Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jorien van den Herik wordt niet de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB

Laatste update:

Jorien van den Herik trekt zich terug uit de race om het bondsvoorzitterschap van de KNVB. De inmiddels 80-jarige bestuurder heeft dat besloten na gesprekken met diverse mensen. Door het wegvallen van Van den Herik zijn door de voetbalbond voorgedragen Frank Paauw, Jeanet van der Laan en Hans Nijland de overgebleven kandidaten om Just Spee eind mei op te volgen.

"Ik heb de afgelopen tien dagen met heel veel mensen gesproken, en het is simpel: het is teveel werk", laat Van den Herik vrijdag weten in een eerste reactie aan het Algemeen Dagblad.

"Die tien benodigde handtekeningen waren wel gelukt, inclusief Ajax en Feyenoord. Formeel staan er volgens de KNVB maar twee dagen per week voor, maar als je het echt goed wilt doen, moet je het in mijn ogen zeven dagen in de week doen. Dat ben je ook verplicht in die rol, vind ik, maar dat lukt me gewoon niet", verzucht de voormalig voorzitter van Feyenoord.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Ik heb nog allerlei zakelijke verplichtingen in onder andere Amerika. Ik vind het jammer, maar het past op dit moment niet", legt de ervaren bestuurder uit Rotterdam uit waarom hij zich definitief terugtrekt.

Van den Herik maakte zijn kandidatuur pas enkele weken geleden openbaar. "Achteraf misschien te laat", doet hij aan zelfreflectie. "Maar ik ook ben blij dat ik me tien dagen uitgebreid heb kunnen verdiepen in de verantwoordelijkheden en taken die deze functie behelst. Heel veel mensen hebben me bijgepraat, ik voelde veel steun, maar ik moet eerlijk zijn: of je doet het volledig en met volle aandacht, of je doet het niet."

Pikante uitspraak


Van den Herik liet zich onlangs bij Goedemorgen Eredivisie uit over de mogelijke aanstelling van Van der Laan. "Twee dames in de top van het voetbal. Dat wordt natuurlijk ook oorlog", zo voorspelde hij. Presentatrice Fresia Cousiño Arias keek op van de woorden van de bestuurder en wilde weten waarom hij dat vindt.

"Nou, twee vrouwen die dan allebei op hun tenen moeten lopen. De ene (Marianne van Leeuwen, bondsvoorzitter KNVB, red.) loopt al op haar tenen en dan krijg je er één bij zonder ervaring. Die loopt dan ook nog op de tenen. Ja, dat wordt oorlog", aldus Van den Herik.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eigenlijk wel blij dat van den Herik het niet wordt. Op papier misschien een man die de ervaring heeft maar we moeten als nationale bond helemaal geen 80 jarige aan moeten willen stellen als voorzitter. Zeker niet als die nog behoorlijk veel ouderwetse overtuigingen en denkbeelden er op na houdt.

Ik zie van deze kandidaten het liefst Nijland, puur vanwege zijn bestuurlijke ervaring in het voetbal in de eredivisie.

26 april 2024 om 19:22

van den Herik had dit eigenlijk 15 jaar geleden moeten doen na zijn vertrek bij Feyenoord niet op zijn 80ste.

Waarom stel je je dan überhaupt kandidaat? Je leest je toch eerst in hoeveel werk het is een tijd het kost
Zie ook liever een jonger iemand zoals Nigel de Jong nu ook een functie heeft. Ongeacht hoe die het dan doet

26 april 2024 om 20:03

Mee eens, liever een jonger iemand die capabel is.

Hele rare uitspraak Catenaccio, ''ongeacht hoe die het dan doet''. Daar kom je ver mee!

26 april 2024 om 20:57

Ik weet niet hoe jij je werk doet maar ik ben ook iemand die me goed voorbereid en weet waar ik me voor op geef. Echter deze man is 80, deels narcistisch (hebben bestuurders vaak last van) en stronteigenwijs. Die roept wat en dan zijn er wel ja-knikkers in de buurt. Goed dat hij nu af haakt, te oud en laat de jongere generaties de boel oppakken.

Typisch oude mannen. Lezen zich slecht in en overschatten zichzelf. Tijd voor de geraniums voor deze dinosaurus.

Met een hoop bombarie zich kandidaat gesteld en dan deze keuze. Het past wel prima bij de KNVB op dit moment. Een beetje interessant doen maar als puntje bij paaltje komt afhaken. Ik ga voor Nijland.

‘Op dit moment,’ zegt hij ook. Haha. Verder heeft hij na zijn seksistische opmerkingen een paar weken geleden bij ESPN ook wel bewezen totaal ongeschikt te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren