Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brama: ‘Hij nam drie man staf mee: een kok, chauffeur en een schoonmaakster’

Laatste update:

FC Twente gaat een speciale afscheidswedstrijd organiseren voor Wout Brama, zo heeft de club bekendgemaakt. De middenvelder hing afgelopen zondag zijn schoenen aan de wilgen na de finale van de play-offs om Europees voetbal. Het duel zal worden gespeeld tussen het kampioensteam uit 2010 en een team van voetbalvrienden, zoals Bram van Polen en Peter Wisgerhof. In de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia blikt Brama alvast vooruit op het duel.

Zo moet hij de keuze voor een trainer nog maken. "Ik heb veel goede trainers gehad, daar moet ik nog iemand uit kiezen. Ik vind dat Erik ten Hag er zeker bij moet zijn. Maar ook Fred Rutten, Michel Preud'homme, Steve McClaren en Ron Jans. We hebben een goede bank. Ten Hag heb ik drie jaar als jeugdtrainer gehad. Wij waren soms vervelend voor elkaar. Wij botsten, omdat wij allebei dezelfde eigenwijsheid in onze flikker hebben. Als ik ergens achtersta en ik heb daar mijn argumenten voor, ben ik daar best wel moeilijk vanaf te krijgen."

Als voorbeeld noemt Brama een moment op de training. "Ik heb echt schreeuwend tegenover Ten Hag gestaan. Ik moest mijn shirtje in de broek doen, dat vond hij heel belangrijk. Ik dacht: waar maak je je druk om? Hij schreeuwde over het hele veld: 'Wout, Wout, shirt in je broek!' Dan deed ik hem aan de voorkant iets in de broek. 'Ook je achterkant!', schreeuwde hij dan. Ik weet niet of hij dat nog steeds doet bij die jongens van Manchester, haha."

Ook deelt Brama in de podcast een aantal mooie anekdotes over oud-ploeggenoten, onder wie doelman Nikolaj Michajlov. "Er zijn veel gekke spelers voorbijgekomen. Keepers waren ook gek. Bij PEC Zwolle had ik Kevin Begois. En Michajlov. Die jongens waren gekker dan wij gewend waren. Michajlov had drie Bulgaren mee als staf. Een kok, een schoonmaakster en een chauffeur. Die kwam op een dag met een hanekam en had liposuctie laten doen aan zijn buik."

Presentatrice Fardau Wagenaar weet niet wat ze hoort. "Hè, echt waar? Die liposuctie hebben wij nooit gemeld in de krant, Leon (ten Voorde, Twente-watcher, red.)." Brama vervolgt: "Hij had dat in Bulgarije laten doen in de winterstop. Twente wist daar ook niks van. Ik heb geen idee of ze het nu wel weten. Dit soort jongens zijn volledig zichzelf. Dat is alleen maar leuk, vind ik."

Arnautovic
Ook over Marko Arnautovic heeft Brama een mooie anekdote. "Die hoorde ook bij de jongens die knettergek waren. Die vond zichzelf heel goed, maar hij was ook heel goed. Dat was wel een fijne combi. De eerste keer dat hij inviel hoorde ik hem daarna bij de jeugd in de kleedkamer zeggen: 'I was so good. I was the best player on the pitch.' Zo praat hij dan over zichzelf. Ik vind dat heel raar, haha. Maar hij heeft het wel ver geschopt. Dat is ook echt een kracht van hem."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi onderwerp, rampzalige titel, maar ok.

Ik hoop ontzettend om erbij te zijn. In tegenstelling tot de afscheidswedstrijd van Sander Boschker worden dit echt allemaal spelers waar ik mee opgroeide bij de club. Fantastisch om dat weer allemaal bij elkaar te zien. 8 September zal voor een interland weekend vallen denk ik trouwens, als iemand als Van Polen ook meedoet?

16 juni 2023 om 14:13

Dat kan je toch niet echt verbazen? Ben nu 3 maanden in Nederland en vertrek 6 september weer naar huis, dus mis ik net het duel tussen de vrienden en de kampioensploeg, dat vind ik wel jammer, wel mooi dat gisteren ook nog het obladi oblada te horen was 😉

16 juni 2023 om 14:15

Komende zondag is nog niet uitverkocht met Oranjefans of Italianen, tukkers zullen nog wat duidelijker te horen zijn dus.

Hahaha geweldig altijd die verhalen. De Corpodcast kan er ook wat van, heerlijk! Jongens als Arnautovic is toch fantastisch, ofja je moet er van houden. Nuchtere Hollanders als Brama is uniek, mooie vent.

Noem je alle trainer vergeet je de belangrijkste, Garcia Garcia

Ik hoop echt dat Bryan Ruiz meedoet. Zal zo vet zijn om hem weer in het shirt van FC Twente te zien

16 juni 2023 om 14:45

Ja die heeft toegezegd, ook N'kufo komt, schijnt dat de hele kampioensploeg heeft toegezegd te komen

16 juni 2023 om 15:56

Wat fantastisch! Helaas ben ik zelf in het buitenland tegen die tijd, wellicht dat het op Youtube uitgezonden wordt. Ik ga het in ieder geval proberen te kijken, klinkt als een fantastisch potje

16 juni 2023 om 16:01

Ik ben dan ook niet meer in Nederland, had er graag bij geweest, hoop en ga er half vanuit dat RTV Oost het uitzend. Anders op het YouTube kanaal van Twente, maar ja dan heb je maar 1 camera ofzo

16 juni 2023 om 18:51

ja, en N'kufo wat een beest was dat..

Hij had klaarblijkelijk enorm goede argumenten voor het niet in zijn broek doen van zijn shirtje.

16 juni 2023 om 15:03

Hij hoeft geen goede argumenten te hebben, alleen zijn eigen argumenten.

17 juni 2023 om 02:01

'"ten Hag heb ik drie jaar als jeugdtrainer gehad. Wij waren soms vervelend voor elkaar. Wij botsten, omdat wij allebei dezelfde eigenwijsheid in onze flikker hebben. Als ik ergens achtersta en ik heb daar mijn argumenten voor, ben ik daar best wel moeilijk vanaf te krijgen." Als voorbeeld noemt Brama een moment op de training. "ik heb echt schreeuwend tegenover Ten Hag gestaan. Ik moest mijn shirtje in de broek doen, dat vond hij heel belangrijk. Ik dacht: waar maak je je druk om? Hij schreeuwde over het hele veld: 'wout, Wout, shirt in je broek!' Dan deed ik hem aan de voorkant iets in de broek. 'ook je achterkant!', schreeuwde hij dan.'

Dit was echt een leuk gesprek. Aanrader deze podcast! Brama, je bent een held voor Twente. Bedankt voor alles!

16 juni 2023 om 15:01

Luister ze altijd, vind het extra leuk als Gerben de gespreksleider is, die pikt geen gezeur van mijnheer ten Voorde. Dat Heracles ook tijd inneemt vind ik dan weer minder 😜 Ook blij dat Fardau er niet meer zit, die kan nog geen zin zeggen zonder 101 mitsen en maren.

Super veel zin in! Wordt heel speciaal,

Wout Brama is altijd een hele degelijke speler geweest. Zo degelijk zelfs dat Wout Brama als begrip gebruikt kan worden. Hij is een type Wout Brama en dan weet iedereen wel wat daarmee bedoeld wordt. Heeft een mooie loopbaan gehad en heeft bij Twente alles eruit gehaald wat erin zit.

Blij om te horen dat er een afscheidswedstrijd komt. Heerlijke spelers die gaan komen en het kan niet anders dan een goede sfeer worden.
Hopelijk mooi weer die avond en dan is het feest compleet

Daar staan toch wel wat iconen en recordhouders op het veld zeg. Niet dat ze allemaal een grootse carrière hebben gehad maar neem Brama, Boschker en Van Poolen. Echte club mensen met enorm veel wedstrijden voor 1 club (Boschker recordhouder in NL). 'N Kufo als recordhouder met al zijn doelpunten. Theo Janssen als icoon op zich. Dat gaat gewoon een geweldig gezelschap op een feestelijke middag.

16 juni 2023 om 16:49

Durf het bijna niet te zeggen, maar ik vond het jammer dat Boschker weer terug kwam naar Twente, is nooit mijn favoriet geweest, vond/vind hem als mens niet prettig en vrij arrogant, als keeper niet zo goed die zijn houding kon verklaren en dat ik persoonlijk wilde dat hij terug kwam.

16 juni 2023 om 17:12

Als persoon inderdaad niet de meest prettige, en daar kan Brama ook over meepraten volgens mij onder Garcia. Maar heeft wel erg veel voor de club betekent natuurlijk. Het is en blijft nog altijd mijn bekerheld.

Brama een echte clubjeld. Kwam terug van zijn avontuur in Australië om Twente terug te brengen na de eredivisie. Mooi carrière met als hoogtepunt het kampioenschap en Nederlands elftal. Wat mij betreft mag hij een standbeeld krijgen naast N'Kufo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren