Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kroes onthult: Ajax heeft Louis van Gaal benaderd om nieuwe trainer te worden

Laatste update:

Ajax heeft Louis van Gaal benaderd om weer hoofdtrainer te worden. Dat onthult technisch directeur Alex Kroes in een interview in De Telegraaf zaterdag. De 72-jarige Amsterdammer wilde echter niet de hele dag met het trainerschap bezig zijn, en daardoor besloot de huidige nummer vijf van de Eredivisie door te schakelen.

Sinds eind vorig jaar is Van Gaal adviseur van de Raad van Commissarissen van Ajax. De club had hem voor volgend seizoen echter graag een andere functie aangeboden: hoofdtrainer. Dat was Van Gaal ook al tussen 1991 en 1997 bij de club.

“Maar Louis van Gaal wil net als Danny Blind niet 24 uur per dag met het trainerschap bezig zijn”, legt Kroes uit in De Telegraaf. “En dat is bij Ajax nodig.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Ik begrijp dat hij op zijn leeftijd geen trainer meer wil zijn. In zijn rol als adviseur van de RvC ben ik heel blij met Louis. Het is fijn dat hij zich voor de club inzet.”

Toen Van Gaal aangaf niet te willen, stond Erik ten Hag op één voor Kroes. “Een vakidioot met een geweldige voetbalvisie, ervaring en een verleden bij de club”, zegt hij over de manager van Manchester United.

Ook Graham Potter werd genoemd als kandidaat. Kroes: “Bij Graham Potter had ik ook een heel goed gevoel. Ik vind hem een charismatische people manager, die ook dol is op zijn vak. Zijn manier van werken spreekt me heel erg aan. Vanwege zijn leeftijd (48) heeft hij meer ervaring dan Francesco Farioli (35), die ook een geweldige voetbalvisie heeft en ook een vakidioot is. Dat is wat Ajax nodig lijkt te hebben.”

Potter en Ajax kwamen niet uit de onderhandelingen, en daardoor is Farioli van OGC Nice nu de belangrijkste kandidaat om de nieuwe trainer te worden. Sterker nog: volgens Voetbal International is Ajax al zo goed als rond met de Italiaanse trainer zelf, en hoopt het na de laatste competitiewedstrijd van Nice, zondag, ook overeenstemming te bereiken met zijn werkgever. Kroes wil daar tegenover De Telegraaf echter niks over zeggen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha Danny blind, wil Ajax weer 18e staan na 10 wedstrijden? Absurd dat die überhaupt genoemd wordt.

Louis zijn gezondheid schijnt het ook helemaal niet toe te staan om ook maar 4 uur per dag met voetbal bezig te zijn naar het verluidt.

18 mei 2024 om 13:21

Daei inderdaad, ik schrok ook vreselijk dat er blijkbaar wederom aan Blind werd gedacht. Als voetballer een icoon voor Ajax, maar in iedere rol daarna vind ik dat hij niks heeft toegevoegd. En het bleek ook wel dat hij vaak als lek heeft gefungeerd, vandaar die twijfelachtige bijnaam Scholletje die toen is onstaan. Louis van Gaal zijn gezondheid staat mijlenver boven het belang van Ajax, ik ben blij dat hij het niet doet.

18 mei 2024 om 13:35

Blind is dan gepolst voor de rol van assistent van V.Gaal en niet als hoofdtrainer lijkt me

18 mei 2024 om 14:47

Volgens mij had Scholletje meer betrekking op het feit dat hij steeds met een andere stroom meeging om zijn eigen positie te redden, niet zozeer omdat hij het lek was.

18 mei 2024 om 13:29

Tja, er zijn ook hele volkstammen die Frank de Boer, Wim Jonk, of welke andere Nederlandse 'doe goed je best jongens'- trainer willen.

Ik ben blij met de visie die er nu lijkt te zijn:
- absolute vakidioot die scherp is op ieder detail
- team strak aanstuurt
- tactisch goede visie
- in staat structuren aan te brengen

Er zijn een klein groepje Nederlandse trainers die dat kunnen, maar die zijn niet haalbaar. Dus kom je bij buitenlander uit, de grotere namen zijn ook niet haalbaar. Dus dan kom je bij talentengroep uit waarvan je hoopt dat ze bij jou die stap zetten. Zoals Slot bij Feyenoord deed.

Wat mij betreft de beste optie.

18 mei 2024 om 21:35

@Amsterdam4: Wim Jonk zou de ideale trainer zijn, maar die zal het paradoxaal genoeg nooit worden omdat hij te uitgesproken Cruijffiaan is. De laatste uit de Cruijff-school was Peter Bosz en dat bleek moeilijk samenwerken met pragmatische collega's die niet resoluut deze filosofie aanhangen.

18 mei 2024 om 13:51

Blind zou toch een prima optie zijn. Perfect voor Ajax. Een echte Ajax man. Ajax al eens gecoacht. Zelfs bondscoach geweest

18 mei 2024 om 15:02

Kunnen ze meteen Dailey weer terughalen

18 mei 2024 om 14:30

Toch jammer van van Gaal, zou op papier de ideale man zijn om ajax weer naar de top te leiden. Uiteraard is zijn gezondheid een stuk belangrijker

Moet je helemaal niet willen. Hij past niet meer bij het huidige voetbal.

Dat had je wellicht ook van tevoren kunnen weten, maar niet geschoten, is altijd mis.
Louis geniet van het leven in Portugal, met Truus. Is niet meer de jongste en was ook ziek, dacht ik.

De geluiden over Farioli zijn m.i. wel behoorlijk positief, hoewel ik -vloeken in de kerk en op VZ- het wel eens met Derksen ben dat het trainerschap een ervaringsvak is. Eigenlijk; het managerschap is een ervaringsvak, maar de een is wat getalenteerder dan de ander. Sommigen zijn binnen 2 jaar geweldig en anderen snappen er na 20 jaar nog steeds niet veel van.

18 mei 2024 om 14:10

Ach ik denk dat het in deze tijd juist steeds minder een ervaringsvak is. Je ziet bij vele ervaren trainers dat ze moeite hebben met veranderingen, nieuwe manier van kijken en snelheid.

En tuurlijk is ervaring erg belangrijk als je deze goed inbrengt. Veel ervaren coaches doen zelfde riedeltje en daarom werkt het bij de ene club wel en de andere niet.

Een trainer/coach en manager zijn echt 2 andere vakken daar heb je helemaal gelijk in. Vind deze keuze spannend maar kijk er ook naar uit.

Wat een hevige zeg. Omschrijft zichzelf als een ongeduldig mannetje die 17 uur per dag aan het werk is en moet nu dus ook een trainer hebben die 24/7 met zijn baan bezig is. Die zit over een paar maanden thuis met een burn out.

18 mei 2024 om 14:25

Als TD ben je toch 17 uur met de club bezig? En als Trainer 24 uur per dag.

Toch wel een bijzonder contrast ten opzichte van Feyenoord. In Rotterdam houden ze de rijen gesloten en komt er niets naar buiten wat betreft de nieuwe trainer. In Amsterdam loopt de TD uitgebreid te vertellen over de kandidaten die het niet geworden zijn en benoemd hij openlijk de huidige nummer een keuze.

18 mei 2024 om 13:28

Persoonlijk vind ik het wel fijn wat transparantie en dat je als supporter weet wat er speelt. Wat prefereer jij Fiorenoord?

18 mei 2024 om 13:36

Als supporter is het natuurlijk leuk om te horen waar je club mee bezig is, maar ik denk dat het best een risico is voor de club.
Er zijn natuurlijk een hoop kapers op de kust, die nu misschien wakker worden en vanmiddag nog aan de lijn hangen met de zaakwaarnemer van Farioli.

Ik heb persoonlijk veel vertrouwen in Te Kloese en ga er vanuit dat hij de juiste keuze maakt, ik snap wel geheel dat er in Amsterdam misschien nog wat twijfels zijn over de directie.

Het belooft in ieder geval weer een mooi seizoen te worden, en ik hoop dat Ajax gewoon weer meedoet voor de prijzen.

18 mei 2024 om 13:41

Transparantie is goed. Maar eigenlijk zegt Kroes dat Farioli 4e keus is. Van Gaal en Ten Hag willen niet en Potter is te duur. Dan maar een onervaren trainer die niet te duur is. Kan aan mij liggen maar daar spreekt niet veel vertrouwen uit.

18 mei 2024 om 13:45

Ik hoop vooral dat Farioli het nu ook wordt. Die zal snappen dat Van Gaal, Ten Hag en Potter wellicht hoger op het lijstje stonden. En het is geen schande om daar achter te staan als beginnend trainer. Denk het feit dat hij achter twee Ajax iconen (als trainer) juist aangeeft dat ze vertrouwen in hem hebben.

Probleem is als hij het niet wordt dat er dan een trainer komt die nog helemaal niet genoemd is en die begint wel al met 1-0 achter dan.

Van mij hoeft het niet allemaal zo transparant. Je moet vooral doorpakken en zorgen dat er een goede trainer voor de groep staat.

18 mei 2024 om 13:57

Geen vierde keuze, het is de achtste keuze.

1e keuze was Guardiola maar ja, die wilde niet. 2e keuze was Klopp maar die wilde ook al niet. Daarna viel de keuze op Xabi Alanso. Helaas, wilde ook niet. Had net verlengt. Rijkaard maar gebeld, maar helaas, wilde niet uit zijn pensioen komen.

Ik had graag gezien dat Van Gaal het huidige seizoen had afgemaakt ipv Van 't Schip maar als trainer in het nieuwe seizoen vind ik nou niet echt passen in het nieuwe moderne beleid dat Beuker/kroes willen inzetten. Al zou ik iedere kans op interviews met van Gaal met 2 handen aangrijpen, dat is echt top entertainment.

Dan is die Italiaan dus 4e keus.

In de categorie ''niet geschoten is altijd mis'', hetzelfde met Ten Hag. Met Potter hebben ze geprobeerd eruit te komen maar dat is niet gelukt en nu zitten we bij Farioli waarbij we toch met veel vraagtekens zitten. Aan de andere kant, er zijn maar weinig trainers die zonder vraagtekens aan de klus beginnen. En een beetje risico nemen loont zich ook wel. Hetzelfde risico wat Ten Hag en Van Gaal ooit met hun successen hebben terugbetaald. Dat kon toen ook nog niemand voorzien.

Nou kroes nu weten we het wel, komMaar met nieuws dat Ajax een nieuwe trainer heeft, lijkt me iets belangrijker

Die Italiaan is dus vierde keuze. Lekker dan.

18 mei 2024 om 22:25

En als die niet tekent krijg je de vijfde keuze.
Zo makkelijk is het allemaal niet. Kijk maar naar Bayern.

Iedereen loopt weg met Kroes en dan komt ie met van Gaal en ten Hag. Heel creatief allemaal hoor. Dit is niet eens bord op schoot scouten, dit is te gemakzuchtig voor woorden. Leeg bord scouting misschien?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren