Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Devyne Rensch: ‘Soms is die kritiek van hem veel te heftig en gaat het te ver’

Laatste update:

Devyne Rensch vindt Marco van Basten soms te ver gaan in zijn kritiek, zo erkent de veelzijdige verdediger in aanloop naar het voor Ajax cruciale Europa League-duel met AEK Athene van donderdag. Van Basten haalde enkele maanden geleden hard uit naar Rensch en vond hem het niveau van SC Cambuur benaderen.

"Rensch, dat is echt niveau-Cambuur. Die gaat constant in de fout, hier ook bij dat penaltymoment", zei Van Basten begin september bij Rondo, nadat hij Rensch had zien spelen in het uitduel van Ajax met Fortuna Sittard (0-0). Rensch greep in dat duel te laat in en maakte een overtreding op Tijjani Noslin, die de penalty vervolgens over schoot.

Reactie Rensch
Rensch reageert ruim drie maanden later op de harde woorden van Van Basten. "Marco is wel iemand van veel kritiek, die niet snel tevreden is. Ik heb ook een paar dingen gezien die hij zei over spelers, wat niet waar is, zal ik maar zeggen. Maar ja, het is Marco", verzucht de verdediger van Ajax bij ESPN.

In de optiek van Rensch mag de kritiek soms wel wat minder. "Soms is die kritiek veel te heftig en gaat het te ver. Ik vind dat ze ons soms ook een steuntje in de rug kunnen geven in plaats van zo erg kritiek te geven. Het is wat het is. Zij zitten daar ook. Het is hun werk denk ik. Ik probeer uit die kritiek motivatie te halen", blijft de Ajacied ondanks alles strijdvaardig.

Devyne Rensch vindt Marco van Basten soms te ver gaan.

Rensch weet dat Van Basten kritisch was op het moment dat Ajax onderaan de Eredivisie bungelde en dramatische presteerde. "Als Ajax op de laatste plek staat, dan gaat er iets niet goed. Dat kan natuurlijk niet. Ook mijn prestaties waren niet goed genoeg", kijkt hij kritisch naar zichzelf. "Het was gewoon heel slecht. Het moest veel beter en dat wist ik zelf ook."

Gaandeweg het seizoen ging Rensch naar eigen zeggen steeds beter spelen. Desondanks verstomde de kritiek aan zijn adres niet. "Ik speelde een paar duels goed, maar de kritiek blééf maar komen. En soms is dat niet terecht. In Nederland is de kritiek altijd wel een beetje te heftig."

Van 't Schip
John van 't Schip kreeg woensdag op de persconferentie van journalist Cristian Willaert te horen dat zijn vriend Van Basten het meest kritisch is op Brian Brobbey en Rensch. Spelers die zich volgens Willaert 'zo'n beetje het beste hebben ontwikkeld bij Ajax'. "Hij moet maar kritiek blijven hebben dan", antwoordde Van 't Schip met een glimlach op zijn gezicht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat meer zelfkennis zou ook op zijn plaats zijn voor Devyne Rensch. Al anderhalf jaar speelt die als een slappe zak die ieder moment een fout kan maken.

14 december 2023 om 19:45

Waarom?? Hij zegt toch dat het slecht was heel slecht zelfs. Maar dit is nu precies het punt wat hij bedoelde.

14 december 2023 om 19:48

Maar hij stelt ook dat ie beter geworden is. Dat is echt belachelijk sorry, de rest is gewoon minder dan voorgaande jaren. Ja hij wint van Sanchez en Gaaei qua concurrentie maar die kunnen er allebei geen hol van.

14 december 2023 om 20:07

Sinds hij terug is van een blessure is hij dit seizoen wel erg sterk hoor. Maar ja, dat mag je niet zeggen blijkbaar. Gaat uiteraard wel om pakweg vijf, zes duels waarin hij erg goed is.

14 december 2023 om 21:49

Hij speelt tegenwoordig gewoon veel sterke wedstrijden. Vanavond vind ik hem ook ontzettend sterk spelen, net als Taylor. Maar het is normaal om vast te houden aan kritiek op een speler en vervolgens enkel op de negatieve zaken letten. Hierdoor is het voor sommige mensen onmogelijk om de goede dingen te zien.

14 december 2023 om 19:48

Ja klopt maar niveau Cambuur is gewoon overdreven. Daarnaast is het ook niet gek dat ze een beetje in zichzelf gaan geloven, een dik salaris met prestaties op zeer jonge leeftijd die gewoon goed waren en hem zelfs een debuut in het Nederlands elftal opleverde. Echt jammer dat veel talenten uit Nederland falen na bepaalde tegenslagen!

14 december 2023 om 19:53

Nou weet niet of niveau cambuur overdreven is hoor.

14 december 2023 om 19:56

Ach v Basten neem ik al tijden niet meer serieus met zijn analyses die heeft nooit eens wat positiefs te melden .

14 december 2023 om 20:01

Jahoor... Rensch is pas 20 jaar en heeft al meer dan 100 duels voor Ajax 1 gespeeld maar jij weet niet of niveau Cambuur overdreven is? Kom nou toch zeg.. xD

14 december 2023 om 20:08

Ja maar dat spreekt juist in zijn nadeeel . Al 100 duels en 0.0 verbetering. Ik vind het echt bizar hoe laag de lat tegenwoordig bij ajax wordt gelegd. We kunnen wel Mislintat van alles verwijten maar als ook zo andere ajacieden hoor zijn ze ook wel heel gauw tevreden.

14 december 2023 om 20:29

Kom op Mickey, niveau cambuur is zwaar en zwaar overdreven dat weet jij ook. Ik heb helemaal niks met Rensch, vindt het maar een slappe zak, en een dromer. Hij kan echter wel met gemak het niveau aan van een Utrecht/Heerenveen/Twente. (Dan bedoel ik uiteraard niet dit Utrecht, maar het normale Utrecht dat rond plek 5 meedraait)

14 december 2023 om 20:45

Utrecht op een goeie dag. Maar nog steeds niet goed genoeg voor Ajax.

14 december 2023 om 23:11

Op een goede dag.. jij snapt er echt heel weinig van.

15 december 2023 om 07:42

Inderdaad! Die jongens van tegenwoordig kunnen ook niet met kritiek omgaan.
Die verwachten een aai over hun bol en complimenten en dat terwijl het spel niet om aan te gluren is.
Echt slappe zak generatie

Ja maar die van Basten zegt wel vaker domme dingen.

Een paar duels goed spelen is voor Rensch schijnbaar genoeg om z'n criticasters hun ongelijk te bewijzen, Rensch mag dan nog jong zijn maar iemand met al zoveel duels voor Ajax mag wel iets meer dan een paar duels goed spelen.

Het is niet voor niks dat hij de concurrentiestrijd met Sanchez en nu ook met Gaaei niet overtuigend kan winnen, het is lood om oud ijzer maar hij heeft het voordeel dat hij geen aankoop is en meer krediet krijgt.

Als we dit algemener bekijken, kunnen we stellen dat het commentaar best wel hard, negatief en op de man wordt gespeeld. Meer dan vroeger het geval was.
Heeft een analist het recht om commentaar te geven? Jazeker.
Moet dat dan perse denigrerend gebracht worden? Daar kun je zeker terecht je vraagtekens bij zetten!

Jongetje kan slecht tegen kritiek. Van Basten heeft gewoon gelijk allemaal te soft opgevoed. Ik speelde vroeger ook redelijk hoog . Maar als ik mijn man liet lopen of greep niet in. Kreeg ongelofelijk van de keeper op mijn klote. Wordt je bent vent van en het gebeurde geen tweede keer.

Maar dat is het probleem Rensch, je kan gewoon echt niet goed voetballen.

Nou vind ik ook dat van Basten soms iets overdrijft in zijn kritiek en dat Rensch ondanks dat hij vaak slecht speelt echt wel beter is dan niveau Cambuur. Denk dat het voor veel middenmoot clubs in de eredivisie een hele leuke speler zou zijn.

Maar als je dan zegt dat de kritiek in Nederland vaak wel wat te hard is raak je me wel een beetje kwijt. Hoe moet dat dan ooit als je hogerop wil en in landen als Engeland, Italië, Duitsland of Spanje wil spelen? Vergeleken met de kritiek die daar soms geuit word door de media zijn Nederlandse analisten koorknaapjes.

14 december 2023 om 22:43

Maar wat kan Rensch nou echt dan? Verdedigend is het niet veel en aanvallend al helemaal niet. Ik denk dat hij in de middenmoot van de Eredivisie totaal niet op zou vallen. Wel is Rensch met 20 jaar nog behoorlijk jong, dus groei zit er vast wel in.

Op zich ben ik het wel met hem eens dat de analisten vaak vooral afbrekende kritiek en weinig opbouwende kritiek hebben. Vaak vooral de fouten zien en niet vaak de positieve kanten. Iemand die bijvoorbeeld 3 tot 4 keer per wedstrijd een medespeler 1 op 1 met de keeper zet, die wordt afgerekend op het feit dat ie 2x zijn man laat lopen. Dan wordt daar op ingezoomd. Je kunt ook die keren dat ie iemand 1 op 1 zet als basis nemen en zeggen dat ie met die kwaliteiten echt een heel goede speler kan worden, maar dat ie de slordigheden eruit moet halen.

Tja, hij heeft niet per se ongelijk, maar Rensch komt ook dichter bij het niveau Cambuur dan het niveau Nederlandse top. Wat dat betreft heeft Van Basten dan weer niet eens zo erg ongelijk. Wel lijkt het er steeds meer op dat analisten nogal overdrijven, misschien om de aandacht op zich te vestigen. Soms in het positieve, soms in het negatieve. Die tussenweg is de laatste tijd nogal zoek, terwijl daar juist het meeste gebeurt.

14 december 2023 om 23:12

Hoe vaak kijk jij Ajax? Speelt de laatste tijd erg goed. Dichter bij het niveau van Cambuur is dus je reinste onzin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren