Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gefrustreerde Giménez laat zich van slechtste kant zien tijdens nederlaag Mexico

Laatste update:

Santiago Giménez heeft zich zondagnacht niet van zijn beste kant laten zien tijdens de 0-1 nederlaag van Mexico tegen Qatar. De 22-jarige spits van Feyenoord kreeg zijn kans in de basiself van bondscoach Jaime Lozano, maar wist niet te overtuigen. In het tweede bedrijf kwam de gefrustreerde Giménez goed weg, toen hij ‘slechts’ geel kreeg, nadat hij een tik uitdeelde tijdens een handgemeen met een Qatarese verdediger. Mexico en Qatar hebben zich beide geplaatst voor de knockout-fase van de Gold Cup.

Naast Giménez startte Ajacied Edson Álvarez in de basis bij Mexico. Ook Julián Araujo, die bij Feyenoord op het wensenlijstje zou staan, kreeg een basisplek. Na twee invalbeurten kreeg Giménez de kans om zich te bewijzen, maar het reeds geplaatste Mexico beleefde een teleurstellende avond in Californië. Halverwege de eerste helft kopte Hazem Shehata de 0-1 binnen, waarbij doelman Guillermo Ochoa er niet goed uitzag. Vervolgens wisten de Mexicanen de rug niet meer te rechten.

Giménez pakte in de tweede helft alsnog de hoofdrol, maar deed dat niet met zijn voetballende kwaliteiten. Nadat hij even daarvoor een grote kans miste, liet hij zijn frustraties de vrije loop. Terwijl de bal niet in de buurt was belandde Giménez in een handgemeen met een verdediger van Qatar, die hij vervolgens een tik uitdeelde. Zijn directe tegenstander ging vervolgens met veel theater naar de grond, maar dat deed Giménez een fractie later ook toen hij een licht duwtje kreeg van een andere verdediger. Uiteindelijk werd de Feyenoord-spits bestraft met een gele kaart. Mexico is door naar de volgende ronde, waardoor de Eredivisionisten zich nog later zullen melden bij hun clubs.

Verenigde Staten - Trinidad en Tobago 6-0
De Verenigde Staten, dat de vorige editie van de Gold Cup wist te winnen, schoot zich zondagnacht glansrijk naar de groepswinst in Groep A. Jesus Ferreira wist zijn tweede hattrick van het toernooi te noteren tijdens een 6-0 zege op Trinidad en Tobago. De spits van FC Dallas deed dat al voor rust, terwijl Cade Cowell, Gianluca Busio en Brandon Vazquez in het tweede bedrijf hun duit in het zakje deden. Team USA won in Charlotte voor de tweede keer op rij met zes doelpunten verschil.

Had dit een rode kaart moeten zijn voor Giménez?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Doet niks af aan zijn status die hij heeft opgebouwd in Mexico. Ze zijn daar allemaal van mening dat dit de nummer 1 spits is, daar zal dit niks aan veranderen. Desondanks, niet slim om je zo te laten gaan en dat theater erbij... Irritant van beide kanten. Zo te zien prima opgelost door geel uit te delen.

3 juli 2023 om 12:20

Heb jij alle Mexicanen gesproken ofzo? Is nog steeds geen vaste basisspeler hoor, Henry Martin start vaak en scoort regelmatig. Ook nog een Raul Jiminez rondlopen dus nummer 1 spits is hij nu nog niet. Mistte 3x een 100% kans vannacht dus op die manier duurt dat nog wel even.

Natuurlijk moet dit gewoon rood zijn. Maar ik vind dat spelers die zo theatraal naar de grond gaan ook minimaal geel moeten krijgen.

3 juli 2023 om 08:40

Voor mij had een gele kaart ook gemogen. Hij wordt vast gehouden en trekt zichzelf iets te fel los. Maar dat gerol op de grond, echt vreselijk. Ik heb Rico Verhoeven mensen klappen uit zien delen (in de ring) die minder ver rolde. Overigens doet Gimenez precies hetzelfde nadat hij een tik krijgt. Ook hij rolt over het veld als een kleuter.

3 juli 2023 om 09:35

@Woezel

Maar dan zou Gimenez dus 2x geel moeten krijgen. 1 voor de klap en de 2e voor het theater. Mag van mij hoor, want dat theater is echt bloedirritant.
Maar scheidsrechters durven het gewoon niet. Je ziet het zo vaak, een geel waardige overtreding, vervolgens is er een robbertje duwen en dan wordt daar geen actie op ondernomen. Terwijl het volgens mij een regel is dat als spelers aanstichters zijn van een opstootje, beide dan geel moeten krijgen. Maar ja, ook dat werkt weer niet altijd want dan zou je iemand vrij makkelijk een 2e gele kaart aan kunnen naaien. Zo blijkt maar weer, niet alles is zwart wit

3 juli 2023 om 10:09

Nja, als je kunt iemand die geel heeft een duw geven, om zo een 2e gele kaart uit te lokken. Maar als hij jou geen duw terug geeft dan heeft het geen zin. Het heeft dus allemaal met het gedrag en beheersing van spelers zelf te maken.

3 juli 2023 om 10:29



Komt ook door scheidsrechters, deze zijn behoorlijk beã¯nvloedbaar. Als jij onderuit gehaald wordt en toch probeert door te gaan, 9 van de 10x dat een scheids daarna geen kaart geeft want die denkt, oh je kan doorspelen dan valt het wel mee.
Ga je vallen en doe je alsof je been gebroken hebt gaat de scheidsrechter meteen oordelen en gaan ze vaak mee in de waan.

Is hetzelfde als bij penalty's. Als je ziet hoe licht het contact soms is maar omdat spelers er een show van maken krijgen ze best vaak die penalty toegekend.
Kijk eens bij corners, waar men aan elkaar sleurt en doet maar niemand valt nog want de bal rolt niet en dus vinden scheidsrechters het ook wel weer prima.

Het is actie reactie, ik keur het echt af dat spelers dit doen. Maar als ik kijk naar het niveau van de scheidsrechters dan snap ik spelers heel goed want ze boeken er resultaten mee. Ze halen er voordeel uit met dat gedrag en dus blijven ze dat doen.

Ik vind bv Nijhuis best een goede scheids, maar als je bij hem niet gaat liggen nadat er een overtreding op je gemaakt wordt, weet je 100 zeker dat hij niet fluit. Dan kan je zeggen ja maar voordeel, ja dat klopt. Maar welke scheids geeft 2 min na het voordeel nog een gele kaart als de bal stillegt? Precies bijna geen enkele en dat is nu precies het probleem. De scheids denkt dan, ach laat maar gaan ze zijn het alweer vergeten, maar spelers vergeten dat niet.
Als aanvaller is voordelig als je tegenstander al een gele kaart heeft dan weet je die speelt wat voorzichtiger. En dus heeft een aanvaller veel liever dat zijn tegenstander geel krijgt dan hij voordeel en dus gaan ze rollenbollen.

3 juli 2023 om 11:37

Mooi verhaal. Maar dit kan toch heel erg makkelijk worden verholpen nu er een VAR is?
Weet dat het nu niet toegestaan is, maar hier moet je wat mij betreft gewoon de VAR voor inzetten.
Stel jij je aan? Direct geel. Opzouten met dat jank gedrag...maakt de sport kapot.

3 juli 2023 om 11:46



Eens hoor. Maar die VAR mag zich niet overal mee bemoeien.. Ook weer bedacht door scheidsrechters wat totaal niet logisch is.

Als ik scheids was dan zou ik bij elke overtreding waar een speler heel erg bij schreeuwt het altijd even afwachten en dan gewoon meteen overleggen met de VAR, zonder beelden, gewoon onderling overleggen. Ja ik weet dat dit nu niet mag, maar dan passen ze het maar aan.
Echter de huidige Scheidsrechters trekken nog net geen sprintje om die gele kaart in iemand zijn gezicht te duwen.
In Engeland zie je dat al wel, dat scheidsrechter daar langer de tijd nemen als ze geel of rood gaan geven.


3 juli 2023 om 13:32

Bij 'ik vind bv Nijhuis best een goede scheids' ben ik afgehaakt.

Want bij hem kun je een doodschop uitdelen en als je pech hebt krijg je hooguit geel (kijk even FC Volendam - RKC terug, tackle Murkin) maar als je zegt dat je hem een lul vind dan staat hij gelijk met zijn kaart te wapperen. Hij is er zelf altijd trots op als hij bijvoorbeeld pas na 20 minuten voor de eerste keer fluit, terwijl hij gewoon moet fluiten bij overtredingen. En dat doet hij niet omdat meneer zijn eigen regels heeft.

En ik ben ook niet zo voorstander van al die media optredens van hem. Dan probeert hij de joviale jongen uit te hangen, maar ik erger me dan dood als hij het weekend ervoor een wedstrijd heeft verkloot met zijn manier van fluiten.

Zijn ze nog aan het voetballen? Wanneer krijgen die spelers vakantie en rust? Over 3 weken beginnen de diverse voorrondes al in Europa. De voorbereidingen bij de clubs zijn al gestart. Te gek voor woorden.

3 juli 2023 om 08:44

Mee eens. De Gold cup begint ook altijd net iets later in de zomer dan dat een WK of EK zou beginnen. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat je als club een speler voor veel geld koopt, hem een hoog salaris betaald, hem beter maakt zodat hij international wordt, maar niet over hem kunt beschikken in een belangrijke periode/wedstrijden voor de club.

3 juli 2023 om 09:43

Jeugd Ek's worden ook gewoon in juli gespeeld.

3 juli 2023 om 09:58

@oigatinha en Paulr waarom zou de gold cup, een toernooi aan de andere kant van de wereld, met landen die niks met de europese competite te maken hebben daaraan moeten denken?

3 juli 2023 om 10:07

Omdat die Europese clubs het salaris betalen van die spelers. Prima dat je dat toernooi op dat moment wil spelen, maar dan zouden m.i. clubs het recht moeten hebben om hun spelers niet deel te laten nemen. Stel dat PSV 3 spelers zou hebben die tot het eind deelnemen aan de Gold-sup. Dan zouden die niet (volledig) beschikbaar/inzetbaar zijn bij de voorronde CL. Dat gaat over zo ontzettend veel geld.

3 juli 2023 om 10:18

Organisaties als de FIFA hebben daar lak aan. Die organiseren het liefst nog veel meer toernooitjes om geld uit te genereren. Straks een WK voor clubs met bijna 100 deelnemers. Nog niet zo lang geleden werd dat in 1 wedstrijd beslist, nog verder terug gewoon uit en thuis. Maar terwijl het geld tegen het deksel van de kist klotst, moet er nog meer bij. En ja, iedere organisatie wil haar eigen deel. In Engeland hebben ze ook een moorddadig schema. En ga zo maar door. Maar de geest is uit de fles, dus dit is onomkeerbaar. Ook inherent aan de uit te keren idiote salarissen van veel spelers. Dat moet wel ergens worden verdiend.

3 juli 2023 om 10:53

En werkt dat andersom dan ook? Dat Amerikaanse landen een halve B-selectie naar het WK moeten sturen omdat de Zuid-Amerikaanse clubs geen zin hebben om hun spelers af te staan. Voor interlandvoetbal moet altijd het hoogst mogelijke niveau worden geambieerd, omdat de internationale prijzen anders ook niks meer zeggen. Ik vind het prima dat clubs daar weinig zeggenschap over hebben, anders krijg je zometeen alleen maar C-elftallen op de internationale toernooien. Spelers mogen zelf nog altijd bepalen of ze wel of niet meegaan he, als zij voelen dat de pijp leeg is dan gaan ze gewoon niet. Hoeft de club zich verder niet mee te bemoeien.

3 juli 2023 om 13:22

@pinko: Ben het deels met je eens, al is 100 teams wel iets overdreven als het er in werkelijkheid maar 32 zijn. Nog te veel overigens. Ik vond 2 te weinig, want wie zijn wij in Europa en Zuid-Amerika om te bepalen dat wij de beste teams hebben. Maar alleen de kampioenen per continent vind ik prima. Maar ik zou een CL met alleen de kampioenen van elk Europees land ook prima vinden. Maar verschil hierbij is wel dat het over clubs gaat. Clubs die hun eigen spelers betalen. Niet over landen die spelers opeisen terwijl de clubs die hun salarissen betaald niet over de spelers kan beschikken tijdens belangrijke wedstrijden.

@spursfan96: Ja, dat zou wat mij betreft ook andersom moeten werken. Tijdens dat debiel geplande WK van afgelopen winter ging de competities in de meeste Europese landen toch ook niet gewoon door? En hoeveel spelers gaan uit zichzelf afzeggen voor een eindtoernooi met het nationale elftal uit belangen voor de clubs waar ze onder contract staan? Ik denk niet heel veel. Spelers denken vooral aan zichzelf, net zoals landen dat doen voor hun nationale elftallen. En de FIFA en continentale bonden denken ook veelal aan zichzelf. En de clubs die de salarissen op tafel mogen leggen moeten zich overal maar naar schikken. Hoe zou jouw baas het vinden als je elk jaar een aantal weken niet beschikbaar bent omdat je voor de nationale overheid aan het werk gaat? En als hij in die periode wel gewoon even je salaris wil door blijven betalen? En dan praat ik nog niet eens over het risico op blessures, wat bij voetballers natuurlijk ook gewoon mee speelt.

3 juli 2023 om 08:51

The Champions league is al begonnen Breidablik is al door haha

3 juli 2023 om 10:22

Daar zat ik een beetje over in). In de eerste kwalificatieronde werd met 7-1 overtuigend afgerekend met de grote favoriet Tre Penne!!

3 juli 2023 om 11:36

Buducnost was daarna de lastige tegenstander

3 juli 2023 om 14:13

Wel een mooi uitwedstrijd voor supporters van de tegenpartij. IJsland is prachtig

Niet slim om te doen. hopelijk doet hij dat niet bij Feyenoord.

Mocht eindelijk een keer starten en mist dan enorm vele kansen.
Hopelijk is hij weer snel terug.

3 juli 2023 om 08:45

Hij heeft zoiets onverstandigs al gedaan in de EL, uit tegen Roma. Daardoor mist hij de eerste 2 CL-wedstrijden van Feyenoord.

3 juli 2023 om 08:56

klopt. had moeten zeggen hopelijk stopt hij hiermee.

Maar dat was idd ook een overtreding uit pure frustratie.

3 juli 2023 om 08:45

Hij heeft dit al bij feyenoord gedaan tegen Roma.

Smerig zeg, iedereen zal nu ook wel verbolgen zijn over dit feit lijkt mij. Kort lontje en verliest toch wel vaker zijn zelfbeheersing waardoor hij ook al zichzelf én Feyenoord benadeelt in de CL.

3 juli 2023 om 09:09

Spreek je nu je hoop uit? Anders nog al een raar statement aangezien de cl periode nog moet beginnen voor Feyenoord

3 juli 2023 om 09:11

Hij is door zo’n actie tegen AS Roma geschorst voor de eerste 2 CL wedstrijden..

3 juli 2023 om 09:11

Zoals je misschien weet is Gimenez de eerste 2 wedstrijden in de CL geschorst vanwege zijn rode kaart tegen AS Roma

3 juli 2023 om 09:53

Redey, blijf je wel bij de les als je bijdehand wil doen?

3 juli 2023 om 10:55

En nu al geschorst, moet je nagaan als de CLperiode echt is begonnen.

3 juli 2023 om 13:20

Want die opmerking voor jou is niet cynisch en bijdehand? Iets van de pot en de ketel.

3 juli 2023 om 09:10

Mexicaanse passie. Of is dat bij Alvarez iets heel anders

3 juli 2023 om 09:43

Beiden onnodig en irritant maar geel is prima op zijn plek hier.. Dat theater mogen ze bij alle spelers (dus ook bij Tadic ja) wel wat aan gaan doen... Dit was eerst vooral in Laliga maar het verspreidt zich als een olievlek over het hele voetbal.. Kost de hele sport gewoon aanzein...

3 juli 2023 om 09:49

onze markerazzi is weer lekker hypocriet

3 juli 2023 om 09:54

Haha, daar was de eerste al die meteen door Ajax getriggerd wordt. Ik moet altijd gewoon lachen om de hypocrisie van de voetbalsupporter. Zelf ben ik geen haar beter hoor, maar dit is geen Mexicaanse passie begreep ik de vorige keer toen Alvarez weer bezig was tegen team USA.

3 juli 2023 om 09:58

@qpr01. Hoezo hypocriet. Ik zeg nergens dat het normaal gedrag is van Gimenez maar dat meer Mexicanen deze trekjes hebben. Verder vind ik het theater dat wordt gemaakt nog bijna erger dan wat er daadwerkelijk gebeurd. Of mag ik dat niet vinden?

3 juli 2023 om 10:00



@JK-Ajax. Van mij alleen maar cynisch bedoeld hoor, maar het toneelspel dat volgt is misschien nog wel erger

3 juli 2023 om 10:02

Ik vind jouw reactie niet hypocriet hoor, gewoon de voetbal supporter an sich

3 juli 2023 om 10:09

Komt meer door het feit dat je Gimenez al een recidivist noemt, maar dat hij zich eigenlijk nu pas voor de tweede keer zo duidelijk laat gaan. En dan vind ik het niet gek om naar een speler van jou club te wijzen, die zich ook bij Mexico met grote regelmaat laat gaan. Tot op heden vond ik ik Gimenez een voorbeeld van een Zuid/midden Amerikaan die zich goed gedroeg. Hopelijk gaat ie zich weer zo gedragen want dit heeft hij helemaal niet nodig

3 juli 2023 om 10:38

Het is geen Tadic qua theater maar laten we ook niet doen alsof dit pas de tweede keer is dat hij spelbederf laat zien in het veld. Vrij overdreven naar de grond gaan, schwalbes en fysiek de grens over gaan is ook voor hem ook niet onbekend. Hij past wat dat betreft prima in het plaatje van een speler uit die regio.

3 juli 2023 om 09:11

Zou wel gepaard gaan met het temperament van de Mexicaanse spelers. Als je kijkt naar Alvarez is hij degene die de kroon spant van de Mexicaanse spelers.

3 juli 2023 om 09:41

Oh jij kent alle spelers en bekijkt alle wedstrijden van ze?

3 juli 2023 om 10:10

Haha inderdaad, overduidelijk wat blinde onderbuik gevoelens.

3 juli 2023 om 10:24

Toevallig kijk ik de wedstrijden van Mexico ja? Anders zou ik ook geen reactie plaatsen. Daarnaast kijk ik genoeg eredivisie wedstrijden om te constateren dat Alvarez ook de kroon spant betreft de overtredingen/kaarten in de eredivisie

En weer 10 keer doorrollen. Dat soort dingen mogen van mij ook wel bestraft worden. En aangezien Giminez eerst slaat en daarna zelf ook als een malle ligt te rollen mag hij dubbel gestraft worden. Dat verziekt het voetbal. We hebben allemaal wel van die types bij ons club. Echt te triest voor woorden.

3 juli 2023 om 10:12

Dat doorrolllen is echt om gek van te worden en eigenlijk ook gewoon lachwekkend. Als je echt wordt geraakt ga je normaal gesproken naar de grond en blijf je liggen

3 juli 2023 om 10:58

Als je op hoge snelheid ineens vol wordt geraakt snap ik wel dat je doorrolt, daar kan je simpelweg niets aan doen, maar in dit soort situaties is het zó irritant inderdaad. Ze zouden bij de KNVB gewoon een richtlijn in moeten voeren waar er voor elke keer onnodig doorrollen geel wordt gegeven. Moet je wel aan het begin van het seizoen al doen, want anders krijg je ook weer gezeur dat de een wel geel krijgt en de ander niet.

Wordt er meer dan 1 zinnetje aan Gimenez gewijd, is het weer niet goed!

Verstandig is anders, hij kan hier best rood voor krijgen. Ik denk dat het vooral (te) agressief lostrekken is, maar het ziet er gewoon sterk uit als slaan. Gefrustreerd was hij zeker, want hij heeft meerdere grote kansen gehad zonder te scoren. De keeper pakt een aantal ballen goed, maar hij had eigenlijk wel minimaal één moeten scoren. Hij lijkt met dit optreden geen vaste basisplaats te hebben afgedwongen.

Hoezo doet Qatar mee in de Gold Cup? Wat is dat voor maffe bedoeling allemaal haha
ON: Gimenez doet er verstandig aan om nog jaar in Rotterdam te blijven, CL te spelen (als schorsing er op zit), daar leert ie nog hoop van!

Ja hij heeft wel vaker opmerkelijke acties, maar in dit geval zou ik ze allebei geel geven en weer verder gaan.

Ik lees wel veel vreemde redenen en argumenten in de commentaren boven mij. Het geheel begint er mee dat Gimenez ,terwijl er geen strijd om de bal is, zijn tegenstander slaat. Dat is geen vermaning, dat is geen waarschuwing (dus geel), maar dat is gewoon direct rood. Daar valt ook als scheidsrechter niets mee te sjoemelen, dus de beslissing Gimenez geel te geven zal hem door de scheidsrechterscommissie zeker kwalijk worden genomen. Het walgelijke doorrollen van de Qatarese verdediger had de scheids vervolgens moeten bestraffen wegens spelbederf met een gele kaart. Het valt mij met name op dat in een aantal commentaren boven mij een beetje wordt gecompenseerd. Zo van de een deed wat en de ander deed wat, dus allebei geel. Dat heet bij mij marchanderen met de regels en bijbehorende straffen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren