Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Julian Rijkhoff weet niet te imponeren tijdens eerste wedstrijd voor Jong Ajax

Laatste update:

Jong Ajax heeft maandagavond met een sterk elftal gewonnen van Jong FC Utrecht. Trainer Dave Vos had de beschikking over de nodige Ajax 1-spelers en daarnaast maakte Julian Rijkhoff zijn debuut namens de Amsterdamse beloften. De spits kon amper potten breken, maar zag zijn ploeg wel zegevieren: 0-1. Tegelijkertijd liet Roda JC na om af te rekenen met Jong AZ. De promotiekandidaat uit Kerkrade wist nauwelijks grote kansen te creëren en ging onderuit: 1-0.

Jong FC Utrecht - Jong Ajax 0-1


Jong Ajax begon met een ijzersterke basiself aan het duel met Jong Utrecht. Naast Rijkhoff verschenen onder meer Gerónimo Rulli, Anton Gaaei, Ahmetcan Kaplan, Ar'Jany Martha, Silvano Vos en Kian Fitz-Jim aan de aftrap.

Ondanks de sterke startopstelling waren de Amsterdamse beloften niet vele malen sterker dan de leeftijdsgenoten uit Utrecht. In de eerste helft waren er kansen over en weer, maar de ban werd lange tijd niet gebroken. Tien minuten voor de theepauze gebeurde dat alsnog. Na een fraaie panna van Martha gaf de linksback de bal af aan David Kalokoh. De aanvaller behield het overzicht en bereikte Jaydon Banel, die knap afrondde: 0-1.

In het tweede bedrijf waren de kansen schaarser dan voor de rust. Utrecht werd nog gevaarlijk via een schot vanaf de rand van de zestien, maar Rulli wist deze poging zonder al te veel moeite te keren. Voor Rijkhoff zat het duel er na 73 minuten en 0 doelpogingen op. De aanvaller kende zo een weinig imponerend debuut, maar zag zijn ploeg wel de overwinning over de streep trekken.

Sivert Mannsverk was een van de invallers aan de kant van Jong Ajax. De middenvelder kwam tot slechts één duel namens de hoofdmacht van de Amsterdammers en raakte daarna zwaar geblesseerd. Tegen Jong Utrecht maakte Mannsverk zijn eerste minuten sinds september 2023.

Jong AZ - Roda JC 1-0


Roda JC heeft maandag een passend vervolg gegeven aan de wisselvallige reeks waar de ploeg mee bezig was. De club uit Kerkrade had een overwinning nodig om plek twee in de Keuken Kampioen Divisie weer over te nemen van ADO Den Haag, maar wist niet af te rekenen met Jong AZ.

Roda had gedurende het gehele duel een licht overwicht, maar wist de Alkmaarse doelman Zegen Kiyani slechts zelden te testen. Jong AZ deed het tegenovergestelde en werd na 25 minuten spelen wél gevaarlijk.

Tom Kerssens snoepte de bal vlak bij het strafschopgebied van Roda af van Joey Muller, waardoor de aanvallende middenvelder een vrije doorgang had richting het doel van Calvin Raatsie. Kerssens rondde beheerst af: 1-0. De beste kans op een gelijkmaker volgde snel na de rust, toen Enrique Peña Zauner vanaf de rand van het zestienmetergebied over schoot. Uiteindelijk kwam Roda niet meer langszij en hield Jong AZ de drie punten in Alkmaar.

Peña Zauner zou daarnaast het einde van het duel niet halen, aangezien de aanvaller het veld vlak voor tijd moest verlaten na een tweede gele kaart. Ook Jong AZ-keeper Kiyani haalde het eindsignaal niet. De doelman moest geblesseerd het veld verlaten en aangezien de Alkmaarders niet meer mochten wisselen, ging doelpuntenmaker Kerssens tussen de palen staan. De gelegenheidsdoelman kreeg geen treffers tegen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iemand die de wedstrijd gezien heeft em meer over rijkhoff en mansverk kon vertellen, ben wel benieuwd namelijk naar aanknopingspunten

5 februari 2024 om 22:07

Ik sluit me hierbij aan. Vertel me ook meteen hoe Vos en Kaplan speelde. Bij voorbaat dank.

5 februari 2024 om 22:28

Vos vond ik matig. Liep vooral met de borst vooruit het mannetje uit te hangen op het middenveld, maar redelijk vaak balverlies en zelden een goeie link tussen verdediging en aanval. Kaplan daarentegen misschien wel de beste bij Jong Ajax vond ik: zeer sterk in de lucht en in de duels en ook voetballend uitstekend en rustig

5 februari 2024 om 22:37

Jammer dat Hato op zijn plek speelt. Of we moeten Hato linksback posteren. Voetballend zou hij dat in ieder geval zeker kunnen.

5 februari 2024 om 22:51

Hato van 17 jaar en 44 wedstrijden in Ajax 1, die altijd tot een van de lichtpuntjes behoorde in een heel matig Ajax zonder enige leermeester voor hem, moet plaatsmaken voor Kaplan in het centrum? Laatstgenoemde mag zeker eens aan Ajax 1 gaan ruiken, maar op basis waarvan kom je op dit ridicule idee?

6 februari 2024 om 00:44

Myvision,

Als je Kaplan minuten wil geven, dan moet je hem links centraal zetten. Hato heeft al bewezen linksback te kunnen spelen. En dat zijn dus langzaam aan minuten in Ajax 1. Hato wil ik koste wat het kost in de basis behouden en heeft ook linksback gespeeld. Het is dus niet zo dat Kaplan basis speler moet worden en Hato dus maar linksback moet worden dan.

Snap je het? Je kraamde gisteren ook al louter onzin uit. Zit het je niet lekker dat ik je met de harde feiten op je plaats had gezet?

6 februari 2024 om 07:51

Joga, die laatste alinea is overbodig provocerend, moet je niet doen.

Inhoudelijk ben ik het wel redelijk met je eens. Hato kan naar linksback, hoewel ik mij serieus afvraag of dat de ontwikkeling van zo een jonge speler te goede komt. Daarentegen hoef Kaplan niet meteen basismateriaal te zijn en kan hij ook starten met invalbeurten bij het eerste.

5 februari 2024 om 22:07

Als roda zijnde moet je eigenlijk die invalkeeper die geen keeper is veel meer testen, want dit leek nergens op. Jong az moet counters beter uitspelen.

5 februari 2024 om 22:10

Mannsverk paar keer mooie versnellingen op middenveld. Pakte nog bijna een assist.Rijkhoff paar goede loopacties maar verder vrij onzichtbaar en lastig om hem te beoordelen.

5 februari 2024 om 22:18

Rijkhoff erg matig, hij heeft een mooie kaats maar voor de rest heeft ie weinig kunnen doen. Ook niet echt kansen gehad. Moet flink aansterken het komende half jaar denk ik.

Mannsverk ook niet heel opvallend, wel 1 mooie rush op de helft van Utrecht. Ik zal maar niet zeggen aan wie hij mij toen deed denken

5 februari 2024 om 22:50

Kudus is pas onder Heitinga een onbetwiste basisspeler geworden. Daarvoor viel het ondanks zijn talent qua speelminuten nogal tegen.

5 februari 2024 om 22:57

Veel blessures, daarnaast zegt het veel over de toenmalige trainer dat ie geen gebruik maakte van Kudus. Zelfs toen Antony geblesseerd raakte kwam ie er niet in, bizar.

Stond toch behoorlijk elftal van Jong Ajax. Verdedigend stond het best stabiel met Aertssen en Kaplan. Verder tamme pot waarbij niemand echt potten brak.

Prima wedstrijd gezien van AZ, wat ook de grotere kansen van de wedstrijd bij elkaar wist te spelen. Tom Kerssens met een heerlijke avond. De keeper heet trouwens Kiyani Zeggen @vz.

Jeetje, hij is er pas net... Laat die gozer even wennen...

5 februari 2024 om 22:10

Nee we kunnen nu wel concluderen dat het een echte miskoop is!!!!

5 februari 2024 om 22:26

Wat Valentijn morgen ongetwijfeld in de overtreffende trap in zijn krantje zal schrijven.

5 februari 2024 om 22:42

Volgens mij wordt nergens gezegd dat het een miskoop is. Maar het schijnt dat zijn eerste wedstrijd niet best was. Dat wordt zelfs hier door Ajax supporters bevestigd.

Een kwartier spelen tegen een team zonder keeper en maar 1 zwak schot en een matige vrije trap bij elkaar spelen is toch wel erg ondermaats van Roda. Weliswaar zelf ook met 10 man door een oliedomme tackle met geel op zak maar toch verwacht je dan iets meer. Wel een lekkere overwinning voor Jong met een uitgedunde selectie door de Youth League en de kwartfinale beker.

Zwakke wedstrijd van Jong Ajax. Niet heel gek gezien de husselopstelling. Men denkt vaak dat je ineens 5-0 wint als je veel spelers terughaalt, maar dat is niet zo. Iemand als Kudus had direct impact maar die hebben we dit jaar niet.

Over Kaplan is er genoeg om enthousiast over te worden. Sterke verdediger met een mooie pass.

5 februari 2024 om 22:28

Je weet dat dit kkd is?

5 februari 2024 om 22:29

Nee, dacht dat het Champions League was....

Hoe deden Kaplan,Vos en Manssvkerk het? Zou 1 van deze 2 middenvelders de opvolger worden van Taylor want dat kan toch niet meer langer. Kaplan klaar voor het 1e of is hij nog te wisselvallig?

5 februari 2024 om 22:30

Vos vond ik erg tegenvallen. Manssverk heeft niet erg veel minuten gehad voor een echt goed oordeel. Had wel een hele mooie rush dwars door het middenveld. Kaplan wat mij betreft man of the match. Speelde zeer sterk, won al z’n (lucht)duels en was voetballend uitstekend

Ik blijf me er toch over opwinden, iedere keer weer die belofte elftallen, nu keept Rulli, en spelen spelers mee dan al meerdere eredivisie wedstrijden hebben gespeeld. Het is dat het nu tegen een ander belofte elftal is, maar ik zou mij echt zwaar genaaid voelen als tegenstander.

Die belofte elftallen zijn bedoeld om de jeugd ervaring te laten op doen voor een hoger niveau van de eerste teams, niet om spelers te vrede te houden die op de bank zitten bij het eerste team

5 februari 2024 om 22:37

Voor keepers gelden er speciale regels. In de jong-teams hebben keepers een maximale leeftijdsgrens van 25 jaar, maar als twee Jong-teams tegen elkaar spelen dan vervalt deze regel. Rulli mag dus wel voor jong Ajax spelen tegen Jong PSV, maar niet tegen bijvoorbeeld Roda of de Graafschap. Zelfde geldt uiteraard voor Drommel bij PSV en Branderhorst bij Utrecht.

5 februari 2024 om 23:15

ooh dankjewel Meliora wist ik niet, leer je ook nog eens wat

Dit weekend:
De Graafschap - Willem II
Roda - Dordt
Den Haag - Den Bosch

Week erop:
Willem II - Den Haag
Roda - Emmen.

Als Den Haag beide potjes wint dan gaan we sowieso terug de Eredivisie in!!!! Ik heb er echt extreem veel zin in. Morgen naar Nec voor de halve finale spelen. Lets’s goo

5 februari 2024 om 22:39

NEC wordt lastig. Ik vind nec op dit moment 1 van de betere ploegen in de ED. Promotie verwacht ik wel. Moet ook wel met al het geld dat erin gestopt is. Ze zullen best nog wel eens een minder resultaat halen, maar met zoveel scorend vermogen zal ADO nog genoeg punten pakken.

5 februari 2024 om 23:00

Nec is goed, maar wij hebben ook Sparta uitgeschakeld en dat terwijl zij met een A-team speelde en wij een halve basis hadden. Daarnaast ook gewoon terecht gewonnen. En tuurlijk Nec is beter maar bekervoetbal kan gek lopen, voldoende voorbeelden gezien dit seizoen toch?

Uit twee wedstrijden tegen Jong Utrecht en Jong AZ maar 1 punt halen is natuurlijk zwaar ondermaats. Waar je tegen Jong Utrecht in de rust gewoon comfortabel voor had moeten staan, was Roda vandaag de hele wedstrijd niet goed. Dan krijg je nog een laatste strohalm aangereikt doordat AZ met 10 man verder moet door een blessure van de keeper, pakt Zauner een oliedomme rode kaart. Hopelijk kan Roda zich weer snel herpakken, want op het moment lijken Willem II en ADO gewoon sterker.

Dat gezegd hebbende hebben we ook wel veel pech met blessures dit seizoen. Iedere week valt er weer iemand anders uit lijkt het wel. Ouaissa en Koglin miste je sowieso al vandaag, en en dan moet Didden ook nog geblesseerd afhaken in de rust. Het is echt om krankzinnig van te worden.

Echt een draak van een wedstrijd, zeker als je bedenkt dat Ajax met een paar spelers uit het eerste meespeelt. Ierdeen is zo enthousiast over die Dave Vos, maar ik deel die mening absuluut niet. Het is af en toe echt een chaos en er wordt altijd door meer geluk dan wijsheid gewonnen. De jeugd van Ajax moet eens helemaal doorgelicht worden, want het is op dit moment helemaal niets.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren