Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay jr. is dolblij met kritiek van Hiddink: ‘Inderdaad, die klootviolen!’

Laatste update:

Hans Kraay junior en Guus Hiddink ergeren zich allebei aan de trend dat er per se van achteren moet worden opgebouwd. In de optiek van Hiddink kan een trainer een dergelijke manier van spelen alleen toepassen mits hij over verdedigers beschikt van topniveau.

"Ik word er een beetje moe van af en toe dat iedereen met die twee centrale verdedigers dicht op de keeper gaat staan. Dan komen de backs erbij en gaan ze daar lopen klooien", aldus de kritische Hiddink, die direct bijval krijgt van Kraay in Goedemorgen Eredivisie. "Heerlijk, Guus, heerlijk."

"Als trainer zit je van: 'Oh, keepertje'. Die voeten staan al niet zo goed", voegt Hiddink daaraan toe. "Dus jij hebt ook zo'n hekel aan die klootviolen?", wil Kraay weten van zijn tafelgenoot. "Het kan af en toe gebeuren. Maar het is ook afgekeken van de topteams. Maar Manchester City of zo kan dat prima. Die hebben dan wel heel snel de versnelling naar voren toe", verwijst Hiddink naar het team van manager Josep Guardiola.

"Het is dus niet de schuld van de keepers en de centrale verdedigers dat ze zo gek doen, maar van de trainers, toch?", vraagt Kraay vervolgens aan Hiddink. "Natuurlijk. Je maakt je concept en je opstelling. Gaan we zo beginnen, ja of nee?", geeft de trainer in ruste aan hoe hij vroeger doorgaans te werk ging.

"Mooi. Ik vind het zo lekker dat je dit gezegd hebt. Dus van nu af aan kunnen we alle trainers de schuld geven", vult Kraay aan met een kwinkslag. Mario Been mengt zich daarna in de discussie over de soms riskante manier van verdedigen en opbouwen van sommige ploegen.

"Sommige clubs maken er een wapen van. Als je naar Feyenoord kijkt, de opbouw begint altijd zo om tegenstanders te lokken. Waardoor ze die driehoekjes kunnen spelen met de middenvelders. Dus het heeft soms wel waarde. Maar bij de mindere ploegen zie je vaak dat er breed wordt gespeeld naar een centrale verdediger, die hem teruggeeft aan de keeper. Dan denk ik: Doe dat dan maar gelijk, als dat je intentie is."

"Ik zeg niet dat het niet moet, maar je moet het niet als wapen totaal houden", plaatst Hiddink een kanttekening bij de uitleg van Been. "Je zegt het goed: spelers van middelmatige clubs denken op te kunnen bouwen vanaf de vijfmeterlijn of de achterlijn alsof het spelers van Manchester City zijn. Van Hanegem zei het al in zijn column: 'Doe even normaal met al dat achterlijke gedoe'", zo besluit Kraay.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat je het in de top wil doen snap ik, maar zoals bij die keeper van HSV gaat er gewoon over natuurlijk. Dan laat je spelers op het tweede niveau van Duitsland dingen onder druk doen die zelfs bij City risicovol zijn.

Een tactiek waarbij je de bal naar voren trapt en dan voor de tweede bal gaat kan voor bepaalde niveaus stukken efficiënter zijn.

Er is een gezegde in Spanje dat hoe sneller je de bal naar voren speelt hoe sneller hij weer terugkomt. Je ploeg hoeft niet van topkwaliteit te zijn, zolang ze maar een centrale verdediging hebben die rustig blijft en een bal goed kan geven. Soms wordt het echter wel een beetje overdreven en dan is het geen probleem om de lange bal te hanteren. Oftewel ik vind deze kritiek van Hiddink en Hans een beetje tekort door de bocht. Het hangt af van verschillende factoren (tactiek tegenstander, voetballende kwaliteit achterin, situatie op het veld op dat moment, lange spits etc). Hoeft geen Man City te zijn om te mogen voetballen van achteruit.

Ze kunnen aad de mos beter niet meer laten praten. Dat hij drommel beter vind dan benitez.

3 december 2023 om 11:01

Hahah dit was ook echt het eerste wat ik dacht.

Aad de Mos heeft met deze uitspraak nu echt definitief ervoor gezorgd, dat hij niet meer serieus wordt genomen.

3 december 2023 om 11:44

Benitez is ook niet bepaald een geweldenaar, het is kiezen tussen 2 kwaden.

Goede discussie en dan begint Mario Been weer over Feyenoord. Mag toch hopen dat ze vandaag een keer objectieve analisten op de wedstrijd zetten.

3 december 2023 om 11:51

De Mos mogen ze van mij voortaan ook thuislaten... Mijn god wat slaat die man een onzin uit. En de hele tijd 'die apotheker' als hij het over Trauner had. Het niveau was echt dramatisch

Wat een waardeloze voorbeschouwing bij ESPN voor zo'n grote en belangrijke wedstrijd. Mario Been, Aad de Mos en Hans Kraay mogen helemaal losgaan. Aad vindt zelfs dat Drommel beter is dan Benitez en Mario draait alles naar Feyenoord. Zo ook de discussie tussen Kraay en Hiddink

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren