Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bernardo Silva naar FC Barcelona? Vertrekclausule biedt mogelijk kansen

Laatste update:

João Félix zou Manchester City-speler Bernardo Silva graag bij FC Barcelona zien, zo laat de aanvaller weten in gesprek met journalist Gerard Romero van Jijantes FC. Bernardo Silva ligt nog tot medio 2026 vast in het Etihad Stadium, maar kan aankomende zomer voor ongeveer 58 miljoen euro vertrekken.

De 29-jarige Bernardo Silva werd eerder al door Spaanse media hevig in verband gebracht met een transfer naar Catalonië. Journalist Fernando Polo van Mundo Deportivo schrijft donderdag dat Barcelona een keuze moet maken nu Bernardo Silva Engeland lijkt te gaan verlaten. Vorig seizoen toonde Barcelona ook al nadrukkelijke interesse, maar het prijskaartje bleek toen te hoog. Mogelijk is dat aankomende zomer anders.

Bij het ondertekenen van zijn contractverlenging in september 2023 namen Bernardo Silva en zijn management een vertrekclausule op ter waarde van 50 miljoen pond, wat neerkomt op ongeveer 58.2 miljoen euro. Het is de vraag of Barcelona, dat financieel in zwaar weer verkeert, dat bedrag kan ophoesten. De Catalanen lijken in ieder geval genoodzaakt om spelers te verkopen om überhaupt te kunnen denken aan de komst van Bernardo Silva.

Nu heeft ook João Félix zich positief uitgelaten over de mogelijke komst van zijn landgenoot en teamgenoot bij de nationale ploeg. "Als ik één dag Deco mocht zijn, zou ik Bernardo Silva zonder twijfel contracteren", stelt João Félix zich voor als technisch directeur van Barça. "Laat hem maar komen. Heb je hem zien spelen? Hij is nog beter als persoon. Hij is van Cancelo's generatie. Spelers gaan tegenwoordig mee tot hun 35ste of 36ste."

"Zijn schoonzus woont hier en hij vroeg me hoe dingen hier zijn. Het weer, belastingzaken... Ik heb hem verteld dat het goed zou zijn als hij zou komen." João Félix voorziet echter wel de nodige problemen. "Ik denk niet dat Manchester City het makkelijk zal maken. Zelfs voor zestig à zeventig miljoen zou ik hem halen."

Met de contractverlenging van Bernardo Silva troefden The Citizens vorig jaar onder meer Barcelona en Paris Saint-Germain af. De spelmaker had toen net een uitermate succesvol seizoen achter de rug met Manchester City met het winnen van de treble. Bernardo Silva, die in 2017 overkwam van AS Monaco, kwam tot op heden tot 344 wedstrijden voor Manchester City, waarin hij 64 goals én 64 assists noteerde. Dit seizoen startte Bernardo Silva in 23 van de 27 Premier League-wedstrijden waarvoor hij beschikbaar was.

Toekomst Félix en Cancelo


Eind vorige maand liet Barcelona-president Joan Laporta zich al even uit over de toekomst van João Félix, die gehuurd wordt van Atlético Madrid en, mede door zijn vertroebelde relatie met trainer Diego Simeone, weinig toekomst meer lijkt te hebben in de Spaanse hoofdstad. "Jorge Mendes (zaakwaarnemer, red.) weet dat het onze intentie is om verder te gaan met die spelers", doelde Laporta in gesprek met Mundo Deportivo naast João Félix ook op João Cancelo, die wordt gehuurd van Manchester City.

Laporta wil de Portugezen het liefst definitief vastleggen, maar dat zou zomaar een lastig verhaal kunnen worden gezien de penibele financiële situatie van de club. Een nieuwe huurperiode ligt derhalve voor de hand, al zullen Atlético Madrid en Manchester City daar ook open voor moeten staan. Cancelo, net als Bernardo Silva 29 jaar oud, ligt nog tot medio 2027 vast in het Etihad Stadium.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Betaal jij het Joao? Kunnen ze jou een tikkie sturen?

Voetballers die hun landgenoten willen zien bij de club waar ze spelen, what else is new..

Wie wil hem niet in zijn team? Beest van een speler dus het is wel een aardige open deur! Gelukkig heeft Barcelona genoeg financiële draagkracht dat ze hem zonder problemen kunnen aantrekken.

4 april 2024 om 18:38

Er wordt wel weer een slimme constructie verzonnen om het onmogelijke mogelijk te maken.

Als Joao Felix de transfer van Bernardo Silva betaald vind ik het meer dan prima

Barca heeft gewoon een echte linksbuiten nodig Nico Williams is harder nodig dan Bernardo.

4 april 2024 om 20:01

Nico Williams en Lamine op de flanken is het enige wat can concurreren met Mbappe en Vinicius

4 april 2024 om 20:15

@fou001

Ben het wel met je eens hoor alleen zijn Mbappe en Vinicius veel beter dan Lamine en Nico.

maar goed die 2 laatstgenoemde hebben ook enorme potentie en zijn jonger ook.

Zou niet verstandig zijn als Barcelona 58 miljoen gaat uitgeven aan iemand die ze niet echt nodig hebben. Het middenveld daar heeft een verdedigende middenvelder nodig. Ook een linksbuiten kan erbij. En op rechtsbuiten hebben ze het prima met Raphinha en Yamal. Ook Ferran Torres kan daar eventueel uit de voeten. En daarnaast wordt Bernardo 30 jaar in de zomer. Dus weet niet of dat heel verstandig is als Barcelona al financieel niet veel kan. Een Nico Williams of Onana zou beter zijn voor Barcelona.

4 april 2024 om 18:35

30 jaar is toch niet zo'n ramp? Je ziet dat spelers als Griezmann (33), Gundogan (33) en Lewandowski (35) in La Liga nog prima mee kunnen. Zelfs Jesus Navas (38) balt nog lekker mee bij Sevilla.

Dat zou een aderlating zijn voor City met ook Walker en De Bruyne die een jaartje ouder worden. Bernardo is niet alleen een winger, maar ook een middenvelder. Mocht hij vertrekken dan zal City een high-profile vervanger moeten zoeken.

5 april 2024 om 02:41

Absoluut, denk dat Pep hier ook al wel wat scenario's heeft klaarleggen hem kennende. Paqueta stond al eerder in de belangstelling, maar denk dat ze ook Musiala en Wirtz op hun shortlijst zullen hebben staan als potentiële vervanger. Of misschien een "verrassing" met Dybala? In een lagere categorie van spelers, maar ook met veel groeipotentie (zeker onder Pep), kom je uit bij Pedro Goncalves en Gibbs-White.

Geweldige speler . Maar denk niet dat die positie de prioriteit heeft bij barca. Ze zullen denk ik als eerst voor een verdedigende middenvelder gaan . Nu speelt christensen daar uit nood . Verder is er ook een links buiten nodig. Die ontbreekt nog steeds . Het is daarnaast maar de vraag of Felix zelf nog wel bij barca zal spelen. Wat nou als atletico alleen wil verkopen en niet meer wil verhuren ? Ze hebben er zelf 120 voor betaald die willen nu ook wel een keer geld zien ipv telkens verhuren

5 april 2024 om 02:33

Een Bernardo Silva hoeft geen prioriteit te zijn, voor een absolute crack als hem is er altijd plaats. Dit zou een topversterking zijn die perfect bij Barca past. Zeker als hij zelf ook zeer gemotiveerd is om te komen. Verder heeft Atletico niet zoveel te willen, Barca is ook zeer flexibel geweest betreffende transfers van Villa, Suarez, Depay en vooral Griezmann. Als Atletico niet opgezadeld wil zitten met zijn salaris, dan is een 2de verhuurperiode zeker geen slechte zaak voor Atleti. Om deze zomer 80 miljoen voor hem te onvangen kunnen ze sowieso uit hun hoofd zetten.

Niet de meest prioritaire speler qua positie, maar als de financiële mogelijkheden er zouden zijn om iemand van dit kaliber aan te trekken, en die bovendien zelf dolgraag wil uitkomen voor de club, dan is dat een no-brainer. Absolute crack met het Barca-dna en hij zit nog in zijn prime. Voor zulke spelers maak je dus plaats, in dit geval zou dat dan betekenen om Raphinha en/of Torres in de verkoop te zetten. Bernardo Silva en Lamine Yamal op die rechterflank is een heerlijke dubbele bezetting. Meester en student, Lamine kan qua spelinzicht nog wel wat leren van Silva en hoeft dan ook niet op zo'n jonge leeftijd die aanval te dragen. In de schaduw van Silva kan hij zich rustig doorontwikkelen en tegelijk kan je Silva ook regelmatig benutten op het middenveld, zeker bij absentie van Pedri waarvoor er geen pure vervanger (qua creativiteit) is in de selectie. Hopelijk kan deze transfer van Silva dus plaatsvinden.

5 april 2024 om 11:15

Bernardo Silva zou zeker een goede toevoeging zijn voor Barcelona, vraag me alleen af financieel hoe makkelijk ze het kunnen regelen. Ik begreep wel dat Raphinha mogelijk deze zomer ook naar SA gaat dat levert dan wel geld op en zijn salaris kun je dan gebruiken voor Bernardo Silva. Maar als Laporte ook de wens heeft om Felix te behouden ( als aankoop) denk ik dat het wel lastig wordt om Silva nog aan te trekken. Daarnaast lijkt het mij verstandig dat ze ook investeren in een linksback die met Balde kan concurreren. Of gaan ze Alonso nog een jaar langer houden?

Persoonlijk zie ik hem graag naar juve komen, een aanval met chiesa, vlahovic, en bernardo silva kan best naar een van de beste aanvallen in recente jaren toegroeien.

Is Felix niet die wisselvallige huurling van Atletico? En die gaat even de TD post bij Barcelona oppakken om zijn landgenoot aan te trekken, koste wat het kost? Haal gelijk Leao op, Joao!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren