Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

José Mourinho scheurt op de racebaan en krijgt fraaie eretaak toegewezen

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor José Mourinho, die opdook bij de Moto Grand Prix in het Portugese Portimão en daar een speciale behandeling kreeg.

Mourinho is na zijn ontslag bij AS Roma clubloos en geniet zichtbaar van zijn vrije tijd. The Special One was zondag aanwezig bij de Moto GP en mocht voor aanvang van de race het circuit op. Op beelden is te zien hoe passagier Mourinho zijn telefoon tevoorschijn haalt om het speciale moment vast te leggen.

Daar bleef het niet bij voor Mourinho, die ook de eer kreeg toebedeeld om aan het einde van de race met de geblokte vlag te zwaaien. De Spanjaard Jorge Martín (Ducati-Pramac) was de eerste die over de finishlijn scheurde en vierde zijn overwinning met de van Cristiano Ronaldo bekende 'Siii'.

Mourinho maakte ook wat tijd vrij voor verslaggevers, die hem naar zijn situatie vroegen. Onder meer over Tiago Pinto, de technisch directeur die hem ontsloeg bij Roma. "Het enige wat ik moeilijk vond om te begrijpen is hoe een coach die twee Europese finales op rij bereikt ontslagen wordt. Dat is het enige vreemde aan dit alles." Mourinho won de Conference League in 2022 en verloor de Europa League-finale een jaar later.

"Ik verspil geen seconde aan het lezen van de interviews van de heer Pinto. Wat hij zegt, denkt of verkoopt, interesseert me helemaal niet. Ik ben er totaal niet in geïnteresseerd. Of hij nog een keer met mij zal samenwerken? Absoluut niet. Soms denk je nog dat het kan, maar in dit geval is het niet mogelijk." Over de vermeende interesse van Bayern München kon Mourinho weinig kwijt. "Ik heb geen club, ik ben vrij. Ik wil komende zomer weer aan de slag."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een van de grootste coaches, misschien zelfs de beste coach ooit, moet naar een andere tak van sport gaan om het respect te krijgen dat hij verdient. Hij wordt in nederland weliswaar gehaat, maar de beste man heeft de statistieken om de haat ongegrond te verklaren. Ik hoop voor hem op een mooie laatste run in het voetbal bij een club waarbij hij zijn lang verdiende 3e CL zege kan pakken.

24 maart 2024 om 18:40

Oh ik ben een groot mourinho fan, vervloekte hem alleen de laatste jaren ivm we hem niet konden verslaan over 2 wedstrijden, maar zijn staat van dienst spreekt voor zich. En hij brengt behoorlijk wat kleur aan de voetbalwereld, soms op een vreemde manier, maar toch vermaak ik me er prima mee, en als ik hem hoor als analist bij de CL voorheen, was gewoon smullen.

24 maart 2024 om 18:43

Ik vind het altijd teleurstellend wanneer coaches die superieur materiaal hebben tov hun tegenstander alsnog een tactiek hanteren tussen behoudend en park-the-bus. Dat is niet gericht op het ontwikkelen van spelers en een team maar op resultaat op korte termijn. Daarin is hij meester. Maar als prijzen van doorslaggevende factor zijn bij het bepalen van beste coaches ooit, dan staat Ferguson voorlopig nog bovenaan.

24 maart 2024 om 18:49

Ik snap wat je zegt, maar goed, bijna iedereen speelt tegenwoordig liever op zeker, dat ze eerst niet willen verliezen, en vanuit daar verder kijken. Dat is helaas het voetbal tegenwoordig , jaren terug speelden ze om te winnen. Maar het gaat om zoveel geld tegenwoordig…

24 maart 2024 om 20:26

Ik weet niet of dat per se iets is van nu. Met de moderne technologie is het voor de trainers op ieder niveau wel makkelijker een bijna ondoordringbare defensie op te trekken (zie ijsland bijv). Maar vroeger leverde winst maar 2 punten op en werd op safe spelen beloond. Misschien is het ook wel noodzaak nu. Financiele verschillen zijn veel groter dan 2 decennia geleden, dan moet de meerderheid zich wapenen tegen een overmacht aan kwaliteit

24 maart 2024 om 18:45

Mensen in Nederland en vooral wij Feyenoorder mogen hek niet zo en dat is niet vanwege de prijzen of zijn kwaliteiten als trainer, maar voornamelijk door zijn soms onbeschofte, respectloos gedrag jegens zijn sportieve tegenstanders. Eerder was ik zelfs (ook als Feyenoorder) echt fan van hem. Maar dat gevoel is wel ongelooflijk gedaald nadat hij met Roma tegen Feyenoord speelde.

Maar Mourimho echt een top trainer, maar kan zich soms ook als kwal gedragen.

24 maart 2024 om 19:17

Ik vind hem overschat. In de afgelopen 9 jaar is hij maar één keer in de top 5 geëindigt in de desbetreffende competitie. Hij heeft geweldige prestaties geleverd bij clubs zoals Inter en Porto, maar het is al jaren helemaal niks meer. Dus laat hem maar mooi naar een andere tak van sport verhuizen, dan is de grote Mourinho show ook eindelijk voorbij. En die 3e CL zege gaat er helaas niet komen. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat er namelijk nog een topclub is die hem wil aanstellen als trainer op basis van de prestaties van de afgelopen jaren.

24 maart 2024 om 22:18

@iniesta

In de laatste 9 jaar heeft hij dan ook geen topclub getrained die daadwerkelijk kans had om de titel te winnen. Hij heeft bij United en Tottenham gewoon naar behoren gepresteerd en bij Roma beter dan verwacht gezien ze sinds decennia's weer een Europese titel gewonnen hebben en ook nog eens tweemaal een Europese finale gespeeld heeft.

Tenzij je denkt dat Guardiola met United, Tottenham en Roma de league had gewonnen en een Europese prijs?

Je bent duidelijk geen fan van hem, maar dit is ook niet eerlijk.

24 maart 2024 om 22:27

Top 5 is een hele andere doelstelling dan kampioen worden.
Met het materiaal in combinatie met het kapitaal en zijn staat van dienst, had ie met die clubs “gewoon” in de top 5 moeten eindigen.

25 maart 2024 om 00:20

Hij heeft in de afgelopen jaren geen topclub kunnen trainen voor een reden. Die wilden hem niet. Ik zie geen reden waarom Guardiola dat niet had kunnen presteren. Presteert elk seizoen met leuk voetbal.

Misschien wat voor Ajax?

24 maart 2024 om 19:30

Die zou met de huidige materiaal fluitend kampioen worden.

Was ooit echt een Mourinho liefhebber, maar enige zelfreflectie kan echt geen kwaad in zijn geval. Hij kon bijna geen wedstrijd meer winnen met Roma, kreeg meer rode kaarten dan zijn spelers en vraagt zich dan nog af waarom hij ontslagen is! Twee finales is uitzonderlijk met Roma, maar als je spelers niet meer voor je lopen ben je het gewoon klaar als coach bij de club. Over en uit! Het spelletje van Mourinho werkt gemiddeld 2a3 jaar en dan niet meer. Grote coach was het absoluut!! Maar het is tijd voor de nieuwe generatie!!

24 maart 2024 om 22:23

@romulus

Oké, maar waarom wordt er vergeten dat hij sinds decennia Roma hun eerste Europese prijs bezorgd heeft en vervolgens de finale niet haalde? Naar mijn idee waren Roma fans vooral ook ontevreden dat hij ontslagen werd en hebben spelers ook niks negatiefs geuit.

Qua dat 'werkt alleen 2 a 3 jaar' geldt voor de meeste coaches. Guardiola, Klopp, Arteta en dergelijken zijn uitzonderingen. Ancelotti had tussen Milan en voor deze periode bij Madrid ook al jaren niet langer dan 2 jaar bij een club gezeten en ook amper prijzen gewonnen.

Maakt dat Ancelotti een matige trainer, nee toch?

Ik zag hem laatst nog bij een boksevenement in Saudi-Arabië. En nu lekker racen.
Ik heb een hekel aan de Mourinho van Chelsea maar als persoon mag ik hem wel. Hij acteert graag maar heeft zijn hart op de goede plek. Heeft bijgedragen aan Afrikaans voetballers hun loopbaan. En veel West-Afrikanen mogen hem vanwege spelers zoals Mikel en Drogba die onder Mourinho sterren zijn geworden.
Hopelijk vind hij ergens een baantje als het maar geen Engeland is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren