Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal legt de bal weer bij Manchester City na overwinning op Bournemouth

Laatste update:

Arsenal heeft zaterdagmiddag geen schade opgelopen in de strijd om de titel in de Premier League. The Gunners rekenden in eigen huis vrijwel probleemloos af met AFC Bournemouth: 3-0. De voorsprong op nummer twee Manchester City is daardoor weer opgelopen tot vier punten, al hebben the Citizens nog twee wedstrijden tegoed.

Al vroeg in de wedstrijd had Arsenal goed druk op Bournemouth, dat zelf niet verder kwam dan het hanteren van de lange bal richting spits Dominic Solanke. De eerste kans werd gecreëerd door Benjamin White, die aan de rechterkant opkwam en Martin Ødegaard de mogelijkheid gunde. De inzet van de Noor strandde op een been van een van de bezoekers.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Snel daarna ontsnapte Bournemouth aan een (rode) kaart. Ryan Christie plantte zijn voet al dan niet per ongeluk op het scheenbeen van Bukayo Saka, die met veel pijn achterbleef. De scheidsrechter en VAR van dienst zagen er geen prent in en de jonge Engelsman kon de wedstrijd voortzetten.

Arsenal zou voor rust nog een aantal goede kansen krijgen. William Saliba stoomde op en kwam tot de vijandelijke zestien, waar zijn schot gered kon worden door doelman Mark Travers. Ook een poging van Declan Rice belandde niet in het netje.

Op slag van rust werd de ban alsnog gebroken. Kai Havertz, die de laatste weken in uitstekende vorm verkerend, versierde een strafschop na licht contact met Travers. Saka mocht aanleggen vanaf elf meter, wachtte tot de keeper een kant koos en schoof uitermate rustig binnen aan de andere kant: 1-0.

Na de theepauze kwam Bournemouth ietwat meer voor in het stuk, al bleven de grootste kansen voor de titelkandidaat. Zo werd Arsenal in het eerste kwartier na rust onder meer gevaarlijk via Havertz en Ødegaard, terwijl bij Bournemouth onder meer Justin Kluivert zich liet zien met pogingen van afstand.

Twintig minuten voor tijd - de betere fase van de bezoekers was reeds voorbij - gooide de ploeg van Mikel Arteta de wedstrijd ogenschijnlijk in het slot. Een steekpass van Ødegaard bereikte Havertz niet, waarna de bal per abuis voor de voeten van Declan Rice belandde. De controleur behield het overzicht en gaf af op Leandro Trossard, die de rechteronderhoek vond: 2-0.

Snel na de verdubbeling van de marge dachten de spelers van Andoni Iraola eventjes aan een aansluitingstreffer. Uit de rebound van de rebound wist Antoine Semenyo de 2-1 te maken, maar deze goal werd afgekeurd wegens een hele lichte overtreding van Solanke op doelman David Raya.

Arsenal kreeg via Ødegaard de uitgelezen mogelijkheid om er 3-0 van te maken, maar de middenvelder schoot in het zijnet. Ook invaller Gabriel Martinelli had nog kunnen prikken en faalde, terwijl verdediger Gabriel Magalhães een prachtig doelpunt afgekeurd zag worden. In 97ste minuut viel alsnog een derde Londense treffer, toen Rice op aangeven van invaller Gabriel Jesus binnenschoot.

Door de overwinning heeft koploper Arsenal een voorsprong van vier punten op naaste belager Manchester City, dat wel twee duels minder heeft gespeeld. De formatie van Pep Guardiola komt later op de zaterdag in actie. Om 18:30 uur ontvangt Manchester City Wolverhampton Wanderers.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben behoorlijk verbaasd over het aantal cadeautjes dat Arsenal dit seizoen lijkt te krijgen van scheidsrechters. Het begint verdorie bijna op valsspelen te lijken. Als City de titel pakt hebben ze dat wat mij betreft meer verdiend dan Arsenal dat lijkt te profiteren van een flinke dosis geluk en gunsten van de scheidsrechters dit seizoen.



4 mei 2024 om 15:32

Hahaha hoeveel heb je op kerel? Scheidsrechter was voor beide kanten slecht. City verdiend meer de titel dan Arsenal? Die krijgen het hele seizoen al elke beslissing mee.

4 mei 2024 om 15:45

Die heeft een heel bos aan paddo's gevreten volgens mij. Het is dat, of het is gewoon een dikke troll reactie. Arsenal dat al seizoenen lang op rij bij de meest benadeelde ploegen van de PL zit krijgt een keer een wedstrijd de scheids mee, en dan krijg je zon reactie hahahah

4 mei 2024 om 15:32

Wat een onzin Murad. City heeft ook het nodige meegehad dit seizoen. Het zijn de scheidsrechters van de PL die gewoon niet competent zijn. Maar van voorkeursbehandelingen is naar mijn mening geen sprake. Soms zit het mee, soms zit het tegen. En vandaag had Arsenal geluk.

4 mei 2024 om 15:32

Cadeautjes? Christie die met gestrekt been in komt en nieteens een gele kaar krijgt. Een penalty die, licht, wel gewoon een penalty is. Een afgekeurd doelpunt waarbij de keeper in het 5 meter gebied gewoon uit balans wordt gebracht. Welke cadeautjes bedoel je precies?

4 mei 2024 om 15:35

Dit is net zo'n vreemde reactie als die van Murad. Die penalty en afgekeurde goal van Bournemouth kan je moeilijk goedpraten.

4 mei 2024 om 15:37

Want? Havertz wordt geraakt door de keeper die uitkomt en Raya wordt uit balans gebracht door Solanke die alleen naar Raya kijkt. Beide locht maar beide terecht.

4 mei 2024 om 15:41

Havertz laat zijn been hangen. En die "overtreding" van Solanke zie je bij de helft van de corners.

4 mei 2024 om 15:43

Saka liet zijn knie ook hangen zeker in minuut 15? Solanke en Raya waren de enige in het 5 meter gebied. Als je niet snapt dat dit gewoon dom is van Solanke snap je vrij weinig van de regels mbt keepers.

4 mei 2024 om 16:41

Was 100% een rode kaart.
Ik snap steeds minder waarom ze een VAR in Engeland hebben.
Dit had zijn EK kunnen kosten.
Ben echt verbijsterd dat dit geen rood is en 10 wedstrijden schorsing.

Maar ook 100% geen penalty, iedereen met een heel klein beetje voetbalverstand ziet toch dat hij zijn been laat hangen en valt.
Weer VAR moet dit zien.

4 mei 2024 om 16:47

Zeg ik wat over Saka? Kan ik me niet herinneren.

4 mei 2024 om 15:33

City dat 115 aanklachten wegens financieel gesjoemel aan de broek heeft en dat eigenlijk gestript zou moeten worden van al hun titels, dat City?

4 mei 2024 om 15:33

Arsenal cadeautjes? Zoals de onterecht afgekeurde penalty tegen United (volgens Pgmol)? Of de gemiste rode kaarten voor Kovacic? Of die van Jackson? Of die van Kilman? Of vandaag van Christie?

4 mei 2024 om 15:34

Ga man, Christie had er af gemoeten met Rood

4 mei 2024 om 15:38

We hadden VANDAAG idd de scheidsrechter mee op momenten, maar het hele seizoen al? Vraag me af hoeveel wedstrijden je gezien hebt.

4 mei 2024 om 15:40

Wel echt frustrerend om te zien waar sommige ploegen wel dan penalties voor krijgen. De karatekick van Doku op Macallister waarvoor we geen penalty kregen, de handsball van Odegaard en Shaw waar we geen penalty voorkregen… en dan zie je de bal wel op de stip gelegd worden voor dit?! Ook al kon daarvoor Christie van het veld gestuurd worden. Gewoon opdoeken die VAR het zorgt alleen maar voor meer en meer frustratie zo. De grootste grap die er is in het huidige voetbal.

4 mei 2024 om 15:47

Meen je dit nou? Elliot kreeg tegen man u voor exact hetzelfde als Havertz vandaag een penal mee XD

4 mei 2024 om 15:49

Volgens mij moet je even je gekleurde bril afzetten Hendo... Of ben je ManU vergeten soms??

4 mei 2024 om 15:40

Ja Christie had geen 4 gele en een rode moeten hebben wil je zeggen? City heeft nooit een scheidsrechter of een var tegen zich gehad. Je doet net of Arsenal deze wedstrijd niet makkelijk met 5 of 6-0 had kunnen winnen. Totaal gedomineerd van begin tot eind..

4 mei 2024 om 15:41

Nou Murad, noem het aantal cadeautjes dan ook op in plaats van blind anderen na te roepen dat Arsenal de scheidsrechters vaak mee heeft. Vandaag zat het inderdaad erg mee, maar er zijn genoeg momenten geweest dit seizoen waar het ook flink tegen zat.

4 mei 2024 om 15:42

Jij bent echt triest!

Welke cadeautjes heeft Arsenal allemaal gekregen dan?
Zeg gewoon dat je voor City bent in plaats van hier zielig proberen te doen.

4 mei 2024 om 15:48

Geen penalty tegen een basketballende Odegaard was wel een cadeautje. Verder kan ik me er weinig herinneren en staat Arsenal vooral op eigen kracht op deze positie.

4 mei 2024 om 15:50

Zeg je dat adhv deze wedstrijd? Want ik zag namelijk veel commentaar in live meepraten hierover voorbij komen

4 mei 2024 om 16:19

Dan kijk jij geen voetbal ouwe als je zegt dat City het verdient, op basis van wat? Heb je wel niet gezien hoe vaak City beslissingen meekrijgen? En vergeet a.u.b. niet de 115 charges tegen City.

4 mei 2024 om 16:27

@murad ik ben verbaasd hoeveel spelers van de tegenstander van Arsenal overtredingen kunnen maken die bij ieder ander top team gewoon donkerrood zou zijn geweest...
Waaronder eentje in het begin van het seizoen van een City speler Mateo Kovacic.

Moeilijker gemaakt dan had gehoeven met al die kansen. Jammer dat Rice niet speler van het jaar is geworden. Die is echt wereldklasse

4 mei 2024 om 15:34

Ach ja, als het niet Foden was geworden was het wel KDB geworden. Want zelfs als hij maar 4 wedstrijden zou spelen wordt hij nog eerder verkozen dan anderen. Maar goed, Rice is wat mij betreft absolute wereldklasse. Altijd rustig, altijd overzicht.

4 mei 2024 om 15:41

Dacht dat Rice toch tweede is gewordenm zat er dus dichtbij maar je hebt gelijk hoor. Een KDB die fit is blijft de allerbeste

4 mei 2024 om 15:50

Arsenal-Gunner

Als het goed is moet de Speler van het jaar volgens spelers nog uitgereikt worden. Kans bestaat dat Rice die misschien wel wint.

4 mei 2024 om 16:10

Je hebt de FWA footballer of the year award en PFA footballer of the year award. De FWA heeft Foden al gewonnen. En de PFA winnaar moet nog komen.

4 mei 2024 om 23:21

D.costa9CFC

PFA Footballer of the Year bedoelde ik inderdaad. Thanks!

It’s up for grabs now!
COYG

4 mei 2024 om 15:33

Helaas nog niet, Arsenal blijft afhankelijk van City.

4 mei 2024 om 15:36

Mijn gevoel zegt dat City gelijk gaat spelen, en zelfs 2 keer. Ik hoop vandaag en anders is tweemaal uit op Craven Cottage en Tottenham Hotspur Stadium.
Ik geloof erin! 2003-2004 en 2023-2024!

4 mei 2024 om 15:44

Jij gelooft op recht dat Spurs Arsenal aan een titel zal helpen? Begrijp me niet verkeerd ik hoop niet dat City die 4Peat pakt & de enige wedstrijd waar ik ze eventueel punten zie laten liggen is ook Craven Cottage, maar uit tegen Spurs niet!

4 mei 2024 om 15:59

City heeft hopelijk dan al eerder gelijk gespeeld. En Spurs hebben eventueel nog kans op CL plek, zij worden liever 4e dan 5e.

4 mei 2024 om 16:00

Ligt er helemaal aan of spurs nog cl voetbal kan halen. En verder heeft city daar al 10 jaar niet gewonnen. Snap best dat het heel diep bij de supporters zit maar expres verliezen als voetballer zijnde....

4 mei 2024 om 16:43

Takemehome, dat fans zoiets denken snap ik, maar de spelers zullen er gewoon voor gaan en Ange heeft ook wel wat te bewijzen na een zwakke reeks van zijn ploeg. Dat de spelers het laten lopen geloof ik niet in.

4 mei 2024 om 16:55

Ik zie Spurs sws geen CL voetbal halen, die treffen eerst Liverpool nog alvorens zij City treffen..& ik snap dat jullie denken dat spelers daar anders in staan, maar je hebt ook nog een achterban die echt een geweldige impact zal hebben of zij daadwerkelijk maar 100% voor de winst moeten gaan Vs City zodat Arsenal kampioen kan worden..Ik hoop echt dat jullie gelijk hebben, & vind ook wel dat jullie gewoon positief moeten blijven & erin moeten blijven geloven, want ik hoop gewoon niet dat City geschiedenis schrijft met een 4Peat, PLASTIC FC

4 mei 2024 om 17:49

Echt he, niet te geloven dat er zelfs nog kaarten te koop zijn voor de laatste wedstrijd van City tegen West Ham. Wat voor een supportersschare heb je dan als club…

Heerlijke overwinning. Op een paar minuten na niet in de problemen geweest. Jammer van de (terecht) afgekeurde goal van Gabriel, want dat was een heerlijke streep richting de kruising. Kluivert alleen maar in negatief opzicht gezien, die speelde vandaag echt alleen maar voor zichzelf. Speel die bal gewoon eens naar je medespelers die er beter voor staan. Lekker achterover leunen en wederom hopen op een misstap van City.

Overwinning binnen, heel goed was het vooral de tweede helft niet.

Je mag na deze wedstrijd wel weer vragen stellen bij de arbitrage. Christie had na een kwartier rood moeten hebben, de penalty voor Arsenal vond ik heel zwaar gestraft en dan de afgekeurde goal van Christie voor Bournemouth, ik zie daar geen overtreding, het zou wel weer heel typisch zijn dat iemand die rood had moeten hebben daar scoort.

4 mei 2024 om 15:35

De penalty was licht, maar de keeper komt uot met de benen en raakt Havertz, licht maar terecht. Hetzelfde geldt voor Raya, hij wordt licht uit balans gebracht maar Solanke heeft alleen oog voor Raya en in de 5 meter is de keeper gewoon beschermd. Beide licht, maar beide terecht.

4 mei 2024 om 15:37

Scheidsrechter was dramatisc ja. Rare keuzes ook en enorm jammer voor Bournemouth. Qua spel verdiende die niet veel maar het zat ze niet mee

4 mei 2024 om 15:41

Uiteindelijk was het Semenyo die scoorde hè

Maar belachelijk dat Christie überhaupt geen kaart kreeg. Deed er verder ook alles aan en pakte dan toch nog geel in de laatste minuten...

Had zomaar 5-0 of 6-0 kunnen worden. Ben toch blij het 3-0 werd. Te veel kansen gemist en laconiek over het aantal mogelijkheden.
Spel was goed. Rice was super vandaag. Had meer kunnen scoren. Geweldige traptechniek.

De arbiter vond ik niet zo slecht. VAR had die aanslag op Saka moeten zien. Maar greep niet in. Die penalty was lichtelijk goedkoop maar ze worden gegeven in de PL bij andere ploegen. Raya werd degelijk vastgepakt aan zijn arm in zijn keeper gebied l. Affluiten was prima.
Druk op City. Meer kan je nu niet doen. Doelsaldo is lekker hoog. Ze moeten veel scoren om dat in te halen. Dus hopen op die ene slipper en dat Arsenal volgende week op Okd Trafford gaat winnen. Thuis tegen Everton maak ik geen zorgen.

Jammer van die afgekeurde goal van Gabriel, zou misschien wel voor goal van het seizoen kunnen strijden als die telde. Verder een keurige overwinning van Arsenal, solide. Nu kijken hoe City reageert.

De punten zijn weer binnen!

Havertz weer goed vandaag. Kon dat helaas niet met een assist of doelpunt bekronen. Odegaard wil ik vaker vanaf de linkerkant zien. Lijkt dan wat meer dreiging vanaf te komen. En Rice wat een aankoop is dat. Vandaag weer een assist en doelpunt. Was voor mij de player of the season geweest.

Scheidsrechter was weer dramatisch voor beide kanten vandaag. Christie had er na een kwartier al met rood af gemoeten, penal was veel te licht maar helaas geven ze die wel vaker in de pl als je je been laat hangen. Doelpunt van Bournemouth had ook gewoon mogen tellen.

In ander nieuws, Raya heeft (gister) de gouden handschoen gewonnen dit seizoen.

COYG!

Felcitaties aan Raya, hij heeft officieel de Golden Glove gewonnen.

Verder natuurlijk mazeel gehad met de penalty maar aan de andere kant had Christie eerder rood moeten hebben. Ondanks de 3-0 uiteindelijk hebben we toch erg veel kansen nodig gehad in dit wedstrijd om te scoren. Op Old Trafford moet het veel klinscher.

Volgende week zondag wordt spannend!

4 mei 2024 om 15:39

Die had Raya gisteren al binnen omdat Pickford een goal moest incasseren.

4 mei 2024 om 15:40

Was gisteren al zo dat Raya die won door de 1-1

4 mei 2024 om 15:53

Samcro, stravven,

Ooh. Ik wist niet dat Everton gisteren speelde. Bedankt heren.

Wat komt Arsenal hier goed weg zeg. Vorig seizoen zouden ze zich stukgebeten hebben op dit soort tegenstanders, maar als je de belangrijkste beslissingen zo in je voordeel meekrijgt dan moet je het ook echt wel afmaken. Ja, Bournemouth kan best rood krijgen na 15 minuten maar dat is nog geen reden om te denken dat je dan automatisch ook meteen de wedstrijd wint. Die penalty was dat wel. De 2-1 van het bord vegen omdat de wind te hard in de oren van Raya blaast is dat ook.

Het is jammer dat we iedere week over de scheidsrechters en de VAR moeten vallen. Hoe is het mogelijk dat je (in een competitie waar zoveel geld in om gaat) mensen hebt lopen die zo weinig kunde hebben en opgescheept zit met een voetbalorganisatie die nog conservatiever is dan de liefdesbaby van de PVV en de Republikeinse partij, waardoor enige vorm van kritiek of pogingen om in gesprek te gaan heel arrogant weggewuifd worden?

De kritiek zwelt aan, meer en meer. Clubs nemen nu zelfs de extreme stap door zich op social media uit te laten over de idiote beslissingen die genomen worden?! Hoe lang gaat dit nog door voor er echt eens veranderingen komen?

4 mei 2024 om 15:49

Hoe bedoel je ze komen goed weg? Omdat er een penalty kwam en een 2-1 door moest tellen? Arsenal had genoeg kansen gecreëerd en scoorde uit een aantal van die kansen zonder die penalty. Er was geen enkele aanleiding dat Bournemouth een resultaat kon pakken naar mijn mening. Zelfs bij een 2-1 stand.

4 mei 2024 om 15:54

Een goal verandert een wedstrijd. Je komt goed weg omdat je op momenten die beslissend zijn voor een wedstrijd twee enorm dubieuze beslissingen in jouw voordeel meekrijgt. Je hebt de kansen maar je hebt ze (nog) niet gescoord, het zou niet de eerste keer zijn dat een defensief ingesteld team een aanvallend team weet te verslaan.

4 mei 2024 om 17:31

Yoeri. Eens dat de beslissingen erg licht waren, maar jouw logica slaat echt kant nog wal. Een gemiste rode kaart in minuut 15 (!) is niet beslissend voor een wedstrijd? Natuurlijk staat het dan nog 0-0, maar de kansen voor een Bournemouth worden dan wel degelijk minder. Ik snap niet dat jij jouw logica slechts op 1 kant toepast en aan de andere kant volledig negeert...

4 mei 2024 om 15:50

Zolang het geld blijft rollen binnen de PGMOL zal er niks veranderen. Hebben dat hele Sky sports ook al in de broekzak zitten. Is gewoon 1 grote corrupte bende.

4 mei 2024 om 15:55

Daar ben ik ook bang voor. Wellicht is het voor de Premier League een idee om dan gewoon maar eens afstand te nemen van Pgmol. Als jij als organisatie, met alle 20 clubs, weigert om nog wedstrijden te spelen tot er serieus naar jouw klachten geluisterd wordt dan hebben ze geen poot meer om op te staan.

4 mei 2024 om 15:53

In de laatste vier wedstrijden hebben de scheidsrechters drie rode kaarten gemist voor Arsenal's tegenstanders. Christie op Saka vandaag, Jackson op Tomiyasu en Kilman op Havertz.

Ik heb oprecht geen idee wat tegenwoordig de regels nog zijn. Is er iemand die nog weet wat hands is bijvoorbeeld?

4 mei 2024 om 15:59

Zoals we al besproken hebben bij het live meepraten, het is te idioot voor woorden dat je die lijstjes voor praktisch iedere club kunt maken. Het is geen kwestie van voorkeur voor clubs, het gaat hier om ongekende wanprestaties op een wekelijkse basis.

De regels worden in Engeland onnodig moeilijk gemaakt, omdat ze daar vinden dat ze het toch beter weten. De VAR doet niet wat het moet doen en dient op dit moment alleen om de vriendjes op het veld uit de wind te houden. Maar het ergst vind ik nog dat de scheidsrechters op het veld gewoon van een bedroevend laag niveau zijn. De situatie wordt onhoudbaar, als je op deze manier doorgaat dan gaan er binnenkort rechtszaken komen om wedstrijden opnieuw gespeeld te krijgen. Daar kun je pap op zeggen.

4 mei 2024 om 16:04

Een van de problemen is dat de scheidsrechters naar de VAR wijzen en de VAR naar de scheidsrechter wijst, en dus niemand een beslissing neemt.

4 mei 2024 om 17:33

Nou Yoeri, het probleem is ook dat dezelfde slechte veld scheidsrechters, degene zijn die andere weekenden achter de VAR zitten.. Het hele probleem is altijd al incompetentie geweest. De VAR heeft dat niet veranderd, omdat dezelfde incompetente personen nu achter het scherm zitten... En het ergste is nog de vriendjespolitiek die zwaar mee weegt.

Wederom droevige arbitrage, overduidelijk rood en overduidelijk geen penalty maar goed dik verdiende overwinning natuurlijk.

Arsenal pakt de kado's wel uit.
Dat is toch geen penalty...

4 mei 2024 om 16:44

Vergeet je ook het cadeau wat Bournemouth kreeg niet? Want dat was duidelijk wel rood voor Christie, die er verder alles aan heeft gedaan om voortijdig te mogen gaan douchen.

5 mei 2024 om 01:43

Ja, alleen pakken hun het kado niet uit xD

4 mei 2024 om 16:47

Was idd een schwalbe. Als je die tegen krijgt ben je woest. Verder gewoon een verdiende overwinning.

Misschien kan Arsenal beter de bal van City weghouden

Maar zonder dollen, de wedstrijd Tottenham - Man City zal de titelstrijd beslissen. Ik zie Arsenal Man Utd thuis nog wel wegspelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren