Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayer Leverkusen voltooit knappe comeback in spectaculaire slotfase

Laatste update:

Bayer Leverkusen heeft zaterdagmiddag na een knappe comeback drie punten gepakt. Vlak voor tijd stond de ploeg van trainer Xabi Alonso nog met 0-1 achter tegen TSG Hoffenheim, maar uiteindelijk werd er toch nog twee keer gescoord: 2-1. Door de zege breidt koploper Leverkusen de voorsprong op nummer twee Bayern München uit naar dertien punten, al heeft Bayern nog wel een duel tegoed. Hoffenheim staat negende.

Aan beide kanten stond er een Nederlander aan de aftrap: bij Leverkusen was dat Jeremie Frimpong, aan de kant van Hoffenheim Wout Weghorst. Bij de bezoekers stond overigens ook voormalig Ajacied Florian Grillitsch in de basis. Timothy Fosu-Mensah ontbrak bij de selectie van Leverkusen.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Eerst zag Granit Xhaka een schot gekeerd worden door doelman Oliver Baumann, even later ging een poging van Florian Wirtz maar net naast.

Na ruim een half uur spelen was het aan de andere kant van het veld plotseling wél raak. Na een combinatie met Weghorst schoot Maximilian Beier door de benen van keeper Lukás Hrádecký raak: 0-1. Voor Beier alweer het dertiende doelpunt van dit Bundesliga-seizoen, voor Weghorst zijn eerste assist.

Daarna zette Leverkusen meer aan, in de hoop om niet met een achterstand te rust in te gaan. Baumann kon echter redding brengen op een poging van Xhaka, en een kopbal van Robert Andrich na een corner ging maar net naast.

In de tweede helft gingen die Werkself verder op jacht naar de gelijkmaker. Onder meer Piero Hincapié, Wirtz en Alejandro Grimaldo probeerden het, maar steeds was daar een antwoord van Baumann.

Vlak voor tijd was het dan toch raak: Andrich scoorde na terugleggen van Jonathan Tah. In de blessuretijd werd het nog mooier voor de thuisploeg. Schick tikte een voorzet van Nathan Tella binnen: 2-1. De BayArena ontplofte, want Leverkusen is weer een stap dichter bij het kampioenschap.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Als of je op de Playstation speelt tegen je kleine broertje, elke keer als het moet zetten ze op tijd de controller aan. Ongekend dit.

Het zat eraan te komen… Baumann hield ze er allemaal uit totdat de 1-1 viel, toen wist ik ook gelijk dat Bayer 04 zou gaan winnen. Wat een mentaliteit zeg. Ondanks dat de 2-1 op buitenspel leek. Vizekusen is verledentijd

Heerlijke comeback zeg nu nog hopen dat Dortmund op zijn minst een puntje kan pakken

Dit team heeft echt alles. Mooi voetbal, maar als het moet en niet loopt toch het karakter. Het gaat steeds moeizamer, maar wat is het dan fijn dat je kan terugvallen op mentaliteit. Leipzig wederom teleurstellend. Bizar hoeveel voetbal er in die ploeg zit maar hoe vaak ze het onnodig laten liggen

Je blijft zeggen het geluk van de kampioen, maar op een gegeven moment zeg je het niet meer omdat je weet dat ze toch gaan winnen. Het is echt ongelofelijk hoe vaak Leverkusen wint in blessuretijd…

30 maart 2024 om 17:59

Aan de ene kant meer dan 30 schoten als het 8-1 was had je het ook gelooft.

30 maart 2024 om 18:40

Bayern is vorig jaar in minuut 88? Kampioen geworden, een wedstrijd duurt nou eenmaal tot het laatste fluitsignaal.

mooie comeback zeg van Leverkussen, ook knap dat ze dit seizoen 0x hebben verloren in de competitie.

Gun ze van harte de titel.

30 maart 2024 om 21:46

Nog straffer zelfs, ze hebben nog geen enkele keer verloren in elke competitie dit seizoen. Ze zitten in de bekerfinale, de kwartfinale van de EL en nog steeds ongeslagen in de Bundesliga. Wat een prestatie van Alonso en zijn team!

30 maart 2024 om 21:50

@juventino10

Prachtig he,

Hopelijk verliezen ze dit seizoen geen wedstrijd dat zou echt een prestatie zijn!

Werd eens tijd dat Bayern van de troon werd gestoten, want 11 seizoenen op rij dezelfde kampioen is zeer slechte reclame voor de Buli. Kane zijn pijn lijkt me overigens ondraaglijk, je kan Tottenham simpelweg niet uit hem halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren