Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Juventus ontsnapt na rust aan tegentreffer en kan Champions League-ticket ruiken

Laatste update:

Juventus heeft zondagavond een vrij eenvoudige overwinning geboekt in de Serie A. I Bianconeri wonnen in eigen huis met 1-0 van Fiorentina, dat pas in de tweede helft een vuist kon maken. Federico Gatti tekende halverwege de eerste helft voor de winnende treffer. Juventus staat derde en heeft zeven punten meer dan het als vijfde geplaatste AS Roma. Met nog zeven wedstrijden te gaan lijkt het er dan ook sterk op dat Juventus volgend seizoen aanwezig is in de Champions League.

Aan de kant van Juventus startte voormalig FC Groningen-ster Filip Kostic op de linkerflank. Andrea Cambiaso moest aan de rechterkant voor gevaarlijke voorzetten richting spitsen Dusan Vlahovic en Federico Chiesa zorgen. Arkadiusz Milik ontbrak wegens een blessure; Kenan Yildiz begon op de bank en zou invallen. Bij Fiorentina was Andrea Belotti, jarenlang de absolute ster van Juve's rivaal Torino, de aangewezen man om voor de doelpunten te zorgen.

Juventus begon sterk aan het duel en zag al vroeg twee doelpunten worden afgekeurd wegens buitenspel. Allereerst was Weston McKennie de ongelukkige, al was het wel vrij snel duidelijk dat de middenvelder uit buitenspelpositie vertrokken was. Even later leek het alsnog 1-0 te worden, toen Vlahovic raak shoot. De inzet van de Serviër raakte Bremer echter en de Braziliaan stond achter de laatste verdediger van la Viola toen Vlahovic schoot.

Juventus was beduidend sterker dan Fiorentina, dat in aanvallend opzicht vrijwel niets klaarspeelde. De openingstreffer van Gatti, na ongeveer 21 minuten spelen, kwam dan ook niet als een verrassing. Een hoekschop van Kostic belandde op het hoofd van Bremer, die voor de openingstreffer leek te zorgen. Collega-verdediger Gatti zette echter nog een voetje tegen de inzet van de Braziliaan: 1-0.

Na ruim een half uur spelen dacht Juventus op 2-0 te komen, nadat Chiesa McKennie met een fraaie chipbal bereikte. De Amerikaan legde terug op Vlahovic, die van dichtbij binnenwerkte. Er ging echter opnieuw een streep door het feest, toen bleek dat McKennie nipt buitenspel stond bij de pass van Chiesa.

De eerste poging van Fiorentina kwam op naam van Cristiano Biraghi, maar zijn poging stond symbool voor de machteloze eerste helft van de club uit Florence. Biraghi schoot naast en bracht Juve-doelman Wojciech Szczesny nooit in de problemen. Veel meer gebeurde er niet meer voor rust.

Ook na de verplichte pauze was Juventus de bovenliggende partij en kwam het bijna op 2-0. Chiesa dacht een counter af te kunnen ronden, maar moest zijn meerdere erkennen in Pietro Terracciano. De grootste kans van Fiorentina kwam op naam van Antonín Barák. De Tsjechische spits kreeg veel tijd en ruimte en dus mocht het resultaat, een simpele redding van Szczesny, teleurstellend genoemd worden. In de slotfase was Nikola Milenkovic bepalend voor Fiorentina, door een inzet van Kostic tot hoekschop te verwerken.

Nadien kwam Fiorentina beter in de wedstrijd. Het leverde allereerst een teleurstellend schot op van Nico González, die in kansrijke positie ver naast schoot. De Argentijn deed het even later veel beter, maar zijn poging, die bijna zeker in de bovenhoek leek te belanden, werd uit de kruising gehouden door Szczesny. Invaller Lucas Beltrán leek vervolgens wel te scoren, maar zijn poging werd tegengehouden door teamgenoot M'Bala Nzola. Dichterbij zou Fiorentina niet meer komen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alleen maar omdat je achteruitloopt in de tweede helft krijgt Fiorentina nog kansen. Het is natuurlijk niet fijn dat er 3 goals worden afgekeurd. Maar daarom juist moet je doordrukken. Dit Fiorentina had je met 4-0 van te mat kunnen tikken. Maar alleen omdat de coach graag achteruit gaat lopen kan Fiorentina nog bijna gelijk spelen.

Dat Allegri het toch zelf niet ziet is vrij bijzonder te noemen. Nog 7 wedstrijden waarbij Juve hopelijk CL haalt. En dan ook het ontslag van Allegri eindelijk gebeurd.

Je kan toch niet tevreden zijn op het spel dat telkens gebracht wordt? Oh jawel, Allegri zeker wel. Wat een horror om naar te kijken. Niks grinta te zien, telkens weer met de hakken over de sloot. Het is dat Fiorentina niet zo sterk is dit seizoen, al was daar wel meer inzet te merken en durf. Het is echt klaar met Allegri, gooi die man gewoon buiten.

Juventus kan volgend seizoen met een nieuwe trainer en wat versterkingen toch wel weer favoriet worden voor de Scudetto en ver komen in de Ucl, er zitten daar echt wel goede spelers tussen zoals Vlahovic, Yildiz, Chiesa, Cambiasso, Bremer etc... en waarschijnlijk Huiijsen volgend jaar. Ze moeten toch wel echt die middenveld versterken want zo sterk is het allemaal niet en Rabiot gaat volgensmij ook vertrekken. Hoop wel dat Yildiz en Vlahovic blijven die 2 kunnen echt de toekoemst samen worden jarelang als duo!!!

7 april 2024 om 23:00

Chiesa en Bremer kunnen ook wel vertrekken. Chiesa zijn contract loopt bijna af en Bremer heeft volgend jaar een afkoopclausule dus bij een groter bod gaat hij ook.

8 april 2024 om 13:12

Hmm. Ik schat Inter en AC Milan toch een stuk hoger in qua selectie. Vind de selectie van Juventus altijd zo onsamenhangend, ze werken niet toe naar een bepaald systeem met spelers die kwaliteiten hebben om in dat systeem te spelen. Ik heb altijd het gevoel dat ze maar wat doen op de transfermarkt en niet specifiek inkopen. Als ik dan kijk naar het beleid bij Inter en Milan, die doen dat toch stukken beter. Ik ben ondertussen ook gestopt naar elke week Juventus kijken omdat het vaak enorm saaie wedstrijden zijn. Toch jammer aangezien het een van m’n favoriete ploegen was om te kijken in het weekend, nog niet zo super lang geleden..

Goede 1ste helft, RAMPZALIGE 2de helft. Szczesny heeft ons nog maar eens gered. Het belangrijkste nu zijn wel de punten en we doen een goede zaak dit weekend. Het schema is nog redelijk zwaar maar we hebben dus wat reserve voor een top 4 plaats. Man man zo een 2de helft kan echt niet, zelfs niet met Allegri. We snakken al 2 maanden naar het einde van het seizoen.

3 belangrijke punten vandaag.. maar daar is ook alles meegezegd! Wat was het weer drama vandaag als mister allegri gewoon voetbal speelt etc win je hier gewoon met gemak..

Even een statistiekje: aantal passen van onze regista Locatelli in de 2de helft: 0.

7 april 2024 om 23:51

Die is ook geen schim meer van de speler die hij was of kon worden, mede dankzij Allegri die hem verkeerd gebruikt imo. Toch pijnlijk om te zien…

8 april 2024 om 01:56

We zullen het volgend seizoen zien met de nieuwe coach. Hij is ook geen regista maar ja de beste die er kan spelen in Max zijn filosofie.

8 april 2024 om 08:50

Ik moet het nog maar zien of er een nieuwe trainer komt, Max heeft nog een contract tot Juli 2025, ontslaan betekend Max een jaarsalaris mee geven van 9 miljoen wat ik Juve nooit zie doen, ik hoop van harte met je mee dat wij ook is een Thiago Motta, Zidane of een De Zerbi krijgen maar ik moet het nog maar zien aangezien het bestuur erg pro Max is.

8 april 2024 om 09:17

Als dat zo is dan moeten de fans gewoon in opstand komen. Massaal boycotten. Nog een seizoen Allegri trek ik echt niet. Je schiet jezelf echt in je voet met zijn achterhaalde tactiek. En spelers als Chiesa en vlahovic dreigen dan ook te vertrekken. Je haalt hun potentie er niet eens uit met zo'n trainer.

8 april 2024 om 10:15

Ik ben geen Juventus supporter, maar de resultaten zijn toch niet echt reden tot paniek - laatste 4 voor de Coppa (met de grote favorieten al uitgeschakeld), plus een comfortabele 3e plaats met CL ticket is een vooruitgang tov vorig jaar. Zelfs als je de punten aftrek buiten beschouwing laat lijken ze op meer punten uit te komen dan de 72 van vorig jaar.

Doorgaans worden trainers niet ontslagen als ze het beter doen dan het seizoen ervoor.

8 april 2024 om 10:46

Juventus komt net van een periode van 2 maanden waarbij 1 keer gewonnen wordt en paar keer gelijk. Juve stond ver voor op plek 5 en nu moeten ze flink aan de bak en blijven winnen. Er hangt financieel erg veel af van de CL plekken.

En verder zijn het niet alleen de punten. Allegri speelt met een achterhaalde tactiek. Gisteren laat hij de ploeg achteruit lopen. Waardoor je Fiorentina de ruimte geeft om te scoren. Een Fiorentina die je met 4-0 van de mat moet tikken. Zo slecht als zij zijn dit jaar.

Spelers worden op verkeerde plekken gebruikt. Chiesa als spits, locatelli als spelverdeler, cambiaso als rechterwinger die vaak central staat. Gatti die als rechtsbuiten meegaat om een of andere onverklaarbare reden.

Het is überhaupt een wondse te noemen set Juventus zoveel punten heeft gehaald dit jaar tot nu toe.

8 april 2024 om 14:37

Neenee het is beslist dat hij gaat. In Italie blijft een trainer met nog 1 jaar contract niet dikwijls. Motta heeft de grootste kans. Zidane 0.1% kans wegens te duur. De Zerbi wil ik nog niet misschien, veel te weinig balans. Die wilt vooral mooi spelen en dan pas winnen.

8 april 2024 om 14:44

De selectie van Juve nu is niets voor een coach als Allegri of Ancelotti. Deze zomer goed investeren en de nieuwe coach geven wat hij nodig heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren