Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lof voor Makkelie: ‘Als hij zo doorgaat, maakt hij een grote kans op de finale’

Laatste update:

Danny Makkelie is momenteel als videoscheidsrechter actief op het WK in Rusland en laat daar een uitstekende indruk achter. De arbiter wist tot dusver een aantal juiste beslissingen te maken als VAR en Jaap Uilenberg is te spreken over zijn verrichtingen tot dusver. De voormalig scheidsrechter en coach van Makkelie denkt dat hij zomaar de finale zou kunnen krijgen.

“Dat Danny nu bijna elke dag bij de belangrijkste wedstrijd wordt ingezet, zegt alles”, zegt Uilenberg in gesprek met De Telegraaf. “Danny is vanaf het begin bij dit project betrokken geweest. En voor dit WK zijn de jongens maandenlang getraind en voorbereid en hebben dezelfde cursussen gedaan als de veldscheidsrechters. Dit is de buitencategorie VAR's.”

Makkelie corrigeerde Björn Kuipers in de wedstrijd tussen Brazilië en Costa Rica (2-0), nadat de scheidsrechter op het veld in eerste instantie een strafschop gaf. Volgens Uilenberg is dit een cruciale beslissing. “En de constatering tijdens Duitsland - Zuid-Korea dat de 0-1 géén buitenspel was, omdat Toni Kroos de bal speelde, was ook prima én cruciaal. Natuurlijk zeggen mensen: Dat zie je toch makkelijk. Ja, maar je moet die beslissing toch maar even nemen.”

“Als Danny zo doorgaat, maakt hij een goede kans op de finale”, besluit een lovende Uilenberg. Makkelie was donderdag ook videoscheidsrechter bij het duel tussen Senegal en Colombia (0-1), waarin scheidsrechter Milorad Mazic in eerste instantie een strafschop toekende na een tackle van Davinson Sánchez op Sadio Mané. Na inmenging van de videoscheidsrechter werd de penalty geannuleerd.

Vind jij dat Danny Makkelie het goed doet als VAR?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb heel veel respect voor scheidsrechters, de introductie van de VAR laat nogmaals zien hoe moeilijk het is om als scheidsrechter op het veld te staan en alles goed te zien. Dat we nog zeuren op die paar foutjes per wedstrijd (uitzonderingen daargelaten) is eigenlijk van de gekke. Maar ik moest toch wel even hardop lachen bij "dit is buitencategorie VAR's", haha. Japie.

29 juni 2018 om 09:55

Die waanzinnig goede tackle van Davinson Sanchez gister was voor mij misschien wel het beste bewijs van de toevoeging van de VAR. De lijn is daar zo dun tussen wel of geen penalty en de scheids heeft toch het zicht vanaf achter de spelers. Uiteindelijk is het toch geen penalty door de correcte handeling van de videoscheids, wat het gewoon eerlijk maakt. Hoe de exacte toepassing van de VAR moet worden in de toekomst moet nog worden overlegd (iedere ploeg 3 mogelijkheden oid), maar dat zijn zorgen voor later. Vooralsnog een uitstekende toevoeging en onbegrijpelijk dat velen in die top van de FIFA alles bij het oude wilden laten vroeger.

29 juni 2018 om 10:58

Persoonlijk zou ik het liefste zien dat de scheidsrechter achter de schermen het eindoordeel heeft. Dus niet dat naar een scherm lopen om te kijken, maar gewoon zeggen, scheids het is geen pingel, dus we geven geen pingel.

29 juni 2018 om 11:57

Ja, da's nog een lastige, maar daar neig ik ook naar. Zodra de VAR ingeschakeld wordt zijn er 3 a 4 scheidsen die alle beelden bekijken en dus een exact oordeel kunnen geven. En het scheelt ook veel tijd met dat lopen (nadat hij eerst al wachtte op een oordeel). Zeker als je dalijk teams van scheidsrechters krijgt die zich specifiek op videobeelden willen/kunnen specificeren.

Hij doet het zeker goed en durft tenminste in te grijpen in tegenstelling tot een aantal anderen. maar Uilenberg praat elke Nederlander naar de finale. Jammer dat hij het nooit over t Nederlands elftal heeft, dan was het misschien nog goed gekomen.

29 juni 2018 om 09:32

Haha, precies wat ik dacht. Volgens Uilenberg speelt zelfs Oranje straks nog in de finale idd. Met NL scheidsrechters en NL Var

Die van Duitsland was een mooi voorbeeld dat een VAR zeker een meerwaarde kan zijn.
Zonder VAR hadden het hoogstwaarschijnlijk niet gezien.
Was ook perfect in beeld gebracht trouwens

29 juni 2018 om 09:33

Ook gister tijdens Colombia Senegal greep Makkelie erg goed in bij dat penaltymoment. Het voegt echt erg veel toe.

29 juni 2018 om 10:30

Dat moment bij Duitsland was ook echt moeilijk te zien. Ik zei meteen "da's buitenspel" maar uit de beelden bleek onomstotelijk dat de bal van de voet van Kroos kwam. Dat de scheidsrechter dit niet zag valt hem ook absoluut niet aan te rekenen in mijn optiek..

29 juni 2018 om 10:44

Klopt helemaal. Valt me alleen op dat veel spelers en teams erover klagen. Ze benoemen veelal de nadelen: lang wachten, vaak onderbroken, niet consistent ingezet. Lijkt wel alsof ze die transparantie totaal niet willen.

Ik denk dat wanneer we met zuivere speeltijd van 2x 30 min en de VAR gaan spelen het voetbal alleen maar beter gaat worden.

Het valt me vooral op dat de scheidsrechters op het veld eigenlijk vrijwel nooit gelijk hebben.

29 juni 2018 om 10:47

Het gaat er ook niet om of je het ziet of niet, maar dat hij ingreep. Dat is voor veel scheidsrechters echt een drempel. Zie bijvoorbeeld hoe kuipers Neymar korthoudt in een wedstrijd en hoe andere scheidsrechter veel toelaten bij hem. Wil niet zeggen dat ze het niet zien, ze grijpen allen niet in of durven dat niet.

Het beste zou zijn dat de beelden naar een videoscheidsrechter gaan buiten het stadion. Zoals alle videoref beslissingen in de NHL vanuit de 'situation room' in Toronto komen.

29 juni 2018 om 12:19

Dat gebeurt toch al? Die kamers waar de VAR in zit zijn buiten het stadion waar de uitzending geregeld wordt. In dit geval Moscow... in NL zou dat vast wel Hilversum zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren