Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizarre ruzie bij Flamengo: fitnesstrainer geeft ontevreden spits rake klappen

Laatste update:

Pablo Fernández heeft voor enorme commotie gezorgd bij de Braziliaanse topclub Flamengo. De Argentijnse fitnesstrainer zou na afloop van een nipte zege op Atlético Mineiro (1-2) enkele klappen hebben uitgedeeld aan spits Pedro. Volgens Braziliaanse media heeft de aanvaller inmiddels aangifte gedaan bij de politie. De spits heeft inmiddels ook een verklaring gegeven via zijn Instagram-account.

Jorge Sampaoli werd half april door Flamengo aangesteld als nieuwe trainer van de club. De Argentijnse oefenmeester besloot destijds als fitnesstrainer zijn landgenoot Fernández mee te nemen. Na het gewonnen competitieduel van Flamengo op Atlético Mineiro zou Fernández een felle woordenwisseling met Pedro hebben gehad.

Het incident ontstond nadat de fitnesstrainer Pedro aansprak over het feit dat hij zich in de slotfase niet bij de andere wisselspelers voegde om zich warm te lopen. Volgens Braziliaanse media zou Fernández dit een gebrek aan respect hebben gevonden voor zijn medespelers en de club. Pedro bleef uiteindelijk het gehele duel op de bank. Hij moet het sinds de komst van Sampaoli doen met weinig speeltijd. De Braziliaanse aanvaller liet Fernández weten dat de manier waarop de technische staf hem behandelt juist een gebrek aan respect voor hem is.

Na deze woorden van Pedro sloegen naar verluidt de stoppen bij de fitnesstrainer door. Fernández zou de spits eerst drie klappen hebben gegeven, die de spits probeerde af te weren, waarna hij hem alsnog een vuistslag in het gezicht gaf. Pedro deed na de wedstrijd aangifte bij de politie in Belo Horizonte. Daar werd door middel van medisch onderzoek bevestigd dat er inderdaad verwondingen in het gezicht van de spits waren te constateren.

Reacties Pedro en Fernández
De spits heeft via Instagram laten weten dat hij ‘laf, zonder reden en onbegrijpelijk is aangevallen’, met een klap in het gezicht, door zijn fitnesstrainer. “Ik kan het hebben over de weinige minuten die ik de laatste wedstrijden heb gespeeld, maar wat er vandaag gebeurd is, is erger dan wat er binnen de lijnen plaatsvindt. Deze fysieke lafheid volgt op de psychologische lafheid die ik de laatste weken heb moeten ondergaan.”

Fernández trok zondag het boetekleed aan en kwam met excuses aan het adres van de 26-jarige aanvaller. “Ik heb op de slechtst denkbare manier gereageerd en hoop het te kunnen uitpraten met Pedro,” zei hij. Het is niet de eerste keer dat Fernández zijn woede niet in de hand heeft. In 2021 werd hij als fitnesstrainer van Olympique Marseille voor enige tijd geschorst na een klap aan een supporter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die man heeft een cursus angermanagment nodig. Wat een debiel zeg. Zoals de beroemde prem ooit zei: geweld is nooit de oplossing.

31 juli 2023 om 09:46

Maar wie niet wilt luisteren moet voelen is ook een heel bekend gezegd ;-)

31 juli 2023 om 09:59

Denk dat nederlandse clubs even een poging moeten wagen voor die spits. loopt toch 1 op 2 wat beste knap is en waarschijnlijk nu voor een habbekrats op te halen is. Als backup spits voor Brobbey, AZ of wellicht Utrecht/twente een prima keuze lijkt me.

31 juli 2023 om 10:22

Vanuit Flamengo ga je niet naar Utrecht, Twente of AZ hoor. Ook zie ik hem Brobbey uit de basis spelen.

Mocht hij al vertrekken, zal-ie naar een topcompetitie, een topclub in een subtop-competitie gaan of geld harken.

31 juli 2023 om 10:23

Waarom denk je dat hij haalbaar moet zijn? Ik zie clubs met moeite in de eredivisie 10 miljoen dit seizoen neerleggen( zijn waarde 20m+ ), PSV zodanig heeft het gedaan maar verder? Deze jongen kan denk ik naar een Porto - Sevilla of dat soort kaliber clubs ook. Verdiend nu 1.5 miljoen ongeveer, zal er vast ook niet achteruit willen. Misschien dat de top 3 met moeite hem kan halen, maar dat word geen habbekrats naar mijn mening!

31 juli 2023 om 11:16

Ik heb niet het idee dat mensen hier beseffen hoe groot die clubs daar in Latijns Amerika zijn en hoe goed die betalen. Twente, Utrecht.. really?

31 juli 2023 om 10:39

Mwah, als ik naar bepaalde situaties in mijn eigen leven kijk.. structureel gepest worden en dat aankaarten bij instanties maar niemand die iets doet. Op een gegeven moment vind ik het best begrijpelijk als de psychische mishandeling van de dader beantwoord wordt door fysieke mishandeling vanuit het slachtoffer. Ik noem het dan zelfverdediging.

Een corrigerende tik uitdelen vind ik ook niet zo problematisch om eerlijk te zijn, we zijn wel wat aan de softe kant geworden allemaal.
Ik kan de situatie verder niet genoeg beoordelen om te bepalen of dit wel of niet binnen de perken is, maar er zijn genoeg situaties waarin ik fysiek gedrag echt prima begrijp.

31 juli 2023 om 12:51

/geweld is nooit de oplossing
/
Ken je de film Law Abidizing Citizen? De personage Clyde Shelton kwam in die film met een geweldige quote: "lessons not learned in blood in are soon forgotten". Vrij vertaald: Als een les niet hardhandig is geleerd, wordt 'ie snel vergeten. Uiteindelijk legde hij (helaas) het loodje, maar zijn maatregelen hebben uiteindelijk wel effect gehad.

Geweld is, in bepaalde gevallen, zeker wel dé oplossing.


Wat is het toch met spelers die respect eisen van hun werkgever. Jij staat op de loonlijst, dus de baas bepaalt wat er met jou gebeurt. Tuurlijk, klappen uitdelen is zinloos en heel overdreven, maar er zal heus wel meer hebben plaatsgevonden dan alleen deze woorden.

31 juli 2023 om 09:49

Er heeft volgens het verhaal inderdaad meer gespeeld, maar dat spreekt ook niet in het voordeel van de staff. Logisch dat er aangifte is gedaan, deze oelewapper mag heel snel op non-actief worden gesteld en een cursus "handjes thuis" gaan volgen.

31 juli 2023 om 10:06

Slavernij is afgeschaft hè kerel. Mijn werkgever kan mijn salaris betalen, maar heeft ook gewoon regels die ze moeten naleven naar mij als werknemer. Dat betekent dat er wederzijds respect moet plaatsvinden en dat als mijn leidinggevende fysiek wordt, te allen tijde mijn leidinggevende fout zit. Je mag je nooit en te nimmer zo uit je tent laten lokken. Wat er ook voorafgaand gebeurd is. Contract van die fitnesstrainer laten ontbinden en wat er ook gebeurd is met Pedro, daar een passende straf aan verbinden (met contractontbinding als zwaarste straf)

31 juli 2023 om 12:35

Mooie redenatie , respect voor elkaar is de basis. Ik ken de hele situatie niet , dus ga er niet over oordelen. Er moet een reden zijn dat iemand zo uit zijn plaat gaat . Ook een werknemer heeft verplichtingen en heeft zich aan de fatsoensnormen te houden. Het zullen beide wel geen padvinders zijn.

31 juli 2023 om 10:10

Gast je weet totaal niet wat er is gebeurd, heeft plaatsgevonden. Toch weet je de hele situatie compleet te bagatalliseren. Ga niet oordelen over dingen waar je niks van weet

wat een recalcitrante vent is die fitnessman joh.
gewoon handjes thuis laten.

pedro overigens goede spits, zou mooi passen bij een club in spanje/portugal.

kwam er bij fiorentina totaal niet aan te pas jammer genoeg.

31 juli 2023 om 10:00

Het woord recalcitrant is hier niet van toepassing, hij is agressief niet recalcitrant dat betekent heel wat anders.

31 juli 2023 om 10:19

Ik denk dat hier eerder recidivist wordt bedoelt.

Du moment je als leidinggevende klappen gaat uitdelen aan het personeel houdt alles op en is er maar één oplossing, ontslag ...

Zal ook niet iemand zijn die in herhaling valt. Wel jammer dat de fitness trainer een kort lontje heeft

Eerst drie tikken proberen uit te delen en als dat niet lukt, dan maar een vuistslag in het gezicht. Als dit waar is, dan denk ik dat de positie van de betreffende fitnesstrainer onhoudbaar is. Het is niet zomaar een iets te fysieke beweging zoals een forse duw of iets dergelijks. Het is een gerichte beweging met de vuist als wapen. Voor de maatregel zal het complete plaatje duidelijk moeten zijn, maar dit is (als het verhaal klopt) onaanvaardbaar.

Wat ik niet snap dat een gozer van 26 zich laat klappen door een 52 jarige en als een bitch aangifte gaat doen. Een Romario of Edmundo had die kerel gehoekt. S’avonds een biertje met hem gedronken en klaar. Life goes on. Maar goed als je op je 26ste je haar blond verft. Verwacht ik ook geen mannelijke reactie

31 juli 2023 om 14:49

Ik denk dat een gemiddelde 52 jarige fitnesstrainer beter klappen kan uitdelen dan een gemiddelde 26 jarige voetballer. Maar dan nog slaat je reactie nergens op natuurlijk. Terug slaan is altijd beter toch?

31 juli 2023 om 15:07

Ik denk dat @periquito meer bedoelt dat de tijdsgeest ontzettend veranderd is.. "vroeger" had je mannen die voetballen, nu zijn het verwende snotneuzen die tegen een bal aan trappen. Nee, het is niet goed wat er gebeurd is, laat ik dat voorop stellen, maar die "snotneuzen" kunnen ook nog eens bloedzuigers zijn wat "vroeger" terecht of onterecht totaal anders aangepakt werd en waar dus de dito reactie op kwam

31 juli 2023 om 17:19

Vooral het argument dat als je op je 26e je haar blond verft, je geen mannelijke reactie verwacht vind ik inhoudelijk niet heel sterk. Waarom verwacht je geen mannelijke reactie van iemand die op zijn 26e zijn haar blond verft?

1 augustus 2023 om 07:02

Geweld met geweld bestrijden heeft de mensheid al zo veel ellende gebracht. Wat mij betreft heeft deze speler zich een stuk meer volwassen gedragen dan de fitnesstrainer

1 augustus 2023 om 13:11

Omdat anders de speler fout was door iemand die 2x zo oud is te slaan. Als iemand ergens iets doet waar je het niet mee eens bent sla je diegene maar hahahahahha dan heb je een lastig leven zo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren