Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz zet vraagtekens bij keuze Koeman: ‘Ik vind hem Nederlands elftal-waardig’

Laatste update:

PSV-trainer Peter Bosz is van mening dat Jordan Teze een oproep van bondscoach Ronald Koeman had verdiend, zo meldt hij tijdens de persconferentie vooruitblikkend op het duel met FC Twente. Koeman maakte vrijdag de definitieve selectie van Oranje voor de komende interlandperiode bekend, waarin Teze niet werd opgenomen.

“Als je kijkt naar de wedstrijd die hij (Teze, red.) tegen Dortmund speelde, had je hem misschien wel moeten selecteren”, aldus een verwijtende Bosz. “Ik vond hem daar echt heel goed spelen, daarin herkende ik Jordan weer zoals hij in de eerste seizoenshelft speelde.”

“Ik vond hem na de winterstop een mindere fase hebben”, vervolgt de oefenmeester van PSV. “Maar zoals hij nu weer tegen Dortmund speelde, dan vind ik hem echt Nederlands elftal-waardig. Alleen ik heb niet het overzicht dat de bondscoach wel heeft.”

“Hij (Koeman, red.) weet natuurlijk precies hoe hij wil gaan spelen, dat weet ik ook niet. Denzel Dumfries en Jeremie Frimpong zijn hele andere types, die zijn als opkomende vleugelverdediger heel bruikbaar, maar ik weet dus niet hoe hij wil gaan spelen”, aldus Bosz.

“Jordan is iemand die ook in een viermansverdediging laat zien dat hij daar uitstekend kan spelen”, vindt Bosz. Dit seizoen is Teze de vaste rechtsback bij de koploper van de Eredivisie, maar door de moordende concurrentie achterin bij het Nederlands elftal valt hij dus net buiten de selectie. Koeman, die graag met vijf verdedigers speelt bij Oranje, geeft rechts in de verdediging veelal de voorkeur aan Dumfries, die gewend is aan het systeem bij zijn club Internazionale.

Koeman nam wel twee andere PSV’ers op in zijn definitieve selectie. Middenvelders Jerdy Schouten en Joey Veerman behoorden tot de gelukkigen. Teze moet achterin dus onder anderen Dumfries en Frimpong voor zich dulden. Ook is er voor het eerst een plekje in de Oranje-selectie voor Feyenoorder Quinten Timber.

De komende interlandperiode staan er voor het Nederlands elftal twee oefenduels op het programma. Deze wedstrijden staan beide in het teken van voorbereiding op het EK, dat aankomende zomer in Duitsland van start gaat. 22 maart komt Schotland op bezoek, op 26 maart is Duitsland de tegenstander.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Doet het aardig, maar Bosz weet toch ook wel dat oranje achterin betere opties heeft..

15 maart 2024 om 15:17

Idd. Wel aardig steuntje in de rug voor die jongen van zijn trainer. Is natuurlijk slim en goed om het vertrouwen nog sterker te maken.

15 maart 2024 om 15:42

Is dat zo? Aan de ene kant natuurlijk mooi om te horen dat jou coach jou naar voren schuift, maar nu heeft hij wel een verwachting bij Teze gecreëerd en als dit aanhoudt (wat gezien de concurrentie wel de verwachting is) zou Teze dus nogal gefrustreerd of teleurgesteld kunnen worden.

15 maart 2024 om 15:53

Teze zal toch ook die selectie zien en niet de illusie hebben dat hij er binnenkort bij komt? Prima back maar speelt op de positie waar misschien wel de meeste concurrentie van allemaal is. Zelfs Frimpong staat niet basis.

En dan is Timber er niet eens bij, die ook zowel centraal als RB kan spelen.

15 maart 2024 om 16:44

Ik vind dat hij het ten opzichte van Geertruida wel verdiend. Geertruida is dit jaar niet beter geworden en heeft in te veel wedstrijden heel dom balverlies geleden met gekke overschattingsfouten. Teze is stabieler en doet geen gekke dingen.

15 maart 2024 om 17:10

Geertruida wordt ook meegenomen als centrale verdediger daar is die gewoon een paar klassen beter als Teze. En Teze is al helemaal niet beter als Frimpong of Dumfries

15 maart 2024 om 20:31

@kuipman: hou op joh. Geertruida is ook dit seizoen van een veel hoger nivo dan Teze ooit zal halen

15 maart 2024 om 20:59

Kuipman, dan moet je dit weekend toch echt even langs de opticien. Geertruide toch echt nog wel een klasse beter dan Teze.

In het geval van een viermansdefensie kan Geertruida ook op de back en is beter dan Teze naar mijn mening, dus ik zou Teze ook thuislaten.

15 maart 2024 om 15:39

Tuurlijk man...geertruida, Dumfries en Frimpong zijn allen aanzienlijk beter. Weet Bosz zelf ook wel, maar die wil Teze gewoon ff een goed gevoel geven.

15 maart 2024 om 17:29

Geertruida is echt een prima speler en die komt er wel, maar daar is in dit Oranje gewoon geen plek voor. Op al zijn posities lopen spelers die op het moment minimaal een klasse beter zijn en op een veel hoger niveau spelen.

Geldt natuurlijk ook voor Teze, om bij het topic te blijven.

Is gewoon niet goed genoeg ten opzichte van de andere spelers die er nu zijn geselecteerd.

Frimpong en Dumfries krijgen natuurlijk altijd de voorkeur momenteel en dan blijft er niet veel over voor Teze. Lullig voor hem, maar het is niet anders.

15 maart 2024 om 15:21

In de periode dat Hato ook werd opgeroepen was Teze een betere keuze geweest. Momenteel heb je met Van Dijk, De Ligt, Van der Ven, Botman, Timber en flexibel inzetbare Ake en Geertruida veel meer opties. Dan is de concurrentie gewoon te groot. Al was Teze nou een spits geweest, had hij er zo bijgekunt

15 maart 2024 om 15:37

Als je Hato als linkeroptie classificeert en Teze als rechteroptie, dan is het dat niet. Ze vervangen elkaar dan dus niet. Ik denk dat Koeman zo redeneert.

15 maart 2024 om 15:38

@Westend, Met welk been trapt Teze tegen de bal? En met welk been trapt Hato tegen de bal? Waar op het veld staat Teze en waar Hato. Zoals je zelf al zegt, als Teze een spits was geweest dan….Nou, Teze is net zo min spits als LCV

15 maart 2024 om 16:21

Hato trapt doorgaans falicant over de bal heen, dus dan heb ik liever een rechtspoot op links

15 maart 2024 om 16:22

Teze draait nu goed bij PSV als back, maar oogde als centrale verdediger niet echt stabiel. Ook toen snapte ik wel dat hij er niet bij zat. Ik heb ook wel het idee dat de manier van spelen die jongen er nu beter uit doet zien. Ik vraag me af of hij het in een top competitie redt.

15 maart 2024 om 19:33

Met een rechtspoot op lcv in een 3 mans verdediging zou echt voor veel problemen zorgen. Op die positie sta je vaak een stuk dichterbij de zij- lijn. Dat limiteerd je passes enorm en zorgt er voor dat er veel makkelijker fouten worden gemaakt onder druk.

15 maart 2024 om 15:25

Vind het wel een interessante optie hoor om mee te nemen naar het Ek. Toch multie inzetbaar achterin en op rechts.

15 maart 2024 om 15:48

Ja, maar daarin vind ik geertruida beter. Eens dat hij het goed doet en een interessante speler is.

15 maart 2024 om 18:59

Maar wie ga je dan thuis laten?
Als iedereen fit is moeten er van deze selectie van 26 eigenlijk al 9 of 10 spelers afvallen. Er mogen er maar 23 mee terwijl de Jong, vd Ven, Bijlow, Timber, Gravenberch, Lang en Zirkzee, hier mits fit, normaal gezien nog bij zouden komen.
Specifiek in de verdedeging hebben we het dan nog niet eens over Botman, die misschien niet bezig is aan zijn beste seizoen, maar ook recht van spreken heeft.

Teze draait een goed seizoen. In deze vorm kan hij zeker mee, maar op rechtsback heb je twee betere spelers. En Geertruida had wat vormproblemen, dus ipv hem zou kunnen, maar denk dat Geertruida meer potentie heeft en voetballend beter is. Daarnaast speelt hij weer prima de laatste weken.Edit: tekst wat beter geleden. Titel strookt niet met wat Bosz daadwerkelijk zegt

Hij is toch niet beter dan Dumfries en Frimpong, dat ziet Bosz ook wel.

15 maart 2024 om 18:10

Dat ligt er dus aan hoe je speelt. Als ze met 4 verdedigers speelt dan heb je niet zoveel aan Frimpong. Die is een topper met 5 verdedigers als halve rechtsbuiten. Maar als pure rechtsback is Teze verdedigend echt wel beter. Maar ik snap Koeman wel met Frimpong, Dumfries en Geertruida heeft hij meer opties op verschillende posities en systemen.

Teze staat op rechts en dan moet hij concurreren met Dumfries en Frimpong. Centraal moet hij concurreren met Van Dijk, Ake, De Vrij, De Ligt, Van De Ven en eventueel nog Botman en Geertruida. Ook dat gaat hij nooit winnen. Het is dus niet vreemd dat hij er niet bij zit.

Je hebt dumfries, frimpong, geertruida, en daarna pas teze volgens mij



Dit is nou al de tweede keer dat Bosz dit zegt maar met de concurrentie van Frimpong en Dumfries is het toch gewoon volledig logisch dat hij niet in aanmerking komt. Ik vind hem dit seizoen wel redelijk spelen, staat verdedigend toch wel vaak goed waar hij vorig jaar veel slaap momenten had of gewoon volledig verkeerd stond, al helpt dat het team dit jaar gewoon veel beter staat daar natuurlijk ook bij. Ook vind ik dat hij net als Dest eens aan zijn voorzet moet gaan werken om aanvallend meer bij te dragen. PSV heeft veel de overhand dus uiteindelijk hebben ze toch wel wat assist op hun naam maar voor mijn gevoel zijn van elke 10 voorzetten die hij geeft er 5 gewoon volledig kansloos en uiteindelijk maar 1 of 2 bruikbaar(geen statistiek maar een onderbuik gevoel). Al vind ik Dest wat dat betreft erger, zoveel dreiging maar uiteindelijk vrij weinig eindresultaat.

als bosz zijnde kan je hier toch beter niks over zeggen? maar het zal hem wel gevraagd zijn.
want wat is nou het voordeel van een teze om zich aan te sluiten bij het nederlands elftal, behalve de transferwaarde die misschien omhoog gaat. Als bosz zijnde houdt je toch liever iedereen bij elkaar, ook tijdens de interland periode. Minder reizen, minder kans op blessures etc.

als ik supporter was van een club zou ik juist blij zijn als spelers niet worden opgeroepen voor het nationale elftal. Maar goed, zoals ik al zei zal dan de waarde van een speler misschien wat minder zijn.

Dumfries en Frimpong zijn geen concurrenten.

Enige waar ik Teze misschien beter in vind, is zijn vroege voorzet. Die is uitstekend vaak, maar dan wel afgesteld op Luuk de Jong hahaha.

Teze moet concurreren met De Vrij, De Ligt, Geertruida en Timber (als die weer fit is).

En ik denk dat hij minder goed is dan al die bovengenoemde...

Alleen als RCV in 3 mans defensie is hij denk ik beter dan De Ligt, die is echt matig op de RCV plek, die moet je dan echt CV zetten.

15 maart 2024 om 15:46

Eens wat betreft die voorzet. Meestal worden backs met het fysiek en de speelstijl van Teze geklasseerd tot aanvallend minder, echter vind ik de voorzet van Teze van een heel hoog niveau.

Een hele goede rechtsback. Eventueel zou zijn potentie als rcv hoger kunnen liggen, maar dit is puur hypothetisch obv zijn fysiek en bouw. Hij speelt al erg lang als rb en doet het naar behoren. Zijn pech is alleen dat Dumfries en Frimpong altijd beter zullen blijven.

Is gewoon een stuk minder als diegene die zijn opgeroepen, dat weet Peter ook.

Leuk dat Bosz Teze een steuntje in de rug wilt geven. Echter als Bosz gewoon kritisch kijkt is Teze toch niet beter dan welke speler is opgeroepen in de vorm van Geertuida, Dumfries, Frimpong, Van Dijk, De Vrij en De Ligt.
Teze speelt een leuk en aardig seizoen vergeleken met de vorige seizoen waarin hij erg matig en pover was maar zelfs in een leuk en aardig seizoen voor hem zal die er niet aan te pas komen om bij Oranje in beeld te komen.

Lijkt me beter dat hij voor Congo gaat kiezen als die daadwerkelijk interland voetbal wilt spelen. Kan die misschien nog een Afrika Cup meepakken in z'n carriere.

Ik vind Teze dit jaar beter spelen dan Geertruida, die toch wel lang met een vormdip heeft gekampt. Teze komt verdedigend nauwelijks in de problemen (vind hem in dat opzicht beter dan Geertruida) en heeft een uitstekende voorzet. Heeft een uitstekende CL campagne gespeeld ook en laat dus ook zien dat hij het niveau aan kan.

Het probleem van Teze is denk ik dat hij in dit specifieke systeem van Bosz goed uit de voeten als verdediger die voornamelijk achter de bal blijft bij balbezit PSV (en vanuit de tweede lijn dus ook vaak een fijne voorzet kan geven). Die rol is er in Oranje alleen niet echt. Als wingback in een 343/523 heeft hij de kwaliteiten niet voor (daar zijn de Dumf en Frimpong echt superieur voor). Als derde centrale verdediger zou hij dat wel kunnen, maar dan is de rol toch ook weer net iets anders. In een 433 heeft hij op rechtsback te veel concurrentie van Dumfries en Frimpong ook en als een van de twee centralen heeft hij ook te veel concurrentie. Ik denk dat Geertruida er met zijn specifieke kwaliteiten beter in past.

Overigens zou ik Schouten als derde cv posteren in Oranje. Kan hij lekker inschuiven in balbezit en daarmee het probleem (deels) oplossen dat we niet kunnen opbouwen in 352 en opties voorin tekortkomen.

15 maart 2024 om 15:36

Geertruida heeft kort een vormdip gehad maar heeft daarna gewoon weer top gepresteerd. Ook in de CL. Is zowel verdedigend als aanvallend beter.

15 maart 2024 om 16:01

Ik vind Geertruida verdedigend absoluut niet beter, en aan de bal brengen ze allebei andere kwaliteiten. Geertruida is een stuk beter met de bal aan de voet en de combinatie, maar ik vind de voorzet van Teze van grote kwaliteit getuigen. Geertruida is allrounder dan Teze, maar ik vind Teze in sommige aspecten beter dan Geertruida (vooral op fysiek gebied).

15 maart 2024 om 15:48

Geertruida heeft helemaal niet lang een vormdip gehad hoor. Lutsharel speelt al heel wat jaren op een constant en hoog niveau. Hij is verdedigend ijzersterk maar pikt ook heel wat goals mee. Volgens mij staat de teller op 6 in de Eredivisie. Ja, er was sprake van een paar minderen potten. Maar dat moeten we ook niet groter maken dan het is. Geertruida is de Eredivisie inmiddels wel lang en breed ontstegen. Over Teze kan ik weinig zeggen. Ik kijk bijna geen PSV, maar heb het altijd maar een kleurloze voetballer gevonden. Er zijn veel meer en betere opties dan Teze. We hebben immers behoorlijk veel keuze voor CV/RCV en RB. Dus zo gek is het niet dat hij er niet bij zit.

15 maart 2024 om 16:00

Ik vond hem eigenlijk het hele eerste half jaar van het seizoen onder zijn niveau presteren met als dieptepunt zijn wedstrijd tegen PSV. Ik vind Geertruida een goede voetballer hoor die heel veel aspecten prima beheerst (verdedigen, dribbelen, passen, scoort regelmatig een doelpunt). Doordat hij een allrounder is en onder zijn niveau presteert / presteerde, had ik het best wel logisch gevonden als Teze boven hem geselecteerd was geweest. Maar goed, zoals ik al schreef, Teze heeft bepaalde specifieke kwaliteiten die denk ik niet passen bij het huidige Oranje op de rcv positie.

Ook wel grappig dat je zegt bijna nooit PSV te kijken, maar wel weet dat Teze minder is dan een hele hoop andere opties. Dat er veel opties zijn klopt, en dat lijkt me heerlijk voor de bondscoach, maar dat betekent helaas ook dat er spelers thuis moeten blijven die het wel zouden verdienen (even los van alle blessures: Teze, Botman, Maatsen, vdven, Dallinga, Zierkzee, Lang zijn allemaal spelers die niet zeker zijn van een plek maar wel een hoog niveau aantikken).

15 maart 2024 om 16:41

Maarja, als je gaat kijken naar wat je op rechtsback hebt lopen. Dan zijn Dumfries en Frimpong onomstreden. Teze zit onder dat niveau. En ik vind persoonlijk Geertruida beter, maar dat zal enigszins gekleurd zijn, net zoals bij jou. Misschien een beetje lood om oudijzer of wellicht een kwestie van smaak. Ik ben het er overigens niet mee eens dat Geertruida heel het eerste halfjaar onder zijn kunnen heeft gepresteerd. En ik kijk toch echt elke Feyenoord wedstrijd haha.

15 maart 2024 om 23:34

Ben in ieder geval blij dat er tenminste iemand een nuchtere analyse kan geven. Vind Teze verdedigend en fysiek (snelheid en kracht) ook veel beter dan Geertruida. En stiekem ook wel zuiverder in zijn passing (voorzetten en linie brekende passes). Geertruida zijn basis techniek is wel weer beter, waardoor alles er beter uitziet.

Ik vind Teze juist in een driemans verdediging beter dan Geertruida, omdat hij bij PSV in een soortgelijke rol speelt. Achter de bal naast Ramalho en Boscagli. Geertruida speelt meer als een middenvelder en soms als een aanvallende middenvelder. Dat kan natuurlijk niet bij het Nederlands elftal. En Teze heeft in de CL beter gepresteerd dan Geertruida heeft gedaan. Meer doelpunten en assists, terwijl hij toch verdedigender is dan Geertruida.

Maar goed, het verschil in niveau is minimaal en dan helpt het dan de assistent van de bondscoach ook de assistent is van Slot bij Feyenoord. Dan neigen ze naar een speler die bekender is bij de staff.

16 maart 2024 om 01:04

Ik begrijp ook niet hoe mensen (voornamelijk PSV-ers) erbij komen dat Geertruida een langere tijd een vormdip heeft gehad. Die jongen heeft in de afgelope seizoenen zeer constant gepresteerd en heeft dit seizoen 1-2 wedstrijden wat minder gespeeld.

Hij is in werkelijk alles beter dan Teze, maar PSV-ers willen dat niet zien. Dat mag natuurlijk, maar dat omhoog praten van Teze t.o.v. Geertruida begint wel lachwekkend te worden

15 maart 2024 om 16:13

Ik ben ook heel benieuwd of Schouten nu als derde CV wordt gezien. Daar speelt hij tegenwoordig vaker dan op het middenveld helaas.

Maargoed, ik denk dat Bosz hier antwoord geeft op een vraag en Teze hier subtiel een compliment wilt geven. Hij doet het gewoon heel goed dit jaar, maar er zijn ook betere opties en andere smaken.

Bosz spreekt met een gekleurde bril. Natuurlijk mooi dat hij Teze in de spotlights zet, en ook wel verdiend. Maar als je objectief kijkt zijn er gewoon betere alternatieven.

Leuk hoor Peter, maar je weet zelf ook dondersgoed dat alle opgeroepen backs een stuk beter zijn dan Teze. Centraal hoeven we niet eens over te spreken, daar zet je hem zelf niet eens neer.

15 maart 2024 om 16:04

Teze speelt vaak wel in balbezit als een soort derde centrale verdediger bij PSV, echt achter de bal, naast Ramalho (of soms een paar meter naar voren). In de 523 van Oranje zou hij alleen in aanmerking komen als rcv. Een echte cv is het niet, maar dat vind ik bijvoorbeeld van Geertruida en Timber ook niet (De Vrij en De Ligt wel bijvoorbeeld). Hij moet concurreren met Geertruida en Timber dan, en ik denk dat de specifieke kwaliteiten van Teze het voor het systeem van Oranje moeten afleggen tegen de specifieke kwaliteiten van Geertruida (en bij terugkeer van Timber ook die van Timber).

Lachwekkend altijd, die clubtrainers die als ze even niets te doen hebben op de stoel van de bondscoach willen zitten.

Allemaal weer veel slap gezever hier Teze laat het iedere wedstrijd weer zien ook de Europese wedstrijden hij verdient gewoon een kans om het te bewijzen KLAAR.!!

15 maart 2024 om 15:52

Maar alle overige opties doen dat toch ook? Spelen ook wekelijks, halen een hoog niveau en laten/lieten het ook in Europa zien?

15 maart 2024 om 23:36

Vond jij oprecht dat Geertruida het in de CL campagne goed deed? Eigen doelpunt tegen Atletico kan gebeuren. Maar dat je staat te slapen tegen Lazio en daardoor uit de CL ligt is niet te accepteren.

16 maart 2024 om 10:09

Die goal kwam vooral uit dom balverlies van Timber in de omschakeling. Geertruida heeft prima potten gespeeld in de CL. Vooral de eerste 3 wedstrijden was ie uitstekend. Hij heeft (samen met het hele team) een wat matige maand gehad eind vorig jaar, maar hij staat alweer op 7 goals ook.

Geertruida brengt veel meer dan Teze en is daarnaast multi-inzetbaar. En heel eerlijk, was PSV veel boeiender dan Feyenoord in de CL? Vind het wel meevallen eigenlijk. Beiden 2 potjes gewonnen.

tja, ik ben een groot fan van Jordan en ik denk zeker dat hij gewoon mee kan met de rest bij Oranje maar met Dumfries en Frimpong en nu zelfs Geertruida is er gewoon geen plek voor hem. als je hem erbij zou halen zou dat dan waarschijnlijk ten koste moeten gaan van Geertruida en dan zit je alsnog 99% van de tijd waarschijnlijk op de bank.

als hij een stap hogerop maakt en het daar ook goed blijft zie ik nog wel een plekje voor hem bij Oranje.

Jordan Teze doet het hartstikke goed dit seizoen, maar als je concurrenten Dumfries, Frimpong en Geertruida zijn, dan is het hartstikke logisch dat je vanaf de tribune of van achter jouw tv naar Oranje mag kijken als Teze zijnde.

15 maart 2024 om 17:28

Vergeet Timber niet, die zou daar ook nog kunnen spelen

Gewoon een realistische keuze van Koeman. Ikzelf ben ook niet zo pro-Teze.

Lief van Bosz dat ie het opneemt voor Teze, maar die jongen heeft weinig te zoeken in Oranje. Zowel Dumfries als Frimpong en Timber zijn vele malen beter, en daarnaast Geertruida die ook beter is dan Teze. Zowel als RB als RCV. Mocht je Teze überhaupt als RCV zien, dan kan die in een ellenlange rij gaan staan, want daar hebben we sowieso al genoeg betere spelers voor.

Voor wie in de plaats zou Teze er bij moeten zitten? Ik zie het niet.

15 maart 2024 om 23:38

Vind Teze beter dan de ligt en Geertruida. In dit systeem werkt de ligt niet als rcv, omdat hij niet aan de buitenkant kan verdedigen. En Geertruida vind ik persoonlijk minder dan Teze.

17 maart 2024 om 00:58

Persoonlijk acht ik De Ligt altijd nog wat stapjes hoger dan Teze. Ongunstig systeem of niet. Enige minpuntje van Mathijs is zijn druistige capriolen en af en toe cruciale fouten... die steevast resulteren in tegengoals.

Ligt aan je concurrentie. Dumfries en Frimpong zijn veel beter en Geertruida is minstens gelijkwaardig (gewoon beter wat mij betreft maar goed) en die kan zowel centraal als rechts achterin. Teze is best een stabiele speler, maar ik vind hem niet erg boeiend in dit PSV.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren