat10,,,

Zie hier het verschil tussen een winnaar en een arrogante speler. Araujo kan het niet verkroppen dat een team genoot zegt dat hij een domme actie doet. Is daardoor op zijn tenen getrapt.

Gündogan heeft 1.000% gelijk, op zulke niveaus zijn details door slag gevend. En moet je zelf kritisch durven analyseren.

18 april 2024 om 22:55

Dus zelf een paar slechte wedstrijden spelen en je moet de rest van 't jaar maar je mond dicht houden? Dit was het keerpunt in de wedstrijd maar Gundogan had natuurlijk gewoon moeten zeggen dat Araujo de best mogelijke beslissing ever maakte, om hem te pleasen.

19 april 2024 om 12:13

@goat10

Gündogan is by far de beste speler dit seizoen van Barcelona samen met Yamal. Hij is letterlijk de enige die niet onder de ondergrens zakt. Ik denk dat Araujo vooral hiermee wil zeggen dat hij de kritiek best intern aangaf ipv voor de camera's.

Gundogan heeft hier gewoon 100% gelijk.

Waarom is het zo ingewikkeld voor die figuurtjes als Araujo en Xavi om gewoon te zeggen: we maakten een fout (allebei namelijk) en dat kost ons de halve finaleplek. Daar gaan we van leren. Blablabla.

18 april 2024 om 21:31

Door de fans, die aanbidden deze gasten en die denken dan op een gegeven moment dat men God is ofzo. Hooghartig gedrag, net een stel diva’s. Voordat men begint over real etc dit geldt ook voor hun.

Enige wat die zegt is ALS die hem geraakt heeft, wat ik nog niet heb terug gezien, is het geen slimme actie. Niks op af te dingen. Beter dan dat standaard ingestudeerde gelul van "we doen het samen als team"

Nul zelfreflectie. Kan het hem niet eens kwalijk nemen met zo’n coach. Neem een voorbeeld aan Gundo.

Snap zijn verbazing wel. Araujo gebruikt zijn handen in de meeste duels en in Spanje komt hij er meestal gewoon mee weg met de troepscheidsrechters daar.

18 april 2024 om 21:19

Kom nou, Araujo heeft gister al z’n excuses aangeboden voor zn fout en heeft al aangeven zich verantwoordelijk te voelen. Dat die journalisten die vragen 59x herkauwen is voor hen ook 10x niks natuurlijk.

18 april 2024 om 21:26

Precies, die journalisten zitten de boel alleen maar op te stoken, Araujo heeft zijn fout toegegeven hoe zwaar klote het ook is

18 april 2024 om 21:33

Waarom kan hij dan niet normaal reageren op de comments van Gündogan?

18 april 2024 om 22:27

Ik weet niet hoe jij bent maar ik heb af en toe ook dat ik uit m’n slof schiet als m’n vriendin mij 20x hetzelfde vraagt over een onderwerp waar ik ongelooflijk van baal. Uiteindelijk is de reactie gewoon logisch, snap dat hij opgegeven moment gewoon al die vragen zat is en zo emotioneel reageert.

18 april 2024 om 23:25

@real8madrid

Misschien heeft Araujo frustratie? :D

19 april 2024 om 00:18

Het kan verkeerd gepresenteerd zijn hier maar zoals ik het hier lees reageert hij niet gepikeerd op de vraag maar op wat Gündogan zei.

19 april 2024 om 00:32

Ik snap de heisa ook niet. Na het zien van City Real zet ik deze wedstrijd nog in perspectief. Er is een fout gemaakt door zo vroeg onnodig rood te pakken en zo uit handen te geven. Ze moeten er mee leren leven. Met een man minder toch redelijk voetbal op de mat gelegd vind ik. Ze moeten onderling niet zo zeuren en verder.

19 april 2024 om 10:34

Zet je deze wedstrijd nog in perspectief door City-Real? Zelfs Roma heeft 10x beter verdedigd met een man minder tegen AC Milan. Na die rode kaart was het bange haasjes daar bij Barcelona. Dat je mentaliteit zo zwak is omdat je rood hebt gekregen terwijl je met 2 doelpunten voorstaat. Je wist gelijk al dat Barcelona het uit handen ging geven en dat zegt wat.

19 april 2024 om 12:04

Ik denk dat we Roma of Carlo niet uit hoeven te leggen wat verdedigen is. Historisch gezien heeft Italië altijd sterke verdedigers gehad en daarnaast ook de tactiek ervoor. Per favore🤌🏼.

Raar niemand (buiten Xavi) die dit geen rood vond. Iedereen vind het zelfde als Gundogan, maar hij mag het niet zeggen. Zo raar, hij maakt ook nog excuses voor zijn overtreding en daardoor uitschakeling. Wat heeft Gundogan dan gezegd wat niet respectvol zou zijn.

19 april 2024 om 12:17

@lwd12

Denk niet dat zijn woorden het probleem is, maar het feit dat hij dit voor de camera zegt en dus zijn teamgenoot voor de bus gooit. Denk eerder dat het dat is. Verder vind ik het van Gündogan geen vreemde actie, je moet een beetje de context begrijpen. Ze plaatsen een camera en een micro voor zijn neus, net na de wedstrijd waar je een quasi zekere kwalificatie net hebt weggegooid door een fout van Araujo. Dan ben je vooral enorm gefrustreerd en vind je het klote dat je op die manier eruit wordt gekegeld.

Gundogan heeft gewoon gelijk. Dat je de overtreding maakt snap ik nog, je probeert er alles aan te doen om te verdedigen. Maar dit was rood, hij had zich in moeten houden in het duel.

19 april 2024 om 12:19

@jaakke

Het begint eigenlijk al voor de fout, het begint bij het balverlies. Snap niet wat Araujo daar bezielde om daar die pass te geven. Daarna moet hij gewoon van Barcola afblijven. Ter Stegen is daar nog en zelfs als hij had gescoord dan was het 1-1 en nog steeds niets aan de hand.

Gündogan heeft zeker gelijk, maar had het privé gedaan.

Nou zeg Araujo, nu ook nog praatjes hebben.. Mond houden, accepteren dat je miljoenen fans en je team hebt genaaid, en dan door. Gundo heeft 100% gelijk. En anders lekker naar München z’n normen en waarden

Hij heeft met zijn excuses het gelijk van Gündogan al gegeven. Domme overtreding en weg kansen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren