Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Komst Potter naar Ajax onwaarschijnlijk; minder twijfels over alternatief

Laatste update:

Het lijkt steeds onwaarschijnlijker dat Graham Potter in de aankomende dagen of weken een contract bij Ajax gaat tekenen. Het Algemeen Dagblad meldt woensdagochtend dat de Amsterdammers de kans van slagen bij Francesco Farioli groter achten.

Al geruime tijd is Ajax in gesprek met de Engelsman. Potter reisde zelfs af naar Nederland om gesprekken te voeren met de leiding van de Amsterdamse club, maar tot een akkoord kwamen beide partijen vooralsnog niet.

Aanvankelijk was er sprake van een 'gigantisch gat' tussen wat de voormalig Chelsea-trainer wilde ontvangen en wat Ajax bereid was op tafel te leggen. Inmiddels zouden Potter en de Amsterdammers dichter bij elkaar zijn gekomen en bereiden de Brit en zijn zaakwaarnemer een tegenvoorstel voor.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Maar ingewijden achten de kans nog steeds groter dat Kroes deze maand de oud-trainer van Brighton en Chelsea niet dan wél presenteert in de Johan Cruijff ArenA", schrijft Johan Inan namens het AD.

"Dat zien zij niet los van de gesprekken met de minder ervaren maar goedkopere kandidaat: Francesco Farioli. De clubleiding raakte de voorbije weken steeds verder overtuigd van de pas 35-jarige maar inhoudelijk sterke Italiaan, over wie binnen Ajax minder twijfels bestaan om een deal te bereiken."

Er is een reële kans dat de huidige nummer vijf van de Eredivisie dus in zee gaat met Farioli. De Italiaan is momenteel in dienst van OGC Nice, waar hij sinds juli vorig jaar voor de groep staat.

Farioli is dus bezig aan zijn eerste seizoen bij Nice en stevent af op plaatsing voor Europees voetbal. Waar de voormalig werkgever van onder meer Wesley Sneijder vorig seizoen nog negende eindigde, bezet Nice momenteel de vijfde plaats in de Ligue 1.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De media weet het ook niet meer. Ene keer is het bijna rond, dan weer niet, dan weer wel en nu weer niet.

8 mei 2024 om 07:45

Klopt, men speculeert maar wat.

Overigens wel fijn voor Ajax als dit klopt. Die Italiaan is er bij allebei zijn clubs in no time in geslaagd zijn voetbal visie door te voeren en dit heeft ook nog eens tot resultaat geleid. Dan kan je wel wat...

8 mei 2024 om 07:57

Altijd mooi, die "ingewijden" die journalisten allemaal voor de gek kunnen houden, omdat die sensatiebelust zijn en allemaal als eerste de scoop willen hebben.

8 mei 2024 om 07:57

Media meld te vaak onjuiste berichten.
Ze vissen vaak achter het net. Ajax had toen voor Pascal Jansen moeten gaan des tijd. Zei ik hier al vaker .

8 mei 2024 om 08:01

Daarom ben jij ook PSV supporter en geen Ajacied.

8 mei 2024 om 08:11

Potter is geen garantie hoor. MessieBazoer@. Wie er ook mag komen als trainer . Het gaat erom welke spelers moeten er bij komen voor succes.

8 mei 2024 om 08:21

Jansen is al helemaal geen garantie. Eerder garantie op mislukking

8 mei 2024 om 08:23

Waarom zou Pascal Jansen een slechte keus zijn? Heeft altijd redelijk tot goed gepresteerd met AZ terwijl hij ieder jaar zijn beste spelers zag verdwijnen. Alleen dit jaar hadden ze een slechte fase maar eindigen ze met een matige selectie gewoon top 4.

Met hem weet je wat je krijgt en dat is bij een jonge onervaren buitenlandse trainer altijd maar afwachten. Die Farioli is ook maar weer een gok.

8 mei 2024 om 08:27

Dit is gewoon zelfs clickbait misbruiken/mishandeling.
Dagelijks "nieuws" brengen dat de dag erop weer heerlijk ontkracht word.
Zo kunnen we allemaal wel een voetbalsite opstarten.

Komt hij nou wel of niet? De ene dag is het allemaal in kannen en kruiken en de volgende dag is het ineens "onwaarschijnlijk".

Sjonge jonge. Bijna elke dag krijg je een artikel dat Potter zo goed als rond is met Ajax, en vervolgens een ander artikel met een andere bron die weer meldt dat het onwaarschijnlijk is.

Een paar journalisten zitten dus gewoon keihard te liegen.

8 mei 2024 om 08:46

Of hun bronnen liegen.

Goed nieuws, ik word wel enthousiast van Farioli als ik alles zo lees. Potter is in mijn ogen een overbetaalde trainer die voor mijn gevoel niet voor Ajax komt, maar voor zichzelf.

8 mei 2024 om 07:46

Ik heb juist wel wat twijfels bij Farioli. Verdedigend schijnt hij het allemaal goed neer te zetten, dat is natuurlijk een enorm pluspunt als je ons dit seizoen ziet. Maar ik lees ook dat het aanvallend niet zo heel speciaal is.. Kan ook te maken hebben met dat hij nooit bij een top team heeft gezeten natuurlijk.

Maar we moeten niet te lang wachten op Potter inderdaad. Graag of niet

8 mei 2024 om 07:59

Ik vind Farioli ook wel een grote gok. Zo bijzonder is het toch ook niet wat hij bij Nice doet? Vorig seizoen hebben ze meer punten gehaald dan dat dit seizoen nog mogelijk is, alleen was dat aantal punten toen maar voldoende voor p9 en sta je nu met minder punten op p5. Het seizoen ervoor zijn ze ook 5e geworden.
Ik kijk nooit wedstrijden van Nice, dus geen of het spel dan in iedergeval vermakelijk is, in de eindklassering lijkt het in iedergeval niet erop dat Nice bovenzichzelf uitgestegen is. De afgelopen 10 jaar zijn ze eigenlijk altijd in de subtop geeindigd (P3 t/m p9)

8 mei 2024 om 08:04

Dat heb ik dus ook. Ik heb bijvoorbeeld gelezen dat de verdedigende middenvelder onder Farioli vaak terugzakt in de verdediging. Nou is dat op zich niet erg, alleen is er onder Farioli ook niet veel urgentie van de backs om druk naar voren te zetten. Mocht Farioli ook zo bij Ajax willen spelen, dan speel je volgend seizoen praktisch weer 5-4-1

8 mei 2024 om 08:08

Kan Ajax voortborduren op de onder van t schip ingezette speelwijze 😜

Maar dat is wel een puntje dat je noemt. Ik was er eigenlijk vanuit gegaan dat beide trainers spelen vanuit een systeem met 3 aanvallers, maar is dat dus niet zo?

Als het AD net zo goed is in het voorspellen van de opstelling als in het aanwijzen wie de nieuwe trainer gaat worden weten we nu dat Potter vanmiddag nog tekent.

Fijn dat er naar aanleiding van gesprekken opnieuw wordt nagedacht.

Graag of niet Potter.Als je zo lang twijfelt ben je Ajax niet waardig. Iemand moet springen om aan de slag te gaan en Ajax weer hogerop brengen.Ben er klaar mee. Schakel maar door.

8 mei 2024 om 08:33

Letter makkelijk gedacht. Iedereen wil echt heel graag bij de voorlopige nummer 5 van nl aan de slag idd die met geluk voorronde el mag spelen. Tijden zijn veranderd beetje nederig zijn is meer gepast deze tijd

8 mei 2024 om 09:33

Het blijft Ajax, hoe je het ook wendt of keert. Dat we geen Champions League spelen zal zijn gevolgen hebben, maar we zijn nog steeds de grootste club van NL. We hebben sinds heel wat jaren weer eens een rukseizoen gedraaid, wat hoe dan ook kan gebeuren. Dat we gezien de situatie wat nederigheid kunnen tonen is prima, maar dat doet niks af aan de club Ajax. Je doet nu net alsof we al 10 jaar lang in de middenmoot zitten, dat gaat te ver. Dit Ajax kan volgend seizoen prima meedoen om de titel, de juiste keuzes moeten alleen gemaakt worden. Spelers verkopen en aankopen, duidelijkheid over een trainer en rust in het bestuur.

Ajax komt er wel. Nederigheid is prima maar wel je kop omhoog houden. We zijn nog steeds Ajax.

8 mei 2024 om 10:30

Ik kan je volgen maar het is gewoon de feiten van dit jaar. Vorig jaar was het ook niet best dat vergeet iedereen ook maar even. We zijn idd nog steeds ajax maar we moeten wel reeel blijven dat de grote namen even niet zomaar zullen komen nu

8 mei 2024 om 13:10

Maar we moeten ook niet doen alsof Ajax geen aantrekkingskracht meer heeft. Grote namen kunnen komen, zie Henderson. We moeten alleen realistisch blijven, maar Ajax heeft de laatste jaren ook niet achter grote trainers aangezeten.

En vorig jaar was inderdaad ook niet best, maar het kan niet elk jaar feest zijn. We hebben de jaren daarvoor Nederland gedomineerd.

ik denk dat het we het moeten houden op een gulle middenweg. Jij verwacht te weinig en ik wellicht teveel. Maar we moeten absoluut niet doen alsof Ajax niets voorstelt, er is voldoende perspectief.

8 mei 2024 om 13:53

Het gaat (grotendeels) niet om de current ranking maar om de club als geheel, de historie, de slagkracht, de potentie. Ajax is geen middenmoter die af en toe in de top 3 eindigt, maar een topclub die heel af en toe buiten de top 3 eindigt. Een club met een enorme historie, slagkracht en potentie.

8 mei 2024 om 14:35

Zo is het rutger

Er hoeft maar iemand een scheet te laten in Amsterdam en het is nieuws. Wat een slap geouwehoer steeds weer over trainers, ze brengen het of is het wereldnieuws en spreken zichzelf telkens weer tegen.

8 mei 2024 om 08:09

Het valt inderdaad wel op dat er een groot verschil zit tussen het aantal artikelen dat over de nieuwe trainer van ajax gaat en dat van Feyenoord.
Denk in ieder geval dat het niet positief is voor ajax, stel het wordt nu toch niks met potter, Farioli en ten Hag dan weet de volgende trainer waarmee contact gezocht wordt in ieder geval overduidelijk dat hij pas 4-5e keus is.

8 mei 2024 om 09:08

Denk dat Ajax verder in hun traject zit waardoor er 'nieuws' losgepeuterd kan worden. Bij Feyenoord is het niet eens bekend wie er momenteel op het lijstje staan.

8 mei 2024 om 09:55

Dat zou goed kunnen, maar kan er ook mee te maken dat het op bestuurlijkvlak wat rustiger is bij Feyenoord en er dan waarschijnlijk minder personen neigen om te lekken.
Bij een ajax zou het me bijv. niet verbazen dat het bestuur openlijk aangeeft met potter, ten hag en Farioli bezig te zijn zodat ze minder druk van de achterban voelen of om zieltjes te winnen voor hun machtspel.

Gelukkig niet heb ook niks in Engeland gedaan doe Jonk of Janssen

8 mei 2024 om 09:15

Wat hebben die dan gepresteerd?

Ik zie liever Faraoli. Jong en innovatief. Ajax wil toch altijd talent de kans geven? Dat kan ook met deze trainer. Lijkt me een interessante optie.

8 mei 2024 om 09:48

Ik zie ook liever Farioli. Al is het alleen maar omdat ik nog nooit een Engelsman heb kunnen betrappen op enige voetbalkennis.

Morgen is het dat het nog maar een kwestie van tijd is dat Potter naar Ajax komt.
De heren journalisten weten het gewoon niet, ipv dan maar eens afwachten slingeren ze allerlei geruchten en specificaties de ether in.

Wel bizar dat we tegenwoordig Ajax tegenwoordig zijn spelers en coaches moet uitzoeken op wie er wil komen, ipv wie de beste optie is. Heb geen hoge hoed op van potter maar hij heeft wel een knap team neergezet bij brighton (beetje vergelijkbaar met steijn). Liever Farioli ondanks dit ook niet de beste optie is

8 mei 2024 om 10:04

Is altijd zo geweest hoor? En het blijft een mix van willen en beste optie.

Ik denk niet dat we hier rouwig om hoeven te zijn. Die Italiaan is jong, fris, modern en een aanstormend talent. Het lijkt me een hartstikke leuke optie voor een opleidingsclub als Ajax.

Onwaarschijnlijk, maar er komt nog wel een tegenvoorstel van kamp Potter. Dan doen ze niet als ze denken dat het gat te groot is. Dus eerst maar eens zien waar ze mee komen en dan weten we hoe waarschijnlijk het is dat Potter komt.

Waarom zou Nice Farioli makkelijk laten gaan? Hebben hun nek uitgestoken met hem, hij zit er net en het gaat best prima.

Daar lees ik eigenlijk niets over. Wordt gedaan of hijzo beschikbaar is,

8 mei 2024 om 10:49

Nice kan misschien een beetje moeilijk doen. Maar denk dat Fariolo zelf graag zal willen. Ajax blijft een veel grotere club dan Nice. Speelt normaliter om het kampioenschap, CL voetbal en heeft een groter transferbudget.

Onderhandelingen tussen Potter en Ajax zullen denk ik niet over geld. Potter hoeft na zijn Chelsea avontuur nooit meer een dag te werken voor zijn geld. Denk dat hij wacht of er nog andere interessante clubs komen en Ajax daarom een beetje aan het lijntje houdt. Is zijn goed recht, aan Ajax om te bepalen wanneer ze doorschakelen,

Potter gewoon helemaal niet mee verder gaan. Als Ajax zijnde zou ik meer kijken naar stukje DNA en cultuur van de club. Iemand zoals Bosz die met zijn rugzakje wel degelijk een visie heeft of zoals Jans bij mijn cluppie met een tactiek en visie gewoon presteert. Jonk heb ik niet helemaal op m'n netvlies maar is wel iemand die de club kent. Maar als trainer niet duidelijk bij mij hoe hij wil spelen.

Ik denk dat Alex Pastoor ook nog wel een keer genoemd daar worden. Past ook prima bij het huidige voetbal van Ajax 😂.

Wegwezen. Engelse coaches slagen vrijwel nooit buiten VK. En het is ook alles behalve een Ajax trainer. Doe dan liever ETH of die jonge Fransman

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren