Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opvallende positiewijziging bij Oranje? ‘Koeman beschouwt hem als aanvaller’

Laatste update:

Gaan we deze zomer een Oranje-debutant zien op het EK? Nu Quilindschy Hartman zwaar geblesseerd is en Ian Maatsen zich razendsnel ontwikkelt, is dat een vraag die steeds vaker opdoemt. Deze week was de Nederlander opnieuw belangrijk voor Borussia Dortmund.

Maatsen maakte deze winter op huurbasis de overstap van Chelsea naar Dortmund en dat legt hem geen windeieren. De linkervleugelverdediger staat dit kalenderjaar op twee goals en twee assists in zeventien wedstrijden.

Dinsdagavond in de kwartfinale van de Champions League tegen Atlético Madrid eiste Maatsen opnieuw een hoofdrol op, door BVB op slag van rust op 2-0 te zetten. De uiteindelijke 4-2 zege bleek voldoende voor een plek in de halve finale.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Maarten Wijffels staat in het Algemeen Dagblad stil bij de vraag wat Maatsen zou kunnen toevoegen aan Oranje. "Goed om te weten: in de staf van Oranje beschouwen ze Maatsen eigenlijk vooral als een aanvaller. Meer dan puur als back."

Wijffels stelt dat Maatsen 'kanshebber, maar vooralsnog vooral outsider' is voor een plek in de definitieve EK-selectie. Door de blessure van Hartman is er wel een vacature in te vullen aan de linkerkant.

Keuzes


"Koeman kan die in principe prima invullen met Daley Blind en Nathan Aké, twee linkspoten met een schat aan ervaring op eindtoernooien. En ook Micky van de Ven van Tottenham Hotspur is een kandidaat", aldus Wijffels.

"Op beide flanken van die types in een EK-selectie?", doelt Wijffels op Denzel Dumfries aan de rechterkant. "Dat kán een overweging zijn. Zeker als de UEFA mee zou gaan in Koemans pleidooi voor een groep van 26 man."

"Maar bij 23 man komt het aan op keuzes en de verwachting is dat de bondscoach niet op beide flanken gaat spelen met twee heel aanvallende backs. Dan eerder opteren voor één back hoog en één lager. Voor de balans."

Maatsen zat tot dusver twee keer op de bank bij het Nederlands elftal. In oktober vorig jaar werd hij door Koeman bij de selectie gehaald voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Griekenland. Speelminuten maakte hij nog niet.

Zou jij Ian Maatsen meenemen naar het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tuurlijk word hij als aanvaller gezien, kan daley lekker op de back

18 april 2024 om 10:53

Dan heb je tenminste een goede passer op de wingback. Alleen qua loopvermogen ga je er ietsjes op achteruit.

18 april 2024 om 15:48

Het jammere is dat je veel minder hebt aan een passer op die positie als hij niet het loopvermogen heeft om in de juiste positie te komen. Als lcv begrijp ik blind nog, maar als wingback slaat het gewoon nergens op om hem mee te nemen.

18 april 2024 om 16:24

Hmm mn snerpend bedoelde opmerking was kennelijk iets te subtiel.

Als dit waar is dan snap je er als staf zijnde er toch ook geen pepernoot van. Je gaat toch niet de enige speler die op internationaal niveau linksback speelt aanzien voor een aanvaller en om die redenen niet selecteren en vervolgens drie andere spelers die het hele seizoen lang centraal spelen op die positie zetten? Het is niet zomaar een posititie wisseling, het is een totaal andere rol.

18 april 2024 om 11:50

Is Ake ook geen linksback van een grote club.

18 april 2024 om 12:59

Ake speelt zijn meeste wedstrijden bij City dit seizoen als centrumverdediger.

Ligt er natuurlijk ook aan of ze met vier of vijf verdedigers gaan spelen. Met een vijfmansverdediging is er nog wel een plekje op de linkerkant in te vullen. Daar is Aké of VD Ven ook geen optie. Of Maatsen er goed genoeg voor is betwijfel ik nog wel enigszins, vind hem vooralsnog niet geweldig spelen. Maar goed, de alternatieven zijn Blind of wellicht Frimpong(?)

18 april 2024 om 10:24

Maatsen speelt bij dortmund toch ook met een 4mans verdediging op linksback? Snap het probleem niet

18 april 2024 om 10:57

Kan prima op linksback maar verdedigend niet geweldig, komt denk ik beter tot zijn recht als wingback

18 april 2024 om 12:59

Voor Blind zou geen plek meer moeten zijn op links. Maatsen en Frimpong als wingback in een 5-mans defensie. Dumfries en Ake/van der Ven als backs in een 4 mans verdediging. Als Blind ergens opgesteld moet worden, moet je het proberen op de plek van van Dijk….

Laat ik voorop stellen dat ik de media nooit echt op hun woord geloof, maar mocht dit waar zijn (wat mij niet echt zou verbazen eerlijk gezegd), dan is deze staf toch compleet ongeschikt?

Deze gast speelt al sinds weet ik veel hoe lang in een 4-mansverdediging, maar alsnog zien ze hem als aanvaller? Ja hij speelde bij Chelsea wat wedstrijden daar, maar het lijkt mij toch duidelijk dat het gewoon een back is met aanvallende kwaliteiten. Ideaal als vervanger voor Q in het NL 11tal.

18 april 2024 om 10:31

Koeman is ook ongeschikt. Je kan best 532 spelen oid, maar niet met een statische formatie. Kijk naar Inter en Leverkusen . Hun rechter-en linkercentrale verdedigers lopen daar constant het middenveld in. Sterker nog, je ziet spelers als Bastoni en Pavard met enige regelmaat op de achterlijn van de tegenstander een voorzet geven.

Echter moet je dat wel tactisch goed neerzetten, en dat kan Koeman niet. Hij zit Frimpong ook meer als aanvaller.. ik heb bij Koeman het idee dat hij zijn team het veld in stuurt zonder echte instructies. zie Frimpong tegen Schotland. die jongen is mogelijk de beste rechterwingback ter wereld, maar liep er gewoon voor lul bij tegen de Schotten. Hij had géén flauw idee hoe hij moest lopen.

18 april 2024 om 15:50

Dan mag je je toch ook wel afvragen waarom een profvoetballer die ook nog de beste op zijn plek ter wereld zou zijn, geen flauw idee heeft waar te lopen? Als je geen instructies krijgt, moet je dat toch zelf invullen? Als ik een random 7 tegen 7 op een middelgroot veld met totale onbekenden speel, dan is iedereen na 5 minuten wel uit wat izjn positie is en hoe dat in te vullen.... en dat zijn amateurs.

18 april 2024 om 19:41

Ik heb sowieso steeds meer de vraag hoe professioneel het professionele voetbal is vanwege al die docus over voetbalclubs. Coaches die voor de wedstrijd dingen zeggen als ‘pass the ball forward and score goals”. No shit Sherlock. Of spitsen die gekocht worden puur op basis van een filmpje op YouTube. Of prof spelers die niet op de hoogte zijn van hun directe tegenstander

Maatsen op links, Aké - VVD - De Vrij in het midden, en Frimpong op rechts. Het leven is simpel.

18 april 2024 om 10:40

@jeroenvoorhout
De Vrij is in een 3/5-mansverdediging goed als centrale verdediger, maar niet als rechtercentrale verdediger. Dan moet hij ook de ruimte achter de wingback dekken, waar ook De Ligt niet in zijn kracht komt. Dan zie ik liever Geertruida daar (of Timber, maar die is herstellende).

18 april 2024 om 20:05

De vrij heeft dat wel al enkele keren prima gedaan in oranje. Ook toen stond hij naast van dijk.

Ik zeg het hier, Frimpong en Maatsen gaan niet mee naar het EK. Maatsen is niet eens opgeroepen vorige periode toen Hartman uit viel, dus die gaat echt met Blind en Ake voor de linkerkant. Ik vermoed dat Koeman 6 verdedigers mee neemt en wel de volgende:

Geertruida / Dumfries
De Ligt / de Vrij
Van Dijk / van de Ven
Ake / Blind

18 april 2024 om 11:02

Je denkt dat Koeman er 6 meeneemt, maar noemt 8 verdedigers op.
Schiet mij maar lek.

Dit is toch ook van de zotte mocht dit waar zijn? Heeft bij Chlsea sporadisch een keer in de aanval gelopen en de rest van z'n carriere als linsback. Koeman zou zich dan echt compleet belachelijk maken mocht dit waar zijn.

Zo zie je maar weer, Blind zal ten alle tijde moeten spelen zelfs als Hatman niet zo zwaar geblesseeerd zou zijn.

Sowieso is de behoudende droge speelstijl van koeman de reden dat hij bij Barca weg moest. Hij kan een team niet echt aan het voetballen krijgen. Nu ook met Oranje speel gewoon 4-3-3 doe niet zo moeilijk zet frimpong rb en hartman of maatsen linksback. Van dijk/ de Ligt rcv en Ake lcv speel met wieffer, frenk, reijnders, gravenberch, veerman (niet allemaal tegelijk inderdaad) op het middenveld en zet Brobbey in de spits.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren