Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft adviseert Ajax te verkopen: ‘Je hebt niks aan zo’n gozer, weg ermee’

Laatste update:

Wim Kieft is hard voor Josip Sutalo. De 24-jarige mandekker ging afgelopen zondag tegen FC Volendam (1-4 winst) niet voor het eerst dit seizoen in de fout namens Ajax. Als het aan Kieft ligt, dan besluiten de Amsterdammers na dit seizoen over te gaan tot verkoop.

Sutalo streek aan het eind van de transferzomer neer in Amsterdam. Ajax maakte een megabedrag van 23 miljoen euro over naar de rekening van Dinamo Zagreb, maar imponeren in het rood-witte shirt deed de Kroatisch international nog niet.

“Het is het hele jaar lang al zo', zegt Kieft in Veronica Offside over Sutalo, die Volendam vroeg in de tweede helft door een fout een reuzenkans bood op de 1-1. In een poging de bal weg te werken, schoot hij tegen aanvaller Darius Johnson aan. De Engelsman profiteerde echter niet. Hij lobte de bal over Ajax-doelman Gerónimo Rulli en trof hierna de binnenkant van de paal.


De fout van Sutalo is te zien op 2 minuut 30 in de samenvatting.

“Dan haal je hem toch gewoon neer of je gooit je lichaam erin?”, vervolgt Kieft. “Het is allemaal zo passief en gemakzuchtig. Geen persoonlijkheid centraal in de verdediging.”

“Dan kun je zeiken over Henderson, maar die gaat er wel voor. Hij pakt de verantwoordelijkheid, hoewel hij bij wijze van spreken ook geen Toni Kroos is. Je moet blij zijn als Sutalo gaat spelen voor Kroatië, zodat je hem kunt verkopen. Je hebt niks aan zo’n gozer, weg ermee”, luidt het harde oordeel van de analist.

Kieft is beter te spreken over Chuba Akpom, die tegen Volendam goed was voor een doelpunt en een assist. De aanvaller kreeg een basisplaats, maar was eerder al veelvuldig belangrijk als supersub.

“Als Akpom er tevreden mee is en je hebt hem achter de hand voor Brobbey, waarom zou je hem dan niet houden? Hij is niet een hele goede voetballer, maar hij staat over het algemeen op de juiste plek”, aldus Kieft.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eerlijk gezegd heeft Kieft gewoon gelijk. Hij heeft zo verschrikkelijk veel individuele blunders gemaakt dat het onlogisch zou zijn om hem volgend jaar weer vrolijk op te stellen. Daarbij vind ik ook dat als iemand niet voldoet hij plaats moet maken voor een ander. En of diegene nou 5 of 20 miljoen kost moet niet uitmaken.

7 mei 2024 om 11:17

Het probleem is op dit moment dat ondanks Sutalo zijn vele blunders, zijn collega's achterin nog veel meer blunders maken. De vraag is dan of je de duurste van de 5 als eerste weg moet doen puur obv het feit dat er meer van hem wordt verwacht vanwege zijn prijskaartje (met mogelijk flink verlies bij de verkoop) terwijl hij de speler is waarvan je weet dat hij bij andere clubs wel een veel hoger niveau kon halen (ook op internationaal niveau). Die kans op de 1-1 en ook bij de 1-4 zag hij er niet geweldig uit. Hoewel ik die laatste eigenlijk ook wel echt op Rulli zijn conto wil schrijven want die bal vliegt in slakkentempo een metertje recht over Rulli heen. Die had hij makkelijk kunnen vangen. Ook die 1-2 tegen Excelsior was een hoge voorzet waar Rulli totaal geen idee had hoe hij moest anticiperen. Maar goed, niet geweldig gedekt door Sutalo uiteraard.

Persoonlijk zou ik het duo Sutalo en Kaplan gewoon laten staan voor volgend jaar (onder een goede trainer) en nu eerst investeren in een extra staflid om die jongens beter te trainen op het verdedigen van spelopvatingen en voorzetten. Dat gaat het hele jaar bij alle verdedigers al dramatisch.

7 mei 2024 om 12:20

Werkelijk als je nu nog denkt dat Sutalo een topper wordt kan daar écht niet bij. Die man kan gewoon niet verdedigen, punt. Hij kan verder ook niet voetballen en rechtdoor lopen is al te moeilijk voor hem…. Hij heeft nu een jaar lang de tijd gehad dus je kunt niet blijven roepen dat het niet aan hem ligt lijkt me. Ik hoop dat ie wat minuten op het ek maakt en dan dat de lazio’s of betis sivilla’s van deze wereld zo dom zijn om er een miljoentje of 50 voor te betalen

7 mei 2024 om 12:30

Tja, weinig nuance in deze comment. Ik vind het eerder bijzonder dat je na de afgelopen 6 wedstrijden nog steeds niet doorhebt dat Sutalo veel beter kan voetballen dan we gemiddeld bij Ajax te zien krijgen. Wat moet jij dan wel niet van Kaplan en Hato vinden vraag ik me dan af? Die staan wekelijks nog een stuk opzichtiger te schutteren dan Sutalo.

Sutalo laat ook genoeg steekjes vallen maar heeft zeker de afgelopen 5 wedstrijden een hoop opgelost achterin. Sommige van jullie krijgen een soort rode waas voor de ogen zodra Sutalo in de buurt van een bal komt. Bizar.

7 mei 2024 om 12:30

@JtjeV5tt komt er ooit wel eens een punt dat je niet meer Sutalo kan verdedigen? Het is nou niet dat de Eredivisie volzit met geweldige spitsen en van een internationale verdediger met dat prijskaartje mag je inmiddels wel progressie en stabiliteit verwachten in onze middelmatige competitie. We zijn bijna een jaar verder en het komt er nog steeds niet uit. Dan mag je op een gegeven moment wel serieuze vraagtekens gaan plaatsen over Sutalo. Hato en Kaplan hebben veel minder ervaring en zijn jonger. Dan is het logisch dat ze meer fouten maken

7 mei 2024 om 12:40

En hoe verdedig ik Sutalo precies Andres? Moeten we allemaal roepen dat hij een bange bambi is die niet kan voetballen en die niet eens op zijn benen kan staan? En iedereen die ietsje positiever of genuanceerder dan dat durft te zijn is opeens: " Sutalo aan het verdedigen."?

Wat een vreemde houding hier toch t.o.v. die speler. Gelukkig zijn een hoop Ajacieden daarin wel een stuk genuanceerder hier.

"We zijn bijna een jaar verder en het komt er nog steeds niet uit."

Dit kun je 1 op 1 toepassen op letterlijk elke speler bij Ajax en eigenlijk alles, tactiek, veldbezetting, afspraken etc. etc.

Ligt het dan aan Sutalo (die de afgelopen weken zeker beter speelt dan in zijn eerste halfjaar zelfs)? Of ligt het dan misschien toch aan de technische staf en samenstelling van spelers?

7 mei 2024 om 13:32

Hato en Kaplan met al hun schoonheidsfoutjes hebben al veel meer betere wedstrijden dan Sutalo gespeeld dit jaar en die kosten ook geen 25 miljoen. Ik zie sutalo alleen maar als een watje duels ingaan, continu de meest simpele ballen in de voeten van de tegenstander schuiven, elke bal terug spelen op de keeper, en de ene na de andere (lachwekkende) fout maken. Zo ridicuul als hij die corner laatst weggaf tegen nec… daar kan hij verder niks aan doen dat is gewoon zijn niveau. Laat ik het dan omdraaien: wat heeft sutalo laten zien dat er nog vertrouwen is in die gast? Ik heb echt 0 kunnen ontdekken zelfs niet een glimp

7 mei 2024 om 13:36

Misschien omdat het 1 van de duurste spelers ooit is voor Ajax.
Soms zelf beetje nadenken voorkomt je eigen frustratie naar andere toe.

7 mei 2024 om 13:40

Nou Bassey was zo slecht nog niet ( die zag ik laatst schitteren tijdens de africa cup) maar die moest per sé het veld ruimen voor Sutalo. Bleek een nog grotere kluns te zijn.

7 mei 2024 om 13:49

"hato en Kaplan met al hun schoonheidsfoutjes hebben al veel meer betere wedstrijden dan Sutalo gespeeld dit jaar."

Dit ben ik gewoon echt zwaar met je oneens. Kaplan heeft twee potten prima gespeeld (thuis tegen Utrecht en tegen Villa). Sindsdien is het niet geweldig hoor. Ook de penalty van Excelsior kwam voort uit een moment waar Kaplan zijn man totaal kwijt was en Sutalo opeens twee man moest gaan dekken. Hato vind ik al helemaal een bijzonder voorbeeld. Die kost je het afgelopen halfjaar gewoon bijna 1 goal per pot en blinkt eigenlijk in niks meer uit.

"wat heeft sutalo laten zien dat er nog vertrouwen is in die gast? Ik heb echt 0 kunnen ontdekken zelfs niet een glimp "

Dan kan ik je aanraden om toch eventjes een paar recente wedstrijden terug te gaan kijken want vanaf PSV thuis zitten er redelijk wat potten tussen waarin Sutalo als enige achterin de boel staat op te lossen (ook het geklungen van Hato, Gooijer, Rensch en af en toe Kaplan). Hij wint veel kopduels, haalt veel steekballen eruit, staat (op dat ene momentje zondag na) positioneel veel beter, gaat ook de duels meer aan en lijkt wat comfortabeler aan de bal te zijn.

Als je Sutalo zijn hele niveau wil linken aan 1 momentje tegen NEC waarop hij in de dekking wordt aangespeeld en een corner weggeeft dan vind ik het zeer bijzonder dat je Hato zo de hemel inprijst en zijn blunders afdoet als 'schoonheidsfoutjes'. 8 keer buitenspel opheffen, meermaals als een klein kleutertje laten uitkappen en constant zijn man vrij een voorzet laten geven zijn geen schoonheidsfoutjes.

Laat het duidelijk zijn dat Sutalo momenteel nog zeker niet zijn prijskaartje waard is, maar ik vind hem op dit moment beter voetballen dan Kaplan en Hato doen. Rensch lijkt zich ook wat te herpakken. De linkerkant is momenteel gewoon je zwakke plek in de verdediging en dat is geen toeval.

7 mei 2024 om 13:51

Critic: ah omdat het een van de de duurste spelers is moeten we allemaal een rode waas krijgen voor onze ogen als Sutalo een keertje een bal verkeerd aanneemt. Juist.

Je laatste zin getuigt van weinig klasse.

7 mei 2024 om 14:08

Ik zie echt niet waarom jij denkt dat het een goede speler voor Ajax gaat worden. En het argument dat hij beter is dan Hato en Kaplan gaat niet op. Die zijn namelijk ook ontzettend slecht. Mooi dan is hij het minst slecht maar absoluut niet van het niveau Ajax nodig heeft. En al helemaal niets van het niveau Ajax nastreeft.

Waarom deze dan het eerst verkopen? Omdat hij het hoogste salaris heeft van de 3 en hij het als dure speler niet heeft waargemaakt. Hato maakt ook fouten, maar dat wijt ik aan zijn leeftijd en het feit dat hij te vroeg te veel speelt en te belangrijk is gemaakt. Bij hem zie ik het talent. Net zoals ik dat ook zie bij Kaplan. Alleen die moet wat rustiger worden en niet de harde verdediger spelen. Dan kan hij ook nog wat worden.

7 mei 2024 om 14:24

Die wedstrijd tegen psv stapte hij als een amateur in waardoor de 1-1 viel

7 mei 2024 om 16:58

Mrboity: Hij probeerde een bal te onderscheppen, zat mis en vervolgens kunnen 3 van zijn collega's daarna het nog oplossen maar maken die allemaal een nog slappere indruk dan Sutalo daar. Volgens mij staat jouw anti-Sutalo radartje iets te gevoelig ingesteld. Kijk vooral eens naar Taylor die compleet vergeet om met De Jong mee te lopen en lucht staat te dekken, of Sosa die achter De Jong uitkomt in plaats van voor hem te duiken om de bal te onderscheppen, of Hato die wederom de voorzet er niet uit weet te halen ondanks dat hij met Saibari meerent...

Burdym: ongelofelijk veel aannames in een bericht zeg. Hato heeft onlangs een gigantische salarisverhoging gekregen en zit nu bij de grootverdieners van Ajax dus op basis van welke informatie heeft Sutalo het hoogste salaris?

Het zou wel een heel dramatisch beleid zijn om twee jaar op rij een hele dure verdediger die wegens belabberde omstandigheden het niet heeft kunnen laten zien gelijk maar te laten vertrekken. Op Sutalo maak je 100 % zeker verlies als je hem nu laat gaan, kun je hem beter nog een jaartje aanhouden en het aankijken onder een normale coach, met duidelijk afspraken, een logische veldbezetting, hopelijk een stabieler middenveld voor zich en eventueel het hele seizoen naast Kaplan (die zich hopelijk ook nog wel wat gaat ontwikkelen naast een nieuwe trainer).

Ik word hier ook constant afgeschilderd als een soort Soccerfan achtige Sutalo verdediger. Ik vind ook dat Sutalo te duur was, ik vind ook dat hij het totaal nog niet laat zien. Maar ik zie ook de grotere context van de situatie en ik zie dat iedereen kopje onder gaat in dit Ajax. En het lijkt mij duidelijk dat hij op verdedigend vlak veel vooruitgang heeft geboekt. Tegen Excelsior was hij notabene een van de beste spelers op het veld.

Je zal mij niet zo snel een eigen speler zien affikken en weg wensen, ook bij Hato hoop ik dat we te maken hebben met een vormdip van een talentvolle jongen (hoewel ik soms wel een beetje bang ben dat dit gewoon zijn niveau is, bij Sutalo hebben we gezien dat hij beter kan, bij Hato op het hoogste niveau nog niet echt). En ook in Kaplan heb ik nog vertrouwen maar zie ik dat het wel eventjes flink wegzakt. Ga toch ook niet nu roepen dat we Kaplan maar gelijk weg moeten doen omdat die af en toe helemaal mis zit.

Juist het feit dat Sutalo zo duur is zorgt ervoor dat ik denk dat het verstandig is om hem eens een kans te geven in een veel stabieler elftal met een goede coach, anders is het echt weggegooid geld gewoon.

Eens. Met grote verwachtingen binnengehaald, valt door de mand en lijkt totaal geen stijgende lijn in te zitten. Met een beetje geluk pakt hij een basisplek op het EK en stijgt z'n prijskaartje naar minimaal quitte.

Bassey 2.0. We gaan ongeduldig zijn, hem verkopen met verlies en dan speelt die volgend jaar in Italie of Engeland als een beest. Bassey doet het nu ook serieus goed in Engeland, zou me niet verbazen als een top 6 team hem oppikt na komend jaar. Sutalo gaat bij een Inter/napoli ook gewoon goed uit de voeten kunnen.

7 mei 2024 om 09:20

Dit is wel wat anders dan Bassey. Bij Bassey zag je het talent wel en men sprak vooral van een mis-match. Bij Sutalo zie ik gewoon niets wat hem bijzonder zou moeten maken. Verdedigend is hij niet bijster sterk, aan de bal is het ook niets bijzonders en bovendien oogt hij mentaal ook behoorlijk zwak.

7 mei 2024 om 11:04

Ik snap ook niet waarom mensen continu Sutalo vergelijken met Bassey. Bassey had snelheid en kracht en je zag gewoon dat die jongen wilskracht had. Bassey kon zelfs een klein beetje Nederlands spreken richting zijn laatste dagen bij Ajax. Sutalo kan nogsteeds geen woord Engels.

7 mei 2024 om 11:14

@sirius, Sutalo heeft bij Ajax niets laten zien, dat klopt. Maar bij Kroatische elftal en in Zagreb wel.

Ik heb dit seizoen daar nog wat van terug gekeken en zie de nodige verschillen;
- bij Ajax vaak wild instappen met grote foutmarge; bij Kroatie / Zagreb gebruik makend van zijn snelheid, goed scannend mee terug sprinten en aanvaller a la Van Dijk tot een foute keuze dwingen
- Bij Ajax dramatisch in passing, enkel kort terug waardoor tegenpartij eenvoudig druk kan opvoeren; bij Zagreb / Kroatie, goede lange pass en ook met durf vooruit spelen
- bij Ajax vaak foute keuzes qua positionering in de 16, bij Zagreb/ Kroatie heb ik dat niet gezien.

Het lijkt bij Ajax een totaal andere speler. Hij lijkt een exponent van een van de grootste problemen van dit team, geen enkele trainer krijgt de basis op orde van onderlinge afspraken, hoe druk te zetten, hoe in te zakken, wie neemt welke positie over als een ander instapt, etc. Zeker in de verdediging is er nauwelijks lijn, dramatische communicatie. Iedereen lijkt voor zichzelf te verzinnen hoe bepaalde situaties aangevlogen moeten worden. Dat zou ook verklaren waarom hij met dat rare wilde instappen is begonnen bij Ajax, en ook door een gebrek van vertrouwen / zenuwen geen normale pass kan geven.

Als je hem nooit voor Ajax hebt gezien, dan snap ik jouw opmerking wel. Overigens zou ik hem wel verkopen als je een goed bod kunt krijgen, het is een enorm dure speler die niet brengt wat hij moet brengen. Hij is veel te duur om rustig te brengen als een talent die nog moet ontwikkelen naar het juiste niveau. Voor dit geld wil moet het een dragende speler zoals Hancko zijn.

7 mei 2024 om 14:11

Volgens mij heeft hij helemaal niet zo vaak voor Kroatië gespeeld voordat hij naar Ajax ging. Hij was geen basisspeler op het WK in ieder geval. En bij Kroatië speelt hij samen met Gvardiol een van de beste verdedigers van de wereld. Dan lijkt hij ook al gauw beter dan hij werkelijk is. Tel daarbij op het geweldige middenveld van Kroatië dan zie je dat hij daar veel minder vaak onder druk komt te staan dan bij Ajax. Dat is allemaal niet zijn verdienste maar vooral van zijn medespelers

7 mei 2024 om 09:42

Bij Bassey zag ik veel meer potentie dan bij Sutalo. Bij Bassey was het vooral dat die niet zo kundig was aan de bal en met veel ruimte in de rug. Dit werd vervolgens weer een miljoen keer uitvergroot in de nl media.

7 mei 2024 om 12:37

Ik vind Bassey en Sutalo hetzelde als appels met peren vergelijken. Zijn gewoon totaal ander type spelers. Bassey is een prima verdediger, maar past op geen enkele manier bij Ajax, ook niet als hij boven zichzelf uit zou stijgen, want hij is dramatisch aan de bal en kan inderdaad totaal niet met ruimte in de rug spelen. Hij compenseert dat met kwaliteiten die bij Ajax wat minder gevraagd worden van een verdediger. Niet zo gek dus dat hij bij Fullham prima meekan en bij Ajax werkelijk nog geen hele wedstrijd goed heeft gespeeld (ik heb hem geloof ik 1 keer een half potje lekker mee zien voetballen).

Sutalo is in potentie juist veel meer een Ajax verdediger. Zijn gevoel voor timing en anticipatie zijn juist goed (mits hij zelfvertrouwen heeft). Dat zie je terug in zijn wedstrijden voor Zagreb en het Kroatisch elftal, en je ziet hem bij Ajax ook weleens een gevaarlijke dieptebal eruit halen met zo'n moment. Ook is hij aan de bal in potentie veel beter dan we te zien krijgen bij Ajax, maar ligt er zo'n vergrootglas op hem dat hij door de zenuwen een beetje in paniek lijkt te raken zodra hij de bal heeft, en de middenvelders voor hem (muv Henderson) staan 9 van de 10 keer in de dekking.

De ene speler is een gouden vent met perfecte mentaliteit die gewoon niet bij Ajax past. De andere is mentaal wat minder sterke speler die zijn eerste overstap maakt, niemand kan verstaan, in een dramatisch elftal binnenkomt en maar eventjes de leider moet gaan worden.

Bij Sutalo lijkt het vooral in zijn koppie te zitten waardoor hij minder goed speelt, bij Bassey zit het 'm eerder in de mismatch met de speelwijze, want met zijn mentaliteit is nooit iets mis geweest.

7 mei 2024 om 09:45

ajaxfl, hier hebben wij het gisteren ook over gehad maar ik ben het eens met Sirius. Sutalo maakt veel te veel fouten, is zijn man vaak kwijt (wedstrijd Volendam), kan niet indribbelen met de bal naar voren en geeft vaak een balletje breed of terug. Bassey was juist wel sterk in het verdedigen, durfde wel naar voren te gaan, hij kon alleen geen goede inspeelpass geven. Ajax moet Sutalo proberen te verkopen en dit investeren in een nieuwe verdediger. Ik zal niet zeggen dat dit Sandler zou moeten zijn, maar die is dit seizoen wel beter dan Sutalo. Over Akpom ben ik het niet eens met Kieft. Die moet je verkopen nu er interesse is. Scout een goede spits in Denemarken of Frankrijk met talent en zet die achter Brobbey als pinchhitter.

7 mei 2024 om 14:09

Dus je hebt een succesvolle supersub en jouw oplossing is gaan gokken op een andere supersub aha

7 mei 2024 om 09:47

Mooi, dat zou dan een win-win-win zijn. Succes in Italië!

Vind dit echt onzin. Hij komt voor het eerst bij een buitenlandse club waar het vanaf dag één onrustig is op alle vlakken en krijgt hij te maken met 2 trainers die geen idee hebben wat ze aan het doen zijn. Ik heb wel vertrouwen in hem voor volgend seizoen, we mogen zo'n speler ook wel een beetje tijd gunnen. Alvarez is het perfecte voorbeeld, die werd na een paar maanden ook al afgeschreven door alles en iedereen.

7 mei 2024 om 09:50

cheese_afca deze jongen heeft wel gewoon een heel seizoen consistent slecht gespeeld he. Ik zou niet weten waarom hi volgend seizoen ineens goed zou zijn.

7 mei 2024 om 11:06

Dat had Alvarez ook die kon er niets van. Martinez ook en Perr Schuurs moest ook maar weg.

In mijn ogen zit er bij veel aankopen echt wel meer in het vat als ze nu hebben laten zien. Verschil met Sutalo is wel dat hij een behoorlijk prijskaartje vertegenwoordigd. Als iemand daarbij in de buurt wil komen dan lijkt me een afscheid wel het beste. Je moet alleen wel oppassen dat je niet weer je halve selectie verkoopt en weer ook 10 nieuwe spelers gaat kopen.

Hij is vanaf dag 1 al een pispaal en vrijwel altijd de kop van jut. Ik denk als je objectief kijkt dat hij helemaal niet zo slecht is, zou zijn jaar zelf een Zesje geven. En daar komen we bij het grote probleem. Voor dat bedrag, en de verwachtingen is hij gewoon enorm tegen gevallen. Het is duidelijk geen leider en niet iemand die stoicijns z'n ding doet wat een Alvarez bijvoorbeeld wel deed (die net zo hard werd afgemaakt in de media). Dat vuur wat Alvarez had, dat heeft deze jongen niet. Ik denk dat hij vooral in een warm bad terecht moet komen met een ervaren voetballende CV naast hem. Ajax heeft nu juist behoefte aan zowel een stoicijnse sloper als een voetballende CV, en dat is hij beide helaas niet op dit moment. Inderdaad een no-brainer om hem voor een mooi bedrag te verkopen. Objectief kijkend vind ik Hato eigenlijk een diepere ondergrens hebben, betrokken bij enorm veel tegengoals

7 mei 2024 om 09:48

Ik blijf erbij dat je niet zomaar international van Kroatië wordt, dat is niet het minste land. Ja, het is een dure aankoop, maar hij moet echt wel iets kunnen en wat hierboven wordt gezegd, weer een heel nieuw team kopen, zal ook niet succesvol worden. Geef hem nog een kans in een team met een trainer met een idee. En wat je zegt, Hato heeft zoveel meer fouten gemaakt. Lekker belangrijk dan dat hij eigen jeugd en nog zo jong is.

7 mei 2024 om 09:55

Kroatie heeft fenomenaal gepresteerd de afgelopen 6 jaar en heeft vele geweldige spelers geleverd. Maar het is en blijft een klein land met bijna 4 miljoen inwoners. Het is niet zo dat ze zoals Brazilie en Argentinie de keuze hebben uit tientallen CV's. Ik denk dat het een prima verdediger is, maar wel iemand die sturing nodig heeft. Als Ajax een kanjer a la Martinez of een ervaren rot als Blind weet te vinden die hem op sleeptouw neemt kan het nog wel wat worden. Maar een Hato of Rensch gaat hem daar niet bij kunnen helpen.

7 mei 2024 om 10:56

Het is natuurlijk ook de omgekeerde wereld als een 17/18 jarige Hato of een 20/21 jarige Rensch een aankoop van 20+ miljoen moet gaan helpen. Alle drie zouden ze er overigens waarschijnlijk een stuk beter eruit zien als ze een Martinez naast zich hebben staan.

Nog los van zijn aankoopbedrag vind ik een zesje overigens wel heel hoog. Hij is (net als Hato en Gaaei overigens) bij zoveel tegendoelpunten negatief betrokken dat ze natuurlijk natuurlijk nooit een voldoende kunnen krijgen.

7 mei 2024 om 14:10

Noem eens op bij welke doelpunten gaaei allemaal betrokken is dan?

7 mei 2024 om 14:54

De meest memorabele zijn de tegendoelpunten tegen Az, Feyenoord en Marseille.

Past gewoon niet bij Ajax. We moeten een jongen hebben die ook rushes naar voren durft te maken en het liefst met een lekkere pegel in huis. Ik denk aan een type Vertonghen. Hato en Sutalo is alleen maar tikkie opzij tikkie breed en tikkie terug. 0 durf om een Blind pass te geven. Alles op save. Zelfs als Hato op linksback speelt is het dikke stront. Je zou toch denken dat een speler dat leuk vind om een keer belangrijk te kunnen zijn met assists en leuke acties langs de zijlijn. Maar nee, die jongens bij Ajax staan het liefst centraal non stop naar elkaar te passen.

het moet wel iets mentaals zijn, want ik heb nog eens gekeken naar (samenvattingen) van zijn laatste wedstrijden bij zagreb en daar was hij echt niet zo slecht aan de bal. Ja het niveau is daar iets lager, maar een rijeka of hajduk zijn echt niet minder dan een nec, utrecht of zelfs misschien twente/az.

het is tot nu toe gewoon een mismatch gebleken, onkunde aan ajax kant om een speler te halen die geen woord engels spreekt en zo'n belangrijke rol te geven (leider van de verdediging).. dit kan toch niet? als je niet kan communiceren met je team genoten en je de taktische besprekingen via een tolk moet volgen. Daarnaast is sutalo zelf ook gewoon zwak aan het voetballen, de makkelijkste ballen springen van zijn voet, balletjes breed te kort inspelen, loopt er bij of ie het allemaal niet meer weet en ga zo maar door.

dus wat te doen als ajax zijnde... verkopen en je verlies pakken? of hopen dat na de zomer alles beter gaat. Lastige keus

Sutalo heeft de stap naar een ander land ook gewoon ontzettend onderschat. Wanneer je in een oase van rust terechtkomt kun je wellicht die knop eerder omzetten. Dan zal ook de begeleiding daar meer tijd en energie in steken. Ajax dit seizoen is echter met stip de meest verschrikkelijke werkgever van het land.

Mijn gevoel zegt dat met meer bestuurlijke rust, snelle duidelijkheid omtrent de trainer en een complete feilloze voorbereiding deze jongen volgend jaar het ongelijk van velen zal aan gaan tonen.

Juist 1 van de spelers waarvan ik zeg dat je hem juist moet houden. Ja hij maakte een foutje, maar is juist 1 van de betere spelers in de laatste linie. Hij heeft dit jaar van bijna alles de schuld gekregen, maar in 99% van de gevallen was hij helemaal niet de schuldige.

Geen speld tussen te krijgen. Wegdoen die pannekoek!!!

Lastig. Hij is ontegenzeggelijk enorm zwak. Maar hij worstelt mentaal ook wel heel erg. Zou hij bij dat mentale effectief begeleid worden, wordt hij dan beter en misschien wel goed genoeg voor Ajax? Bij andere spelers zoals Tahirovic en Sosa en Gaaei en Forbs zie ik bij Ajax geen toekomst omdat ze echt niet in het 433 systeem passen of echt gewoon niet goed genoeg zijn. Bij Sutalo weet ik het niet. Gaaei vind ik overigens wel een topgozer mentaal, daar kan Sutalo van leren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren