Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt

Laatste update:

Alex Kroes keerde vorige week donderdag bij Ajax terug als technisch directeur. Hij zal daardoor weer samen moeten werken met RvC-voorzitter Michael van Praag, die Kroes eerder juist op non-actief stelde en definitief afscheid van hem wilde nemen. Valentijn Driessen lijkt te weten waarom dit geen belemmering is voor Kroes.

Kroes begon in maart als algemeen directeur bij de Amsterdamse club, maar werd twee weken later door de Raad van Commissarissen geschorst. Hem werd verweten te handelen met voorkennis, daar hij vlak voor zijn officiële aanstelling aandelen kocht in de club. Vervolgens liet Van Praag zich meerdere malen hard uit over Kroes en sloot hij een terugkeer van hem bij Ajax uit.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Hoewel Van Praag onder druk van de bestuursraad, die 73 procent van de aandelen vertegenwoordigt, Kroes in een andere rol (titulair technisch directeur) alsnog terughaalde en dus diep door het stof ging, verwijt Kroes hem niks. “Nee, Michael had op dat moment zijn informatie en heeft daarnaar gehandeld”, zei Kroes bij de Amsterdamse stadszender AT5.

Voor Driessen komt het niet als een verrassing dat Kroes naar buiten toe aangeeft dat hij Van Praag niets kwalijk neemt. “Dat doet hij natuurlijk omdat hij zo graag bij Ajax wil werken”, zegt de journalist in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. “Dan moeten ze wel samen door één deur.”

“Als Kroes zou zeggen dat hij Van Praag wél verschillende dingen kwalijk neemt, dan heb je gelijk de poppen aan het dansen. Is er dan nog een vruchtbare grond om samen te werken? Die is er dan niet”, geeft Driessen aan. “Kroes heeft gewoon eieren voor zijn geld gekozen, omdat hij zo graag bij Ajax wil werken. Of dat te maken heeft met zijn Ajax-verleden, een bepaalde status of dat hij geld kan verdienen, dat weet ik niet. Maar normaal gesproken zou je zeggen: ‘Met zo’n man als Van Praag wil ik niet meer werken.’”

“Kroes gaat daar niet over, hè”, haakt Mike Verweij vervolgens in. “Het is de bestuursraad die eventueel de voltallige RvC weg kan sturen.”

“Maar Kroes gaat wel over zijn eigen functie, of hij wel of niet wil blijven bij Ajax”, reageert Driessen.

Volgens Verweij heeft Van Praag een ‘ontsnappingsluikje’ gebruikt bij het opheffen van de schorsing van Kroes. “Van Praag zei bij de schorsing van Kroes dat hij niet terug kon keren als algemeen directeur. Nu roept Van Praag dat het wel mogelijk was in een andere rol, als titulair technisch directeur.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kan het net zo goed omdraaien, van Praag heeft eieren voor zijn geld gekozen. Om te voorkomen dat ie er een maand later met pek-en-veren eruit gegooid zou worden.

Nu heeft van Praag spijt want ja, het pluche in de Arena zit lekker zacht. Dus slikt van Praag zijn grote woorden in, mag Kroes gewoon als TD aan de slag en ziet van Praag geen enkel probleem in de samenwerking.

30 april 2024 om 13:23

Voor zover ik weet kan niet enkel Van Praag ontslagen worden, alleen door de Ondernemingskamer. De bestuursraad kan alleen het vertrouwen in de voltallige RvC opzeggen.

Is Kroes nou ongeschikt omdat hij gelijk zo'n blunder heeft begaan, of is hij juist geschikt omdat hij bijv met zoiets lijkt weg te kunnen komen tov de meeste die gelijk zouden sneuvelen nav een dergelijke situatie?

30 april 2024 om 11:12

Lastig te zeggen. Je kan prima een goede TD zijn als je een enorm domme fout maakt. Zie Overmars

30 april 2024 om 11:23

@messibazoer,

deze vergelijking gaat wel wat ver. Overmars kan namelijk nooit een enorm goede directeur zijn. Hij weet immers niet hoe hij met mensen moet omgaan en beschadigd deze binnen zijn organisatie.

Kroes heeft vooral zichzelf beschadigd en zeker geen werknemers binnen Ajax. Wat hem uitermate geschikt maakt is niet zozeer dat hij ermee wegkomt, maar dat op een paar mensen na, heel Ajax achter hem stond en. Hij kreeg dus een zeer groot deel van de neuzen in no time dezelfde kant op. Dat is extreem moeilijk bij Ajax. Hij had de pech dat de 5 van de RvC over zijn aanstelling gaan en die vooral bezig waren met lijfsbehoud en het zekere van het onzekere nemen. Immers na al die flaters konden ze zich geen misstap meer veroorloven.

30 april 2024 om 12:00

Bijna helemaal met je eens ninjakai. Behalve dat hij pech had met de RvC. Die deden voor het eerst sinds lange tijd wat ze moesten doen toch?

A, Driessen die wat roept vanuit onderbuikgevoel. Dat ik dat nog mag meemaken, dat gebeurd anders nooit.

30 april 2024 om 11:41

Deze podcast is echt een bron van verbazing. De ene week roepen ze A en twee weken later roepen ze B. Of ze suggereren hun eigen verbanden zonder enig bewijs. En het mooiste: ze betichten andere media regelmatig van het “bedenken van eigen nieuws.” Het volledige verdienmodel van de Telegraaf. 😂😂

Kan iemand mij uitleggen hoe het nu zit met die hele onderzoek, wel of niet mogen werken bij Ajax als TD'er? Wat als blijkt dat er wel is gehandeld met voorkennis kan en mag hij alsnog aanblijven? Ik kan het niet meer volgen..

30 april 2024 om 13:24

Frsds kroes zei zelf dat hij dan alsnog af zou treden. Al had hij het wel over een ernstig strafbaar feit oid. Lijkt dus kleine slag om de arm te houden, want ernstig is rekbaar.

Ze hebben dit gewoon als twee volwassen mensen op gelost, daar kunnen de heren Driessen en Verweij nog wat van leren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren