Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan

Laatste update:

Volgens Johan Derksen zou Ajax er goed aan doen om volgend seizoen in zee te gaan met Erik ten Hag. De trainerspositie in de Johan Cruijff ArenA komt dinsdagavond ter sprake in de uitzending van Vandaag Inside en volgens de Snor moeten de Amsterdammers afzien van het aanstellen van Graham Potter.

De Engelsman is naar verluidt al geruime tijd in gesprek met Ajax. Volgens Valentijn Driessen, die te gast is in het SBS6-programma, komt er 'eind deze week of begin volgende week' duidelijkheid over het eventueel contracteren van Potter.

Volgens Derksen begaat Ajax een fout indien ze de voormalig Chelsea-coach aantrekken. "Even wachten op Ten Hag. Een weekje wachten", oppert de oud-prof.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Driessen durft te verzekeren dat de huidige trainer van Manchester United volgend seizoen niet meer aan het roer staat op Old Trafford. "Ik denk dat hij volgend jaar gewoon thuiszit", aldus de chef sport van De Telegraaf.

"Ik zou, als ik Ajax was, liever Ten Hag nemen dan Potter", laat Derksen zijn mening nog maar eens horen. "Dan neem je zo'n dure buitenlander, die niets begrijpt van het Ajax-voetbal..."

"Engelse coaches houden zich helemaal niet bezig met tactiek", vervolgt Derksen zijn betoog. "Die zeggen 'have fun' tegen de jongens en dan gaan ze naar buiten."

De andere gegadigde voor de trainersvacature bij Ajax zou de Italiaanse Francesco Farioli zijn. Hij staat aan het roer bij OGC Nice en geldt in Amsterdam als back-up-optie voor Potter.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ten eerste denk ik dat Ten Hag veel liever naar een grote club in een grote competitie gaat, waar hij ongetwijfeld aanbiedingen gaat krijgen. Zou hem vooral graag in Duitsland zien. Hij heeft geen enkele reden om terug naar Ajax te gaan, gezien hij dan financieel en sportief erop achteruit gaat en het eigenlijk alleen maar slechter kan doen dan voorheen. Niet bepaald goed voor je carriere.

Daarnaast denk ik ook dat Ten Hag pas ontslagen gaat worden aan het einde van het seizoen (na de FA cup finale) en Ajax zal waarschijnlijk al daarvoor een trainer aangesteld willen hebben.

8 mei 2024 om 07:41

Ik vind daarnaast de terminologie ‘dan nemen ze die’ enigszins denigrerend. Wie zegt dat Ten Hag (of welke kandidaat dan ook) staat te springen om ergens aan de slag te gaan? Maar ik snap wel dat Derksen niet genuanceerd kan zitten oreren want dat verkoopt niet. Derksen moet vooral pakkende oneliners de zender op slingeren en zijn rol blijven spelen.

8 mei 2024 om 08:30

Wat is daar nou denigrerend aan? Ze hebben een discussie over een trainer en dan is dat gewoon heel normale spreektaal. En net als wij zijn ze aan het speculeren welke trainer voor Ajax het beste is. Toevallig heb ik de uitzending van gisteren gezien en sprak Derksen heel genuanceerd over ETH.

8 mei 2024 om 23:02

Persoonlijk denk ik dat naast het feit dat Derksen een rol speelt hij daadwerkelijk ook zo lomp is qua uitspraken etc. Die ziet oprecht niets denigrerends in het door jou aangehaald voorbeeld.

Ik hoop eigenlijk dat Feyenoord het probeert bij Ten Hag, waarom zou het niet kunnen. Ten Hag heeft bij Ajax prettig kunnen werken omdat de organisatie stond als een huis. En de tandem met Overmars en Van der Sar liep gesmeerd. En hij had natuurlijk met Reiziger en Bogarde en daarvoor Schreuder assistenten die zorgden voor een perfecte staf om fijn te kunnen werken. Maar nu is het een puinhoop. Geen idee wie eigenlijk de baas is wie de beslissingen neemt.

Bij Feyenoord staat de organisatie, die directie functioneert prima, geen gedonder in de burelen. Sportief en Financieel steeds meer mogelijkheden. Ten Hag heeft echt mogelijkheden om iets verder uit te bouwen wat Slot heeft opgebouwd. Ik zoe het persoonlijk wel zitten.

Maar om realistisch te blijven denk ik dat Ten Hag weleens bij Bayern München terecht zou kunnen komen. Heeft er al gewerkt en in tegenstelling tot United is het daar relatief rustig. De taak was voor Ten Hag bij United eigenlijk onmogelijk. Om van United wat in brand stond. weer de club te maken die het ooit was. Ja ten hag heeft de verkeerde spelers gehaald maar ook heel veel pech gehad. Maar er is veel te veel mis bij United, en dat was al voor Ten Hag begon. Met name achter de schermen. Je kunt ook Pep of Ancelotti aanstellen, maar die gaan geen prijzen winnen of de ploeg beter laten spelen. City, Liverpool en Arsenal zijn simpelweg de laatste jaren heel ver weggelopen van United

8 mei 2024 om 00:58

Na je eerste zin dacht in “ja tuurlijk” maar je hebt wel hele goede punten eigenlijk. Ik zou hem best hier in Rotterdam willen zien, al zal doe zelf denk ik niet snel terug naar de eredivisie gaan.

8 mei 2024 om 01:26

Je argumenten zijn heel sterk. Maar ik zie hem gewoon niet naar Feyenoord gaan omdat die of bij ManU blijft of een andere toch iets grotere club gaat kiezen. Incl zijn vrij recentelijke Ajax verleden denk ik dat die niet naar Rotterdam komt.

8 mei 2024 om 07:17

Goed onderbouwd verhaal, maar je vult hem zelf al in. Feyenoord is wel een redelijke stap terug, dus op basis daarvan zie ik het hem niet doen. Anders zou hij ook een kandidaat kunnen zijn voor Twente op basis van jouw argumenten.

Engelsen doen niet aan tactiek? Natuurlijk lult Derksen weer maar wat, heeft Potter duidelijk niet gevolgd bij Östersund toen ze ver europees zijn gekomen

8 mei 2024 om 05:57

Derksen lult altijd maar wat op basis van wat hij 50 jaar geleden heeft gezien. Opa vertelt.

8 mei 2024 om 08:57

Je mag wel wat meer respect hebben voor mensen van die leeftijd.

Hier zit wat in, maar ik denk dat ManU niet zo dom is om Erik te ontslaan. Kost hen klauwen met geld en je hebt geen enkele zekerheid dat zijn opvolger het beter gaat doen, zeker met deze selectie. ManU doet er goed aan te kiezen voor stabiliteit. En de basis daarvan is stabiliteit in de technische staf. Vervolgens ga je doorselecteren en keuzes maken. Erik mag zich het falende aankoop beleid wel aantrekken, Amrabat, Antony en Malacia waren nou niet bepaald voltreffers.

Johan raad iemand aan waar hij genoeg intel van kan krijgen. Zo gaat het nu eenmaal

Beste Johan, je begrijpt wel, dat een trainer beschikbaar moet zijn voor een functie.
Potter is dit, ten Hag niet, die gaat waarschijnlijk naar Bayern, of blijft bij Man u.

Mmhh als Ten Hag op dit moment zou moeten kiezen tussen Ajax en Bayern ...wat zou hij dan kiezen?
Derksen gaat er voor het gemak vanuit dat Ten Hag nu terug zal gaan naar Ajax. En dat Ajax de luxe heeft om op Ten Hag te,wachten .

Ten Hag heeft niets met te winnen bij Ajax. Die gaat echt niet nu terug ook al wordt hij ontslagen, die kan heel Europa nog door omdat er maar weinig trainers beschikbaar zijn. Zie bijvoorbeeld Bayern.

Als Ten Hag de keuze heeft tussen Ajax en Bayern Munchen, lijkt het mij vrij simpel wat zijn keuze zal zijn. Ik zou het persoonlijk ook ontzettend dom van hem vinden om dat geval voor Ajax te kiezen.

Als ten Hag naar Bayern kan, waarom zou hij dan naar Ajax gaan?

Ja, want we hebben dit seizoen gezien hoe goed het gaat met een coach die de Ajax-cultuur wel kent. Het is hoog tijd voor een trainer die wel enig verstand van tactiek heeft. Nationaliteit heeft daar niets mee te maken

Is dat diezelfde Ten Hag die toen hij bij Ajax werkte elke week door hem belachelijk werd gemaakt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren