Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kylian Mbappé drukt zijn stempel bij PSG tegen uitgekleed RC Lens

Laatste update:

Paris Saint-Germain blijft comfortabel bovenaan in de Ligue 1. De manschappen van Luis Enrique hoefden niet al te diep te gaan op bezoek bij RC Lens. Kylian Mbappé nam PSG andermaal bij de hand door in de eerste helft een assist te geven op Bradley Barcola en de wedstrijd vlak voor tijd zelf in het slot te gooien: 0-2. Koploper PSG heeft acht punten voorsprong op OGC Nice; Lens staat achtste.

Lens heeft liefst vier spelers in de gelederen die opgeroepen zijn voor de Afrika Cup: Salis Abdul Samed (Ghana), Morgan Guilavogui (Guinea), Massadio Haidara (Mali) en Nampalys Mendy (Senegal). PSG moet door het toernooi Achraf Hakimi (Marokko) missen, terwijl Kang-in Lee (Zuid-Korea) naar de Azië Cup is.

PSG gaf in de zesde minuut een penalty weg. Danilo Pereira probeerde met een tackle te voorkomen dat Elye Wahi zou doorbreken in het strafschopgebied, maar raakte in plaats daarvan de benen van de spits.

Przemyslaw Frankowski schoot de penalty recht door het midden, waar Gianluigi Donnarumma al op rekende. De Italiaanse keeper zette snel twee knieën in het gras en stopte de strafschop.

Na een half uur spelen kwam PSG op voorsprong. Kylian Mbappé werd door zijn ploeg benut als aanspeelpunt in de as van het veld. De sterspeler zag hoe Barcola diep ging over de linkerflank en verstuurde een steekbal op maat. Barcola tikte de bal vervolgens koeltjes om doelman Brice Samba heen: 0-1.

In de blessuretijd van de eerste helft trok Lens-verdediger Jonathan Gradit aan de noodrem bij Barcola, die anders in complete vrijheid de zestien zou betreden met de bal aan de voet. Aanvankelijk kreeg Gradit geel, maar na het bekijken van de beelden werd de kleur van de kaart veranderd in een rood.

PSG was in de tweede helft, gesterkt door het numerieke overtal, beduidend sterker dan Lens. Toch was de eerste kans na rust voor de thuisploeg. Donnarumma kon een rebound van Neil El Aynaoui knap wegtikken.

Daarna moest Lens zich bijna uitsluitend beperken tot verdedigen. Mbappé ging op zoek naar zijn doelpunt, maar stuitte in de 84ste minuut met een hard schot op Samba. De superster wist een minuut voor tijd alsnog te scoren.

Ousmane Dembélé verstuurde vanaf rechts op het juiste moment een steekpass naar het midden, waar Mbappé was weggelopen bij de defensie. Met slechts één balaanraking werkte de aanvaller in de verre hoek af: 0-2. Mbappé staat na achttien speelronden op negentien goals en staat daarmee ver bovenaan op de topscorerslijst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vraag me echt af waarom hij nogsteeds bij psg zit, want wanneer gaat hij inzien dat psg Europees gewoon niet goed genoeg is. Als hij er blijft gaat hij nooit de erkenning krijgen! Dat verdiend hij dan ook niet, want wat heeft deze man gewonnen na zijn wk in 2018? Kijk naar haaland en maak ook zo een soort stap richting de premier league of naar real Madrid.

14 januari 2024 om 23:16

Er is ook geen enkele sportieve reden om bij PSG te blijven.

Maar goed zijn moeder is een zakenvrouw en ze houden beide van veel geld.

15 januari 2024 om 01:13

Nouja nog een wk finale met 3 goals, cl finale en elk jaar topscorer? Laten we niet doen alsof hij er niks van bakt na 2018 aub...

15 januari 2024 om 02:05

2 penalties en 1 knappe goal, CL finale net zoals tig relatief onbekende Inter/Tottenham spelers, en topscorer in een matige competitie vergelijkbaar met de Eredivisie terwijl hij omringd is door een peperduur team, heel indrukwekkend inderdaad...

15 januari 2024 om 07:12

@hazardinho77 spelers zoals hij zijn gemaakt om finales te winnen en horen niet blij te zijn dat ze scoren in een finale maar hem niet winnen. Topscorrer in Frankrijk is naar mijn mening niet heel uitzonderlijk. Ik weet niet of hij bijv. Topscorrer zou zijn als hij in de premier league zou spelen. Natuurlijk pikt hij ook daar zijn goals, maar of hij gaat doen wat haaland daar aan het doen is (nu wel al een tijdje geblesseerd) kan je betwijfelen, dus zou het veel beter voor hem zijn als hij vertrekt, want ja als je het over mbappe hebt komen gelijk de reacties “ja hij doet het in Frankrijk”.

15 januari 2024 om 10:07

Hahah gaan we nou Mbappe prestaties na beneden praten? Die jongen scoort een hattrick in de WK finale ook al waren het 2 penals, wel tegen een Martinez die een penaltykiller is. Nog knapper om zo rustig die penals erin te schieten dan een 1 op 1 erin schieten.

15 januari 2024 om 01:20

PSG stond in 2020 nog in de finale CL (die ze op een haartje na verloren) en was vorig jaar ook gewoon kanshebber, ze zijn nou niet bepaald veel slechter dan Real Madrid of Bayern. Met Hernandez, Skriniar, Marquinhos, Kimpembe en Hakimi hebben ze waarschijnlijk de sterkste verdedigingslinie van Europa, en daarvoor staan ook geen cafevoetballers.

Je hebt altijd een beetje mazzel nodig - Inter had op een teenlengte na bijna de CL finale gewonnen en dan had iedereen hetzelfde over Haaland gezegd, dat hij nooit naar City had moeten gaan omdat ze Europees nooit wat winnen.

15 januari 2024 om 02:10

@Hangover. Het punt is meer dat miljarden team PSG in een relatief zwaar matige competitie speelt. Terwijl Haaland het flikt in de zwaarste competitie ter wereld. Je eerste alinea bewijst exact het punt: een werkelijk ijzersterk topteam wat tegen absolute flutteams speelt, en vanwege die statpading statistieken worden gehypt alsof hij larger than life en nú al een legende is ofzo. Goede speler hoor, maar zolang je in Ligue 1 Uber League speelt is het moeilijk om serieus genomen te worden, handjevol CL wedstrijden elk jaar uitgezonderd.

15 januari 2024 om 06:31

Wat heb jij gedronken?

Dankzij die discutabele penalty hebben ze uiteindelijk de KO fase bereikt anders waren ze laatste geworden in CL poule.

'Ze zijn niet bepaald slechter dan Real Madrid of Bayern' hahaha pardon?

Arsenal, Inter, Barca zijn allemaal beter en natuurlijk Man City Real en Bayern.

Zelfs met Messi, Ramos en Neymar lukt het niet en waren ze in 8e finales al uitgeschakeld

15 januari 2024 om 08:04

Net als of Barca en Arsenal Europees zoveel presenteren. PSG is ook gewoon een top-5 kandidaat vooor de CL.

15 januari 2024 om 08:40

Ze worden standaard uitgeschakeld in de achtste finales..geen idee hoe je biu de top 5 komt

15 januari 2024 om 09:20

Paar jaar geleden nog finalist en halve finalist. Paar x pech gehad met de loting. Staan in de uefa ranking ook gewoon in de top-5. Wat is jouw top-5 dan? Bayern, City en Real zijn beter, rest presteert niet beter dan PSG.

Ben benieuwd wat Mbappe doen. Volgens mij loopt dat ultimatum van real Madrid deze week af .. zie hem eerlijk gezegd niet vertrekken bij psg of tenminste er zijn geen signalen. Zou mij niks verbazen als hij daar niet eens op reageert.

14 januari 2024 om 23:18

Is die ultimatum een officiële melding geweest van Real Madrid of weer een lul-verhaal van de media? Ik denk oprecht dat er geen ultimatum is en dat Mbappe gewoon rustig nog niks gaat tekenen.

Die kickt hoogstwaarschijnlijk van alle aandacht en het feit dat hij PSG zo kan bespelen en nog meer geld kan vragen.

14 januari 2024 om 23:27

Mbappé had in de zomer toch gezegd in een officiële verklaring dat hij zijn contract niet ging verlengen?

Er is geen enkele sportieve reden voor hem om daar te blijven…

Maarja, geld?? Alleen real was zijn droomclub toch

Wat een ontzettend knappe prestatie, ongelofelijk.

Laat hem aub snel zijn keuze maken en een contract tekenen voor minstens 4 jaar of dat nou Liverpool, real of PSG is

Hij zal wel die optie van een jaar lichten in zijn contract zodat we volgend jaar weer die hele saga krijgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren