Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-Ajacied nu wél aangepakt door tuchtcommissie: vijf duels schorsing

Laatste update:

Eyong Enoh is zwaar gestraft door de tuchtcommissie van de Belgische voetbalbond. De middenvelder van Standard Luik ging afgelopen weekend in het duel met AA Gent flink over de schreef en zag rood na een dwaze tackle op collega Brecht Dejaegere. Omdat hij nog een voorwaardelijke straf had openstaan, moet de Kameroener nu vijf wedstrijden brommen.

/

Enoh zag begin oktober tegen Club Brugge, nota bene tijdens zijn debuut voor Standard, al eens een rode kaart, maar kwam er toen nog genadig van af. Dat is nu dus niet meer het geval: na zijn vliegende tackle, met twee benen vooruit, kon scheidsrechter Alexandre Boucaut zondag niet anders dan de ex-Ajacied linea recta te verbannen. De tuchtcommissie heeft Enoh nu te kennen gegeven dat hij vijf wedstrijden op rij niet in actie mag komen, waarvan een voorwaardelijk. Ook moet hij een boete van 1.600 euro betalen.

De rode kaart voor Enoh had zondag overigens weinig concrete gevolgen voor Standard, dat tot aan de 92e minuut met een man minder speelde en leek af te stevenen op een remise. Voormalig FC Utrechter Nana Asare, tegenwoordig actief in Gent, kreeg echter in blessuretijd rood, waarna Geoffrey Mujangi in extremis voor de 1-2 in het voordeel van de Rouches tekende.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En terecht als je zo inkomt dat de tegenstander zwaar letsel kan oplopen mag je van mij plaats nemen op de bank.

Ik heb zo mijn twijfels of deze straf werkt, bij ajax ging hij ook vaak een stap te ver. Enoh heeft gewoon weg te weinig kwaliteit, dus vult hij dit aan met zijn te agressieve spel

Terecht, wat een idiote overtreding zeg.

Ook al z'n tweede rode kaart dit seizoen, gaat lekker zeg

23 december 2014 om 16:24

Terwijl hij bij Ajax zelden rood heeft gepakt. Wel opmerkelijk hoe hard het kan gaan. Onder Jol heeft hij ook vreselijk goede wedstrijden afgewerkt. Met name sinds de JC revolutie werd hij te licht bevonden. En nu lijkt het alsof hij bikkelharde overtredingen maakt ter compensatie.

Als je die tackle ziet is het eigenlijk beschamend dat hij maar 5 wedstrijden krijgt want als de speler vast staat breekt hij echt alles en dan dat gebaar van die idioot ik speelde de bal hoe maf kun je zijn hier moet minimaal 10 wedstrijden voor worden gegeven anders leren ze het nooit af.

Wat moet je met Enoh in je team, zo'n typische klassieke Afrikaanse verdedigende middenvelder die helemaal niet kan voetballen. Enige wat hij doet is overtredingen maken en de scheidsrechters die het hem maar moeten vergeven.

Mocht wat meer zijn. Is niet zijn eerste zware overtreding.

Akwasi-Nana Asare deelde ook al zo'n doodschop uit.

Als we echt willen dat het grotendeels verdwijnt, dan moet je 100 procent pakkans garanderen - en dus beelden achteraf gebruiken - en draconische straffen. 10 of 20 wedstrijden langs de kant of zo.

Er is gewoon geen andere oplossing.

Enoh is toch al lekker van waarde geweest 5 matchen gespeeld en al 2 keer rood gepakt...

Waardeloos...

En dan dit weekend was hij nog verbaasd dat hij rood kreeg...

Voor mij hadden ze daar nog een nulleke achter die 5 mogen zetten.
Twee vragen stel ik mij :
- waar had die kerel aan gezeten éér hij het veld op kwam ?
- waar heeft die kerel zijn opleiding genoten ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren