Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lewandowski leidt zege Barcelona in met eerste goal in LaLiga sinds 10 december

Laatste update:

FC Barcelona heeft uitstekende zaken gedaan in LaLiga. De ploeg van trainer Xavi won met 1-3 op bezoek bij Deportivo Alavés. Robert Lewandowski opende de score voor rust en dat betekende zijn eerste treffer in LaLiga sinds 10 december. Vlak na rust verdubbelde Ilkay Gündogan de voorsprong, voordat Samu Omorodion de spanning nog terugbracht. Vitor Roque gooide het duel daarna in het slot. Dankzij de zege heeft Barcelona nu 50 punten, goed voor de derde plaats. Alavés staat elfde.

Frenkie de Jong kreeg een basisplaats van Xavi, die verder opteerde voor Andreas Christensen en Gündogan op het middenveld. Spits Lewandowski werd geflankeerd door Lamine Yamal en Pedri, terwijl de onlangs zeventien jaar oud geworden Pau Cubarsí centraal in de verdediging stond naast Ronald Araújo.

Alavés begon veelbelovend aan het duel, al bleven de gewenste mogelijkheden uit. Barcelona verdiende enkele hoekschoppen, waar geen treffers uit vielen. Halverwege de eerste helft was het alsnog raak voor Barcelona. Gündogan bediende Lewandowski, die Alavés-goalie Antonio Sivera verschalkte met een fraai stiftje: 0-1.

De treffer betekende niet dat Alavés zich zomaar gewonnen gaf. Sterker nog: de thuisploeg kreeg enkele prima mogelijkheden. Zo moest Iñaki Peña noodgedwongen redding brengen op een kopbal van Jon Guridi en kreeg Alavés vlak voor rust zijn tweede grote kans van de wedstrijd. Omorodion werd in alle vrijheid bereikt in de zestien en de huurling van Atlético Madrid zag zijn volley maar net naast gaan.

Vlak na rust maakte Gündogan er op fraaie wijze 0-2 van. De Duits international volleerde bij de tweede paal overtuigend raak na een uitstekende en subtiele voorzet van Pedri. Enkele ogenblikken later wist Alavés volledig terug in de wedstrijd te komen. Álex Sola troefde onder meer De Jong af aan de rechterkant van het veld en gaf voor op Omorodion, die er met een kopbal 1-2 van maakte.

Barcelona wist al snel de marge weer naar twee te brengen. Na een fraaie schijnbeweging van Yamal kreeg Barcelona ruimte aan de linkerkant. De Jong werd aangespeeld en bediende de zeventienjarige Héctor Fort, die voorgaf op Vitor Roque en zag hoe de Braziliaan de bal kalmpjes in de verre hoek deponeerde: 1-3. Het waren bewogen minuten voor Roque, die tien minuten later met zijn tweede gele kaart van het veld moest. Bij zijn tweede overtreding leek hij weinig verkeerd te doen, maar protesten leverden niets op.

Ondanks de ondertalsituatie kwam Barcelona amper in de problemen in de slotfase. Alavés probeerde het wel, maar ondanks het inbrengen van onder meer Giuliano Simeone en Ianis Hagi kwam het niet verder dan enkele spelhervattingen. Javi López kwam diep in blessuretijd nog wel dicht bij een treffer, ware het niet dat zijn kopbal naast ging.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Spaanse competitie heeft veruit de slechtste scheidsrechters, iedereen doet maar gewoon wat, als je ook maar op het idee komt om Victor Roque zijn tweede gele kaart te geven spoor je gewoon echt niet en ik heb het niet alleen over me eigen club dit gebeurt net zo goed bij de clubs uit Madrid, iedere speelronde gebeurt er wel iets je moet me hopen dat het in het voordeel is van je club, maar goed we hebben in ieder geval de drie punten in een wederom weer geen overtuigende wedstrijd van ons

3 februari 2024 om 20:32

Persoonlijk vind ik de scheidsrechters uit de Belgische competitie nog dramatischer. Ik nodig jou eens graag hiervoor uit om dit eens te beleven.
Ik ben zeker akkoord dat de tweede gele kaart geen kaart was.

3 februari 2024 om 20:34

@BBayern1990

Nou nee die van Spanje zijn nog dramatischer, ook vooral toen de goal van Vini werd goedgekeurd terwijl hij heel duidelijk met de hand scoorde wat absoluut niet mag.

3 februari 2024 om 20:35

Dat wil ik dan wel eens zien, lijkt me bijna onmogelijk maar ik zal er eens op letten

3 februari 2024 om 20:38

Kijk je wekelijks belgisch voetbal dan Messi? Geloof er niks van..

3 februari 2024 om 20:44

In tweede klasse loopt er eentje rond die heel Spaans is. Pirard heet die. De arrogantie en aandachtsgeilheid van Lahosz in combinatie met een napoleoncomplex en 0.0 arbitrale kwaliteiten.

3 februari 2024 om 20:59

Hahahaha verschrikkelijk vind ik dat soort scheidsrechters. Die met een heel overtuigd hoofd op hun fluit blazen, dan naar de speler rennen en die gele kaart kaarsrecht de lucht in houden op 30 centimeter van het hoofd van een speler. (Met een hoofd van dat heb ik even heel erg goed opgelost!)

En dan vervolgens er gewoon keihard naast zitten..

3 februari 2024 om 21:18

@ Pedri16
ik woon in België en kijk regelmatig in het stadion. Er wordt daar altijd slecht gefloten.

3 februari 2024 om 21:46

Nee ik geloof je hoor BBayern1990. Messi123 reageert echter direct met “nou nee” op je statement. Ik kan me echter niet voorstellen dat hij de belgische scheidsrechters allemaal kent, en weet dat ze beter zijn dan Spaanse scheidsrechters.

Maargoed misschien is hij fervent Jupiler Pro League volger, who knows.

Rode kaart was wel onzin, maar die araujo mag wel gewoon alles zonder consequenties. Samu wordt een grote en jammer dat Deportivo niet scherp was want had zo anders kunnen aflopen.

3 februari 2024 om 20:33

Araujo heeft wat Casemiro en bijvoorbeeld Damian Suarez hebben. Die mogen mensen omtrekken, neerduwen, het shirt uittrekken en de scheidsrechters geven niet eens geel.

Prima wedstrijd. Hard gewerkr. De 2 gele kaarten van Roque snap ik echter weinig van. Goed dat ze zich hierna niet gek lieten maken. Tevreden met de overwinning.

Prima wedstrijd gezien. Maar verdedigend laat het zo te wensen over. Zoveel kansen weggeven aan Alaves. Hoe kan een werkelijk ware topverdediging van vorig seizoen zo matig presteren hedendaags? Bizar!

3 februari 2024 om 20:38

Erg frustrerend inderdaad dit seizoen hebben we natuurlijk een berg aan geblesseerde en veel spelers halen hun niveau niet, waar vorig seizoen ook in veel wedstrijden alles op zijn plek viel

3 februari 2024 om 20:45

Dat is niet zo lastig te beantwoorden. Dat komt door Sergio Busquets, die was zo ongelooflijk belangrijk voor Barcelona in balbezit maar zelfs in balverlies. Spelen zonder natuurlijke CVM is onbegonnen werk en daarom vrij spel voor letterlijk elke tegenstander

Misschien kan Tebas eens werk maken van de wekelijkse arbitrale blunders en daar over spreken in plaats van altijd de media op te zoeken om over Barcelona’s financiën te praten.

3 februari 2024 om 22:27

Die compenseert natuurlijk voor Xavi en Laporta die niets anders doen dan over scheidsrechters praten ipv hun eigen financiele toestand (en andere fouten) te erkennen richting de socio's

Nee wel met je eens hoor. Vond de dualiteit te grappig om voorbije te laten gaan zonder opmerking.

4 februari 2024 om 18:40

Real Madrid tv zet wekelijks de arbiter van komend weekend onder druk. Het gaat nergens over, dit doen ze week in, week uit. Ik vind het goed dat laporta en Xavi daarover beginnen, je ziet dat de arbitrage bang is real te benadelen en wordt daardoor vrijwel altijd bevoordeeld. De enige scheidsrechter die CR een rode kaart gaf, heeft nooit meer een wedstrijd gefloten, denk daar maar eens over na.

Nou Vitor, welkom in La Liga. Best om je vroeg neer te leggen bij het lachwekkende niveau van de arbitrage.

Hoe wil die bolle clown nou ooit van La Liga terug de beste competitie maken als de wedstrijden zo geleid worden? Het gaat wekelijks meer over de scheidsrechters dan over de spelers. De enige redenen waarom La Liga zo groot is als het is en een periode de beste competitie ter wereld was is dat Barca een gouden periode als geen ander kende en er met Perez tenminste 1 bekwame bestuurder in dat land rondloopt. Het succes van La Liga was ondanks Tebas en kompanen ipv dankzij hen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren