Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Janssen kritisch op zwakste schakel Feyenoord: ‘Slechts één goed moment gehad’

Laatste update:

Santiago Gimenez was woensdagavond de grote dissonant bij Feyenoord, zo stellen de analisten Theo Janssen en Giovanni van Bronckhorst. De Rotterdammers verloren het laatste Champions League-groepsduel bij Celtic met 2-1. De Mexicaanse aanvalsleider slaagde er niet in om zijn stempel op de wedstrijd te drukken.

Gimenez kwam op Celtic Park voor rust drie keer oog in oog met doelman Joe Hart te staan. Eén keer scoorde hij, maar werd zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel en de andere twee keer moest hij toezien hoe de sluitpost van Celtic als winnaar uit de strijd kwam.

De spits was wel belangrijk door als aangever te fungeren bij de 1-1 van Yankuba Minteh. “Dat was misschien wel het enige goede moment van Gimenez", zei Janssen in de studio van RTL 7. “Die hebben we voor de rest niet gezien in deze wedstrijd.”

Ook Van Bronckhorst zag dat Gimenez niet zijn normale niveau haalde tegen Celtic. “Hij heeft wel zijn kansen gehad. Sterker nog, de grootste kans was voor Gimenez. Maar aanvallend heeft hij het verschil niet kunnen maken en verdedigend gezien laat hij een steek vallen.”

Van Bronckhorst refereerde aan de late 2-1 van Celtic in blessuretijd. De spits van Feyenoord ging in zijn eigen zestienmetergebied onder de bal door, waarna Celtic-verdediger Stephen Welsh een voorzet kon geven op de vogelvrije Gustaf Lagerbielke.

“Als verdediger mag je nooit springen als je de bal niet kan hebben, want dan ben je weg. En dan is de tweede paal hier ook nog onderbezet…”, aldus Van Bronckhorst.

Gimenez kreeg dus wel degelijk kansen om zijn doelpuntentotaal in de Champions League op te tillen. Hij blijft nu staan op twee goals uit vier duels. In de Eredivisie was de spits dit seizoen al liefst achttien keer trefzeker.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een bal verkeerd timen kan gebeuren. Maar Ueda en Wieffer staan samen bij 1 man en laten die gewoon lopen.

14 december 2023 om 08:41

Zo vrij… hij kon nog een kop koffie zetten en zelf de bonen malen. Zo zonde, want dit is gewoon een gevalletje opletten en weten waar jouw man is.

14 december 2023 om 08:45

Je ziet gewoon het hele team verkeerd anticiperen op de misser van Gimenez. Iedereen gaat er vanuit dat het een makkelijke kopbal is die hij kan verwerken. En omdat hij dat vervolgens niet doet staat iedereen 2 stappen te ver vooruit, weg bij hun man. Dus ik vind het geen gevalletje ‘man laten lopen’ maar een gevalletje ‘ongelukkige samenloop van omstandigheden’.

14 december 2023 om 12:44

MAG niet gebeuren maar is typisch een aanvaller, was enigszins laconiek zoals hij omhoog ging en daarna reageerde.

Ga er maar aanstaan met zo weinig aanvoer en na een uur zorgt je trainer er, zoals iedere keer als hij in paniek is, dat het gehele Centrum wordt volgebouwd met 5 aanvallers. Ongelofelijk dat het Slot maar niet lukt om de buitenspelers te laten renderen, een fatsoenlijk plan B te hebben en de hoekschoppen zowel aanvallend als verdedigend beter te managen. Daarbij was Zerrouki overduidelijk de zwakste schakel, maar ook dat vind ik deels Slot aan te rekenen. Zerrouki heeft de laatste maanden slechts 2 keer meegedaan zonder Wieffer of zonder dat het hele systeem was omgegooid. Dan verandert heel zijn rol en nu wordt ineens verwacht dat hij die rol van Wieffer even pakt.

14 december 2023 om 08:18

In plaats van dat slot een keer naar zichzelf gaat kijken roept die weer om een nieuwe buitenspeler. Dat slaat gewoon nergens op. Je hebt daar 6 man voor 2 posities. Voldoende kwaliteit alleen het moet er is uitkomen en dat moet Slot toch echt kunnen doen.

Je ziet het elke keer als hij bijv stengs eruithaalt. Dan verandert het complete middenveld terwijl je met Lingr een prima speler hebt.

Ook bijzonder dat de hoekschoppen altijd zo slecht zijn en vrijwel 0 gevaar van komt. Misschien net zoals bij Arsenal zo’n specialist aanstellen.

14 december 2023 om 08:51

Genoeg kwaliteit? Alireza, Dilrosun zijn dramatisch en komen nog geen cornervlag voorbij, Minteh is een blind paard en veel te druistig, Sauer is nog een jeugdspeler en die kan je niet 50 potjes laten spelen in een seizoen. Houd je over Ivanusec en Paixao die wel de kwaliteit hebben maar beiden hopeloos uit vorm zijn. Dan gaan er van die 6 ook nog een aantal een paar weken weg in de winter, dus ik snap wel dat je dan een extra buitenspeler vraagt.

14 december 2023 om 08:59

Ivanusec, Paixao, Minteh, Sauer, Alireza en Dilrosun. Die hebben allemaal laten zien over bepaalde kwaliteiten te beschikken. Dat die kwaliteiten niet naar voren komen of dat ze uit vorm zijn komt toch echt deels door Slot. Kijk naar Paxiao, die wordt dan weer links gezet, daarna weer rechts en daarna de bank.

Het is echt geen toeval dat geen enkele buitenspeler op Sini na weinig presteert, dat is nu al voor het 3de seizoen zo.

Dan wil je mij vertellen dat het allemaal komt omdat de buitenspelers matig zijn?

14 december 2023 om 09:14

Dilrosun heeft vorig seizoen een heel seizoen de kans gehad en liet het toen al niet zien. Mocht in de zomer daarom ook weg, maar dat is niet gelukt. Paixao en Sini vind ik een mooie vergelijking; bij Sini duurde het ook 2 seizoenen voordat hij echt begon te renderen (inclusief een zware blessure), Alireza en Minteh hebben ‘bepaalde kwaliteiten’ maar onvoldoende voor dit niveau. Kom je in de ED misschien nog mee weg, maar niet tegen PSV. Ivanusec heeft in zijn eerste wedstrijd meteen zijn kwaliteit laten zien en raakte daarna zwaar geblesseerd. Dus ja, 3 van de 6 zijn zeker zeer matig en eentje is een jeugdspeler.

14 december 2023 om 09:20

Dilrosun is ook een mooi voorbeeld, deed het aardig als buitenspeler, werd toen op 10 gezet (wat zijn positie duidelijk niet is) en werd daarna op de bank gezet. Zo gaat Slot om met zijn buitenspelers. Paxiao liet het vorig seizoen al zien toen hij vast in de basis stond en op dezelfde positie. Die vergelijking gaat dus al mank. PSV is 1 wedstrijd, grotendeels speel je tegen clubs als Volendam. Als je er echter voor zorgt dat alle buitenspelers spelen zonder vertrouwen en zomaar op andere posities worden gezet hoef je er ook weinig van te verwachten. Als Slot de topcoach is die hij zou moeten zijn, dan mag hij echt wel meer halen uit de buitenspelers. Zo matig is het namelijk echt niet.

14 december 2023 om 08:19

Ik vond Minteh veruit de zwakste. Zerrouki gooide af en toe nog een mooie crosspass naar voren, aannames schijnen de buitenspelers echter nog al lastig te vinden.

14 december 2023 om 08:28

3x oog in oog met Hart is tegenwoordig weinig aanvoer?

14 december 2023 om 08:54

Ja bizar. Toen Makaay dat destijds deed werd zijn bijnaam Das Phantom en vond iedereen het geweldig. De manier waarop hij die afgekeurde goal afrond was ook weer om te smullen. Gelukkig kijken scouts wat verder dan dit kortzichtige geleuter. Gimenez is gewoon een dodelijke spits, maar je moet hem wel goed gebruiken.

14 december 2023 om 09:23

Buitenspelers zijn toch ook gewoon heel matig? Zeker in vergelijking met de rest van het elftal.

14 december 2023 om 09:33

Ja, of zijn ze matig door het systeem dat Slot hanteert?
Hoe vaak wordt een buitenspeler nou echt in de loop aangespeeld? Altijd vanuit stilstand.

14 december 2023 om 09:59

Ik lees in het artikel dat hij drie keer 1op1 met de keeper is gekomen, dat is toch best een leuke aanvoer dan wel de kans om je te onderscheiden toch?

14 december 2023 om 10:01

1x maakt hij hem maar staat hij net buitenspel, de andere keer had hij 2 spelers in zijn nek hijgen en is het behoorlijk ver van de goal. Die had er in gemogen, maar zo makkelijk was deze niet.
De andere kan ik me niet herinneren. Tenzij het dat geblokte schot was, maar daar had hij 0,2 seconde de tijd.

Op rechts helpt het eerlijk gezegd niet dat Geertje altijd binnendoor komt. Daardoor trekt hij geen ruimte voor Paixao, maar wordt het juist drukker. Op links moet Ivanusec juist meer naar binnen toe, om Hartman eroverheen te laten klappen.

14 december 2023 om 08:57

Feyenoord moet in de winterstop op zoek naar een goede rechtsback zodat Geertruida centraal achterin kan blijven. Die zie ik nu al 3 wedstrijden op rij de meest domme dingen doen, met zn pirouettes en mensen door de stokken proberen te spelen waar steeds een counter uit voortkomt.

Gimenez was echt lang niet de zwakste schakel. Dat was Zerrouki en ondanks zn goal Minteh. Gimenez stond helaas 50cm buitenspel anders scoort ie een uitstekende goal. Die andere kans had er ingemogen, maar verder was het grote delen weer een drama om hem heen.

14 december 2023 om 09:56

Ik verbaas me over de kritiek op Zerrouki (los van de penalty) en dat zeg ik als iemand die normaliter enorm kritisch op Zerrouki is.

In het eerste half uur zette Celtic Feyenoord vol onder druk en iedere keer dat Zerrouki in werd gespeeld wist hij de pass te geven waarmee Feyenoord onder die druk uit was.

Het is eerste half uur van Zerrouki was juist waanzinnig goed.

Ik moet zeggen dat ik na de penalty met een schuin oog verder gekeken heb, dus ik weet niet wat hij verder gedaan heeft om het zo te verknallen??!

14 december 2023 om 10:55

Het dieptepunt is natuurlijk die domme overtreding, maar verder zeer onzuiver in de passing vooral en kwam paar keer goed weg dat ie geen 2e geel kreeg.

Hij heeft Feyenoord al zoveel gebracht dat een mindere wedstrijd een keer kan. Alleen zuur, dat het net in deze wedstrijd gebeurt, daar Feyenoord deze eigenlijk wel moest winnen. Andere spelers zijn niet opgestaan en voila, dan verlies je simpelweg van (met alle respect) Celtic !

14 december 2023 om 11:51

Hij speelt al wel langer slecht. Alleen heeft hij dan ook wel vaker nog een moment dat hij nog belangrijk is (zoals afgelopen wedstrijd in de ED).
Maar idd waar vorig jaar er vaak wel weer een buitenspeler inviel en belangrijk was is Feyenoord (zeker nu het niet loopt) toch te afhankelijk van een Gimenez. Waarbij Timber dan nog wel een uitzondering is. Hij is de laatste tijd ook vaak scorend belangrijk.

Het systeem loopt gewoon niet en een hoop spelers zijn aardig uit vorm. En RB is zeker nodig en Gimenez kan moeilijk renderen als er geen fatsoenlijke ballen aankomen. Om een voorbeeld te noemen zijn de standaard situaties al een geruime tijd belabberd. Hoekschoppen die nauwelijks de eerste paal bereiken en buitenspelers die nauwelijks een actie maken en geen man voorbijkomen. Zelf ben ik een voorstander om Ivanusec op 10 te zetten want hij mist snelheid op de flanken. Ook het defensief uitspelen in de eigen 16 word ik aardig moe van... Werk aan de winkel voor Slot!

Gimenez is natuurlijk een geweldige spits met een grote toekomst voor hem. Zijn minpunt zag je vooral goed tegen Psv vond ik en hij zou er goed aan doen om eens 10 wedstrijden naar Luuk de Jong te kijken. In de onderlinge confrontatie speelden ze beiden niet echt goed, als je dan ziet hoeveel waarde Luuk de Jong zelfs dan nog heeft in het druk zetten, aanjagen en qua werklust, dan zou hij daar echt aan gaan moeten werken. Als Santiago een mindere dag heeft speel je zo goed als met 10 man. Als hij dat kan verbeteren kan het wel eens een hele grote gaan worden.

'Gimenez moet zo snel mogelijk, in de winterstop al, naar een grote club verkassen', aldus Hugo Sanchez. 🤣

Ach ja. Vroeger hadden we het fantoom. Die zag je 90 minuten niet en dan prikte hij de winnende erin. Als er een dissonant aangewezen moet worden dat lijkt me dat gewoon Zerrouki. Domme overtreding en bij de laatste goal veroorzaakt hij in principe de corner door een volkomen vrije bal in te levern bij de tegenstander. Verde grossiert die man is balletjes achter de man en balletjes zonder snelheid. Ik heb t nog niet gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren