Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Emiliano Martínez grijpt bizarre hoofdrol in penaltyserie tussen Lille en Villa

Laatste update:

Aston Villa heeft zich ten koste van Lille OSC geplaatst voor de halve finale van de Conference League. Yusuf Yazici en André zorgden ervoor dat Lille, dat vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij was, lange tijd met 2-0 leidde. Vlak voor tijd sloeg Matty Cash toe, waarna er niet gescoord werd in de verlenging. Tijdens de strafschoppenserie provoceerde Emiliano Martínez het publiek van Lille, waarop hij zijn tweede gele kaart kreeg. Martínez mocht desondanks blijven staan en verrichte in de serie twee cruciale reddingen. In de andere halve finale wist Fiorentina na verlenging af te rekenen met Viktoria Plzen (2-0).

Lille moest een achterstand goedmaken en trok vanaf het eerste fluitsignaal naar voren. Villa deed het rustig aan en oogde niet altijd zeker, zoals het geval was toen Emiliano Martínez een voorzet zomaar uit zijn handen liet glippen. Lille was de betere en kreeg zijn eerste serieuze kans via Jonathan David, die na een fraaie hakbal van Yazici over schoot.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Na een kwartier spelen wist Lille de stand over twee wedstrijden gelijk te trekken. Een uitstekende strakke voorzet van Gabriel Gudmundsson belandde perfect voor de voeten van Yazici, die Martínez kansloos liet met een streep in de verre hoek: 1-0. Lille bleef ook na de openingstreffer de bovenliggende partij en kwam op een haar na op 2-0, toen André van enkele meters van het doel op Martínez kopte.

Villa bleef tegenvallen en kwam pas vlak voor rust gevaarlijk voor het doel van Lucas Chevalier. De goalie maakte zich breed en voorkwam dat Matty Cash de bal in het net kreeg. Het was veelzeggend voor het spel van Villa dat Cash zich bij die kans in buitenspelpositie bevond en dat het doelpunt nooit geteld zou hebben.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen Lille andermaal een prima kans liet liggen. Er leek niets aan de hand voor Villa, totdat Youri Tielemans balverlies inleidde met een dramatische aanname. Dat deed Belg bovendien vlak zijn eigen zestien, waardoor Hákon Arnar Haraldsson een vrije schietkans kreeg. De IJslander loste een hard, maar onzuiver schot. Martínez keek de bal naast.

De beste aanval van Villa in de hele wedstrijd volgde vlak daarna. Moussa Diaby bediende John McGinn, die op zijn beurt uitstekend teruglegde op Cash. De Pools international roste de bal maar net langs het doel van Chevalier. De goalie kon halverwege de tweede helft opnieuw juichen. Een hoekschop belandde op het hoofd van André, die via de onderkant van de lat en de binnenkant van de paal binnenkopte.

Villa moest dus minimaal eenmaal scoren en kwam dichtbij via andermaal Cash, die een vlammend schot loste. Chevalier kon de poging van de verdediger nog maar net tot hoekschop verwerken. Daaruit werd Villa opnieuw dreigend, maar een treffer leverde het niet op.

Vlak voor tijd was het alsnog raak voor Villa. Chevalier loste de bal na een aanraking met teamgenoot Nabil Bentaleb, waarna Cash binnenschoot: 2-1. Lille claimde dat er daarbij een overtreding werd begaan op Bentaleb, maar scheidsrechter Ivan Kruzliak en VAR Van Boekel keurden de treffer goed. Bafodé Diakité kopte in blessuretijd nog tegen Martínez aan.

In de verlenging vertolkte Chevalier een heldenrol voor Lille. Eerst redde hij knap op een poging van Bailey, de kans uit de rebound was nog veel groter. Douglas Luiz kopte niet genoeg naar de hoek en zag Chevalier met een onwaarschijnlijke reflex redding brengen. Ivan Cavaleiro schoot in de tweede helft namens Lille maar net naast. Daarin bleken twee reddingen van Martínez cruciaal. De Argentijn had voor rust al geel gekregen en dus ook in de strafschoppenserie, maar mocht blijven staan en vertolkte een heldenrol. Martínez werd gedurende de wedstrijd uitgefloten in het land dat dankzij de doelman een wereldtitel in rook zag opgaan.

Fiorentina - Viktoria Plzen


Fiorentina kwam vorige week niet verder dan een 0-0 gelijkspel en ook in Florence slaagden de ploegen er niet in om binnen negentig minuten te scoren. In de verlenging lukte la Viola dat wel. Allereerst brak Nico González de ban, door vanaf een meter of veertien de verre hoek te vinden. Plzen probeerde het nog wel, maar liep in de tweede helft in het mes. Jonathan Ikoné legde breed op Cristiano Biraghi, die Fiorentina opnieuw laat dromen van Europees succes.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

die gozer wint echt elke penaltyserie

18 april 2024 om 22:03

Hij is echt een specialist. Geweldig hoe hij ook het publiek provoceert en danst voor hun. Dan kan je ook alleen doen als je weet dat je de penalty’s ook daadwerkelijk kan stoppen haha.

Waarom hoefde hij er niet af? Is toch zijn 2de geel in dezelfde wedstrijd.

18 april 2024 om 21:43

Ja dat dus, dus ik denk dat Lille dit nog wel aanvecht deze beslissing.

18 april 2024 om 21:44

Zeiden net bij ESPN dat gele kaarten vervallen tijdens penaltyserie.

18 april 2024 om 21:47

Dat is eigenlijk best raar want het is gewoon een waarschuwing.

18 april 2024 om 21:44

Tijdens een penaltyserie "telt" die eerste gele kaart niet

18 april 2024 om 21:45

Omdat gele kaarten die zijn verkregen gedurende de wedstrijd worden geschrapt voor aanvang penaltyserie.

18 april 2024 om 21:53

Dat is toch raar? Dat is eigenlijk een soort van: je mag je tijdens de penaltyserie minstens 1x misdragen zonder consequenties

18 april 2024 om 22:02

Tja, ik weet de beredenering niet waarom dat zo is, maar dat is de regel op dit moment. Bij een 2e gele kaart in de penaltyserie ben je hoe dan ook gezien.

18 april 2024 om 22:12

Ik las ergens dat dat uit het seizoen 20/21 komt, toen de regel werd ingevoerd dat een keeper tijdens de penaltyserie een gele kaart krijgt als hij twee keer voor het schot over de lijn stapt (je kent de regel wel). Maar om te voorkomen dat keepers die al tijdens de reguliere speeltijd geel hadden gekregen er tijdens de penaltyreeks na 2 fouten al meteen met rood eraf moeten, hebben ze meteen bij die regel gevoegd dat alle gele kaarten geschrapt worden.

Hoezo mag ie blijven staan bij een 2de gele kaart?

18 april 2024 om 21:43

Blijkbaar omdat gele kaarten vervallen. Maar dacht dat die ook gewoon werd ingetrokken eigenlijk.

18 april 2024 om 21:45

Kan je zomaar een gele kaart intrekken zonder daar een reden voor te hebben?

18 april 2024 om 21:50

Scheids dacht volgens mij dat hij aan het uitdagen was en had snel door dat hij om de bal vroeg. Gezien dat de scheid het ‘cancel’ gebaar maakte

18 april 2024 om 21:50

Was ook weinig aan de hand vond ik. Publiek floot hem de hele tijd uit en Martinez doet wat terug. Moet je hem maar niet uitfluiten de hele pot.

18 april 2024 om 22:14

Dat cancel gebaar was richting Lille spelers die hem attendeerden dat hij rood zou moeten krijgen

18 april 2024 om 22:29

Ah oké, makes sense. Om even aan te geven dat deze regel echt nieuw lijkt haha

Je kan hem haten, maar dit is de grootste penalty specialist in de geschiedenis van deze sport. En ohja, heel gek dat hij mocht blijven staan. Blijkt dus dat kaarten na de 120 minuten worden gereset. Hij kreeg dus weer zijn eerste gele kaart.

18 april 2024 om 21:49

Je vergeet voor het gemak even Handanovic. Die meer dan 40 pingels heeft gestopt in zijn carrière.

18 april 2024 om 21:55

En Lunin die een stoppercentage heeft van 48%

18 april 2024 om 21:59

Ik denk dat vrijwel niemand Handanovic als penalty killer zal herinneren. Emiliano daarentegen…

18 april 2024 om 21:56

Google even hoeveel penalties Lev Yashin heeft gestopt. De man is niet voor niks een legende, en tevens de recordhouder..Edit: het zijn er maar liefst 150 stuks

18 april 2024 om 22:54

Ik denk dat iedereen hem lekker kan blijven haten. Hij is namelijk zeker niet de grootste penaltyspecialist in de geschiedenis van de sport. De grootste clown in de geschiedenis van deze sport durf ik hem wel toe te dichten.

19 april 2024 om 00:34

Kom op mannen. Ik snap dat jullie keepers noemen die er meer hebben gestopt, maar deze man heeft 2 WK Ko-wedstrijden, waaronder de finale gepakt. Daarnaast de copa america met penaltyreeks in de halve finale gepakt. Dat kan je niet vergelijken met losse penalty’s in een Serie A seizoen.

Gewoon een cheatcode die kerel bij penalty's. Je bent gegarandeerd als ploeg dat hij sowieso een strafschop gaat pakken en vaak ook zelfs twee. Hele tijd uitgefloten maar ja je weet dat Martinez gewoon een ongelofelijke penaltystopper is. Zeker bij reeksen.

Dibuu, wat een penaltykiller is het toch. Ook karma voor de zure fransen die vanaf minuut 1 hem uitfloten.Maar even over de 2-1 van Villa, die had toch gewoon afgekeurd moeten worden?? Duran springt vol in de rug van Bentaleb die daarna tegen Chevalier botst. Pol van Boekeltje keek er ook nauwelijks naar

Kan iemand mij vertellen waarom deze gozer nog mocht blijven keepen, terwijl die een tweede gele kaart kreeg van de scheids? What the hell? Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt. Super merkwaardig dit. Lijkt mij dat Lille direct in protest gaan.

Bizar zeg! Verschrikkelijke persoonlijkheid, maar wint echt alle penalty shootouts. Wel bijzonder dat de VAR niet ingreep bij de 2-1. Was toch gewoon een overtreding?

Kan iemand uitleggen hoe het werkt? 2 keer geel in 1 wedstrijd is normaal gesproken rood

18 april 2024 om 21:52

Citaat van de Ifab: ''warnings and cautions (ycs) issued during the match (including during extra time) are not carried forward into kicks from the penalty mark (kfpm). A player who receives a YC during both the match and the KFPM is not sent off. The two separate cautions are reported to the appropriate authorities.''

Vreemd dat hij mocht blijven staan. Wat is dan het nut om die kaart te geven? Lille zou een klacht moeten indienen bij de Uefa.

Dus een serie die overgenomen mag worden door deze blunder

Het is een totale idioot, maar echt een bizarre penaltykiller. Mentaal sta je al voorafgaand die serie met 1-0 voor met zo'n keeper.

18 april 2024 om 22:56

Dat hij zelf mentaal een achterstand heeft, brengt dat dan weer mooi in balans.

Echt een penalty killer die Guy. Snap het alleen niet helemaal van die tweede gele kaart en dat hij mocht blijven staan

Wat een rare regel dat eerder gegeven kaarten niet gelden tijdens strafschoppen. Heel bijzonder dat dit kan. Moet wel zeggen dat die laatste speler van Lille de bal ook wel belabberd in het doel probeert te schieten.

Citaat van de Ifab: ''warnings and cautions (ycs) issued during the match (including during extra time) are not carried forward into kicks from the penalty mark (kfpm). A player who receives a YC during both the match and the KFPM is not sent off. The two separate cautions are reported to the appropriate authorities.''

Emiliano “Dibu” Martinez! You hate him or you love him en ik ben duidelijk van de laatste categorie. Fantastische keeper en een geweldige persoonlijkheid.
Als ploeg zijnde weet je gewoon dat de penalty reeks al zo goed als in de pocket is. Dit is denk ik wel de beste penaltystopper van de voetbalgeschiedenis.

19 april 2024 om 00:21

Beetje overdreven om hem de beste penaltystopper in de geschiedenis te noemen.
Beste clown 100% ... als je Google raadpleegt zie je dat hij procentueel niet de beste is.

19 april 2024 om 01:42

Procentueel kan maar het gaat ook om de momenten waarop je zo een penalty stopt. Dat zie je niet terug in cijfertjes.

Hij doet echt de gekste dingen tijdens die penaltyseries over het algemeen en dan krijgt hij geel voor een bal te vragen haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren