Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liggen Ajax en Feyenoord te slapen? ‘Het niveau van die twee clubs kan ik aan’

Laatste update:

Feyenoord en NEC staan komende zondag tegenover elkaar in de finale van de KNVB-beker. Philippe Sandler, steunpilaar in de defensie van de Nijmegenaren, treft uitgerekend zijn oude club. De 27-jarige verdediger wordt dit seizoen bedolven onder de complimenten en zegt klaar te zijn voor een volgende stap.

Zijn trainer Rogier Meijer werkt nu twee seizoenen met Sandler samen. De mandekker kwam in de zomer van 2022 transfervrij over van Feyenoord. Nog elke dag verbaast Meijer zich over wat zijn verdediger op de training laat zien. “Dat meen ik echt, ik zie hem nog steeds dingen doen die ik nog nooit heb gezien”, zegt hij tegenover Voetbal International.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De oefenmeester gaf begin dit seizoen aan dat Sandler van Champions League-niveau is en staat nog steeds achter die uitspraak. “Hij is een van de beste centrale verdedigers van Nederland, mits hij de fitheid behoudt die hij nu heeft. Natuurlijk verbaas ik me er weleens over, maar ik geniet er nog meer van. De oplossingen die hij vindt tijdens een positiespel, dat is next level.”

Meijer is er ook van overtuigd dat Sandler meekan bij Ajax, Feyenoord op PSV. “Ik vind het wel leuk als mensen dat zeggen, hoor”, reageert de verdediger wanneer hij de uitspraken van zijn trainer hoort. “Maar ik weet zelf ook wat ik kan en welk niveau ik kan halen. Ja, ik kan het niveau van Ajax aan. Dat durf ik wel te zeggen.”

Sandler durft eveneens te stellen dat hij mee kan bij zijn oude club Feyenoord. “Ik heb daar gezeten en toen had ook niet het gevoel dat ik het niet aankon. Ik raakte alleen geblesseerd tijdens mijn tweede training. Weer had ik pech, ja. Ik ben daar verder niet meer zo mee bezig, maar ik weet wel wat ik kan.”

Dat Sandler Feyenoord in de finale van de KNVB Beker treft noemt hij ‘bijzonder’. De Rotterdammers huurden hem in het seizoen 2022/23 zes maanden van Manchester City. “Ik heb bij Feyenoord een leuke tijd gehad, ook al duurde het maar een half jaar. Of ik nu nog daar had gespeeld als ik fit was gebleven? Dat zullen we nooit weten. Nu is Feyenoord mijn oude club en hoop ik zondag van ze te winnen.”

Met de bekerfinale op het programma wil de geboren Amsterdammer zich nu nog niet te veel bezig houden met zijn sportieve toekomst. “Natuurlijk wil ik zo hoog mogelijk voetballen, maar ik ben oprecht als ik zeg dat ik nu nog niet nadenk over een transfer. In de zomer zie ik het wel.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Vond Sandler bij pec al goed voetballen, hij was een van de beste van het elftal toen. Toen ging hij naar Engeland, de overstap was eigenlijk te groot.

19 april 2024 om 09:35

Bij PEC vond ik hem ook wel aardig idd. In zijn tijd bij Feyenoord echter totaal geen indruk achter gelaten. Dus om even op de titel in te gaan: 'liggen Ajax en Feyenoord te slapen?'

Nee, Feyenoord ligt niet te pitten, hij is gewoon niet goed genoeg.
Voor Ajax zou het inmiddels misschien wel een versterking zijn .

19 april 2024 om 09:47

Ik vond hem best wel indruk maken bij Feyenoord eigenlijk. Verwachte er heel weinig van, maar zijn niveau verrastte me bijvoorbeeld toen hij thuis tegen PSV (2-2) inviel. Was niet zo'n lange invalbeurt, maar ik zag toen wel een aantal dingen die bevielen. Sierlijk, goed aan de bal, sterk in de lucht, vooruit willen verdedigen.. Als ik me niet vergis waren er bij Feyenoord alleen teveel twijfels over zijn fitheid, anders had hij mogen blijven.

19 april 2024 om 10:14

Ze hadden hem een half jaar gehuurd en de tweede training sloeg het noodlot toe. Er was daarna -toen hij weer fit was- geen reden om hem in te passen.
Ik ga ervan uit dat ze in dat halve jaar voldoende hebben kunnen inschatten om te beoordelen of hij een versterking is.

Het oordeel is waarschijnlijk: aardige verdediger, maar net niet goed genoeg. Hij is ook geen 21 meer he

19 april 2024 om 10:33

Stefandefree
Hij speelt een beetje in dezelfde stijl als Van Dijk. Ook een prima lange pass. Organisatorisch erg goed.

Qua talent misschien wel top 3 van de Eredivisie, maar zn fysieke gesteldheid houdt niet over inderdaad.

19 april 2024 om 10:58

Vond hem behoorlijk goed eigenlijk. Alleen zijn fysiek is niet te vertrouwen en Feyenoord kon zich toen een degelijke gok niet veroorloven.
Zou bij de top 5 op kwaliteit niet misstaan

Ik ben sinds het begin van dit seizoen van mening dat Sandler precies de verdediger is die Ajax dit seizoen mist. Hij zal ook niet al te duur zijn dus dit risico moeten ze mijn inziens zeker nemen en zo lang hij fit blijft kan dit best goed uitpakken voor beide partijen.

19 april 2024 om 10:31

Zolang hij fit blijft was precies de reden waarom Feyenoord hem liet gaan. De beste man is goed genoeg, maar wel blessuregevoelig. Zijn talent zegt topcompetitie, zijn lichaam zegt NEC.

19 april 2024 om 11:03

Haal Sandler en verkoop Medic. Als Sutalo weg kan tegen redelijk bod haal je Debast. Heb je 2 betere rcv's voor zelfde bedrag denk ik.

19 april 2024 om 15:17

Sutalo en Hato zijn ook niet bepaald geweldige verdedigers zonder bal en daar wil je er nog 1 aan toevoegen? Nou acht ik Sandler wel verder dan Hato qua stabiliteit, maar Ajax is gebaat bij een verdediger die ook daadwerkelijk veel opruimt achterin.

Voetballend, ja. Verdedigend; Nee. De groeten Sandler.

19 april 2024 om 09:29

Beetje zoals Schuurs dus ? Heeft Ajax ook snel afscheid van genomen .....

19 april 2024 om 10:03

Alleen is deze jongen 27 en was Schuurs 21 (?)

19 april 2024 om 10:21

Verdedigend is hij ook heel goed, zeg ik met uiteraard een rood-groen-zwarte bril. Hij hoeft niet vaak in te grijpen maar als het moet dan is het ook volle bak en meestal is het een goede ingreep. Ik vind het echt een versterking voor zowel PSV als Ajax.

Denk dat je er als Ajax niet slecht aan doet als je Sutalo nog voor een redelijk bedrag van de hand kan doen en Sandler voor een leuk bedrag binnen weet te halen. Wel direct zorgen dat je genoeg talent achter de hand hebt om door te stromen.

Ik roep dit al langer tegen vrienden dat ik hem als ajax zijnde zou nemen naast hato ipv sutalo. Doet t zeker niet verkeerd en gezien ajax nu in een andere vijver moet vissen als andere jaren. Zeg t vaker dat ze iets vaker ook in de competitie mogen rondkijken net als feyenoord en psv en niet altijd van buitenaf spelers halen

19 april 2024 om 09:35

Sandler is aan de bal een stuk comfortabeler dan Sutalo, alleen ik vindt hem bij PEC al heel slecht in het verdedigende aspect. Daar hebben we er bij Ajax al genoeg van, dus ik zie hem zeker niet als aanwinst in dit elftal.

19 april 2024 om 09:58

Dat is toch juist het spel van ajax. Spelers die comfortabel aan de bal zijn die durven in te dribbelen en onder druk uit voetballen.iets wat sutalo zeker niet heeft. Verdedigend mischien beter maar past gewoon niet bij ons.Dat zien we bij hato dat zagen we bij timber. Ik zou het risico nemen. Het verdedigende kan met de juiste man(ik hoop dat ze bogarde terug halen) beter worden. En met de juiste mensen naast hem.

19 april 2024 om 10:32

Met Hato (en Renech) heb je al een aantal spelers die heel comfortabel zijn aan de bal. Het is belangrijk om daar een goede balans in te bewaren.
Neem 2019 als voorbeeld, Met Blind en Mazraoui had je 2 ontzettend goede voetballers maar de Ligt was de balans bewaker door zijn verdedigende kwaliteiten.

19 april 2024 om 10:55

Mee eens. Alleen vindt ik rensch gewoon niet goed genoeg. Ik snap dat er ook een echte verdediger moet staan die alles afpakt maar het is ook fijn dat als diegene een bal afpakt hem ook naar de juiste kleur pas of af en toe een mooie cross pass wat sandler wel heeft. Ik heb sutalo nu een heel seizoen gezien en het is echt drama waardoor hij nu de laatste tijd maar op safe speelt en alleen nog maar tikkie breed of naar achter. Maar n keer vooruit mag ook wel. Daarom denk ik wel dat sandler beter erbij past ipv sutalo. Als ik vele reacties lees kan hij echt wel verdedigen al zou t iets minder zijn door zijn voetballende kwaliteiten compenseert hij dat.

19 april 2024 om 11:14

@jamie_1, als ik de analyses van Sutalo las vooraf van mensen die daar echt wel kijk op hebben als Sam Planting; denk ik nog steeds dat we zijn potentie nog niet echt hebben gezien.

Kijk naar de stappen/transformatie die diverse spelers zetten bij Feyenoord na de komst van Slot en/of bij PSV na de komst van Bosz.

Bij Ajax zie ik hem dit doen;
- vaak risicovol instappen terwijl de organisatie achter hem niet staat en het eigenlijk ook niet nodig is omdat te doen met als gevolg dat Ajax vaak in ondertal rond eigen 16 uitkomt
- enorm matig aan de bal
- passing heel matig
- lijkt doorlopend onder hoogspanning te spelen

Bij Kroatie / Dynamo was het dit;
- Gebruik makend van zijn snelheid, goed scannend mee sprinten en op juiste moment ingrijpen om zo de ruimte achter de verdediging in zijn voordeel te gebruiken
- uitstekende lange pass
- uitstekende open aanname waardoor hij vrijwel altijd goede passopties heeft ondanks dat hij niet zo wendbaar is als Timber heeft
- tactisch en atletisch zeer sterk

Als je hem nu gaat verkopen als Ajax gaat dat echt een paar miljoen kosten, ik geloof niet in een Bassey scenario hier.

Als ik Ajax was zou ik dus meer inzetten op het verkopen van alles wat er al verhuurd is (unuvar, Rasmussen, Baas, Wijndal, Sanchez, Conceicao (helaas), Mikautadze), Rulli, Taylor, Berghuis, Akpom, Medic, Forbs, Bergwijn, Avila, Banel, Martha, Sosa en Gorter. Ik denk dat ze daar bij elkaar wederom 110-120 miljoen voor kunnen beuren. Dan kan je Sutalo gewoon nog kans geven.

Sandler vind ik wel een interessant profiel, is ook oud-jeugdspeler, kent de club, zal weinig tijd hebben om aan te passen.

Dan hebben ze met Sandler, Sutalo, Hato en Kaplan voldoende opties in het centrum.

19 april 2024 om 11:28

Dat is ook de reden waarom ik hem heel lang de voordeel van de twijfel gaf omdat hij bij kroatië juist wel goed speelde maar een wee later bij ajax was het weer een drama. Nu komt het ook omdat heel het elftal matig is. Maar ik zie in hato en de backs niet iemand die de organisatie continue goef weg zet. Sutalo dan een keer instapt staat er geen verdedeging waar je op kan rekenen wat bij kroatië mischien wel het geval is. Maar wij weten allemaal dat hato zeker is van zijn plek en we van de 5mans achterhoede zullen afstappen volgend seizoen waardoor hato centraal staat voor kaplan dan geen plek want dat is ook een linker cv en sutalo zou dan rechts staan ? Ik zie dat niet zitten om de redenen die ik net gaf.

19 april 2024 om 12:47

@jamie_1, ik denk dat Hato volgend jaar linksback gaat spelen. Kaplan en Hato ernaast als back lijkt mij heel goed te passen.

Zal hij denk ik niet blij mee zijn, maar voor hem zelf uiteindelijk ook beter denk ik. Als LCV komt hij kopkracht te kort, hij compenseert zijn lengte niet met sprongkracht of timing wat Martinez wel kan bijvoorbeeld. Als back heeft hij denk ik veel meer potentie om de top te halen.
Zie daarnaast Kaplan niet echt een jaar gaan banken.

Maar je hebt wel een punt dat Sutalo zich niet ontwikkeld tot de leider van de defensie waar wel op was gehoopt, en de vraag is of hij die snap, na een jaar wennen wel kan gaan zetten. Van Kaplan en Hato kan je dat denk ik ook niet echt verwachten.

Sandler is wel een meer leiderstype bij NEC, neemt ook verantwoordelijkheid richting de gehele kleedkamer. Maar de vraag is of daar een heel jaar op kunt bouwen met die blessuregevoeligheid, zeker als je ook europese potjes erbij krijgt.

19 april 2024 om 13:44

Zijn blessuregevoeligheid is wel minder maar speelt nu bij nec ook al wel weer een heel seizoen dus zou het risico nemen. Maar dan zijn we eruit hato kaplan en de rest zijn geen leiderstypes en sutalo helaas ook niet gebleken dus zou ik sandler zeker ervoor vervangen

Feyenoord heeft met Beelen, Trauner en Kasanwirjo al drie rechtsbenige cv's voor volgend seizoen. Het lijkt mij beter een linksbenige te zoeken, aangezien Hancko lijkt te vertrekken. Voor Ajax wel een goede en niet te duur. Hij en Sutalo strijden voor een plek en Kaplan (die is linksbenig toch?) en Hato voor de andere. Henderson er voor en twee backs die kunnen verdedigen en er komt weer wat stabiliteit.

19 april 2024 om 09:43

Kasanwirjo is wel klaar bij Feyenoord toch? Trauner wordt er ook niet jonger op en worstelt met blessures.

19 april 2024 om 10:00

Schijnt het goed te doen in Oostenrijk, was sowieso een speler voor de toekomst én voor de rechtsback. Ik wil het wel zien als hij volgend jaar aansluit. We hebben met Hartman, Wieffer en Beelen gezien dat het snel kan gaan bij Feyenoord.

19 april 2024 om 10:58

Heb die verhalen ook gelezen, wordt ook opgeroepen voor jong NL. Benatia speelt weinig als verhuurde back en Pedersen ook niet alles, als Sassualo eruit vliegt komt hij ook terug overigens. Dan is wel beetje druk op de RB positie, scheelt dat Luts een plekje vrij maakt, die in mijn optiek voor Nieuwkoop is. Maar met z’n fanatieke spel goede back up nodig want die haalt niet vaak de 90 min of 3 wedstrijden in 2 weken.

Ja we liggen te slapen, nooit van Sandler gehoord in Rotterdam. Hij heeft bij ons gespeeld wel, maar goed...

19 april 2024 om 10:54

Haha, dacht ongeveer hetzelfde.
OT: wat als hè. In z’n paar invalbeurtjes deed hij het prima (vaak waren die potjes ook wel gespeeld met een veilige marge). Destijds snap ik de keuze wel, lange geblesseerd geweest en bij City weinig gespeeld. In dat half jaar nooit de kans gekregen om op en top fit te raken voor het ‘slot voetbal’ en de pech weer geblesseerd te raken. Geen idee hoe het contract technisch eruit zag met huur, salaris en afspraken bij een definitieve overgang.

19 april 2024 om 11:45

Ik vond hem ook niet per se niveau missen, maar zoals je zegt, veel te vaak geblesseerd. En zo goed is ie nou ook weer niet.

Het niveau van het huidige Ajax kan hij zeker aan.

Ik denk dat hij goed zou passen bij PSV. Daar missen ze soms voetballend vermogen achterin en zetten ze noodgedwongen een middenvelder centraal achterin. Dat zou Sandler echt perfect kunnen invullen. Hij heeft daarnaast ook echt een enorm goede crosspass en dat past ook in het spel bij PSV. Hij kan heel makkelijk mensen wegsturen op de flank.

Feyenoord heeft volgens mij al een aantal goede centrale verdedigers. Bij Ajax zou hij ook niet misstaan, mits er een echte verdediger naast hem staat.

Er ligt helemaal niemand te slapen.

Deze jongen heeft 5 seizoenen in de eredivisie gespeeld en slechts 76 wedstrijden!

Daarbuiten is hij ca. 4 jaar naar het buitenland geweest waarin hij 11 officiele wedstrijden in het 1e elftal heeft gevoetbald.

O.b.v. kwaliteit, laat maar naar Ajax komen, maar gezien zijn blessuregevoeligheid voor niet meer dan 2 miljoen!

19 april 2024 om 10:29

Analyse klopt denk ik helemaal. Zijn blessuregevoeligheid is echt een risico, ook al gaat het dit seizoen gelukkig goed.

Ik vraag me wel af waarom je denkt dat NEC hem voor 2 miljoen laat gaan. Is een van de beste spelers die in Nijmegen heeft rondgelopen. Ik denk dat NEC graag bereid is het risico te nemen mbt zijn blessuregevoeligheid. Als hij dat niet had, dan had zo'n goede speler sowieso nooit bij NEC gespeeld in deze fase van zijn carrière.

19 april 2024 om 10:46

NEC laat hem natuurlijk nooit gaan voor 2 miljoen, clausules uitgezonderd. Hij is voor NEC zo afschuwelijk belangrijk dat je onder de 5 miljoen de telefoon niet eens moet opnemen. Als clubs dat ivm zijn blessuregevoeligheid niet willen betalen prima, dan speelt ie nog lekker een jaartje in Nijmegen. NEC zonder Sandler is namelijk een compleet ander elftal dan een NEC met Sandler.

19 april 2024 om 11:25

2 miljoen is wel wat weinig, maar hij heeft wel nog 1 jaar contract. 5 miljoen voor een verdediger met 1 jaar contract is wel heel veel geld voor een speler van 27 van de prachtige club Nec.

Ik hoef het uiteraard niet te betalen, maar als je een bod krijgt van 3m, denk ik niet dat bij NEC zo maar terzijde schuiven. Ook als er 2m geboden wordt, gaan ze echt wel telefoon opnemen en een tegenbod doen.

Maar als gezegd, ik betaal het uiteraard niet, en ik ken ook de financiele situatie van NEC niet, maar op basis van boerenverstand zou ik zeggen dat 3m een serieus bod is voor een speler van 27 met een CV vol blessures waar ze niet zo maar nee tegen gaan zeggen.

Ik ken ook de afspraken tussen NEC en Sandler niet, maar een Eiting-achtige afspraak klinkt niet als onlogisch. Hij tekende daar transfervrij, dus dat ze een afspraak hebben of zelfs clausules dat er geluisterd wordt bij een mooi bod van een grotere club zou mij niet verbazen.

19 april 2024 om 12:23

NEC heeft nog een eenzijdige optie om het contract met een jaar te verlengen, dus dat scheelt al behoorlijk in de transferwaarde. En zolang Marcel Boekhoorn betrokken is bij de club denk ik niet dat het voor NEC absolute noodzaak is om Sandler voor een miljoen of 3 van de hand te doen. Staat m.i. totaal niet in verhouding met wat voor impact zijn vertrek zou hebben.

Ik denk dat Sandler voor zowel Ajax als PSV een versterking voor de basis zou zijn. De statistieken van N.E.C met en zonder Sandler qua tegendoelpunten zijn schrikbarend in zijn voordeel. Als hij er niet in staat gaat hij echt ongelooflijk veel slechter. Hij is echt de leider achterin en ruimt enorm veel op. Maar laat iedereen maar mooi slapen, dan blijft hij langer in de Goffert😍

Als hij begin 20 was en niet zoveel blessures had gehad dan misschien wel.

Maar als je 27 jaar bent en je hebt je hele carriere nog geen 1 seizoen volledig kunnen spelen. Zoals bij NEC afgelopen seizoen speelt hij 21 wedstrijden met in totaal 1640 speelminuten, dus niet eens volledige wedstrijden.

Ik schat in dat hij in zijn gehele carriere tot nu toe zo'n 100 wedstrijden heeft gespeeld, dan speel je dus gemiddeld zo'n 10 wedstrijden per seizoen en nog niet eens volledige speeltijd ook. Bijna de helft van die wedstrijden komen van de laatste twee jaren.

Goede speler dat wel maar heeft een slechte fysiek en/of een hoop slechte keuzes gemaakt wat zijn kans op speeltijd betreft..

Hahaha deze mensen hier hebben hem duidelijk nooit zien spelen. Zeker een versterking voor Ajax en ook voor Feyenoord. Dit is echt een zeer sterke verdediger, maar bovenal komt hij ook heel vaak met rustjes over het middenveld heen en hij loopt gewoon iedereen voorbij. Ook heeft hij een mooie diepte pass. Dat is precies wat je bij een topclub wil hebben.

Van mij mag hij lekker bij NEC blijven

19 april 2024 om 15:15

Hij moet ook nog kunnen verdedigen in de Nederlandse top, hè. Het is totaal anders spelen bij een Ajax, PSV of Feyenoord dan bij een NEC met alle respect. Vergeet ook niet dat hij er vorig jaar bij Feyenoord niet enigszins aan te pas kwam. Gewoon een leuke verdediger voor de subtop, maar meer ook niet.

Ik kom al zo'n 30 jaar bij NEC, maar heb denk ik nog nooit een betere speler bij ons zien spelen dan Sandler. Als hij niet zoveel blessures had gehad in zijn carriere was hij ongetwijfeld in één van de topcompetities terecht gekomen. Nu zou hij naar mijn mening nog steeds makkelijk meekomen bij Ajax, PSV en Feyenoord maar ik snap ook dat zij zijn blessuregevoeligheid als een risico zien. Vooralsnog ben ik in ieder geval erg blij dat hij bij NEC te bewonderen is en dat hij nog een doorlopend contract heeft met een eenzijdige optie.

Als Ajax Europa League of Conference League gaat spelen is Sandler best een interessante optie. Eigen jeugd ook, dus kan gunstig zijn op de lijstjes. Een speler die zeker 4 seizoenen een steunpilaar kan worden a la Moisander of Schone

Bij Feyenoord kwam hij er totaal niet aan te pas. Die lieten hem na een halfjaar alweer transfervrij vertrekken richting NEC. Sandler is aan de bal best goed, maar verdedigend is hij instabiel. Daar kom je wel mee weg bij NEC waar je niet te grote ruimtes hoeft af te dekken, maar in de Nederlandse top heb je ruimte naast je en voor je. Als je daar de verkeerde keuzes maakt, ben je gezien.

19 april 2024 om 16:33

Maat ik zie iedere wedstrijd en hij is alles behalve instabiel....Nuytick die is instabiel...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren