Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City komt met de schrik vrij en stelt na rust orde op zaken

Laatste update:

Manchester City heeft het eerste Champions League-duel van het seizoen gewonnen. Thuis tegen Rode Ster Belgrado miste de ploeg van trainer Josep Guardiola in de eerste helft kans op kans, waarna het bij rust verrassend tegen een 0-1 achterstand aankeek. In het tweede bedrijf stelden the Citizens snel orde op zaken. Via Julián Álvarez (tweemaal) en Rodri bouwde de ploeg uiteindelijk uit naar een 3-1 overwinning.

Guardiola voerde voor zijn eerste Champions League-duel met Manchester City als regerend titelhouder enkele wisselingen door. Ten opzichte van het met 1-3 gewonnen duel met West Ham United afgelopen weekend formeerde de Spanjaard twee opvallende namen. Sergio Gómez nam de plek in van topaankoop Josko Gvardiol en vormde samen met Nathan Aké, Kyle Walker en Rúben Dias de verdediging. Matheus Nunes verving Jeremy Doku, waardoor Bernardo Silva een plekje vooruitschoof. Erling Haaland leidde uiteraard de frontlinie, met Álvarez die achter hem speelde.

Na een klein kwartier was daar het eerste wapenfeit van the Citizens. Na een goede inspeelpass van Silva en een sterke dribbel van Rodri, pegelde laatstgenoemde op het doel van doelman Omri Glazer, die de bal in een reflex knap tot corner verwerkte. Na 25 minuten spelen was Haaland wel heel dicht bij een doelpunt. Een haarfijne voorzet van Phil Foden kwam perfect op het hoofd van de Noor, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat. Enkele minuten later kopte Aké uit een corner richting de onderhoek, maar ook zijn inzet werd gekeerd door Glazer. Haaland had het vizier duidelijk niet op scherp in de eerste helft, daar hij ook een teruggetrokken voorzet van Gómez hoog over knalde.

Luttele minuten voor rust verzuimde Foden de grootste kans van de wedstrijd. Een vrije kopbal van de jonge Engelsman van nog geen vijf meter afstand werd recht op de uitblinkende Glazer gekopt, die met een snelle reflex pareerde. Vlak voor rust kwam Rode Ster Belgrado echter tegen alle verhoudingen in op voorsprong. In een razendsnelle counter lanceerde Mirko Ivanic de snelle Osman Bukari, die de bal achter Ederson schoot. Het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd, maar na een VAR-ingreep mocht Bukari zijn doelpunt alsnog vieren: 0-1. Direct na rust poetste Manchester City de achterstand weg. Álvarez draaide goed open, speelde Haaland in, waarna de Noor weer op fraaie wijze de Argentijn vond. Hij omspeelde de keeper en rolde de bal het lege doel in: 1-1.

Vijf minuten later dacht Walker ook meteen voor de voorsprong aan te tekenen, maar zijn doelpunt werd, ditmaal terecht, wegens buitenspel afgekeurd. Uitblinker in de eerste helft Glazer ging kort daarna lelijk de fout in. De doelman probeerde de bal uit een vrije trap van Álvarez weg te boksen, maar ging volledig onder het leer door. Daarmee tikte hij de bal in eigen doel: 2-1. Na nog een poging van Haaland, die Glazer tegen de paal tikte, bepaalde Rodri de eindstand op 3-1. De Spanjaard plaatste de bal na een fraaie dribbel beheerst in de onderhoek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een speler die Julian Alvarez man. Toch wel de main man dit seizoen bij City. Sinds hij eindelijk als basisspeler mag beginnen zie je echt zijn klasse. Hij was altijd al een klasse speler maar nu laat die het ook zien als die start. En dan had ik afgelopen weekend nog iemand lopen zeggen dat hij een 2e rangs speler was haha.

19 september 2023 om 23:15

Rodri is overduidelijk de grote man en beste speler momenteel. Alvarez doet goed mee, maar maakt niet het verschil in zijn eentje. Was vandaag belangrijk met de goals, maar eigenlijk hadden zijn goals niet beslissend hoeven te zijn. Haaland mistte bijvoorbeeld 4 absolute sitters

19 september 2023 om 23:17

Rodri is ook absurd goed dit seizoen ja. Scoort ook nog is aardig wat goals voor een verdedigende middenvelder…

19 september 2023 om 23:21

Hij draagt het team echt op het moment. De rest is goed, maar zijn ook afhankelijk van de ruimte die ze krijgen (op Bernardo en soms Foden na dan). Daarom heeft Doku een strategische waarde omdat hij iets kan forceren met een dribbel en snelheid. Haaland legt hem alleen in het mandje. De kansen moeten door andere spelers gecreeerd worden. Daarin mis je een De Bruyne wel echt voor de belangrijkere wedstrijden straks

20 september 2023 om 00:20

Zie hem graag bij Madrid als Mbappe niet komt, Ancelotti wilt hem ook. Lijkt de juiste speler, heeft alles al gewonnen dus die speelt ook zonder enige druk.

City had met 6/7-0 moeten winnen. Qua spelbeeld was het een wedstrijd van niets. Dan moet je je kansen wel afmaken. Haaland vergat er 4 te maken en zo waren er ook andere schuldigen. Nunes speelde lekker mee in het spel en Doku was af en toe dreigend. Toch kan het nirlet zonder by far de beste speler van City op dit moment: Rodri. Rodri is uitgegroeid tot de defensieve leider op het middenveld en ook in e opbouw wordt hij steeds belangrijker.

19 september 2023 om 23:36

Imo al 2 jaar de beste CVM ter wereld. Zeer compleet ook. Heeft een afstandsschot in huis, heeft een uitmuntende korte alsmede lange pass. Kan verdedigen en echt puin ruimen, maar ook tussen de linies toe naar voren voetballen. Meest complete CVM die ik de laatste jaren heb zien spelen. Is ook best rap voor iemand met zijn postuur. Ik ben in ieder geval een groot fan van Rodri en dat al een hele lange tijd. Dat middenveld van Spanje kan echt absurd worden met Rodri en Pedri. Dan heb je nog Gabriel Veiga, Gavi, Merino, Zubimendi, Baena en Fabian Ruiz.

20 september 2023 om 00:18

Ja heerlijk. En hij begint ook steeds meer als grote man te spelen i.p.v. alleen in zijn rol als 6 te blijven. Momenteel speelt hij als 6 en 8 tegelijk bij City

Wat een techniek bij die 1e goal van Alvarez zeg..pff

Vind Alavarez echt een hele goede spits, niet echt een pure spits meer een spits voor een 442 systeem, maar hij brengt ook heel veel voetbal met zich mee in tegenstelling tot Haaland die het toch meer moet hebben van de loop acties zonder bal of het bediend worden ergens in de 16, City natuurlijk wel weer een simpele overwinning, dit wordt 18 uit 6.

20 september 2023 om 00:27

Alvarez wil je eigenlijk niet als diepe spits. City heeft de afgelopen jaren met verschillende valse 9 gespeeld die vervolgens vaak verstoppertje spelen. Alvarez is op zijn best als hij de 16 in kan komen met veel lopende spelers. Als shaduwspits dus. Hij is van origine volgens mij ook een winger. Hij speelt bij City dan ook op 10 al vind ik hem in zijn passing daar niet goed voor. Hij heeft wel een lekker schot. Als diepe spits wil je ten alle tijden Haaland hebben. Die wordt zoveel makkelijker bereikt en kan vaker gevaarlijk worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren