Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Eerlijk gezegd had ik wel meer kansen verwacht in het eerste van Ajax’

Laatste update:

Christian Rasmussen had verwacht dat hij meer kansen zou krijgen bij Ajax. Dat vertelt de twintigjarige spits in gesprek met het Deense Tipsbladet. Rasmussen vertrok deze zomer op huurbasis naar FC Nordsjaelland. De club uit Denemarken heeft vervolgens de optie om de aanvaller definitief over te nemen van de Amsterdamse club.

In 2019 werd Rasmussen als jeugdspeler door Ajax overgenomen van Nordsjaelland. In Amsterdam moest hij het echter vooral doen met optredens in Jong Ajax: in 83 duels scoorde hij 17 keer.

Namens de hoofdmacht van Ajax kwam hij nog maar tot drie wedstrijden. Die bestonden allemaal uit invalbeurten, van bij elkaar opgeteld slechts 23 minuten. Scoren deed hij daarin niet.

Op de vraag of hij had verwacht meer kansen te krijgen bij Ajax, antwoordt hij: “Ja, ik denk van wel. Zo voelt dat. Maar het heeft ook een beetje te maken met de situatie waar de club in zit. De afgelopen jaren, toen ik bij de selectie van het eerste elftal zat, bevond de club zich in een moeilijke situatie. Dat is nu nog steeds het geval.”

“En dan denkt de trainer waarschijnlijk niet: oké, laten we de jonge spelers een kans geven. Bij het goede oude Ajax was het makkelijker geweest om in te vallen dan wanneer het bijvoorbeeld 0-0 staat”, vervolgt Rasmussen.

Sinds zijn terugkeer bij Nordsjaelland deze zomer, kwam de linkspoot tot acht optredens in het eerste elftal. Twee keer daarvan begon hij in de basis. Rasmussen was in die acht duels één keer trefzeker: in de Conference League, tegen Ludogorets (7-1 zege).

Mocht de optie tot koop aan het einde van dit seizoen niet gelicht worden door Nordsjaelland, dan keert Rasmussen dus terug naar Ajax. “Als ik deze zomer terugkeer, is het plan om honderd procent door te breken in het eerste elftal”, zegt hij daarover vastberaden.

Had Ajax meer kansen moeten geven aan Christian Rasmussen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat ik ervan gezien heb is het een speler die wel veel kwaliteiten heeft, maar een totaal verkeerde instelling. Op basis daarvan verdiende hij dan ook geen minuten in het eerste elftal.

20 oktober 2023 om 12:56

Eens. Soms dacht ik echt van ‘wouw’, maar dan was hij vervolgens weer veel onzichtbaar. Ik denk niet dat het met instelling te maken heeft, wel met uitstraling. Is denk ik ook een beetje een (stereotype) Scandinavisch kwaaltje. Dit had je ook een beetje bij een Dolberg bijvoorbeeld.
Maar Rasmussen is helaas ook gewoon veel te wisselvallig gebleken. Zonde, want er zit echt wel meer in. Benieuwd of we er nog wat meer van gaan horen als hij het goed gaat doen bij Nordsjaelland.

20 oktober 2023 om 13:03

Was het niet Peter Bosz die zich (vreselijk) ergerde aan Dolberg. Er was in ieder geval een trainer (en ik denk Bosz) die ook aangaf dat hij elke jonge speler af moest remmen omdat ze zich willen laten zien en overal voorop wilden lopen behalve Dolberg. Die liep eerder achteraan dan voorop.

20 oktober 2023 om 13:09

Het afmaken van die gozer was echt geweldig, maar dat lopen slapen 80 min van de 90 stoorde mij echt enorm. Dat heb ik ook met deze jongen, zijn technische en tactische mogelijkheden zijn echt enorm, kan echt heel goed voetballen. Maar dan moet je dat wel 90 min ook doen, en niet 80 min m beetje doelloos rond lopen. Als ze bij deze gozer een knop in zijn hoofd kunnen omzetten dat die 90 min 'aan' staat, gaat het echt een topper worden. Anders rechterrijtje ED.

Het was vooral vreemd dat hij een langdurig contract kreeg vorig jaar. Waarschijnlijk alleen maar om nog wat geld aan hem te verdienen. Was bij Jong zeker geen topper en in de voorbereiding was het ook niet super. Dan kun je zeggen dat hij weinig kansen in het eerst elftal heeft gehad maar als je door drie trainers achter elkaar minder word bevonden dan Brobbey en Lucca dan is het niet goed genoeg.

20 oktober 2023 om 13:04

Dat heeft er idd alle schijn van. Er is voor hem als jeugdspeler toch relatief behoorlijk veel betaald. Dan is het jammer om hem zo de deur uit te laten lopen. Ik snap alleen niet dat spelers bij tekenen als je weet dat je toch geen kansen krijgt. Kies dan gewoon je eigen weg zoals Sontje Hansen heeft gedaan.

Zegt ook al genoeg dat hij in denemarken 6 wedstrijden heeft gespeeld waarvan maar 2 in de basis gestart en de rest ingevallen. Dan zou je misschien toch wat beter je best moeten doen? Of gewoon niet goed genoeg

Was gewoon niet goed genoeg voor Ajax 1, en zal dat uiteindelijk ook niet worden in de toekomst. Absoluut geen schande. Rasmussen heeft het prima gedaan bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen divisie, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het is niet zo dat hij er met kop en schouders of zelfs iets minder dan dat bovenuit stak en nu bij FC Nordsjaelland heeft hij het dus ook nog niet waargemaakt.

Hetzelfde heb ik bij Hlynsson. Die heeft begin dit seizoen wel wat kansen en zelfs een basisplaats gehad in Ajax 1, maar is ook geen speler die uiteindelijk door zal breken. Van de spelers die nu in Jong Ajax spelen, heb ik hoge verwachtingen of verwachtingen dat ze goede en nuttige spelers voor Ajax 1 kunnen worden bij Godts, Muzambo, Misehouy en Jermoumi. En Butera schijnt ook potentie, maar die heeft door blessureleed nog niks gespeeld.

20 oktober 2023 om 13:47

ik vind Hlynsson een gevaarlijke speler bij Ajax. Ik vind dat hij voor een aanvallende middenvelder iets meer body had mogen hebben, maar zeker een speler die via de subtop echt nog wel stappen kan maken. Dat hij als rechtsbuiten in Ajax 1 een kans heeft gekregen slaat natuurlijk nergens op. Aangezien dit niet zijn positie is kun je het eigenlijk ook niet eens een kans noemen. Maar voor nu vind ik hem nog wel te kort komen.

Iets met zelfkennis en het ontbreken daarvan? Leuke speler, maar niet het niveau Ajax. Al staat Ajax er momenteel wel ermbarmelijk voor. Laten we zeggen: het normale niveau van Ajax (wat ze halen/willen halen), dat heeft deze Rasmussen niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren