Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KKD-club treft bizarre maatregel: 'Woon je links van de lijn? Dan geen ticket’

Laatste update:

TOP Oss neemt zeer rigoureuze maatregelen om eventuele problemen met supporters tijdens de derby tegen FC Den Bosch te voorkomen. De club uit Oss heeft namelijk een selectie gemaakt van woonplaatsen die op vrijdagavond 8 maart geweerd zullen worden uit de thuisvakken, zo is te zien op de clubsite.

Voor inwoners van bijvoorbeeld Nuland, dat op slechts tien kilometer van Oss ligt, is het daardoor niet toegestaan om een ticket te kopen voor de derby tegen Den Bosch. Daarnaast maakt de club bekend dat seizoenkaarthouders alleen binnenkomen op hun eigen seizoenkaart. “Er kan slechts één kaart per legitimatie gekocht worden. Het ticket zal worden gekoppeld aan de meegebrachte legitimatie”, aldus TOP Oss.

De club wil geen risico lopen met eventuele uitsupporters op de thuisvakken. “Op basis van veiligheidsoverwegingen zijn er een aantal woonplaatsen geselecteerd die wel een ticket kunnen kopen en zijn er een aantal woonplaatsen geselecteerd die geen ticket kunnen kopen.”

TOP Oss maakt duidelijk dat mensen die afkomstig zijn uit onder meer Nuland, Berlicum, Sint-Michielsgestel, Den Dungen en Schijndel geen ticket kunnen kopen voor de wedstrijd. “Voor mensen afkomstig uit woonplaatsen links van de lijn is het niet toegestaan om een kaart te kopen.”

“Mensen afkomstig uit de woonplaatsen rechts van de lijn wel. Genoemde plaatsen zijn ter illustratie. Twijfel je of jouw woonplaats gerechtigd is om een kaart te kopen? Neem dan contact op met de club.” De handelwijze van de club kan niet bij iedereen op goedkeuring rekenen op sociale media.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan voer je toch een ander adres in als je een ticket koopt? Dan gebruik je toch lekker het adres van de Efteling of Blijdorp nu ze bij Oss toch de clowns willen gaan uithangen.

20 februari 2024 om 00:57

Clowns uithangen gaat wat ver, niet? Ik weet niet of dit de juiste oplossing is, maar weet wel dat er wordt gekeken naar in welke gemeente je legitimatiebewijs afgegeven is. Hoe ik dat weet? Ik bezoek zo nu en dan een wedstrijd van Top.

Elk jaar zijn er weer rellen rond deze wedstrijd. Vernielingen, steekpartijen, brandstichting en vechtpartijen. Naast dat dit op zich al asociaal is, kost het ook nog veel politiemacht en zorgt het voor chaos rondom het stadion.

En nee, het zijn niet alleen de Ossenaren, ook de supporters van Den Bosch hebben foute lui rondlopen.

Ik vind het geen juiste oplossing, maar het is in ieder geval iets. Ik heb liever een halve oplossing zodat problemen minder voorkomen, dan geen oplossing.

En het gaat die foute supporters overigens niet eens om het voetbal, het gaat ze puur om deze 2 wedstrijden in het jaar.

20 februari 2024 om 09:00

Steekpartijen? Kom eens met wat nieuwsberichten dan waaruit dit blijkt.

Beetje aparte regel. Jammer dat we deze richting op gaan. Wat is de volgende stap? Bewoners in Rotterdam-Zuid mogen niet meer komen naar de derby van Sparta-Feyenoord in Rotterdam-West?

20 februari 2024 om 08:34

De volgende keer zijn het de dorpen rechts van de lijn en zo wissel je elk jaar. Prima oplossing toch als ik hierboven lees wat er allemaal mis gaat tussen de supportersgroepen. Je kan ook uitsupporters weigeren.

20 februari 2024 om 16:21

Prima oplossing man! Dit zijn ijzerengordijn praktijken. Deze maatregel is waanzinnig op een negatieve manier.

Je zou maar supporter zijn en daar wonen. Een volslagen idiote maatregel. Het is ook niet zo dat je tienduizenden mensen binnen moet laten. Daarbij vraag ik me af of je de mensen die in andere vakken willen gaan zitten echt kunt tegenhouden.

20 februari 2024 om 07:37

Volslagen idiote maatregel zeg je.. ze proberen tenminste iets zo kijk ik er tegenaan. Wat had jij dan een betere maatregel gevonden?

Heftig dat dit nodig is... Jammer dat supporters niet gezamelijk naar het stadion kunnen wandelen zoals in Duitsland..

Heb het vaker gezegd, maar dit begint en eindigt bij de zwartshirtjes, die een dubbele 'wij tegen zij' creëren, met zowel tegenstanders, als mede supporters als 'zij' groep.

Snel afschaffen dat soort groepen en weer lekker samen voetbal kijken! Kunnen dit soort maatregelen ook de deur uit!

20 februari 2024 om 07:51

Omdat ze in Duitsland niet de goede onder de kwaden laten lijden.
Want daar zijn meer rellen dan in NL.

Ook in Nederland kan 99% van het publiek door elkaar zitten, maar mag dat gewoon niet.

Hoop dat we echt eens ophouden met het fabeltje dat er in Engeland en Duitsland nooit wat gebeurd.

20 februari 2024 om 08:03

Niks op aan te merken. Hoop ook dat dat fabeltje stop gezet word.

20 februari 2024 om 08:48

En toch liep ik met vrienden doodleuk met de tegenpartij op een plein (Hertha) in Berlijn hoor. Dat zie ik hier gewoon niet gebeuren..

20 februari 2024 om 09:28

Nee omdat het niet mag en daarom niet mogelijk is misschien?
De gemiddelde Nederlandse voetbalsupporter is gewoon zoals jij hoor en dan kan je gewoon door elkaar lopen en zitten. Net als in Duitsland.
Daar heb je ook gasten die elkaar op de bek slaan. Maar ze vergroten het niet uit en laten sowieso de goedwillende, zoals jij niet onder de kwade lijden.
Dat is vooral het grote verschil van Nederland tov andere landen.

Nederland is niet erger dan andere landen qua supportersgeweld en de aanpak is zeker niet softer zoals zoveel blijkbaar ook denken.

20 februari 2024 om 09:44

Helemaal eens salerno, maar mensen denken oprecht dat er met die voetbalwet strenger gestraft wordt in Engeland. Terwijl het gewoon blijkt dat in Nederland strenger gestraft wordt. Maar ja in Duitsland en Engeland gebeurt er inderdaad ook nog genoeg

20 februari 2024 om 09:52

Het zal vast dat er in Engeland en Duitsland genoeg gebeurt, maar als ik in de PL een wedstrijd kijk, dan zie ik een mooi stadion met supporters dicht op het veld, een uitvak ook dicht op het veld (vaak dan) en geen netten of glaswerk, terwijl in de Kuip tegenwoordig netten nodig zijn voor het eigen publiek.

Maakt niet uit welke competitie eigenlijk, maar het is toch belachelijk hoe mensen elkaar naar het leven staan, omdat Pietje voor Ajax is en Frans voor Feyenoord.

Gelukkig niet altijd. Gisteren Bilbao gezien tegen Girona. Worden uitsupporters gewoon hartelijk verwelkomd, ook in de thuisvakken, wordt er onderling gelachen en gedronken en mag je zelfs juichen als jouw ploeg als uitspelend team scoort. Dat is hier helaas een utopie bij 90% van de wedstrijden.

20 februari 2024 om 10:27

Ja, netten. Maar deze netten zijn er puur vanwege die disproportionele maatregel dat jeeen wedstrijdmoet staken als er een voorwerp op het veld komt. Als je in elk ander land een regel gaat invoeren dat er geen bekertjes op het veld mogen komen, dan heb je daar ook regelmatig gestaakte wedstrijden. Gevolgt door symptoombestrijding door netten op te hangen.

20 februari 2024 om 10:42

Zeker een disproportionele maatregel, maar netten en glas voor uitvakken hangen er al jarenlang.

20 februari 2024 om 10:49

Ik had het over de zin 'terwijl in de Kuip tegenwoordig netten nodig zijn voor het eigen publiek.'. Maar ik heb over de zin 'een uitvak ook dicht op het veld (vaak dan) en geen netten of glaswerk' gelezen. Ik was dus niet concreet genoeg. Excuses daarvoor.
In ieder geval fijn dat je het met mij eens bent dat de maatregel disproportioneel is.

20 februari 2024 om 11:22

Geen excuses nodig hoor, goede aanvulling m.b.t. de netten in de Kuip.

20 februari 2024 om 12:09

At lfc!

Dit kan in NL ook hoor.
Daar heb je zeer waarschijnlijk ook een paar personen die een paar anderen hebben aangevallen/in elkaar hebben geslagen. Dit is dan niet in beeld gekomen, jij/ik/we lezen niet de regionale media uit Spanje.
En in andere landen criminaliseren ze niet op de voorhand en doen ze veelal niet op collectief straffen.

In NL zouden wij zo enorm veel van de Duitse manier van het omgaan met voetbalsupporters en uitfans kunnen leren.

Die koekwauzen uit Oss willen gewoon geen gezeik met ultra's van Maaskantje en Schijndel op de tribune.

De volgende stap gaat zijn het bouwen van een muur.

On: klinkt te bizar voor woorden, maar je kan ook niet zeggen dat deze club er niet alles aan doet om rellen te voorkomen.

En alleen de vogels, die vliegen van oost naar west Oss.

Voetbal ano 2024 in Nederland

Eerste vraag die bij mij oppopt: mag dat eigenlijk wel? Je maakt daarmee toch onderscheid?

20 februari 2024 om 08:52

Er is mij al zo vaak en clubcard van vrijwel elke Eredivisieclub ontzegt, omdat ik toevallig in Rotterdam woon. Dus dat onderscheid wordt al constant gemaakt.

20 februari 2024 om 09:29

Alle normaal geldende regels qua vrijheid worden overboord gegooid in NL als het over voetbalsupporters gaat.

20 februari 2024 om 10:30

Echt? Bij wie zou je nog meer een clubkaart willen hebben dan?

Wat ik me vooral afvraag. Wonen alle supporters van Top Oss of Den Bosch dan in een van de genoemde dorpjes? Want hoe doen ze dat dan met plaatsen die niet op het lijstje staan.

20 februari 2024 om 09:02

Het gros zal wonen in Oss/den Bosch of de omliggende dorpen. Deze clubs hebben geen landelijke dekking zoals Ajax/feyenoord.

20 februari 2024 om 09:31

Bij Salernitana Napoli is dit ook altijd gedoe.
Mag je zelfs alleen in Salerno wonen bij losse kaarten en je moet jonger dan 12 zijn of ouder dan 65.
Geen geintje haha. Echt een te rare regel 😂

20 februari 2024 om 10:10

Er zal geen Oss fan in Nuland of Berlicum wonen. Dit is echt voor helemaal niemand een probleem, buiten wat hijgerige journalisten die niet doorhebben dat Oss niet bepaald het populairste dorp in die regio is.

20 februari 2024 om 12:27

Daar gaat het toch niet om?
Ook al is het er maar 1, dan nog is het een bizarre maatregel om degene de mogelijkheid te ontnemen om een kaart te kopen.

20 februari 2024 om 13:20

Als er geen slachtoffers zijn en het risico op lieden die enkel een kaartje kopen om zich te misdragen kleiner wordt gaat het er wel degelijk om.

20 februari 2024 om 13:27

Ik wil men wel eens horen als we bij een festival zeggen dat mensen buiten de Randstad niet mogen komen.
Of dat bij discotheken alleen hetero’s naar binnen mogen oid.

Wat een onzinnge regel is dit zeg, wie dit heeft verzonnen heeft er ook geen enkel benul van.
We hebben het hier over TOP Oss tegen FC Den Bosch. 2 nietszeggende KKD ploegen zonder enige bestaanswaarde en voetbalbetekenis voor Nederland Wat voor volk komt hier nou op af.

Bij derby's in de bollenstreek komt meer publiek op af dan bij zulke wedstrijden in de KKD wat eigenlijk te triest voor woorden is.

20 februari 2024 om 09:29

Je hebt geen idee waar je over praat zo te lezen. De streek derby’s leven veel meer dan de zogenaamde klassieker waar mensen uit het hele land naar toe gaan en weinig tot geen affiniteit hebben met de regio waar ze de wedstrijd bezoeken.

20 februari 2024 om 09:42

Chef, kom even op. De allergrootste wedtrijd van Nederland, die ook wereldwijd bekend staat even downgraden ten opzichte van TOP Oss - FC Den Bosch, gaat het wel lekker?
Leuk voor de regio dat ze iets hebben om naar uit te kijken maar ik wed dat er nog geen 1500 man in totaal op af zal komen.

Als je dit vergelijkt met een wedstijden tussen Quick Boys/katwijk/ Rijsnburgse /boys/ FC Lisse etc is dat echt een wereld van verschil en dat zijn dan ''amateurs''.

20 februari 2024 om 10:27

Bezoekersaantallen zegt niks over de belangen van een streekderby en wat dat telt voor de mensen die in die regio wonen. En naar mijn inziens om even in te haken op de klassieker. Die bewuste wedstrijd word door de media veel groter gemaakt dan dat die daadwerkelijk is. De enigste die naar mijn inziens waarde hechten aan dat potje zijn de fanatieke aanhangen van die 2 clubs de dagjesmensen die voornamelijk in de stadions aanwezig zijn vinden het belangrijker om op social media te laten zien dat ze bij die wedstrijd zijn dan dat ze daadwerkelijk iets met zowel Amsterdam als Rotterdam hebben.

20 februari 2024 om 11:37

Ik kan mij best voorstellen dat het voor de mensen uit de regio Oss/den Bosch iets zal beteken. Maar daar is ook alles mee gezegd voor de rest zla het voor niemand iets betekenen.

Wat wordt er voor de klassieker precies groter gemaakt dan het is dan? De 2 grootste clubs van Nederland die allebei international aanzien hebben en er goed op staan mede door het verleden en al meer als 200x is gespeeld in Nederland. Maar iemand van Oss of Den Bosch vind het maar een ''normale''wedstrijd. Veel plezier met je nietszeggende streekderby waar geen hond op af komt.

Dagjes mensen komen er niet op af in iedergeval al lastig zat om als clubkaarthouder een kaart te kopen. Je slaat de plank ook volledig mis als je zegt dat er in De Kuip geen mensen zullen zitten die niets met Rotterdam hebben.

20 februari 2024 om 11:57

De 2 grootste clubs uit een landje zo klein als een speldenprik. Zegt toch al genoeg ? Dim je gewoon een beetje in met dat het een grote wedstrijd is. Misschienn voor Nederlandse begrippen maar daar is ook alles mee gezegd. Maar veel plezier met je klassiekertje en al die dagjesmensen die daar op de tribune zitten.

20 februari 2024 om 14:08

Een land zo klein als een speldenprikje en toch zo een grote wedstrijd, wat zegt dat genoeg dan? Als dat al gene grote wedstrijd is wat is jouw wedstrijdje dan met TOP Oss - FC Den Bosch? Een lokale wedstirijd waar buiten om de dorpen niemand wat om geeft en 2 clubs zonder enige bestaansrecht of voetbalgeschiedenis?

20 februari 2024 om 14:41

Een grote wedstrijd? Kerel hou op man. Als je dat een grote wedstrijd vind is jou wereld echt klein. Ik ben klaar met de discussie blijf lekker in je bubbel zitten en houd jezelf vooral voor dat het een ‘grote’ wedstrijd is. Fijne dag nog.

20 februari 2024 om 16:11

Klaar met de dicussie omdat je weet dat De Klassieker altijd in werelwijde lijstjes staat van top 15 grote wedstrijden in Europa? Wanneer de Klassieker al geen grote wedstrijd is dan hebben wij hier in Nederland dus nooit een grote wedstijd in jouw ogen?

Maar onderstussen wel een nietszeggende wedstrijd als TOP Oss-FC Den Bosch ophemelen omdat dat in de streek zo leeft, kerel veel plezier met je wedstrijdje waarbuiten om 10 dorpen om echt helemaal niemand een stuiver geeft.

20 februari 2024 om 16:38

Op basis van wat top 15 grootste wedstrijden van Europa? Er kijkt echt geen hond buiten Nederland naar de klassieker, als je dat wel denkt dan gaat er iig iets goed mis. Nationaal gezien is de Klassieker een grote wedstrijd, maar als je er niet van houd begrijp ik je volledig, ik vind het ook maar een wedstrijd tussen 2 supporters groeperingen die beide last hebben van grootheidswaanzin. Doe mij maar Oss - DB en elke andere regionale derby als die overschatte wedstrijd in de randstad.

20 februari 2024 om 16:53

Vraag je je serieus nog af op basis van wat? De Klassieker komt op elke lijsjte voor in de top 15 in Europa, zeg ik dat ze er buiten Nederland naar kijken? dat niet. Maar om het af te doen als geen grote wedtrijd kan je zien dat jullie uit de provinciale dorpen komen ver weg van de randstad.

Nee van nietzeggende streekderby's waar geen hond om geeft en geen kraai naar kijkt buiten om de 2 dorpen is leuk o naar te kijken wil je zeggen. Zijn vaak de clubs zonder voetbalbetekenis en te kleurloos om te bestaan eigenlijk.

20 februari 2024 om 17:56

Ajax Feyenoord is echt wel een pot waar de voetballiefhebber uit een ander land maar wat graag heen wilt hoor.
Al is dit wel echt minder aan het worden vooral omdat er nooit meer uitpubliek aanwezig mag zijn.

Ook niet mijn voorkeur, er zijn veel mooie grote potjes in Europa.
Maar doen alsof de klassieker niets voor zou stellen is echt heel gek.
Persoonlijk vind ik genoa-samp, Milan-inter en roma-Lazio in Italië echt super en Celtic-rangers is ook echt van een andere orde.
Die Spaanse potjes vind ik altijd heel erg overschat en de Engelse eigenlijk ook door de te grote hoeveelheid toeristen.

20 februari 2024 om 10:11

Het is een wedstrijd die al jaren uit de klauw loopt. Dat je niks van de achtergrond weet betekent niet dat je zomaar even de wereld hoeft te laten zien dat je niks van de historie tussen beide clubs weet.

Een klein beetje jezelf inlezen zou niet te veel gevraagd mogen zijn.

Hebben ze een biertje gedaan met de Knvb? Mijn god, waar is de privacy en normalisering gebleven in het vaderlandse voetballandschap? Dit gaat werkelijk waar nergens over. Wat ben ik blij dat ik vaker naar Borussia Mönchengladbach ga. In alle facetten, ja alle, beter, leuker, spontaner, gezelliger en mooier dan dat achterbakse getreiter en preutse gedoe in Nederland.

Schaam je, FC Den Bosch en TOP!

Respect dat ze in ieder geval nog iets proberen om de supporters erbij aanwezig te laten zijn. Maar ook dit zal relschoppers niet tegenhouden ben ik bang.

Is dit überhaupt legaal? Als mensen mij niet mogen benadelen vanwege mijn huidskleur, dan mogen die supporters toch ook niet benadeeld worden vanwege hun woonplaats?

20 februari 2024 om 12:01

Welkom in Nederland, waar iedereen rechten heeft behalve de voetbalsupporters 😅

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren