Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clubicoon van Ajax doet in De Telegraaf open sollicitatie naar terugkeer

Laatste update:

Dennis Bergkamp wil als coach terugkeren in de voetballerij, zo geeft hij aan tegenover De Telegraaf. Een functie als hoofdtrainer ziet hij echter niet zitten. Bergkamp gaat naar eigen zeggen liever individueel met toptalenten aan de slag.

“Het kriebelt weer”, zegt Bergkamp in de ochtendkrant over een mogelijke terugkeer in de voetballerij. Tot dusver werkte the Non-Flying Dutchman in de jeugd van Ajax, waarna hij vanaf 2011 gedurende zes jaar de functie van assistent-trainer bij de Amsterdammers bekleedde.

In december 2017 werd hij op non-actief gezet, samen met trainer Marcel Keizer en Hennie Spijkerman. In 2019 was hij gedurende enkele maanden verantwoordelijk voor de veldtrainingen van het beloftenteam van Almere City FC. Dat was vooralsnog ook zijn laatste klus in de voetbalwereld.

Mogelijk komt daar nu snel verandering in. Een rol als hoofdtrainer ziet hij alleen nog steeds niet zitten. “Ik denk ook dat ik niet goed genoeg ben als hoofdcoach, omdat ik daar niet de volle aandacht voor heb om alles te willen managen. Ik heb wel respect voor de mensen die dat gevoel wel hebben. Ik heb liever een andere rol, tussen de jeugd en het eerste elftal.”

Bergkamp geeft aan dat hij het opleiden van toptalenten het ‘allermooiste’ vindt om te doen. “De brugfunctie bij Ajax van de jeugd in de opleiding naar het eerste elftal paste daarom het beste. Maar dat was ook hoe ik speelde, tussen de linies. Ik was niet een middenvelder, niet een aanvaller. Ik vond dat bij Ajax een geweldige functie.”

“Ik zag de talenten komen, had overleg met de trainers in de jeugd, met het hoofd opleiding en ik had ook een stem richting de hoofdtrainer”, vervolgt Bergkamp. “Want dat wil je, dat je respect afdwingt en dat men luistert als je zegt dat er een speler aankomt uit de jeugd en dat ze niet zomaar doorgaan met een andere, oudere speler.”

De oud-prof verwacht terug te keren in de voetballerij en ziet dan eenzelfde soort rol voor zichzelf weggelegd als vijf jaar geleden bij Ajax. “Dat is een van mijn hoofdambities. Omdat ik denk dat ik daar goed in ben…”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het lijkt me dat hij als individuele trainer altijd terug welkom is. Geen inspraak op beleid of bestuur. Gewoon spelers beter maken en inspireren.

7 december 2023 om 08:33

Eens, Wat mij betreft meer dan welkom bij Ajax, desnoods als spitsen trainer bijvoorbeeld. Denk sowieso dat jonge talentvolle aanvallers door hem prima klaargestoomd kunnen worden voor Ajax 1.

7 december 2023 om 10:45

Het zou wat zijn als Brobbey ook nog gaat stiften of 'lobjes' gaat proberen

Dit moet je gelijk doen. Iemand van de club die talenten 1 op 1 begeleidt is altijd welkom, zeker een icoon als Bergkamp natuurlijk.

7 december 2023 om 09:05

Absoluut inderdaad! Het maakt de club ook meteen aantrekkelijker voor talenten om naartoe te gaan. Begeleid worden door Bergkamp is natuurlijk iets zeer bijzonders.

7 december 2023 om 09:49

Ajax moet direct het gesprek aangaan met Bergkamp. Hij was een van de beste en technisch begaafde spelers die Ajax ooit gehad heeft.
Dus techniek trainer bij de aankomende jeugd zou prima zijn voor hem en Ajax.

Weet nog steeds niet waarom ze opeens zoveel ruzie kregen en elkaar niet konden luchten of zien. Daar zit toch een heleboel amateurisme en ego achter van alle partijen. Enorm zwaktebod. Misschien ook een psycholoog/mediator aantrekken dan kan Bergkamp wel terugkomen…

7 december 2023 om 09:36

Bergkamp heeft 2 jaar lang ruzie lopen zoeken met alles en iedereen, en waarom? Om te verhullen dat hij als assistent het wellicht niet zo goed deed? Geen idee

7 december 2023 om 09:58

Je leest in dit interview ook al meteen dat ie het niet pikt als een hoofdtrainer zijn advies over een toptalent niet overneemt en een oudere speler liever opstelt. Kan me voorstellen dat dit een hoop gezeik geeft

7 december 2023 om 12:24

Fenomenen als hij en Van Basten zien het spel gewoon anders dan een gemiddelde speler. Kan best zijn dat dat een deel van hun hersens anders ontwikkeld is waardoor ze het gewoon sneller zien. Vergt heel wat inlevingsvermogen om dan ook begrip op te kunnen brengen voor mensen die dat missen. Dat zie je bij Van Basten goed in zijn rol als analist. Die vindt vrijwel iedereen matig tot slecht. En was om dezelfde reden ook ongeschikt als coach. Een op een zou hij waarschijnlijk een spits naar een hoger niveau kunnen tillen, maar een team leiden gaat hem zijn pet te boven. Dat Bergkamp er oprecht van geniet om spelers beter te maken is prachtig. In een organisatie is dit soort jongens op hun best als zij de grote ster kunnen zijn, maar misschien kan hij wel een nieuwe ster creëren.

7 december 2023 om 09:42

Een groot verschil van inzicht. Waar bergkamp en jonk alles met eigen jeugd wilde oplossen, wilde van der sar en overmars ook graag de portemonnee trekken. In het begin werd overmars hier ook flink in tegen gehouden waardoor hij ook de naam Marc netto kreeg.

7 december 2023 om 09:47

De naam Marc Netto komt al uit zijn spelerstijd door anekdotes als: “Is dat netto?” als antwoord op bijvoorbeeld nieuw contract/voorwaarden/reclame spotjes etc.

Blijf me verrassen hoeveel mensen dit niet weten, ouwe lul ben ik dus onderhand

7 december 2023 om 13:10

Dat klopt wel…maar die naam kreeg juist extra cachet doordat Marc de eerste jaren goed verkocht en weinig betaalde. Dat zorgde juist voor de hele toepasselijke bijnaam. Later gaf Marc meer uit en hoorde je die bijnaam steeds minder. Dat bewijst wel dat het vooral zijn uitgave waren waardoor de bijnaam bleef plakken!

7 december 2023 om 12:12

Je kunt het tussen de regels wel lezen. Hij was tegen het beleid met dure aankopen en wilde invloed op de trainer hebben om talentvolle spelers op te stellen.

7 december 2023 om 13:12

Gezien de situatie kan hij dus de komende paar jaar weer goed functioneren.

Mooi om te zien dat niet elke oud voetballer perse hoofdtrainer willen worden maar ook een gezonde portie zelfreflectie hebben, en ze zelf al inzien dat een andere functie beter aansluit bij hen als persoon.

Nee nee nee! Buiten de club laten. Blij dat hij weg was de vorige keer. Daarna kon overmars eindelijk de weg omhoog gaan inleiden.

7 december 2023 om 09:41

Je overschat de invloed van Bergkamp dan echt onwijs. Iemand die hiërarchisch zo laag in de organisatie staat tov Overmars in dit geval heeft die macht? Hoop dat Maduro dan kijk heeft op transfers

7 december 2023 om 09:57

De woorden van David Endt

“Er was altijd wel kritiek op zijn handelen in het technisch hart. Hij werkte een beetje vanuit een ivoren toren, maar had wel zeer veel macht. Hij werd door sommige mensen zelfs gevreesd vanwege die macht. Hij kon meedogenloos zijn in zijn oordeel."

Toen hij en jonk weg waren toen kon eindelijk een nieuwe weg ingeslagen worden. Die succesvol bleek.

7 december 2023 om 10:05

Endt sinds hij geboren is nog geen normale zin uitgesproken. Ik waardeer hem ontzettend omdat hij heel mooi verhalen kan vertellen, maar bij jouw quote zie je ook hoe dat doorslaat. Ivoren toren, gevreesd, meedogenloos. Zo praat die vent maar neem het met een korreltje zout.

7 december 2023 om 10:27

Deze man weer binnenhalen om spelers individueel beter te maken is toch een nobrainer? Deze man was technisch zo begaafd en heeft een geweldige carrière gehad. Hier kijken spelers echt tegenop (zou wel moeten althans). Ik zou dit sowieso altijd meteen doen met zo’n club icoon. Misschien kan hij Brobbey nog goede tips geven.

7 december 2023 om 12:24

Zo sta ik er ook in

Ik moet zeggen dat ik de mede ajacieden verassend positief vind.
Vergeet namelijk niet dat Bergkamp (en Spijkerman) in de clinch laten met Peter Bosz, Marcel Keizer en het het technisch hart/jeugdopleiding dat toen bestond uit o.a. Wim Jonk en Ruben Jongkind.

Die heeft echt met heel veel mensen ruzie gehad en behoorlijk dwarsgelegen en daarbij zowel deels onder FvB als Marcel Keizer matig voetbal laten zien als assistent. Predikte ook voor veel aankopen die niet echt uit de verf kwamen.

Voor een functie binnen Ajax prima, maar geen beleidsfunctie aub. We hebben behoefte aan stabiliteit, niet meer onrust

7 december 2023 om 09:45

Eens, maar kijk naar de rol die hij zou willen invullen en vergelijk dat met hoe hij presteerde in die hoedanigheid bij Ajax. Zaak aan Ajax om Bergkamp dan niet die macht te geven (bij gebrek aan betere verwoording) en aan Bergkamp zelf om je plaats te kennen. Kritiek hebben is goed, maar wel samen consensus vinden en door blijven werken aan het gezamenlijke doel. Accepteren dus. En in dit stuk komt wel naar voren dat Bergkamp hierop heeft kunnen reflecteren

7 december 2023 om 12:42

Goede afspraken maken. Bergkamp is een icoon, technisch mega begaafd. Heeft een enorme aantrekkingskracht.

Maar duidelijk maken dat de coach selecteert op huidige kwaliteit en niet op potentie.

Bergkamp die Brobbey een spits van wereldklasse maakt, ik zie het wel zitten!

7 december 2023 om 10:15

Alleen zegt de geschiedenis iets anders. Een en al conflict. Ruzies die jarenlang zo hoog opliepen die uiteindelijk tot zijn ontslag hebben geleidt. Waarna Ajax ten Hag aanstelde die samen met Overmars een hecht team werd. De rest is geschiedenis.

Dus om er nu weer aan te beginnen, nee dat is niet verstandig. Dan krijg je precies dezelfde problemen die je al die jaren eerder had.

Hier moet je niet aan beginnen. Heeft veel problemen veroorzaakt toen de club in brand stond, Was medeverantwoordelijk voor het vertrek van Bosz en de aanstelling van zijn vriend Keizer.

Nu komt de club langzaam maar zeker weer in rustiger vaarwater en kun je iemand die zich overal mee bemoeid missen als kiespijn. Er zijn genoeg andere ajacieden met kennis van zaken.

Een pyromaan die solliciteert bij de brandweer ga je ook niet aannemen

Zolang hij zich niet met het technisch beleid bemoeit (dat ging in het verleden goed mis) is hij meer dan welkom, puur om spelers individueel beter maken past het beste bij hem

Bergkamp blijft wel mijn favoriete voetballer ooit. Hij mag terugkomen zolang hij zich niet bemoeit met beleid maar focust op de talenten. Want het lijkt mij toch wel dat de jeugd van hem kan leren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren