Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds

Laatste update:

Leicester City is de eerste Championship-club die verzekerd is van Premier League-voetbal. Door de flinke verliespartij van Leeds United bij Queens Park Rangers (4-0) kan promotie de ploeg van Enzo Maresca niet meer ontgaan.

Vanuit de Championship promoveren twee ploegen direct, waarna een derde team na promotieplay-offs volgt. Leeds, de huidige nummer twee van de Championship, staat na 45 duels op 90 punten.

Leicester City, met een wedstrijd minder gespeeld, verzamelde al 94 punten. Leeds kan de ploeg dus niet meer inhalen, en ook nummer drie (Ipswich Town, 89 punten, 43 wedstrijden) kan Leicester niet meer voorbij.

Daarom keert Leicester na slechts één jaar weer terug op het hoogste niveau. Leeds moet met onder meer Ipswich Town uitvechten wie het tweede ticket voor directe promotie grijpt. Southampton (44 wedstrijden, 84 punten) maakt in theorie ook nog kans op plek twee, maar groot is die kans niet.

QPR liet vrijdagavond weinig heel van Leeds. Door goals van voormalig Ajacied Lucas Andersen, Ilias Chair, Lyndon Dykes en Sam Field werd de ploeg van Daniel Farke van het veld geblazen.

Ipswich Town heeft door de misstap van Leeds de beste papieren in huis om Premier League-voetbal te halen. Dat zou voor het eerst zijn sinds het seizoen 2001/02, toen de ploeg voor het laatst op het hoogste niveau van Engeland actief was.

In de Premier League lijkt Sheffield United degradatie niet meer te kunnen ontlopen. Luton Town en Burnley verkeren momenteel onder de degradatiestreep, terwijl Nottingham Forest ook nog altijd moet vrezen voor het ergste.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Doelpunten maker van QPR heet Ilias Chair

Mooi om te zien. Leicester hoort in de PL. Persoonlijk hoop ik Ipswich Town weer terug te zien in de PL. Niet alleen nostalgie, maar ook een leuke historische club.

27 april 2024 om 00:29

Niet alleen nostalgie, vervolgens geef je de definitie van nostalgie

27 april 2024 om 12:14

@einstein

Van Dale: heimwee: nostalgie naar de goede, oude tijd.

Dus niet alleen omdat ik heimwee heb naar de oude tijden, maar ook omdat het leuke clubs zijn met historie (die ik niet heb meegemaakt dus bij definitie is het geen nostalgie in mijn beleving). Net zoals vele andere mooie historische clubs die ik niet heb meegemaakt die ik graag zou zien in de PL. Begrijp je het?

Profiteren Ipswich! Moet lukken nu.

Maresca wat een voetballer was dat destijds doet het nu dus ook goed als trainer.
Zal wel in de toekomst in de top van de Serie A belanden als trainer.

Even leek het erop of niemand van de top drie wilde promoveren, maar Leicester is het stabielste van alle drie. Zou mooi zijn voor Leeds om ook weer terug te keren, maar verprusten het de laatste weken behoorlijk. Ipswich heeft ook een goed seizoen en liggen dus op pole voor tweede plek. Wordt nog spannend aankomende weken!

Nooo Leeds. Wat doe je nou? :-(

de strijd om plek twee en het eventuele kampioenschap wordt nog wel spannend.
ipswich heeft twee hele lastige uitwedstrijden, namelijk hull en vervolgens coventry. Hull is nog in gevecht om de playoff plekken en coventry is uitgespeeld, ze eindige ergens rond plek 10 hoogstwaarschijnlijk. De laatste wedstrijd van ipswich is tegen huddersfield en die bungelen onderin. Het zou goed kunnen dat die op de laatste speeldag nog spelen tegen degradatie. Wordt dus heel spannend.

Leeds heeft nog maar 1 wedstrijd te spelen, tegen southampton en die staan dus 4e.

Leicster heeft nog twee "eenvoudige" wedstrijden tegen preston en blackburn.. ik denk als ze 1 van die twee winnen dat ze wel kampioen zijn. Ik zie ipswich, die in slechte vorm steken, niet alle drie hun wedstrijden nog gaat winnen namelijk

Wat geweldig voor de club en voor Maresca .. Na een aantal jaren Brendan Rodgers moest Maresca de club zo snel mogelijk weer terug brengen. Missie geslaagd in 1 seizoen. Hoop dat Ipswich de volgende word. Grote club uit het verleden .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren