Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München ten koste van zwak Arsenal naar halve finale Champions League

Laatste update:

Bayern München heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Der Rekordmeister won woensdagavond met 1-0 van Arsenal en dat is na het 2-2 gelijkspel in Londen genoeg om door te bekeren. De winnende treffer in het enigszins tegenvallende duel kwam op naam van Joshua Kimmich, die na een uur overtuigend binnenknikte. Bayern neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van het tweeluik tussen Real Madrid en Manchester City.

Aan de kant van Bayern kon trainer Thomas Tuchel niet beschikken over zowel Serge Gnabry als Kingsley Coman, waardoor Raphaël Guerreiro doorschoof naar de linksbuitenpositie. Noussair Mazraoui mocht het door de afwezigheid van de geschorste Alphonso Davies laten zien als linksback. Net als in de heenwedstrijd stond Matthijs de Ligt in de basis. Bij Arsenal kreeg Takehiro Tomiyasu een basisplaats toebedeeld. De Japanner kreeg op linksback de voorkeur boven Jakub Kiwior. Het was de enige wijziging van Mikel Arteta.

Harry Kane kreeg al na iets meer dan drie minuten de kans om de score te openen. De Engelsman zag zijn inzet aangeraakt worden door William Saliba, waardoor echt groot gevaar uiteindelijk uitbleef voor Arsenal. The Gunners probeerden uit de tegenaanval toe te slaan, maar Bayern oogde scherp en liet weinig toe.

Bayern bleef naarmate de eerste helft vorderde de bovenliggende partij en kreeg via de prima spelende Mazraoui zijn volgende kans. De Marokkaans international kreeg de bal in de loop mee van Guerreiro en schoot via het been van Ben White ternauwernood naast. Luttele ogenblikken later kwam Arsenal opnieuw goed weg, toen een voorzet richting Jamal Musiala net niets opleverde.

Arsenal meldde zich rond het halfuur plots meermaals voor het doel van Manuel Neuer, die gestrekt moest gaan om een treffer van Martin Ødegaard te voorkomen. Daarmee was het gevaar nog niet geweken, want ook Gabriel Martinelli kreeg een prima mogelijkheid. De Braziliaan verzuimde echter om een hoek uit te kiezen en schoot recht op Neuer af. De Bayern-legende had even later ook weinig moeite met de kopbal van Kai Havertz. Het was de beste fase van Arsenal in de wedstrijd.

De tweede helft begon direct spectaculair. Een prima voorzet van Kimmich belandde op het hoofd van Leon Goretzka, die op de kruising kopte. De rebound kwam terecht voor de goede linker van Guerreiro, die via Saliba tegen de paal schoot. Arsenal stelde net als in de eerste helft lange tijd teleur en kreeg na ruim een uur spelen een mokerslag te verwerken. Guerreiro zette voor richting de penaltystip, waar Kimmich aanstormde en machtig binnenkopte: 1-0.

Bayern ging direct op jacht naar de genadeklap en na een prima actie en dito voorzet van Mazraoui kreeg Leroy Sané de kans om Bayern op rozen te schieten. De vleugelspeler raakte de bal echter totaal verkeerd en zag zijn poging hoog over het doel van David Raya vliegen. Arteta reageerde met het inbrengen van Gabriel Jesus en Leandro Trossard voor Jorginho en Martinelli.

Arsenal deelde hier en daar wat speldenprikjes uit, zonder dat het echt dicht bij een treffer kwam. Het gevaarlijkste moment kwam op naam van Gabriel Jesus, die in buitenspelpositie over en naast schoot. Ondanks het tegenvallende spel van Arsenal bleef de achterstand, ook over twee duels, minimaal.

Die ene grote kans komt er meestal wel en dat gold ook voor Arsenal. Ødegaard zag zijn schot richting de korte hoek gekeerd worden door Neuer, die de bal overduidelijk tot hoekschop verwerkte. De Nederlandse arbitrage onder leiding van Danny Makkelie slaagde er echter niet in om dat waar te nemen, tot ongeloof van Ødegaard. Arsenal verscheen nog wel enkele malen dreigend voor het doel van Bayern, maar de verlossende gelijkmaker zat er niet meer in voor the Gunners.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een Masterclass hebben we toch gezien over twee wedstrijden van Thomas Tuchel. Thomas Tuchel weet als geen ander hoe hij zijn team moet opstellen in de grote wedstrijden. Arteta werd tactisch compleet overtroeft door Thomas Tuchel! De spelers van Arsenal leken wel dansende pinguã¯ns op ijs, want ze wisten totaal geen raad met de tactische positionering van Bayern Munchen. Het is zo dat Arsenal meer balbezit had deze twee wedstrijden, maar dat komt omdat Arsenal zich totaal geen raad wist met de opstelling van Thomas Tuchel. Hierdoor duren de aanvallen langer van Arsenal waardoor ze langer de bal hebben. Daarnaast was het plan van Bayern Munchen wel duidelijk, hun aanvallen waren directer en meer op het doel gericht waardoor hun balbezit minder was.

Ik heb het nog nooit gezien dat een trainer zoveel invloed kan hebben op een wedstrijd. Je ziet gewoon aan alles de hand van Thomas Tuchel in Bayern Munchen. Hoe ze verdedigen, zo compact, Arsenal wist in deze twee wedstrijden amper kansen te creã«erden. De kansen die ze creã«erden kwamen voort uit persoonlijke fouten. Daarbij wist Bayern Munchen zelf wel de nodige kansen te creã«ren. Bayern Munchen had pech dat ze over twee wedstrijden drie maal de paal hebben geraakt met iets meer geluk hadden ze dit tweeluik eerder kunnen beslissen.

Ik zie Bayern Munchen nog steeds als de favoriet om de Champions league te winnen. Dit puur om het feit dat Thomas Tuchel als geen ander weet hoe hij een Champions league moet winnen. Ik denk daarom dat Thomas Tuchel iedere trainer in dit toernooi zal kunnen verslaan. Maargoed, de tegenstander wordt steeds sterker en het moet natuurlijk ook mee zitten. Wederom drie ballen op de paal kunnen je zomaar de kop kosten. De bal is rond

17 april 2024 om 22:56

En dan noemen mensen Super Tommy Tuchel een matige coach. Staat mooi weer in de halve finale CL.

17 april 2024 om 23:01

Met Bayern München ja. Dat zou mij ook nog wel lukken..

17 april 2024 om 23:06

Kwamen in de afgelopen 3 jaren niet verder dan de kwartfinale finale maar de grote Martijn R zou elk jaar halve finale halen met Bayern.

17 april 2024 om 23:08

Nou , met Bayern geen kampioen worden is lastiger dan het halen van de halve finale CL

17 april 2024 om 23:09

Costa ik heb gewoon tranen in m'n ogen van het lachen, maar iets maar bescheidenheid mag Martijn wel tonen ja.😅 Bijzonder knappe prestatie, zeker in jouw perspectief.

17 april 2024 om 23:12

Heel lastig om een keer het kampioenschap te verliezen aan Leverkusen die ONGESLAGEN kampioen is geworden. Dat kun je toch niet aan tuchel verwijten zeg kom op

17 april 2024 om 23:14

@KingB, Daar wordt wel lacherig over gedaan, maar dat ligt echt meer aan Leverkusen dan aan Bayern. Leverkusen is op weg om record voor aantal behaalde punten te halen. De best presterende ploeg ooit waarschijnlijk in de Bundesliga.

17 april 2024 om 23:15

Ik verwijt Tuchel dat ook niet, net zo zeer dat ik hem niet als de magic man benoem voor het behalen van deze halve finale.

17 april 2024 om 23:28

@D.costa9CF
Soms ook wel tegen lastigere tegenstanders. Of pech met blessures zoals bijvoorbeeld toen tegen PSG.

Maar Arsenal en Lazio verslaan met Bayern is toch niet zo knap.. Je hebt op iedere positie een betere speler.

17 april 2024 om 22:57

Het feit dat jij iedere keer zijn achternaam EN voornaam vermeld. Vind ik aan de ene kant prachtig, aan de andere kant ben ik bang dat je super serieus bent haha

17 april 2024 om 22:58

Nee joh, dit is gewoon diezelfde persoon die jarenlang Chelsea Football Club voluit schreef, 30x in een reactie.

17 april 2024 om 23:01

Ik dacht dat het over Almere City zou gaan. Die heb ik de laatste tijd namelijk ook gemist...

17 april 2024 om 23:02

Oja die was er ook haha

17 april 2024 om 22:57

Amper wat te creeëren? 2 keer gescoord en aardig wat kansen over 2 wedstrijden.

17 april 2024 om 22:57

Haha, je weet zelf natuurlijk ook dat Tuchel geen toptrainer is. Stop je wc rol maar weer in het kastje vriend. Gefeliciteerd Bayern!

17 april 2024 om 22:57

Heb je je mening even door chat gpt gegooid?

17 april 2024 om 22:57

Nouja het zwakste Bayern in jaren en jij noemt het een masterclass?

17 april 2024 om 23:00

Als je naar de competitie kijkt, kan je toch best spreken van een masterclass in de Champions League

17 april 2024 om 22:58

Door AI gegenereerd verslag ofzo? Met de opdracht Thomas Tuchel minimaal 10x te vermelden.

17 april 2024 om 23:17

@Heijnazijn deed dit al voordat AI bestond, meer respect voor onze grote vriend. Prima tekst vind ik.

17 april 2024 om 23:20

Ik ken hem, zit ook al even op VZ. Smaken verschillen dan ook gelukkig, ik vind zijn manier van schrijven zeer irritant en overdreven.

17 april 2024 om 22:58

Gefeliciteerd Hein met behalen van de halve finale. Manchester City - Real Madrid is nog niet beslist, maar wie hoop jij het liefst te treffen als Bayern Múnchen en Thomas Tuchel fan?

17 april 2024 om 23:02

Dat is al geloot? Het is PSG - Dortmund en Bayern - Real/City

17 april 2024 om 23:03

Real Madrid, want daar heef Thomas Tuchel nog wat tegen goed te maken . Vorige keer heeft Real Madrid Chelsea verslagen door nog wat persoonlijke fouten aan de kant van Chelsea. Toen in de thuiswedstrijd gaf Chelsea 2 goals weg door Christensen en Mendy. Hopelelijk kan Thomas Tuchel binnenkort op revanche gaan.

17 april 2024 om 23:09

@messibazoer, dat zag ik staan op een website die ik hier niet mag noemen wegens de policy .

@heinazijn, dan hoop ik met je mee dat Thomas Tuchel binnenkort op revanche kan gaan tegen Real Madrid. Op naar een 3e finale met 3 verschillende clubs voor Thomas Tuchel in de Champions League.

17 april 2024 om 23:11

Christensen en Mendy hebben ook voornamen hè!

17 april 2024 om 23:13

Waarom noem je Christensen en Mendy niet ook bij voor- en achternaam?

En het is Chelsea Football Club he! Maar dat terzijde.

17 april 2024 om 23:49

Nou Hein, het komt uit, je club maag aantreden tegen Real Madrid.

17 april 2024 om 22:58

Hahaha geweldig stuk. We hebben allemaal gelachen. Ik ken jou nog niet echt op dit forum, maar je staat er goed op bij iedereen. Heerlijk stukje onzin.

17 april 2024 om 23:00

Wat een Bayern onwaardige coach. Ik heb de afgelopen 20 jaar nog nooit zo weinig genoten van de wedstrijden van Bayern.

17 april 2024 om 23:10

Inmiddels maakt me dit weinig uit. Zelfs met Nagelsmann wordt het niet veel beter

18 april 2024 om 06:42

Ik zou graag weer een coach willen zien die aanvallend voetbal speelt en niet de speelstijl van een Mourinho of real imiteert. Aan de andere kant, Arsenal en Manchester City liggen er ook uit, zij spelen mooi en attractief voetbal.

17 april 2024 om 23:01

En al die dompers in de competitie was zeker ook te wijten aan de meester tacticus Thomas Tuchel?

17 april 2024 om 23:01

@Heijnazijn

Met alle respect maar het is verbazingwekkend hoe positief je bent over Thomas Tuchel, de beste man is echt niet zo’n bijzondere trainer en je doet net voor alsof Tuchel de enige is die Bayern goed kan laten spelen maar dat is die niet. Zet er Hansi Flick of Nagelsmann terug neer en die zullen het veel beter doen.

Maar goed wel mooi hoe een Thomas Tuchel fan als jij zo positief over hem blijft en nooit iets van kritiek tegen hem heeft

17 april 2024 om 23:02

Heerlijk Hein. De post die ik verwachtte en het stelt niet teleur. De structuur en inhoud is zoals verwacht en consistent met eerdere posts over Tuchel dit seizoen. Zeer positief en enthousiast belicht!

17 april 2024 om 23:04

Tja hij kan straks de eerste coach zijn die met 3 verschillende ploegen de CL finale haalt. Geen fan van hem, maar defensief stond het vandaag meer dan uitstekend, winnende coach heeft altijd gelijk. Man eindigt de game ook gewoon met 4 centrale verdedigers.

17 april 2024 om 23:34

Wie is eigenlijk de trainer van FC Bayern München?

18 april 2024 om 00:09

Hoeveel punten staat die geweldige Tuchel in de Bundesliga eigenlijk achter op Bayer 04? Over een lange periode eigenlijk een hele matige trainer

18 april 2024 om 07:48

Oh god. Na vele slechte partijen in de Bundesliga van Bayern zag ik je nergens, om nu Tuchel weer helemaal op te hemelen na een draak van een wedstrijd.

Zoals iedereen afgelopen weekend al voorspelde heeft Arsenal het seizoen binnen één week volledig weggegeven.

Geen idee wat er met de aanvallers is gebeurd maar net als tegen Aston Villa was het helemaal niks. Al hadden ze in beide potten nog drie uur doorgespeeld hadden ze geen goal gemaakt.

Saka was drama. Tomiyasu hoef ik nooit meer in een Arsenal shirt te zien. Havertz speelde weer eens verstoppertje en White zal bij een ploeg Southampton niks toevoegen

17 april 2024 om 23:37

Lol. Je zin over White zegt genoeg over je voetbalkennis

18 april 2024 om 07:11

Ach, een of twee mindere potjes en opeens kan geen enkele speler er nog iets van. Zucht. Behoudens de laatste twee wedstrijden heeft Arsenal, sinds januari, elke wedstrijd die ze speelden quasi gedomineerd. Tegen Bayern kan je nou eenmaal uitgeschakeld worden ( wat ik ook verwacht had)

18 april 2024 om 09:20

Zijn wel net de potjes waar het er om gaat.... Dat zegt ook wel iets, mentaal dan....

18 april 2024 om 09:40

Deze pot ging idd ergens om en hebben ze gefaald, maar in de PL gaan ze allemaal ergens om dus dan hebben ze juist laten zien er wel mee om te kunnen gaan. En de PL is nog niet verloren natuurlijk, verliezen van de nummer 4 is geen grote schande. Het opmerkelijke is dat de spelers op lijken te zijn, dat mag simpelweg niet als je op meerdere fronten mee wilt strijden. Is ook een punt van kritiek naar Arteta dat hij niet zijn hele selectie gebruikt, ze zijn op Timber na allemaal fit...al is het verschil in kwaliteit na de eerste 14/15 wel groot, maar dan nog had je ze prima meer kunnen gebruiken op momenten dat wedstrijden binnen zijn.

Al met al nog geen groot drama, deze groep is nog steeds erg jong, de trainer is ook nog erg jong dus er zit nog genoeg rek in. Koppen omhoog en zaterdag Wolves oprollen met een nulletje of 4-5 en je kunt de flow weer proberen te pakken.

Ach het zelfs het slechtste Bayern van de afgelopen 15 jaar wint nog van het beste Arsenal van de afgelopen 15 jaar. Dat zegt toch alles over de verhoudingen van deze 2 clubs. Dit betekent waarschijnlijk 5 Duitse ploegen volgend jaar in de CL samen met Italie. Als Dortmund de CL wint zelfs 6. Herhaling van Wembley 2013 zal geweldig zijn. Als Bayern hem dan pakt kunnen alle Kane memes meteen weer de prullenbak in. Met het anti voetbal van Tuchel zie ik het wellicht nog gebeuren ook.

17 april 2024 om 22:58

Even een vraag: hoe bedoel je 6 clubs? Welke 5 gaan er sowieso heen dan?

17 april 2024 om 23:01

Vanaf volgend jaar krijgen de 2 best presterende landen er een extra ticket bij, als Dortmund buiten de top-4 eindigt en de CL wint heb je er 6. Niet dat ik daar vanuit ga, maar in theorie is het mogelijk.

17 april 2024 om 23:02

Duitsland maakt kans om als 2e beste land van Europa een 5e CL ticket te krijgen, dus dan gaan de top 5 clubs van de Bundesliga erin. En als Dortmund de CL wint en in de competitie 6e wordt, zelfs zes.

17 april 2024 om 23:10

6 clubs in CL absurd haha. Wel
Mooi voor de Bundesliga. Het mooie Italië mag ook niet klagen met waarschijnlijk 5 CL plekken. Al wordt het wel beetje triest met een Bologna erin..(met in het achterhoofd dat ze worden leeggekocht en succestrainer weggaat)

17 april 2024 om 23:14

Aah oke thanks. De nieuwe format van de Champions League heb ik wel eventjes bekeken maar wist niet dat ze een extra ticket kregen.

Ben benieuwd naar volgend jaar. Stuttgart zal het niet makkelijk krijgen. Dus aan de ene kant zonde dat ze de CL in gaan (even van coeflijst uitgaan).

Had dan liever Stuttgart naar Europa League zien gaan samen met Frankfurt.

Bayern
BVB
B04
Leipzig

Liever deze 4 in de CL

17 april 2024 om 23:15

Maakt toch niet uit, zelfde geldt waarschijnlijk voor een Stuttgart. Wellicht als ze 3de worden pak je nog punten in de EL. Overigens gaat Italie Spanje inhalen en ook Duitsland is met een inhaalrace bezig. Spanje presteert matig dit jaar, die gaan voor het eerst sinds 1998 buiten de top-2 vallen. Nu het gat met Engeland nog kleiner maken en je hebt straks een nek aan nek race met de 4 grootste voetballanden.

17 april 2024 om 23:16

Italie 5 clubs ook overbodig lijkt me. Bologna gaat echt niet veel goeds laten zien.

Als ik naar de Italiaanse clubs kijk zie ik in potentie maar 3 clubs die redelijk mee kunnen draaien:

Juve
Inter
Milan

18 april 2024 om 00:21

Het is jammer dat Napoli en Roma en in mindere mate Lazio zo wisselvallig presteren dit seizoen, dat waren welke ploegen met toegevoegde waarde voor de CL. En een Atalanta ook niet te vergeten!

18 april 2024 om 00:46

We hebben net Napoli uitstekend zien spelen in de CL, en Roma is opnieuw op weg naar een EL finale, die horen ook wel op CL niveau thuis. Natuurlijk zijn ze niet zo goed als PSG, City, Real en Bayern, maar je hebt meer dan 4 ploegen nodig voor een toernooi.

18 april 2024 om 07:48

Jij ziet Roma winnen van Leverkusen?

Het is weer choke season bij Arsenal. Als supporter van Arsenal doet dit echt weer pijn. Net als vorig jaar alles op het einde verspelen. Sinds 2004 geen grote prijs, in de zin van Champions League of Premier League gewonnen. Wel finalist tegen Barca in 2006 met een oliedomme rode kaart voor de Gunners. Deze laatste twee seizoenen doen echt pijn. Met Arteta en de spelers onzettend mooi voetbal, maar wanneer het er echt omgaat is het blaffen en niet bijten. Gefeliciteerd Bayern fans. Hopelijk op een wonder de laatste zes wedstrijden in de Premier League, maar vrees dat City geen fout maakt.

17 april 2024 om 23:23

Arsenal gaat nog meer groeien onder Arteta. Kan alleen maar beter worden. Maar de winnaarsmentaliteit en geloof moet wel echt ontwikkeld worden.

18 april 2024 om 07:40

Ja precies, Arsenal is een project gestart onder Arteta en de stappen die gezet zijn erg groot. Vergelijk het Arsenal met jaren geleden. Het kan alleen maar beter gaan met paar ervaren aankopen erbij.

Maar dat maakt het weggeven van een titel niet minder pijnlijk.

18 april 2024 om 14:55

De Artetachoke al gezien? Dat choken gaat inderdaad meer om mentaliteit op het moment supreme. Ach uiteindelijk moet het ook eens meezitten. Of je moet hele gekke bedragen uit gaan geven a la City. Qua team net niet genoeg ervaring met winnen op topniveau. Maar wel genoeg kwaliteit om het eigenlijk beter te doen dan gisteren. Op zoek naar een spits?

18 april 2024 om 15:47

Ach dat vind ik ook altijd zo makkelijk roepen. Arsenal speelt is 2 jaar om de titel en verliest die strijd van een treble winnend city wat al jarenlang domineert in de PL. Of uitgeschakeld worden door Bayern wat nog steeds een topelftal heeft. Als dat al choken is.

Wat mij betreft gaat Arsenal voor een spits, linker middenvelder, back up rechtsbuiten en een linksback.

Makkelie met wel een erg slecht optreden zeg, fluit normaliter prima maar dit was wel erg bedroevend

17 april 2024 om 22:57

Floot gewoon prima naar mijn idee

17 april 2024 om 23:08

Floot redelijk ja, soms iets te makkelijk. Die grens heeft wel wat fouten gemaakt

Weet niet wat erger was. Ons spel, of het commentaar bij de wedstrijd

Choken is onze specialiteit. Jammer Gooners, volgend seizoen maar weer proberen?

Het is Bayern gegund. Ik hoop dat ze ‘m winnen! Bayern was de betere, vorige week en deze week, dus wat mij betreft terecht door. Ik hoop dat Tuchel de Champions League wint, het zou zijn tijd bij Bayern toch nog glans geven!

17 april 2024 om 22:58

Hopelijk komt Bayern uit tegen Real Madrid. Dan is er nog minstens een klassiek team in de finale

17 april 2024 om 23:04

Dortmund is toch ook behoorlijk klassiek.

17 april 2024 om 23:05

Dat maakt me verder niet zo heel veel uit om eerlijk te zijn. Het zou mooi zijn als City niet nog een Champions League wint, dat gun ik Guardiola niet. Bovendien vind ik het hotseknotsebegonia voetbal van Real een stuk vermakelijker dan dat klinische rond tikken van City. Het heeft alles in zich van Guardiola's minst aantrekkelijke voetbal in mijn ogen.

17 april 2024 om 23:11

Dortmund geen klassiek team? Zo bijzonder is PSG niet hoor. De kans dat Dembele geblesseerd raakt als hij nog 5 minuten speelt is 90%. Als Mbappe dan ook geblesseerd raakt geef ik Dortmund een prima kans om door te gaan.

17 april 2024 om 23:14

Dortmund is een klassiek team, maar zij komen uit tegen PSG

17 april 2024 om 23:15

Vermakelijk en Madrid in 1 zin na deze pot kan ook de prullenbak in. Hebben geen seconde geprobeerd er een wedstrijd van te maken...

17 april 2024 om 23:18

@riliqium, wat een onzin... Ze spelen een verlenging en krijgen net via Rudiger de grootste kans op een tweede doelpunt. Het is een clash van stijlen, dat zeker.

17 april 2024 om 23:18

Ik sta niet te popelen op een finale Manchester city PSG. PSG is geen klassiek team door de Qatarezen

17 april 2024 om 23:21

@spursfan96, blijkbaar raakt Dembele alleen bij Barca steeds geblesseerd. Dit seizoen nog geen blessure gehad. Voordat hij naar Barca kwam ook nooit.

17 april 2024 om 23:22

Het zijn wel de twee best voetballende ploegen in de Champions League, dus los van je clubvoorkeur is dat natuurlijk wel een leukere pot dan Bayern - Dortmund ofzo.

18 april 2024 om 09:43

Als je niet eerlijk kunt beoordelen dan kan je beter niets zeggen, Bayern was vorige week zeker niet de betere, dat is juist de pot waar Arsenal het heeft laten liggen. Hadden daar na een half uur met 2-0 voor moeten staan, maar door een opeenstapeling van domme fouten komt Bayern op 1-1 en daarna een makkelijk gegeven pingel. Dat had weinig te maken met het 'beter zijn' van Bayern. Thuis heeft Bayern wel terecht gewonnen overigens, Arsenal was bar slecht.

18 april 2024 om 17:42

Daar verschillen we dan van mening over. Ik heb het vorige week ook gezegd: wat mij betreft had Bayern de controle en hebben juist zij de pech gehad dat ze niet met een winst in de pocket naar Munchen terug gingen. Zeker met een bal op de paal in de laatste minuut zag je dat het dubbeltje net niet hun kant op viel.

19 april 2024 om 10:32

Tja, zet daar die open kans van White tegenover en het blijft een fout van Arsenal waardoor Bayern op 1-1 komt waar Arsenal hun eigen kansen gecreëerd heeft.

En net zoals vorig jaar geef je in een paar wedstrijden het hele seizoen weg. De meeste zijn uitgeblust omdat ze alles spelen. Haal aub een spits die er minimaal 25 inschiet. Echt waardeloos weer

17 april 2024 om 23:05

Helemaal eens.

Vergelijk de selectie met City en je ziet dat City op aanvallend vlak maar ook op CV vlak een meer dan dubbele bezetting heeft van topspelers.

Bij Arsenal moet er een topspits en top LW bij, dan heb je met Jesus, Martinelli, Trossard en Havertz goede spelers om mee te rouleren.

18 april 2024 om 09:46

Dat is wat er idd ontbreekt, maar gisteren durfde niemand de bal de 16 in te slingeren en als het wel gebeurde was er meteen lichte paniek. Daar hadden ze meer gebruik van moeten maken. Verder was het veldspel echt slecht, met Saka voorop. Die laatste corner was illustratief voor zijn hele spel.

Krijgen ze een keer een matig Bayern tegen en dan verliezen ze nog.

Slecht Arsenal. Seizoen gaat als een nachtkaars uit.

Wat voelt deze heerlijk zeg! Het slechtste Bayern in jaren tegen het beste Arsenal in jaren en dan alsnog winnen. Hopelijk zijn er minder blessures in de halve finale

Dit is meer dan verdiend. Dit voelt een beetje aan als een opluchting. Ik ben benieuwd naar het vervolg.

17 april 2024 om 23:04

Gefeliciteerd. Weggegooid in Londen. Heb liever dat jullie wint dan ploegen zoals City of PSG.

17 april 2024 om 23:12

Verdiend zegt ie, lol. De heenwedstrijd had Bayern ook met minimaal 4-2 eraf kunnen gaan. Daar was het meer geluk dat het bij 2-2 bleef. Op basis van vandaag is de 1-0 wel verdiend.

Enorm jammer dit, leek wel alsof Arsenal uitgeblust was in de tweede helft. Hebben niks gecreëerd na de eerste helft. Saka op het eind ook echt tekenend met die corner. Keeper en alles staat bij de tweede paal en dan schiet hij de bal niet eens over de eerste verdediger.

Leek ook alsof niemand bij Arsenal zich druk maakte na die achterstand

Matthias Laimer, wat een klasbak, de Phillips stofzuiger van vanavond. Congrats FC Hollywood!!

17 april 2024 om 23:00

Konrad bedoel je?

17 april 2024 om 23:02

Hij bedoelt waarschijnlijk de combi De Ligt en Laimer haha. Laimer inderdaad een loopmachine en die kostte ja helemaal niks.

17 april 2024 om 23:25

Ik bedoelde inderdaad Konrad Laimer. Wat een controle en loop vermogen heeft die man. Echt genoten vanavond.

Helaas een terechte nederlaag. Het was echt heel matig en spelers gaven niet thuis. Het seizoen gaat als een nachtkaars uit lijkt het...

Had meer van Arsenal verwacht. Weinig passie, te laag tempo en matig in drukzetten. Bayern speelde gewoon veel volwassener.

Ik ben super teleurgesteld.

Dit seizoen had het er echt in moeten zitten, maar eigenlijk geen moment in het tweeluik comfortabel geweest. De sterspelers, voor zover je ze zo mag noemen, waren allemaal niet in hun goede doen en er ontbreekt gewoon toch nog wat kwaliteit, lef en controle om dit soort wedstrijden te killen.

Qua selectie is het denk ik tijd om Jesus, Martinelli en Nketiah te verkopen om daar twee toppers voor terug te halen. Jesus en Martinelli zijn gewoon niet productief genoeg, daar kan je niet op bouwen.

18 april 2024 om 06:01

Martinelli serieus? Vorig seizoen nog 15 goals, heeft een vormdipje maar is echt wel goed genoeg. Wel tijd om door te selecteren voor Nketiah, Partey, Zinchenko etc

18 april 2024 om 09:48

Martinelli komt totaal niet uit de verf in dit andere systeem van Arteta, dat heeft weinig met zijn vorm te maken. Hij krijgt veel te weinig hulp vanuit de spits en durft zelf ook niet de bal voor te geven lijkt het wel.

Het is erg pijnlijk om Arsenal fan te zijn. We bereiken nooit wat en als het erom draait geven geen thuis. Heel frustrerend, zelfs een Chelsea is succesvol geweest met landstitels en 2x CL.

Terechte overwinning van Bayern. Zijn gewoon een maatje te groot. 11 volwassenen tegen 11 kinderen

Ik laat me niet gek maken vandaag. Arsenal komt kwaliteit te kort. Maar ik vond het een mooie run. Nu volledig schakelen naar de competitie en misschien dat je een kans maakt.

Het is een jonge ploeg en er mogen spelers bij volgend seizoen. En dat gaat zeker gebeuren. Spelers worden een jaartje wijzer want onze ster duo op de flanken spelen een matige seizoen maar zijn nog beide 22 maar. We komen 1 seizoen te kort om echt te strijden. Een aanvaller, middenvelder en een verdediger moet erbij komen. En het liefst twee aanvallers. Baal enorm van de uitschakeling maar het is niet anders. Arsenal is een ploeg dat ieder seizoen beter wordt.

17 april 2024 om 23:04

Op welke posities zou je dan graag versterking zien? En heb je al aanwinsten in gedachten?

17 april 2024 om 23:13

Een vleugelaanvaller dat Saka kan afwisselen. Een centrale middenvelder, spits en een rechtspositie centrumverdediger.

Nico Williams en Frenkie de Jong zie ik graag komen. Qua spitsen heb ik niet echt een naam. Een lastige markt. Met Osimhen zal ik blij zijn of een spits die op hem lijkt. De rest mogen ze zelf aanvullen en heb daar wel vertrouwen in.

17 april 2024 om 23:16

Ja spitsen zijn lastig, mogelijk vinden jullie scouts weer een pareltje in Zuid-Amerika. Zit er nog wat in jullie jeugd aan te komen of is dat niet veel soeps?

17 april 2024 om 23:25

In de jeugd niets. Tenminste niet op korte termijn.
Nwaneri krijgt misschien wel een plekje in de selectie maar dat is een middenvelder.

17 april 2024 om 23:30

Misschien wat te vroeg maar in de jeugd loopt ene Chido Obi Martin rond die aan de lopende band scoort.

17 april 2024 om 23:08

Ik begin steeds meer te twijfelen of het niet een enkele ster is, in plaats van een duo.

Martinelli lijkt steeds meer de volgende Walcott te worden, snel maar gebrek aan controle en niet productief genoeg. Ik begin steeds meer te twijfelen of we nog een seizoen op hem moeten gaan bouwen.

Saka daarentegen staat buiten kijf, maar hij heeft sterkere spelers nodig in de spits en op LW zodat hij niet altijd tegen twee of drie verdedigers hoeft op te boksen. Daarnaast moet hij af en toe rust kunnen nemen doordat er een tweede goede RW in de selectie zit

17 april 2024 om 23:17

Martinelli had vorig seizoen 15 velddoelpunten gemaakt. Hij schiet gewoon te weinig en moet te vaak de zijlijn bezet houden.
Op zijn leeftijd een mindere seizoen spelen kan gebeuren. Geef hem een lcm dat hem net als Xhaka kan ondersteunen zoals vorig seizoen.

17 april 2024 om 23:19

Martinelli worstelt het hele seizoen al met blessures Ruuud. Ik vind het niet eerlijk om hem daarop nu dan af te serveren. Zeker aangezien hij vorig seizoen wel productief was qua doelpunten.

17 april 2024 om 23:16

Tja, uiteindelijk zeggen wij dat elk seizoen somagunner.. Ik ben het flink zat. Elk jaar hetzelfde liedje. En elk jaar worden we zogenaamd beter, maar de laatste stap zetten we elk jaar niet. Dat is ons grootste probleem. 0 prijzen. Vorig seizoen 0 prijzen.

Volgend seizoen lukt het weer niet, komen we dan wederom "1 seizoen te kort" om echt te strijden? Er moet elk jaar wat bij komen.. Maar het moet ook elk jaar perfect gaan. Alles wat jij noemt was dit seizoen ook al nodig en is ook maar half gekomen. Waren de aankopen dit seizoen wel zo goed? Rice is een super aankoop, maar de rest? Wat zijn we opgeschoten met Havertz tov Xhaka? Timber is pech. Heeft Raya ons per se verbeterd?

Ik ben gewoon erg gefrustreerd. Jaar in, jaar uit wachten op niks... En dan aan het eind nog hopen tegen beter weten in, omdat je het nooit meer in eigen hand hebt.

17 april 2024 om 23:23

Arsenal wacht al 20 jaar op iets moois. En ik snap je volkomen. Er mag kritiek zijn op de aankopen. Arteta en Edu hebben achteraf toch niet zo goed aangekocht daar ben ik het met je eens.
Maar er zijn gewoon te veel positieve kanten en nu opgeven heeft geen zin. Gewoon doorgaan met hetzelfde project.
Dit is het eerste seizoen in de CL en je staat met 6 wedstrijden twee punten achter. Er zijn weer stappen gezet.
Arsenal heeft opnieuw CL gehaald voor volgend seizoen en verlengen binnenkort de shirt sponsor, The Emirates. Ik denk dat ze met spelers verkopen weer geld splashen wat ze ieder seizoen tot nu toe hebben gedaan.

17 april 2024 om 23:28

Raya had van mij niet gehoeven. Wat we wel nodig hebben is een spits. We spelen heel mooi voetbal en daar hou ik van maar de frustratie na een 2e seizoen wat zo eindigt doet pijn. Dus iemand die al die kansen er wel inschiet is prior nummer 1. En nog een creatieve middenvelder naast odegaard

17 april 2024 om 23:44

20 jaar is gewoon echt te lang. En ik weet dat niet alles zomaar uit het niets kan, maar wij hebben ook elk jaar excuusjes. Elke keer weer andere. Dat ben ik gewoon zat. Ja er zijn positieve kanten, maar uiteindelijk halve stappen in plaats van hele stappen. En dan kom je er simpelweg niet.

Ja eerste seizoen CL weer en ja je staat niet ver achter. Maar dat is een vertekend beeld. Qua punten hebben we hetzelfde als vorig seizoen op dit moment, dus niks "beter". De bekers hebben we het slechter in gedaan. En ja, 1e keer CL weer, maar hoe je eruit vliegt is gewoon zwak. Dat valt mij gewoon echt tegen.

Het probleem is dat het allemaal perfect moet gaan bij ons met aankopen, wil je überhaupt een kans maken. En dat lukt gewoon elke keer net niet. Dus dan kom je er niet. City kan zich een miskoop veroorloven. En ik zie nog steeds dezelfde fouten. Dat irriteert mij.

Ik moet het nog zien met aankopen. Een spits hadden we dit seizoen al nodig, kwam niet. Een extra middenvelder idem. Er gaan ook weer spelers weg natuurlijk, waardoor je er misschien de facto niet op vooruit gaat ondanks aankopen.

Ik heb er gewoon flink de pest in. Het gaat als een nachtkaars uit en wederom verspeel je alles in 1 week.

18 april 2024 om 00:29

@Jackie
Ik verwachte ook veel meer van dit seizoen en baal enorm.
Excuses maken is makkelijk maar ik vind dat we ook niet te hard moeten zijn. Arteta heeft fouten gemaakt. Dure fouten. En kan niet tot het einde zijn selectie fris en fruitig houden. Tactisch ook de nodige fouten.
Maar ik ben heel lang een Arsenal fan en jij waarschijnlijk ook. Dit is tot nu toe de beste periode die we kennen sinds lange tijd. Arsenal is nou eenmaal een fragiele club en het heeft tijd nodig.

Ik wil niet alles weggooien omdat ze dit seizoen niet tot het einde meegaan.
We hebben met onze eigen ogen gezien dat ze op een goede dag van iedereen kunnen winnen. Laat ze laatste puntjes op de i zetten. Ik wil dit ploeg nog weleens zien met een dodelijke spits erbij en een brede selectie.
Er is ruimte. Er is geld en ze zijn niet bang om het uit te geven. Dat hebben we gezien met Rice vorig zomer.

17 april 2024 om 23:33

Goede reactie Somagunner, mee eens. Arsenal heeft een mooi transferbeleid. Halen uitsluitend spelers die op verschillende posities uit de voeten kunnen, zodat je niet zo’n dubbele bezetting zoals City nodig hebt (= veel investering en salarishuis). Nadeel ondervinden we deze week, de basisspelers spelen teveel wedstrijden en raken oververmoeid op dit punt. Net als vorig seizoen, maar toen was het nog erger. Heeft niks met choken te maken (alle papegaaitjes beginnen er weer over).

17 april 2024 om 23:40

Er is een hele goede basis bij Arsenal en dat weten sommige niet. Kijk naar de chaos bij Man United en hoe laag Newcastle staat met CL en zware competitie spelen. Arsenal is de enige club buiten City van de Engelse clubs in twee seizoenen tijd dat CL haalt en meestrijd voor de titel. Ze zijn geen chokers. En ooit valt het de goede kant op en dan is het geen choken meer. De marges zijn klein voor Arsenal.

Wij komen te kort. Mentaal en kwaliteit. Arsenal heeft laatst een mega deal gesloten met The Emirates. CL geld en trainingscentrum heeft een sponsor. Er is geld om volgend seizoen kwaliteit in te kopen en dat gaan ze zeker doen.

17 april 2024 om 23:49

Ja dat is nuttig GunneRo, maar het breekt ons tegelijkertijd op. We hebben juist te weinig specialisten. Tomiyasu, Kiwior, Timber, Havertz en in mindere mate Trossard. Ja ze zijn nuttig, maar ze zijn ook allemaal op geen enkele positie echt onbetwist goed genoeg. Daarom kun je ook niet 100% op hen bouwen. Belangrijke basis posities zijn niet opgevuld. Dat breekt je op. Multifunctionaliteit voor back-ups is leuk. Voor basisspelers moet dat niet de pre zijn. En dat is het bij ons wel.

Linksback, spits, 8. Daar mis je gewoon onbetwiste basiskwaliteit.

Verdiende uitslag imo. Bayern over twee potjes de betere. Men kan zeggen over Tuchel wat ze willen, maar hij behaalt voor de derde keer in vier seizoenen tijd minstens de halve finale met drie verschillende clubs. Razend knap!

17 april 2024 om 23:08

Tuchel is een klassieke cup fighter. Doet me een beetje denken aan Benitez. Altijd sterk in KO fases and bekertoernooien maar niet zo zeer in de competitie.

En zelfs van een Bayern uit vorm met de geblesseerden die ze ook nog eens hebben niet winnen kan hoor je ook niet in de halve finale

Ik vind het altijd zo apart dat mensen Arsenal en hun spelers zo erg haten. Ja, het klopt dat ze niet met de druk om kunnen gaan. Ja, het klopt dat ze het laten afweten in grote wedstrijden. En ja, het klopt Arteta is tactisch afgetroefd over twee wedstrijden. Maar volgens mij is de captain 25, de sterkhouder achterin 23 en de ‘wereldspeler’ Saka nog maar 22. Arteta is een jonge trainer met weinig ervaring Ik lees alleen maar ‘choken’, ‘bottlen’ en “Saka is geen wereldtop”. Dan denk ik; kijk je alleen de laatste 10 wedstrijden van het seizoen of zo. Deze zelfde jonge spelers hebben veel doelpunten gemaakt en weinig tegen doelpunten gekregen in de loop van het seizoen, waardoor ze de lat hoog zetten voor hun zelf. Dan zijn hier debielen (en bookmakers) die gelijk verwachten dat ze de CL en PL gaan winnen. En wanneer ze dan verliezen van een grote club als Bayer, dan begint het haten weer. Heel apart.

17 april 2024 om 23:33

Lekker laten gaan. Wij komen er echt wel alleen is de mens tegenwoordig te ongeduldig blijkbaar.

17 april 2024 om 23:54

Nou nee je komt er niet. Met enkel jongelingen kom je er niet. Kijk alleen naar de CL de afgelopen jaren. Welke clubs hem wonnen? Allemaal clubs met sterspelers en ervaring. Arsenal doet leuk mee maar komt tekort om de cup te winnen.

Aan de ene kant ook niet erg want dit is het niveau van Arsenal. Top-20 van Europa. Meer zit er niet in.

18 april 2024 om 00:14

Ja dat bedoel ik met wij komen er wel. Voor veel jongens is dit pas hun eerste keer dat ze in de CL spelen op jonge leeftijd. Die zijn over een aantal jaar een stuk verder en dat gepaard met de aankopen die we gaan doen zit er nog veel rek in deze ploeg onder Arteta.

Laatste alinea ben ik volledig met je eens. Op dit moment zit er inderdaad niet meer in.

Mwuah na 7 jaar kwartfinale eruit niet verkeerd.

Vind het wel echt grappig dat mensen beginnen over Arsenal choked weer... hele seizoen zijn ze stil zitten deze mensen als muisjes verstopt en zodra Arsenal verliest komen ze piepen..
Tegen Aston Villa verliezen is niet choken hoor? Aston Villa staat gewoon 4de voor degene die dat niet wisten daarbij is er voor Aston Villa niets te verliezen en voor Arsenal juist alles.
Gelukkig zijn de echte Arsenal fans tot de laatste vezel in hun lijf fan en ook al duurt het nog 20 jaar voor ze de titel winnen. Ik ken genoeg clubs die hebben fans die zijn nu voor een ander team omdat 'hun club' nu niet thuis geeft.

Tuchel blijft me verbazen, maar dit doet hij dan weer goed, dikverdiend door naar de halve finale. Doe me nu 1 plezier en gooi Real Madrid uit het toernooi. Bayern-Dortmund is een leuke finale. 2 ploegen die graag willen voetballen

Die schakelt Madrid makkelijk uit. Niet omdat ze beter zijn maar omdat Bayern de Kane-vloek heeft.

18 april 2024 om 00:31

Dat, maar ook gewoon omdat dit meer onkunde van onze kant was dan echt kwaliteit van Bayern. Real is wel klinisch en geeft niet dom de goals weg. En kan wel 120 minuten geconcentreerd spelen. Dan ga je dit Bayern echt wel verslaan. Wij hebben de uitschakeling echt 100% aan onszelf te danken. Gewoon ondermaats.

18 april 2024 om 00:50

Die vloek kan natuurlijk ook in de finale toeslaan.

18 april 2024 om 00:57

Nou als ze dan maar even iedereen een plezier doen en dat niet doen. Madrid uitschakelen om dan de trofee aan PSG te schenken? Bah. Ofwel alles winnen ofwel vroegtijdig naar huis.

18 april 2024 om 09:51

Hahaha, had dit gisteren ook gekscherend gezegd, inderdaad. Het is echt wel een ding, die Kane-vloek! Bij Spurs grijpen ze altijd net naast het kampioenschap. Ga je dan naar een club waar het eigenlijk al decennialang een zekerheidje is om kampioen te worden... tja...

18 april 2024 om 11:18

Bij Spurs net naast het kampioenschap? Wanneer? Die zijn nog nooit dichtbij geweest.

18 april 2024 om 11:23

My bad, ik volg de PL niet maar dacht dat ze een aantal seizoen toch echt kanshebbers waren (misschien was dat alleen een seizoenshelft en nooit een heel seizoen dat ze topkandidaat waren)

18 april 2024 om 11:43

Onder Poch was het een aantal jaren leuk en hebben ze de finale CL gehaald, maar om de titel hebben ze nooit serieus mee gedaan. 1x 2e geworden op 7 punten ofzo. Wel zoals jij zegt een goede seizoenshelft gehad en bovenaan gestaan, maar in die tijd was de top smaller dan nu, zie je ook wel want nu hebben ze het lastig genoeg om 4e te worden, laat staan genoemd te worden als kanshebber.

Als hetzelfde spel op de mat leggen als tegen Arsenal en Lazio dan winnen ze wel van Real denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren