Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik dacht niet per se dat Virgil van Dijk het niveau van Liverpool zou halen’

Laatste update:

Michael de Leeuw keerde deze zomer terug bij Willem II. Nadat een doorbraak vanuit de jeugd bij de Tilburgers er niet in zat, vertrok hij naar BV Veendam. Na avonturen bij onder meer Chicago Fire en FC Groningen, was het tijd om naar huis te gaan. Onder leiding van trainer Kevin Hofland is het doel dit seizoen duidelijk: promoveren naar de Eredivisie. Voetbalzone-verslaggever Kalum van Oudheusden reisde af naar Noord-Brabant en sprak met de 35-jarige spits.

De Leeuw leek op weg om door te breken bij Willem II, maar kreeg in 2009 toch slecht nieuws te horen, vertelt hij. “Michael, je kunt bij ons nog een jaar in de beloften spelen, maar als ik jou mag adviseren denk ik dat het voor jou het beste is om een stap terug te doen, om vervolgens twee stappen vooruit te zetten. Als je in de beloftencompetitie speelt is de stap naar de toenmalige Jupiler League eigenlijk een stap vooruit. Maar toch, als je bij een Eredivisieclub in de beloften speelt, breek je het liefst daar door. Ik heb dat advies wel ter harte genomen en heb goede gesprekken gehad met Joop Gall en Dick Lukkien, die destijds de trainers waren bij Veendam. Ik denk achteraf dat dat de beste keuze is geweest in mijn carrière. In mijn eerste jaar op het tweede niveau werd ik topscorer met 25 doelpunten. Dat was wel lekker binnenkomen.”

Na een uitstap bij De Graafschap kwam De Leeuw in 2012 terecht bij FC Groningen, waar hij de TOTO KNVB Beker in 2015 wist te winnen. Daarnaast werd hij dat jaar verkozen tot de nummer twee in de Speler van het Jaar-verkiezing. De nummer één was Virgil van Dijk. “Hij was toen al heel sterk en slim in de duels”, blikt De Leeuw terug. “De opening die hij nu op het hoogste niveau heeft, had hij toen ook al. Ik dacht niet per se dat hij het niveau van Liverpool zou halen, maar dat hij potentie had zag je toen al wel, ja. Ik vind het altijd mooi om spelers te volgen met wie ik heb gespeeld. Zo zijn er meerdere spelers die hele mooie stappen hebben gemaakt. Filip Kostic speelt nu bijvoorbeeld bij Juventus. Tuurlijk denk je weleens: ‘mooie clubs’, maar dat was niet voor mij weggelegd. Ik heb nu nog een hele mooie carrière waar ik hartstikke blij mee ben.”

De Leeuw keerde na zijn Amerikaanse avontuur in Chicago via FC Emmen terug bij Groningen, waar hij de aanvoerdersband droeg. Dat veranderde echter na de komst van Frank Wormuth. “Natuurlijk is het pijnlijk wanneer je op de tribune komt te zitten, terwijl je topfit bent en een meerwaarde denkt te kunnen zijn. Als ik terugkijk zie ik FC Groningen als een fantastische club en ik hoop dat ze het dit jaar fantastisch zullen doen. Maar goed, nu heb ik een hele mooie stap naar Willem II gemaakt. Zij spraken zoveel vertrouwen in me uit, ook toen ik in het begin mijn kinderen eigenlijk niet van hun scholen af wilde halen. Ik dacht: ik ben nu 35, misschien is het handig als de kinderen in een veilige, stabiele omgeving blijven. Uiteindelijk denk ik toch dat Willem II de beste keuze is geweest. Mijn kinderen krijgen elke ochtend worstenbroodjes”, lacht De Leeuw. “Nu kunnen ze zien waar ik ben opgegroeid en waar ik vandaan kom.”

Check onze video voor meer verhalen, kijk op ons YouTube-kanaal voor andere video's en blijf Voetbalzone volgen!


Kalum van Oudheusden is fulltime videojournalist, presentator en programmamaker bij Voetbalzone en maakt onder meer exclusieve interviews en verschillende programma’s.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Drop je voorspellingen ??
Reacties

Leuk stukje om te lezen.
Ook leuke gozer, één keer tegen gekomen toen ik nog een tijdje flak bij Groningen woonde tijdens uitgaan.
Heel relaxed en gezellig in de omgang.

Sympathieke gast. Heb met hem samen gespeeld toen we allebei 13 jaar waren (Bij DVVC uit Dongen.) Hij was het kleinste van het veld, maar wel met de meeste drive, overtuiging en toen al een hele goede basistechniek. Zoals hij het niet van Virgil had verwacht, had ik eigenlijk ook niet verwacht dat hij zo ver zou komen, maar goed ik ben ontzettend blij voor hem. Vooral ook omdat het gewoon een fantastische kerel is. Groet iedereen nog altijd en maakt met iedereen van ons nog een praatje als hij in de buurt is. Succes Michael!

25 augustus 2022 om 23:45

Nooit geweten dat hij hier uit de buurt kwam. (Kom zelf uit waspik). Leuk om te horen en volgens mij inderdaad een hele sympathieke kerel

Groningen had de leeuw nooit moeten laten gaan, is simpelweg de perfecte supersub als je wat wilt forceren de laatate 10minuten. Met postema ga je helaas de strijd niet winnen. Ik gun de leeuw het beste en hoop dat hij van meerwaarde kan zijn in de strijd om promotie

24 augustus 2022 om 14:45

Klopt helemaal, alleen de Leeuw ziet zichzelf als basisspeler, niet als supersub, daar ging het een beetje mis, aangezien we al JSL daar hebben rondlopen, en eventueel Postema een kans gaat krijgen. Doorselecteren met jongere spelers maar De Leeuw wilde basis.

24 augustus 2022 om 21:27

De Leeuw is alleen beter dan Postuma ooit zal worden. Dat is een Helmond Sport spits

25 augustus 2022 om 10:39

@lord - Oh kom op, geef die jongen ook wat tijd. Hij is nog maar 20 en heeft nog rek. Vorig jaar in een paar invalbeurten ook zijn goals gepakt (872 minuten, 6 goals en 2 assists, dus per 109 minuten bij een doelpunt betrokken). Jongen heeft wel talent, alleen is Strand larsen nog stukken verder en was De Leeuw iets verder. Maar zit wel ruimte bij Romano om beter te worden dan Michael.

Heerlijke, Sympathieke vent is dit ook. Helaas geen basisspeler meer bij Groningen, maar JSL is gewoon beter. Mooi om te zien dat hij gewoon hartstikke blij is met de carrière die hij (gehad) heeft en terecht ook. Gun hem het beste!

Was vooral bij FC Groningen toch een beetje een onderschatte voetballer die Michael De Leeuw. Het klinkt misschien raar, maar als er bij Studio Sport een wedstrijd voorbij kwam en hij deed mee of kwam er in, dan lette je toch altijd extra op omdat je wist dat er wat ging gebeuren. Heb hem ook vaak in mijn fantasy football team gehad.

26 augustus 2022 om 10:34

In zijn eerste periode bij FC was hij ook een wisselspeler, maar ook topscoorder. Als wisselspeler maakte hij de doelpunten, maar als hij in de basis stond ging dat een stuk minder. Zorgde toen voor een hoop discussies! haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren