Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geen zorgen om Kökçü: ‘Hij kreeg als 19-jarige al flink wat voor zijn kiezen’

Laatste update:

Ozan Kökçü denkt niet dat zijn broertje Orkun lang last gaat hebben van de commotie die is ontstaan na het weigeren van de One Love-aanvoerdersband, zo zegt de middenvelder van FC Eindhoven in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De drie jaar oudere Ozan weet dat zijn broertje na vier jaar in de hoofdmacht van Feyenoord wel tegen kritiek opgewassen is. Orkun was met name in zijn beginjaren nooit onomstreden in Rotterdam.

Ozan werd dinsdagavond de matchwinner voor Eindhoven in het TOTO KNVB Beker-duel met Willem II (1-0 winst). Zijn doelpunt vierde de middenvelder met een vinger op zijn mond, al ging dat niet over de commotie die was ontstaan in de rel omtrent zijn broer. “Deze was tegen mijn vader. Bij dezen ook excuses naar mijn vader. Ik wil niet respectloos zijn, maar we hadden het een beetje met elkaar aan de stok vrijdag. Hij stond net langs de lijn en ik heb hem een knuffel gegeven”, onthulde Kökçü na afloop voor de camera's van ESPN.

Orkun liet zich, ondanks de mediastorm die is ontstaan, gewoon zien in het Jan Louwers Stadion om zijn oudere broer te steunen. Ozan vindt het belangrijk dat zijn jongere broertje, die in uitstekende vorm is bij Feyenoord, gewoon doorgaat en zijn ding blijft doen. Hij verwacht dan ook niets anders. “Orkun kreeg als negentienjarige al flink wat voor zijn kiezen en daar word je hard van. Nu is hij 21 en mentaal zó sterk.” Feyenoord-aanvoerder Kökçü staat ondanks zijn leeftijd al op 142 officiële wedstrijden voor de Rotterdamse club, waarin hij goed was voor 25 doelpunten en 24 assists. Feyenoord-supporters leverden in het verleden regelmatig felle kritiek op het spel van de zeventienvoudig international van Turkije.

Ozan hoopt dat de storm snel zal gaan liggen rondom zijn broertje. “We moeten het niet groter maken dan het is. Hij verwoordde het goed en heeft er geen slechte bedoelingen mee. Sommigen reageerden teleurgesteld, anderen sturen positieve berichten. Ik heb begrip voor beide kanten. Respect naar elkaar toe is gewoon het allerbelangrijkste.” Zaterdagmiddag komt Orkun voor het eerst weer in actie tijdens de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Fortuna Sittard.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is woensdag en we hebben het er nog steeds over. Toch goed dat hij hem niet gedragen heeft. Anders was er niet zo een aandacht voor geweest.

Ach, hij heeft zich verbaal uitgesproken. Hij heeft niks tegen homo's en niks met homo's dus hij voelt zich niet de aangewezen persoon om hier ambassadeur voor te zijn. We moeten het niet groter maken dan het is. Laat iedereen gewoon lekker in zijn waarde. Iedereen die de strijd wil voeren moet die voeren en wie die niet wil voeren moet dat niet doen. Dan krijgt die band ook meer waarde, dan dat iemand er geforceerd mee rond gaat lopen



19 oktober 2022 om 20:02

Laat iedereen gewoon lekker in z'n waarde. One love. Oh wacht, dat stond op de regenboogband die hij niet wilde dragen.

19 oktober 2022 om 20:05

Je kan ook mensen in hun waarde laten zonder een band te dragen toch? Ik ben ook tegen dierenmishandeling, maar ik hoef niet in een WWF shirt rond te lopen om te laten zien hoe begaan ik ben met dieren. Het is niet zo dat er duizenden homo's zijn gestorven in Nederland ofzo. De homogemeenschap wordt hier enorm vertegenwoordigd in Nederland. Zet maar een keer een dag je TV aan

19 oktober 2022 om 20:12

Het gaat volgens mij helemaal niet om alleen de homogemeenschap of alleen Nederland. Het gaat er juist om dat er acceptatie is vanuit alle bevolkingsgroepen en lagen van de bevolking. Kokcu heeft een voorbeeldfunctie en geeft wat mij betreft niet helemaal het goede voorbeeld. Komt nog bij dat z'n goedbetalende baas vraagt om iets uit te dragen, maar hem niet verplicht. Dus dat had hij misschien iets makkelijker kunnen doen als hij eigen baas was (zoals ik) maar dat is hij niet. Hij is een manager van een groep voetballers bij een toporganisatie in Nederland.

19 oktober 2022 om 20:16

@myvision Ach, als Feyenoord, de KNVB en alle andere Eredivisieclubs echt zo begaan waren met gelijkheid van de mens en de homorechten dan hadden ze hun internationals verplicht om niet naar Qatar af te reizen. Ik kan dit soort acties respecteren op het moment dat je er consequent in bent, maar iedereen die naar Qatar gaat is misschien nog wel erger dan Kokcu. De media, de KNVB en iedereen die Kokcu nu aanvalt. Allemaal willen ze lekker cashen in een land waar de homohaat en de mensenrechten nog vele malen erger zijn geschonden dan hier. En dan nu even iedereen vrolijk zo een bandje laten dragen als er niks op het spel staat



19 oktober 2022 om 20:19

Het idee werd gebracht voor lhbtiq+ op nota bene coming out day en nu komt het knvb goed uit om te zeggen nee het is voor iedereen. Die band bestaat al gwn. Als niet moslim wil ook geen uithangbord zijn voor die gemeenschap ookal accepteer ik hun keus van leven.

19 oktober 2022 om 20:20

Eens, in Qatar is 80 procent aanhanger van de Islam en in ons land wordt maar weer eens bevestigd dat dit geloof homo's en alles onder de regenboogvlag niet accepteert.

19 oktober 2022 om 20:31

Myvision ik heb niet de indruk dat je de landsgrenzen oversteekt. Homo's kunnen gewoon hun leven leiden in islamitische landen, van noord Afrika tot centraal Azië. De koran is zelfs milder tegenover homo's dan de bijbel.

19 oktober 2022 om 20:50

Bocherief ik heb niet de indruk dat je weet wie ik ben. Mijn werk bestaat vrijwel alleen maar uit landsgrenzen oversteken. En ik ben bijvoorbeeld volgende maand nog in de Emiraten.

19 oktober 2022 om 22:46

@myvision ben je gordon? #daretoask

19 oktober 2022 om 23:09

Haha, shit, betrapt.

19 oktober 2022 om 20:03

Hoe zou hij reageren als zijn zoon homo blijkt? "ik heb niks tegen je maar ook niks met je"?

19 oktober 2022 om 20:08

Haha precies. Als je gaat zeggen over een bevolkingsgroep in Nederland dat je niets met ze hebt zal de racismekaart worden getrokken. De gebroeders Kokcu, ik heb niks met ze trouwens 😉

19 oktober 2022 om 20:08

@mc significant Dan zal hij misschien net als onze Oranje internationals en de KNVB zijn principes opzij schuiven op het moment dat ze hem niet lekker uitkomen. Ik durf het niet te zeggen


19 oktober 2022 om 20:09

@myvision Dat lijkt me sterk. Toen Verstappen BLM niet wilde vertegenwoordigen heb ik niemand hem een racist horen noemen

19 oktober 2022 om 20:11

Je kind is iets anders dan een algemene zaak waar je neutraal in staat. Beetje gek voorbeeld. Mijn indruk is dat kokcu een makkelijke target is. Was het ene max verstappen was geweest, dan hadden we een heel andere discussie gehad. En dat vertelt mij genoeg

19 oktober 2022 om 20:17

@bochebrief @japie jullie weten dondersgoed dat die vergelijking hier niet opgaat.

19 oktober 2022 om 20:21

100% dat het wel zo is. We weten exact wat hier eigenlijk aan de hand is. En dat heeft niks te maken met het wel/niet dragen van een captain armband voor een bepaalde zaak. Gelukkig dat er mensen bestaan die zelf willen kiezen wat ze wel of niet willen dragen, en daarbij heel beschaafd hun onderbouwing geven.

19 oktober 2022 om 20:23

@sportweek86 Hoezo gaat die vergelijking niet op?

19 oktober 2022 om 20:37

Omdat de achterliggende reden is dat zijn geloof homoseksualiteit afkeurt. Dat hoeft overigens niet perse voor kokcu te gelden, maar hij kiest hier misschien voor omdat zijn omgeving hier erg op tegen is. Verstappen spreekt zich gewoon uit tegen discriminatie, maar dat betekent niet dat je een organisatie als blm steunt. Ik zou mijn steun richting bijv homo's ook gewoon uitspreken, maar als dat ruimer verpakt zou worden en een bepaalde gender ideologie eronder zou vallen, zou ik daar absoluut niet aan meedoen.

19 oktober 2022 om 20:48

@sportweek86 Dat komt toch ongeveer op hetzelfde neer? Verstappen zegt dat hij tegen racisme is, maar dat hij BLM niet steunt en daarom weigert iets te dragen. Kokcu spreek uit dat hij niks tegen homo's heeft maar geeft aan dat hij die regenboog band niet steunt en die daarom niet draagt

19 oktober 2022 om 20:50

Maar waarom steunt hij die regenboog band niet Japie. Vanwege zijn geloof. En waarom steunt hij die niet vanwege zijn geloof?

19 oktober 2022 om 20:59

Ik heb de Koran nooit gelezen dus ik weet het niet, maar waarom steunt Verstappen die BLM band niet? Vanwege zijn geloof in het feit dat deze organisatie tegen racisme niet deugt. Zo vind Kokcu regenboogband blijkbaar niet deugen om redenen die geoorloofd zijn in zijn optiek

19 oktober 2022 om 21:01

Waar geeft kokcu aan dat de regenboog band organisatie niet deugt? Hij geeft aan dat hij het vanwege geloofsovertuiging niet doet.

19 oktober 2022 om 23:10

@bochherief oke, dus als het je kind is dan heb je wel iets met homoseksualiteit, en als het je kind niet is dan heb je er niks mee? Klinkt beetje als meten met twee maten..

19 oktober 2022 om 23:23

@sportweek86 Kokcu gelooft sterk in iets wat weinig affiniteit heeft met die regenboogband. Hij is er daarom misschien geen tegenstander, maar ook geen voorstander van. Ik haat bv niemand die voor Ajax is, maar zelf heb ik weinig met Ajax. Bij mij is Feyenoord er met de paplepel ingegoten

19 oktober 2022 om 23:38

Weinig affiniteit met homoseksualiteit. Haha, dat is een mooie manier om het te omschrijven.

Heel vermoeiend dit VZ. Zijn talloze topics geweest over dit onderwerp ondertussen. Hel lijkt me wel klaar nu toch.

Och hij heeft zoveel voor de kiezen gekregen... nog geen fractie van wat een homo in een islamitische gemeenschap voor de kiezen krijgt

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren