Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Edgar Davids is de uitgelezen persoon voor de technische staf van Ajax’

Laatste update:

Valentijn Driessen denkt dat Edgar Davids een uitstekende kandidaat is voor de technische staf van Ajax. Dat laat hij weten in het video-item Koffie met Valentijn van Vandaag Inside. “Zijn trainerscarrière is mislukt, maar het is wel iemand met uitstraling.”

“Ik weet dat ze bij Ajax graag een icoon van de club bij de technische staf willen halen”, begint Driessen zijn betoog. “Hij (Davids, red.) is misschien geen icoon, maar hij heeft natuurlijk tijdens het WK in 2022 goed samengewerkt met Danny Blind en Louis van Gaal.” Davids was in Qatar assistent-bondscoach van het Nederlands elftal.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Hij heeft een mislukte carrière als hoofdtrainer achter de rug, maar het is wel iemand met uitstraling, ook naar de spelers toe. Hij heeft overal gespeeld, een hoop gewonnen. Bovendien is het een echte persoonlijkheid”, aldus Driessen.

“Marijn Beuker stelde onlangs in een interview met Ajax Life dat Ajax nog assistenten zoekt voor komend jaar. Het liefst iemand met een winnaarsmentaliteit en ervaring in de Champions League.” Volgens Driessen zou Davids een uitermate geschikte kandidaat zijn om aan de slag te gaan in Amsterdam.

“Hij is de uitgelezen persoon daarvoor”, oordeelt Driessen, die daarnaast nog een naam oppert. “Ik zat ook te denken aan Jari Litmanen, maar ik weet niet in hoeverre dat zou kunnen. Dan zou hij naar Nederland moeten verhuizen, want volgens mij woont hij gewoon in Finland”, aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

“Er is nu bij Ajax geen uitgesproken kandidaat die hoofdtrainer moet worden, dus heeft diegene ook niet het recht om zijn eigen staf mee te nemen, fysio’s, noem het maar op… Ajax bepaalt dat, dus vind ik Davids een goede kandidaat”, zegt Driessen.

Davids was als speler tussen 1991 en 1996 actief bij Ajax, waarna in 2007 voor één seizoen terugkeerde in Amsterdam. In 1995 won hij met de Amsterdammers de Champions League. Zijn carrière als trainer is nog niet echt van de grond gekomen, met enige functies als assistent, waaronder dus tijdens het WK in Qatar. Davids gaf vorig jaar aan open te staan voor een technische functie bij Ajax.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zullen we eerst maar eens een goede hoofdcoach/trainer aanstellen en ons daarna druk gaan maken over de assistenten.

23 april 2024 om 17:13

Jewel, behalve als de hoofdtrainer een eigen dozijn assistenten meeneemt. Dan liever niet wat persoonlijkheden met Ajax-dna (mits ze technisch&tactisch wat toe te voegen hebben)

Ik hoop dat men bij Ajax leert dat ze zich echt helemaal niets van Driessen aan moeten trekken. Misschien is Davids wel iets voor Ajax, maar niet omdat Driessen het zegt. Ik heb al veel te lang het gevoel dat zijn meningen wel degelijk gewogen worden in Amsterdam.

23 april 2024 om 17:06

Mee eens dat je niks van Driessen moet aantrekken, mee oneens dat zijn mening ooit heeft meegeteld. Laat hem nu even populair doen en ook nog zeggen dat we Bogarde, Kluivert, Sneijder en Jordi Cruijff moeten benaderen. Doet het altijd goed bij de achterban. Laten we eerst even snel uit de bestuurlijke crisis komen en daarna een trainer aanstellen. Kun je vervolgens gaan kijken welke assistenten je zou kunnen gaan toevoegen of welke assistenten die trainer al meeneemt. Ook even populair doen dan: Kroes weer snel aanstellen, vervolgens van Gaal als trainer met als assistenten Vos, Frank de Boer, Bogarde en Kluivert.

Van mij hoeft Davids niet terug te keren in geen enkele rol bij Ajax na wat hij heeft geflikt tijdens revolutie Cruijff ver weg van blijven graag.

23 april 2024 om 23:57

Lijkt me ook een best moeilijk persoon om mee te werken. Komt me best eigenwijs over. En best een dominante persoonlijkheid. Dat gaat als assistent niet werken, tenzij je er een figuur vergelijkbaar aan Van Gaal boven weer te zetten.

Davids zie ik geen aanvulling voor in de staf. Overal misluktbals trainer. Litmanen zal een mooie toevoeging voor de opleiding zijn

23 april 2024 om 20:37

Maar wat heeft litmanen dan wel laten zien als trainer heeft hij ooit wel voor een groep gestaan.
Totale onzin wat jij nu weer praat
Met de wind mee waaien

23 april 2024 om 21:00

Ik zeg toch niet dat die trainer moet worden. Ik zeg voor de jeugdopleiding een toevoeging kan zijn noem een begeleidersrol van talenten bijvoorbeeld.
En miss je toon even aanpassen

Als het Davids zou lukken zijn mentaliteit op de spelersgroep over te brengen hebben we al een grote stap gemaakt. Wat een wereldspeler was hij altijd zeg!

Nog even en er zijn zo veel geschikte kandidaten naar voren geschoven, dat die niet meer met z'n allen in de Arena passen. Waarvan Davids in mijn ogen geen geschikte kandidaat is. Heeft nergens een goede indruk achtergelaten. Hij heeft wel een paar eigenschappen die sommigen aan zullen spreken, maar daar hoort intrinsieke kwaliteit trainerschap niet bij.

23 april 2024 om 16:35

Als hoofdtrainer lijkt hij inderdaad niet geschikt, maar dat wil niet zeggen dat hij geen goeie assistent trainer kan zijn.

23 april 2024 om 18:52

Dat experiment moet het Ajax van nu zich niet aan wagen. Gewoon bewezen technische staf aanstellen.

Goede kandidaat op basis van de woorden “Ajax Champions League en assistent” in te tikken in de Google zoekmachine.

Laten we eerst maar eens een hoofdtrainer kiezen. Die laten praten met enkele mogelijke assistenten en dan iemand kiezen waar zowel Ajax als de nieuwe trainer zich prettig bij voelt.

Als Davids voor Valentijn geen clubicoon is, dan weet ik het ook niet meer. Nepotisme is echter nooit goed, dus vind dit dan ook een slechte optie van Valentijn

Is dat die ene die erbij het NL elftal altijd voor de sier bij zat?
Gaat ondertussen alweer dego3de kant op met ajax, zo hebben zei inmiddels al een hoofdtrainer of 5, een 2tal handenvol aan nieuwe spelers en weet ik het nog op de wachtlijst volgens de kenners/media.
Je zou er bijna jaloers op worden.....en dan is het seizoen nog niet eens af.

Alsjeblieft niet zeg.Toegevoegde waarde 0.0
Hij zat ooit in de RvC totdat JC hem.vroeg of hij wel wist waarom hij daar zat.
De jeugd van nu kent hem niet Dus van opkijken tegen hem kan je wel vergeten Bovendien zijn spelers van vandaag heel anders dan vroeger

Davids , de pitbull, geen icoon? Als ik zie wat er bij Ajax legends op het veld staat, dan mag je gerust zeggen dat Davids een Ajax icoon is.
Was trouwens een type speler wat we in deze selectie missen. Een aanjager eentje die toonde dat hij wilde winnen. Als we zijn mentaliteit alleen maar overkunnen brengen naar de selectie, dan ben je al weer een stap verder.



Wat een mooie bank gaan we krijgen met Michael Reiziger, Winston Bogarde, Edgar Davids en Dave Vos. Vanenburg als fitness coach, Overmars als TD, Kroes als AD, Tahamata weer terug, Jonk als hoofd opleidingen en Kluivert, Seedorf en Sneijder ook nog ergens. Maar toen werd ik wakker en kwam Dick Schreuder of Pascal Jansen als trainer.

Ik vond het nooit zo'n sympatiek persoon, maar wel een fantastische voetballer in het verleden. Laat maar zien of je het kan davids.

Bogarde terug a.u.b. zins hey weg is lijkt het verdelegend nergens meer op, waar zijn de plannen van de heer van Praag? Het is straks alweer mei en nog geen nieuwe trainer, ze kunnen iemand wel snel wegsturen maar waar is plan B???

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren