Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dean Huijsen kiest ervoor om niet voor het Nederlands elftal uit te komen

Laatste update:

Dean Huijsen zal niet het shirt van het Nederlands elftal gaan dragen, zo wordt dinsdagavond bekend. De Telegraaf weet te melden dat de talentvolle verdediger ervoor kiest om uit te komen voor Spanje.

Bij La Furia Roja zal Huijsen in eerste instantie uitkomen voor het Jong-elftal. In de toekomst lonkt een kans bij de eerste selectie van Spanje, waardoor het toptalent nooit voor Oranje zal uitkomen.

Huijsen werd geboren in Amsterdam, maar verhuisde op vijfjarige leeftijd met zijn ouders naar Spanje. Daar bleek hij over groot voetbaltalent te beschikken, waarna hij in 2015 werd opgepikt door Málaga CF.

Bij die Spaanse club schopte hij het nooit tot het eerste elftal, al mocht Huijsen op vijftienjarige leeftijd wel met de hoofdmacht meetrainen. Uiteindelijk vertrok de mandekker in 2021 naar de jeugdopleiding van Juventus.

Huijsen doorliep in Turijn verschillende jeugdteams, alvorens hij in oktober 2023 zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Afgelopen januari werd Huijsen voor een halfjaar verhuurd aan AS Roma.

In de Italiaanse hoofdstad heeft de voorstopper inmiddels een basisplek veroverd. Huijsen speelde tot dusver acht wedstrijden voor Roma en maakte reeds twee doelpunten.

Ondanks dat de keuze nu dus op Spanje valt, kwam Huijsen in een eerder stadium al uit voor verschillende Nederlandse jeugdelftallen. Hij speelde het meest recent voor Oranje Onder 19.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig hebben we zat talent achterin

20 februari 2024 om 19:24

Kijken of dat ook nog het geval is over 10 jaar

20 februari 2024 om 19:46

Afhankelijk hoe de jongens ontwikkelen, dan zijn dit de grootste talenten van dezelfde leeftijdscategorie als Huijsen voor Oranje: Hato (Ajax), Goes (Az), Van den Berg (Middlesbrough), en Dekker (Az). En dan op de schaduwlijst heb je nog Van den Blaak (Psv). Op dit moment is Huijsen misschien verder dan iedereen op Hato na. Maar ja, voetbal is lastig te voorspellen en misschien ontwikkelen paar van die jongens harder dan Huijsen. Maar ik zal het ontzettend jammer vinden, want hij vormde een goede blok met Blokzijl op de jeugd-EK voor de onder-17, waar ze uiteindelijk verloren van Jong Frankrijk in de finale.

20 februari 2024 om 19:58

Van der Ven is ook 22. Dus als die zo doorgaat zit die er ook nog wel 10 jaar

20 februari 2024 om 23:47

Over het algemeen hebben we in het Nederlands elftal vaak gewoon 2 centrale verdedigers. De Ligt, Van der Ven, Botman, Timber, Geertruida zijn stuk voor stuk nu al spelers die in het Nederlands elftal (kunnen) spelen en nog minstens 8 jaar door zouden kunnen spelen. Buiten de spelers die nog gaan komen maak ik me niet zorgen als Huijsen voor Spanje kiest. Wél vind ik het enorm jammer als hij dat besluit te doen. Ik ben wel gecharmeerd van zijn manier van spelen en durven te voetballen. Als je zulke dingen laat zien zonder ervaring op dat niveau, in zo’n korte tijd, dan ben ik wel echt onder de indruk van zijn klasse.

21 februari 2024 om 05:19

en vergeet V Hecke niet

Met alle respect voor dit "nieuws" dit heeft hij al tijden geleden aangegeven dus waarom wordt er een topic over gemaakt?

20 februari 2024 om 19:18

Wat hij eerder aangaf was dat hij thuis altijd Nederlands heeft gesproken en voor de Nederlandse jeugdelftallen heeft gespeeld. Ook zei hij dat Spanje geen optie voor hem was. Het is nu dus wel degelijk nieuws omdat zijn keuze 180 graden gedraaid is. Ik hoop dat hij het haalt, in ieder geval minder concurrentie centraal achterin!

21 februari 2024 om 09:59

Vrij vreemd om zo compleet te draaien in korte tijd. Als ie eerder had aangegeven het niet te weten had ik het nog begrepen, maar dit is toch wat jammer richting de jeugdelftallen van Oranje. Dan had beter iemand anders daar kunnen spelen.

21 februari 2024 om 22:59

Ben ik het mee eens hoor. Hij zal zelf echter ook wel zien dat er genoeg potentiële toppers centraal achterin aankomen. Minder concurrentie bij Spanje.

Tja dat kan ik heel goed begrijpen als je al sinds je 5e in Spanje woont. Is dan toch waar je grotendeels bent opgegroeid.

20 februari 2024 om 19:19

NL heeft ook veel meer potentiële kandidaten voor de achterste linie dan Spanje. Deze keuze valt met dat verhaal van jou erbij heel goed te verklaren.

20 februari 2024 om 22:46

V Dijk en de Vrij zullen komende jaren afhaken en Ake gaat dan ook de 30 in. De Ligt is dan eind 20 en dan heb je nog: vd Ven, Hato, Botman, Struijck (allen links!), vd Berg (2x), Beelen en v Hecke. Los van wat er nog aan zit te komen.

Dat is veel keuze, maar Huijsen is momenteel beter dan al die opties die rechtsbenig zijn. Tegen de tijd dat de Vrij & v Dijk stoppen bij NL zal hij begin 20 zijn en heeft hij dus alleen de Ligt voor zich. Ik vind het wel jammer dat hij voor Spanje gaat spelen.

20 februari 2024 om 23:26

Denk dat je Timber over het hoofd ziet, maar verder eens. Wie weet dat Rensch ook ooit nog eens wakker gaat worden

20 februari 2024 om 23:43

Huijsen is echt totaal niet beter dan al die opties die rechtsbenig zijn. Die jongen heeft niet 10 potjes betaald voetbal gespeeld, dan kun je echt niet zeggen dat hij beter is dan een v Hecke, Timber, Geertruida etc.

21 februari 2024 om 02:10

Timber en Geertruida ook nog ja, die was ik idd vergeten. Al kunnen die ook als back uit de voeten. Heb je ook nog Schuurs bedenk ik me nu.. Tja dat zijn wel erg veel opties idd. V Hecke vind ik ook goed, maar ik denk dat Huijsen einde dit seizoen een even goede speler is.

20 februari 2024 om 23:17

Maar waarom dan wel in de jeugdteama van Oranje meedoen? Wisten ze toen in Spanje ook al wie hij was of is het puur omdat hij nu bij rOma het goed doet?

21 februari 2024 om 16:00

Als toch eens een groot deel van de import Nederlanders zich zo zouden opstellen als jij. Sommige nieuwe generaties zijn hier geboren en voelen zich als een mirakel meer buitenlander. Snap dus helemaal de keuze niet van Dean, je hebt de jong elftallen ook nog eens gehad voor Nederland.

Koeman en de Jong bedankt! Als die bij ajax speelde had die al lang zijn debuut gemaakt.

20 februari 2024 om 20:55

Als ie zich echt Nederlands had gevoeld dan had ie nog wel een jaartje kunnen wachten.

20 februari 2024 om 21:57

Als Koeman en de Jong talenten is meer serieus nemen in plaats van een reis naar Saudi-Arabië te maken om Wijnaldum te zien spelen die al jaren niet presteert en te slecht is voor Oranje.

20 februari 2024 om 22:55

Wat een onzin. Huijsen speelt pas net op niveau. Geen enkele reden gehad om hem op te roepen. En nog steeds niet trouwens.

21 februari 2024 om 00:32

Als er zo weinig voor nodig is om voor een ander land uit te komen, ben je zo'n jongen liever kwijt dan rijk. Achteraf gezien heeft de KNVB al veel te veel moeite aan die jongen verspild. Al die jeugdinterlands die die jongen gespeeld heeft, hadden eigenlijk naar een ander gemoeten. Dat vind ik een veel groter probleem dan 1 of andere speler die voor een ander land kiest. Veel meer respect voor jongens als Mazraoui dan voor dit soort figuren.

21 februari 2024 om 00:39

Kerel is 18 jaar haha. “Dit soort figuren”.

Tot zoverre dus zijn eerdere interview wat blijkbaar dus niets waard was. Amper een jaar geleden wilde hij absoluut alleen maar voor Nederland uitkomen. Zal waarschijnlijk de concurrentie hebben gezien en besloten dat hij daar niet tussen zal komen op vrij kort termijn. Speelt overigens ook zijn jeugd interlands voor Nederland, dus het is niet dat hij niet op de radar stond.

20 februari 2024 om 19:29

Ja daar dacht ik ook meteen aan. Maar laten we even afwachten. Gezien dit van de Telegraaf komt. Dus pas als het officieel wordt dan weten we het zeker.

Verder heeft Nederland natuurlijk veel talent. Maar deze jongen is natuurlijk pas 18 jaar oud. En lijkt er sterk op dat hij het beste talent is van zijn generatie van Nederland. Dus ik denk niet dat hij de concurrentie perse zou verliezen.

21 februari 2024 om 09:38

En de telegraaf heeft het nieuws overgenomen uit de Spaanse media en die zijn ook zo lekker betrouwbaar. Laten we eerst maar eens afwachten of hij echt de overstap maakt

Met spanje heeft hij meer kans op een eind toernooi winst en minder verdedigend concurrentie.

Logisch, altijd gebruik gemaakt van de faciliteiten van een spaanse club en wij spreken er ook altijd schande van als Turkse of Marokkaanse spelers dit soort keuzes maken. Ik zou het gek vinden als hij voor NL kiest. Daarnaast hebben we achterin nu niet echt een probleem dus kan er niet rouwig om zijn.

20 februari 2024 om 19:26

Allemaal doorlopen ze onze nationale jeugdteams. Dat is volgens mij het aspect vd faciliteiten, aangezien er genoeg buitenlanders in Nederlandse jeugdopleidingen rondlopen

20 februari 2024 om 19:29

Het was logisch geweest als hij niet voor de jeugdelftallen van Oranje was uitgekomen. Nu heeft hij echter al die jaren de plek van een ander Nederlands talent bezet gehouden. Blijft heel bedenkelijk. De KNVB zou hier veel stelliger in moeten zijn. Deze jongen heeft gewoon 18(!) interlands gespeeld voor Nederland onder 17, 18 en 19 zonder dat de KNVB hier ook maar iets van terug gaat zien.

20 februari 2024 om 20:19

vdwindt, je ziet het verkeerd, het gaat niet om de club waar je speelt, het gaat er vaak om welke nationale jeugdteams je hebt doorlopen. Bijna iedereen snapte bv de keuze van Mazraoui om voor Marokko te kiezen omdat hij nooit is uitgekomen voor de NLse Jeugd, Sergino Dest idem dito. Bij bv een Kokcu werd er wel een beetje raar naar gekeken omdat hij jaren NL jeugdinternational was en vervolgens voor Turkije kiest. Zijn goed recht natuurlijk maar als voetbalbond/land zie je dan niks van die "investering" terug

20 februari 2024 om 22:46

Met dat verschil dat deze jongen wel degelijk jaren in Nederland heeft gewoond, er geboren is en er in de jeugdelftallen heeft gespeeld. De voorbeelden van spelers die in Nederland zijn geboren, voor Nederlandse jeugdelftallen speelden en vervolgens voor een ander land kozen, die situaties zijn niet identiek. In mijn ogen is het belachelijk dat je een nationaliteit kan krijgen van een land waar je nooit hebt gewoond en ook niet bent geboren. In veel gevallen geldt dat zelfs al voor de ouders, dat ze er niet hebben gewoond en er niet zijn geboren.

20 februari 2024 om 23:03

Hoe erg kun je er naast zitten haha.

21 februari 2024 om 10:26

"altijd" is een beetje overdreven. Ik heb even zitten rekenen en hij heeft slechts 5 jaar bij Malaga in de jeugd gespeeld en 2 bij Juventus.

Prima. Neem aan dat we hem dan ook per direct uit de jeugdteams knikkeren.

20 februari 2024 om 20:24

Valt weinig te knikkeren als Huijsen niet van plan is om op te komen dagen.

Prima. Is opgegroeid in Spanje, dus logisch dat ie daar voor kiest. Is zeker heel talentvol, maar het is niet alsof we dun in de goede CV's zitten, dus we hoeven ons niet heel erg druk te maken.

Toch genoeg verdedigers in Oranje. Frimpong, Van Dijk, De Ligt, De Vrij, Dumfries, Ake, Van de Ven, Blind, Botman, Hartman, Malacia, Hato. Ja ik had het ook geweten. Concurrentie is moordend in Nederland. Met Xavi hebben wij al een goudhaantje

Yes de nieuwe Marco Asensio Willemsen! Gaan we dat weer iedere wedstrijd horen. Zonder gein, ik snap zijn keuze volkomen. Klinkt misschien gek maar bij het Spaanse elftal zijn op dit moment veel meer kansen achterin dan in het NL elftal. “Helaas” hebben wij nou eenmaal genoeg aanwas op het defensieve vlak.

Niet meer dan logisch. Die jongen heeft op zijn positie meer concurrentie bij Oranje dan bij Spanje. Tel daarbij op dat hij voor een groot deel in Spanje is opgegroeid en hoogstwaarschijnlijk meer Spaanse dan Nederlandse vrienden heeft.


Logisch als je coach met 8/9 verdedigend ingestelde spelers speelt...itt Spanje dat wel graag vooruit voetbalt.
Ik snap hem heeel erg goed!

Logisch, beter team en alsnog veel minder concurrentie voor zijn positie.

Jammer. Had gehoopt dat hij bij zijn besluit van een jaar terug zou blijven om voor Oranje uit te willen komen. Ik begrijp best dat er nu veel concurrentie is, maar Hato is toch all bij de selectie gehaald en deze jongen doet mee op veel hoger niveau dan hem. Zal me niets verbazen als de Spanjaarden zijn langs gekomen met een heel verhaal terwijl Koeman en co denken van, die komt wel. Van Dijk De Vrij zijn niet jong meer, Ake gaat ook richting de 30. Nu merk je er niets van in 5-10 jaar waarschijnlijk wel.
Ik begrijp de redenatie van hij heeft acommodaties gebruikt niet zo goed. Het zou een ding zijn als hij dat deed als Spaans Jeugd international, maar dat is niet zo. Die clubs waar hij bij speelt verdienen toch mee met zijn groei en transfer enzo? Is heel anders IMO.
Verder wens ik hem veel success, het is een hele goede verdediger en de goal die hij maakte dit weekend getuigt van veel klasse, techiek en zelf vertrouwen en dat als 18-jarige.

Ik weet niet precies wat ik hiervan vind. Wel in NL geboren, volgens mij zelfs beide ouders die NL zijn, thuis hoogstwaarschijnlijk gewoon Nederlands gesproken en altijd uitgekomen voor de Nederlandse jeugdelftallen. Als hij zich meer een Spanjaard vindt moet hij dit natuurlijk gewoon doen, en ook mbt tot eventuele concurrenten de komende jaren snap ik de keuze echt wel. Maar ik vind het altijd toch een beetje jammer als iemand die al meerdere jaren uitkomt in de jeugdelftallen de keuze maakt voor een ander land uit te komen, en al helemaal als het er misschien op lijkt dat de keuze misschien alleen maar gemaakt is met oog op de concurrentie. Als deze keuze compleet met het hart gemaakt is zal ik het hem zeker gunnen, ik vind het over het algemeen alleen erg jammer als spelers een nationaliteit "kiezen" puur omdat het beter is voor hun carrière. Interlands spelen doe je imo voor de eer en niet voor op je CV.

20 februari 2024 om 20:25

Zijn pa is een (drugs)crimineel en vandaar naar Marbella gegaan. Missen we niks aan.

20 februari 2024 om 21:08

Ach, we hebben ook wel eens een drugscrimineel in de basis gehad. Als hij goed genoeg is maakt het "beroep" van zn vader mij niet zo uit. Ik kan mij alleen moeilijk voorstellen dat hij zich meer een Spanjaard voelt dan een Nederlander. Het is niet zo dat zijn roots daar liggen, zijn ouders daar vandaan komen, of bij hem thuis de Spaanse cultuur zo centraal staat (lijkt mij). En het is nou ook niet het geval dat hij jaren in de Spaanse jeugd gespeeld heeft. Maarja ik zal wel weer te "nationalistisch" en "romantisch" zijn.

21 februari 2024 om 14:22

Onee maakt het je dan niets uit?

Persoonlijk redeneer ik zo: mijn ouders zijn Nederlands en ik heb de eerste 5 jaar in Nederland gewoond. Dan is het toch raar om voor Spanje te gaan voetballen!? Een nationaliteit word in mijn ogen bepaald wat de nationaliteit van je ouders is.

Maar goed, iedereen mag het verder lekker zelf weten uiteraard.

20 februari 2024 om 21:55

Opgegroeid in Spanje dus dat deel snap ik wel, maar na zijn transfer naar Juve heeft hij nog beweerd voor NL te willen spelen. Hij heeft zich in Italië dan toch bedacht voor Spanje te willen spelen en dat vind ik opvallend.

21 februari 2024 om 12:58

Nee, tegenwoordig is het meer een soort marktplaats, weet je nog hoeveel er gepleit is om kalou maar een Nederlands paspoort kado te doen om hem in Oranje te kunnen laten spelen?

21 februari 2024 om 14:26

Als je vanaf je 5e in Spanje woont voelt het net of je er geboren bent. Of kan je je nog herinneren wat je deed toen je 4 was?

Ik beweerde gister nog dat dit op niks gebaseerd zou zijn, zat ik er even naast als hij toch z'n debuut maakt...

Tja, geen probleem. Je hebt niets aan gelegenheidsinternationals. Het is alleen zuur dat ook deze jongen weer een plaats innam in vertegenwoordigde jeugdelftallen voor jongens die ook daadwerkelijk voor Oranje uit willen komen. Zolang de KNVB dergelijke voorwaarden niet flink aanscherpt, blijf je tegen de lamp lopen. Dit is wederom een verspilling van tijd, energie, een plek en middelen.

21 februari 2024 om 00:42

Of hij heeft als groter talent zijn teamgenoten beter gemaakt. Sowieso moeten we die jeugdelftallen niet overdrijven. Het overgrote merendeel betekent nooit iets voor oranje en is dus per definitie “verloren moeite”.

21 februari 2024 om 14:19

Daar gaat het niet om. Dat je uiteindelijk niet goed genoeg bent, dat kan gebeuren. Dat is in iedere jeugdopleiding een factor. Echter kan het niet zo zijn dat je geld gaat spenderen aan jongens die liever voor andere landen uitkomen. Ik vind het al te vaak een transfermarkt worden en dat mag niet de insteek van internationaal voetbal zijn.

De Telegraaf beweert dat het feit dat hij voor Jong Oranje geen uitnodiging kreeg, z'n keuze vergemakkelijkte. Als dat zo is zou dit natuurlijk oliedom zijn van de KNVB weer, waarom zou je deze jongen niet uitnodigen voor Jong Oranje?

Tsja, geen probleem toch? Zijn goed recht. Geboren in Nederland en er 5 jaar gewoond. Daarna altijd in Spanje gewoond en nu sinds kort in Italië.

Las wel dat hij altijd Nederlands thuis sprak etc, dus dat lijkt mij wel een beetje raar.

Voordeel voor hem is dat Spanje momenteel niet heel veel goede Cb's heeft, in tegenstelling tot Nederland. Zeker niet in zijn leeftijdscategorie...

Hij speelt aardig wat potten bij AS Roma en maakte afgelopen week een goede goal, maar het is ook niet dat ik hem tot nu toe (van wat ik gezien heb) echt vind uitblinken of domineren ofzo dat hij een oproep zou moeten verdienen. Zeker niet t.o.v. andere spelers uit Nederland die CV spelen...

Enige wat ik nu wel hoop: dat hij niet meer voor -19 of jong Oranje ofzo wordt opgeroepen. Als hij definitief zijn keuze gemaakt heeft, is dat prima, maar gewoon niet meer oproepen. Ga maar lekker inderdaad bij Spanje dan in de jeugd elftallen spelen (of bankie bij Grote Spanje wellicht?)

Spanje heeft nu ook twee ''fransmannen'' in de basis bij het grote Spanje met een Robin Le Normand & Aymeric Laporte.
Daarnaast hebben ze met Pau Torres nog een ijzersterke, linksbenige, Cv.
Le Normand & Laporte zijn echter ook al eind 20, dus wellicht dat hij in de toekomst een duo met Pau Torres kan gaan vormen?

Verder heeft Spanje momenteel niet heel veel ''soeps''. Al hebben ze wel nog spelers als Vivian en Paredes (bilbao), Inigo Martinez (simpele back-up) en een Hermoso/zubeldia/de twee Garcia's...

Qua jong talent hebben ze volgens mij momenteel alleen een Mosquera van Valencia. Al hoorde ik wel van een vriend dat Valencia nog een speler heeft. Eentje met een Poolse naam, die ook een Spaans paspoort heeft en pas 19 jaar is. Geen idee hoe goed die het doet, maar misschien dat dat ook een optie is (als hij niet voor Polen gaat uitkomen ofcourse).

Maar van zijn leeftijd (of net iets jonger) heb je er nog niet heel veel die er boven uitsteken in Spanje (correct me if im wrong).
Misschien dat één van die talentjes van Barca (cubarsi? of die Fort, maar die is meer RB vgm) (die nu wat minuten krijgen) dat wel eens kunnen worden? Of dat 17-jarig talent van Soceidad waar ik wel wat over gehoord heb.

Bij Nederland heeft hij forse concurrenten met o.a. Teze, Geertruida, Hato, Van Hecke, Schuurs, Beukema, J. Timber, De Vrij, Van Dijk, De Ligt, Aké, Botman, Van de Ven, Struijk, Doekhi, Blind, Beelen wellicht, St Juste wellicht. En misschien ook nog wel spelers als Van den Berg en Hilgers als die zich blijven ontwikkelen en spelen.

Nu zijn spelers als Doekhi, Beukema, St Juste, van Hecke en Beelen misschien nog niet zo ver, maar het gros is echt wel stukken beter dan Huijsen. En ook allemaal relatief jong (op de 4 oudjes na ofcourse).

En ik zal vast en zeker nog iemand ver

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren